Med.Over.Net

Neplodnost

PROŠNJA

Default avatar

Medvedek Pu

Po povabilu vaše Maksi se bom malo "pomešala" med vas in nagovarjam vas z žarkom Toneta Pavčka in kličem z njim v en glas PROŠNJO za vas.


PROŠNJA

Dajte vse rože tega sveta,
vse rože
ženam, ki bodo rodile!

Jagode prošenj so dozorile
na ustnicah malih otrok,
fantkov in deklic
nikoli rojenih:

Radi bi tekli po tratah zelenih
za pisano srečo metuljev rumenih,
radi bi rastli ko trave, ko jelke,
zrli v oblake, poslušali pesmi
rojstva, ljubezni, ljubezni, življenja
in ne samo smrti,
ne samo smrti!

In onemeli so, vame zazrti
stari obrazi malih otrok,
dokler se zganil ni gozd drobcenih rok,
kot bi se ustne velike zganile:

Dajte vse rože, dajte vse rože
materam, ženam,
da bodo rodile.

(Tone Pavček)

Zares vam želim iz srca vse najboljše in najlepše in ne obupajte, kajti najlepše in najboljše stvari v življenju se vedno dobijo za ceno velike bolečine. Medvedek Pu je to preizkusil na svojem kožuhu.

Medvedek Pu
Default avatar

Sava

Hvala za lepe misli. Sem hotela še enkrat prebrat Prošnjo, pa ne gre, ker skozi solzice ne vidim...
Default avatar

mati-žena

Ne vem, bolj kot pesmico berem, bolj se mi zdi da ni za ta forum. Se samo meni zdi, da je prošnja namenjena "mamicam", ki si otročka ne želijo?

Medvedek Pu, tebi pa hvala za lepe želje, na sosednjem forumu nam s svojimi pesmicami polepšaš dneve..
Default avatar

Medvedek Pu

Sporočilo pesmice je ravno mamicam, ki si otročka želijo. Že naslov pesmice PROŠNJA, da se naj dajo vse rože tega sveta ženam DA BODO rodile. In vsi tisti dečki in deklice, ki bi radi bili "metuljčki" ..., ki nemo prosijo "ne smrti", ampak življenja (vsi so lahko prispodoba za vse neuspele poskuse zanositve) ... ne vem vsaka duša in srce ima svoje oči. Moje oči tako vidijo in čutijo sporočilo te pesmice.

Medvedek Pu
Default avatar

Anina

Hvala za spodbudo!Anina
Default avatar

mati-žena

No, meni se bere kot prošnja ženskam, naj ne delajo spontanih splavov.
Pa brez zamere, vem, da si mislila dobro!
Default avatar

mina*

Pesmica je namenjena vsem otročičkom, ki se niso smeli roditi - splav, in prošnja mamicam, naj tega ne naredijo - splava namreč.
To bi morala prebrati vsaka ženska, ki se odloča za splav.
Default avatar

Medvedek Pu

Zelo mi je žal, če je videna tako, ker je potem res na napačnem forumu. Sama sem jo čutila drugače.

Medvedek Pu
Default avatar

manca***

Saj ni važno....

Pesmica je zelo lepa in Pu je lepo mislila, jaz tudi berem pesmico v tem smislu - za vse nerojene otročke.

Hvala Pu.
Default avatar

BRINA

DRAGA SAVA,

SE TI PRIDRUŽUJEM.
BRINA
Default avatar

Emanuela

mati-žena... same ne moramo "narediti" spontanih splavov!!!
Tudi jaz jo razumem kot prošnjo vseh bodočih mamic za otročke
M.Pu hvala
Default avatar

Medvedek Pu

Ni mi dalo miru, da ne pogledam še sem preden se odpravim spat in ves dan sem razmišljala ali je bilo prav, da sem se odzvala povabilu Maksi, ki me je prijazno "nagovorila" na forumu Starši staršem, da naj vam namenin kakšno vzpodbudno besedo.

Moje besede in želje so bile iz srca iskrene, saj sem po tej "trnovi" poti tudi sama hodila vrsto let in lahko razumem vašo stisko. In vem kako je jokati, in upati in prositi "dobro energijo" ... In Pavčkovo pesmico Prošnja, sem sama vedno čutila, kot "klic za vse rože sveta, da bodo lahko žene rodile". Danes sem jo prebrala kar nekajkrat in za trenutek se mi zdi, da bi lahko bilo njeno sporočilo tudi drugačno. Namig je naredil svoje.

In verjemite mi v trenutku, ko sem jo pisala sem čutila, da je namenjena vam. Prosim tako jo tudi sprejmite.

