Arhiv - sociala

UVOZ OS. VOZILA IZ ZDA

Default avatar

NYC

Zanima me, ali se splača uvozit avto (star cca 2 ali 3 leti).
Honda Accord stroški ladje so cca 600 do 900 USD, zanima me kolikšna je še carina? Ali je to kakšna normalna cena, ali pa se ne splača?
Default avatar

Natasa

Carina je 27 %, DDV je 20 %, DMV (davek na mot. vozila) je odvisen od vrednosti vozila. Pred carinjenjem pa mora vozilo opraviti se homologacijo (preverjanje skladnosti vozila z nasimi standardi), kar vse stane. Po mojem se niti slucajno ne splaca.

Pozdrav, Natasa.
Default avatar

Tommy

Morda pa se splaca pogledati malo po EU. Rabljena vozila so dosti cenejsa kot pri nas, carine pa za vozila, izdelana v EU, prakticno ni.
Lp,
Tomaz
Default avatar

klaus

Kolikor vem, lahko uvozis avto brez carine in DDV, ce si zivel izven SLO vsaj 3 leta in bil lastnik avtomobila vsaj 6 mesecev pred povratkom, aja, pa se prodati ga ne smes 1 ali 2 leti po uvozu. Nisem preprican, da so navedeni roki tocni, ampak nekako tako deluje.

Moras pa opraviti homologacijo. Pazi tudi na velikost motorja, ker je (menda) precej draga registracija avtomobilov z velikim motorjem (mislim, da nad 2 litra)....

A kdo ve bolj tocne podatke?
Default avatar

NYC

Honda accord je stara cca. 3 leta, avtomatik, stric živi čez lužo že cca čez 20 let. In bi ga tukaj prepisal na mene. Pa saj nima po mojem nič kaj večji motor, od kakšnega srednje razrednega avta tukaj, no vsaj tako se mi je zdelo ko sem se vozila z njim, nisem bila pač pozorna na te stvari. Zdej ko mi je pa to omenil, da bi mi ga pripeljal, sem pa ful zainteresirana...:-)
Za uvoz je rekel da je poceni med 600 in 900 USD, zdej me pa zanima, če je morda caka v carini...če ne bi blo super.

Homologacija? (Kaj je to? Ne se smejat, pač nekatere babnce ne znamo vsega o avtih).

BOK!
Default avatar

NYC

Avto je ameriški. Mal se razlikuje od evropskega accorda, vsaj po izgledu, kaj je pa not......who knows...
Default avatar

Natasa

Ali se stric vrača v Slovenijo za stalno?
Default avatar

Maja

Ravnokar sem se vrnila po dolgih letih v ZDA in se odlocila, da se ne splaca pripeljati avtomobila - ce se potrebujes tocne podatke zakaj se ne splaca mi sporoci.
Default avatar

klaus

Zivjo, Maja,

ja, mene zanima zakaj se ne splaca... Hvala.

Klaus
Default avatar

NYC

Zakaj? Me res zanima...mi lahko tudi poveš, kako to da si se vrnila v zda? Če nisem prevelik firbec, :-)?
To naj bi dobila za darilo...drugač, če bi ga kupovala ali pa bi mi ga stric kupil, bi mi ga seveda tukaj, vendar je rekel, naj se pozanimam kako je z uvozom, ker mi je res všeč njegov Accord.

LP!
Default avatar

Slovenc

PREPRICAJ SE DA BO AVTOMOBIL ZA EVROPSKI MARKET!