Mirno in lahko noč vam želi

Medvedek Pu
Default avatar

Maksi

Jaz pa se počutim, kot da je ta pesem napisana zame.
Zame, ki nikoli nisem bila noseča, zame, ki si od nekdaj otroka tako zelo želim. Čeprav ga nimam, se mnogokrat, ko sem čisto sama, pogovarjam z njim, ga čutim v naročju... Zdi se mi, kot da me nekje čaka, le do mene ne more... in skupaj bomo, ko bo čas zato.
Tako čutim, pa gotovo ni nič narobe z mano, sem čisto normalna ženska.

Zato vem, da je Pu izbrala pravo pesem, le prisluhniti ji je treba. Morda s srcem. In prav nič ni pomembna analiza in seciranje, kaj je pesnik mislil, če je mislil, ko je mislil,... dejstvo, da se želja po življenju ne izpolni je lahko zapisano na tak ali drugačen način.
Mi pa čakamo in prosimo Boga, Naravo, Zdravnike ali Rože tega sveta. prosimo za tiste, ki bi se že lahko rodili, pa se niso. Prosimo, da jih učakamo. Prosimo za življenje, za prihodnost.

In ne glede na različnost naših pogledov in različnost umevanja poetov: HVALA TI MEDVEDEK PU in MNOGO, MNOGO SREČE še naprej!!!!!!
Hvala za tvojo dobrotljivost, hvala, ker si se odzvala povabilu.

Maksi
Default avatar

mina*

Pesem je sigurno napisana tako kot sem zgoraj navedla. Ampak Medvedek Pu zaradi tega se ti ni treba opravičevati. Ti si jo napisla v dober namen in tako naj tudi bo, pa sporočilo gor ali dol. Saj nas ni treba dati pod stekleni zvon. Kako že gre tisto? Kar ne ubija, krepi. lp
Default avatar

mati-žena

Res je Emanuela, same ne moremo delati spontanih splavov. Sem se zmotila in ugotovila, da sem avtomatsko pripisala spontanih, ker pač zame drugačnih ni (imela sem že štiri). In boli me vsakič, ko grem na abrazijo in vem, da pri nekaterih od žensk, ki z mano čakajo na poseg otročkom bijejo srčeca, so zdravi in ne slutijo, kaj se bo z njimi zgodilo čez nekaj minut...

To pesmico bi RESNIČNO morale prebrati ženske, ki se odločijo za načrtovan splav- abortus. Mogoče bi si vsaj katera premislila in že to nekaj šteje.

Medvedek Pu- ti kar piši na forum, ta ali kateri drugi. Tvoje (Pavčkove) pesmice so vedno dobronamerne.

Maja
Default avatar

BRINA

MAKSI,

DAJ NAPIŠI KAJ BOLJ SONČNEGA KER ME OB TVOJEM POSTU ZALIVA... TOLAŽIM SE S TEM, DA STE NEKJE TUDI VE IZ FORUMA KI PRESTAJATE ISTE STVARI. KAR NE MOREM VERJETI DA NAS JE TOLIKO KI SI ŽELIMO OTROKE, SAJ IMAM OKOLI SEBE SAME PRIJATELJICE Z DOJENČKI IN V NJIHOVEM KROGU SE POČUTIM, KOT DA SEM ČISTO ČISTO SAMA NA TEM SVETU...
LP,BRINA
Default avatar

Anina

Brina pozdravljena! Mi je kr malo lazje, ker vidim, da nisem edina, ki tako zelo hrepeni po otroku, da kar boli. Vsako prosto minutko skocim na forum. Vcasih se mi zdi, da sem ze obsedena s to zeljo. Ne morem si pomagat. In kljub temu, da imam dobre prijateljice, so prav vse trenutno nosece, potem ves kako se pocutim. in vsem je uspelo v prvem mesecu poskusanja!!! Zakaj nisem jaz te srece? Zelo jim privoscim to sreco, ampak ne morem si kaj, da ne razmisljam, zakaj pri meni ni tako. In potem odstevam dneve do naslednjega pregleda...novih izvidov...novega upanja...Vesela sem, da imamo vsaj ta forum!Veliko srece ti zelim! In vsem drugim tudi!anina
Default avatar

Svetlana

In tu je se ena, ki ima obcutek, da ima samo nosece prijateljice.
Bi se kaj dobile, da se spoznamo?

Veliko podvojenih crtic zelim vsem!
Default avatar

Aljana

Hvala, Medvedek Pu, da si se oglasila tudi na tem Forumu. In hvala za to pesmico.