Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

sestra Gina

Default avatar

lara

Mogoče se Vam bo zdelo smešno, ker tako otresam nezadovoljstvo po forumu, pa vendar, imam vprašanje, ki bo verjetno naletelo na prava ušesa prav na tej strani.
Ali sem samo jaz čudna, ker mislim, da je sestra Gina najbolj neprijazna oseba na GK?
Z njo sem bila v stiku mogoče štirikrat in vsakokrat me je njena zadirčnost in "zdolgočasenost" spravila v obup.
Misli,da bi morala biti na njenem mestu oseba, ki bi razumela, da ženske z "našimi" težavami, pač potrebujejo en nasmeh več:
Zelo rada bi slišala vaše mnenje.
Držim pesti, za vse bodoče mamice!
Default avatar

Junona

Ja, imaš kar prav. Sestra Gina je res najbolj čudna sestra na GK, ampak so pa druge kar v redu. Poskusi se malo pohecati z njo in jo "razumeti, kako grozno veliko dela ima" (?!) - je preverjeno potem bolje. Saj vem, da bi morala tudi sicer normalno komunicirati, a pametneje je dati malo svoje živčke na ketno in se potruditi biti z njo bolj diplomatski - je več uspeha.
Lp, Junona
Default avatar

Nana1

Jaz imam slabe izkušnje tudi s sestro v sprejemni ambulatni, mislim, da je sr. Blanka. Že po izrazu na obrazu je bila videti "tečna in zoprna", pa tudi če sem jo kdaj kaj vprašala, mi je zadirčno odgovorila nazaj. S sr. Gino pa imam jaz sicer dobre izkušnje. Kaj pa vem, tudi me oz. naši občutki se razlikujejo, kajne!

Nana1
Default avatar

Eva*

No tudi meni se ne zdi ne vem kako prijazna. Pred nekaj dnevi sem bila na GK in v ambulanti sem se spoznala z prijazno Hrvatico, ki je na IVF prvič. Normalno, da jo je zanimala vsaka stvari ko sem ji povedala da sem na IVf že tretjič. Pogovarjale sva se vse mogoče tudi tale forum sem ji omenila, ko je nenadoma pridrvela iz pisarne sestra Gina 8in me začela nadirati, da kaj plašim ubogo žensko, da to pač ni res da bi ženske bile na IVF-u 6 ali več krat, da z večine uspe zelo kmalu prvič ali drugič, in naj ne bom pametnejša kot so zdravniki. Samo pogledala sem jo debelo in potem je jeza kar letela iz mene. Povedala sem ji, da če bi bili zdravniki in sestre tukaj bolj človeški in razumljivi, da ne bi potem spraševala mene vse stvari ampak bi vprašala zdravnika, da bi ji vse razložil in sestre prav tako. Da pišejo opis postopka samo za to da se jim ni potrebno ukvarjati z nami in nam razlagati. Najlepše je reči "vse piše na listku". So pa na GK tudi svetle izjeme, ki jih zelo spoštujem
Eva*
Default avatar

Doroteja

Draga Eva* in ostale

Eva* tako kot si ti napisala, da se je tako obnašala sestra Gina je zeloooooooooo podlo z njene strani. Ker predobro poznam Gino boljše kot ti - ti lahko povem, da je vedno brezobrazna kolikor je težka. Če ji kaj prineseš te bo nosila po rokah itd. Če boš kupila od nje zelišna zdravila ali kozmetiko, da bo dobila veliko točk za njeno rit te bo imela rada..... Ona je meni sestra ampak pol sestra in ti povem, da zaradi ene naše forumovke jaz ne govorim z njo, ker je ispadlo ne fer z Ginine strani. Ko sem jaz rekla Gini, da naj naredi eno uslugo za to žensko je naredila in, ko je ta ženska prišla, do Gine je prinesla Gini čokolatine. Vse lepo in prav. Nato sem jaz videla, da po mobitelu, ko govoriva mi ne deluje kot bi morala biti. Jaz jo vprašam kaj je narobe in mi je povedala, da ni vedela ali bi mi povedala ali ne in tralala. In mi je rekla tako: Jaz zaradi enih čokolatinov ne bom več zrihtala nič HALOOOOO!!!!! Debelo se mi je zdelo vse. Kaj je ona mislila, da ji bo prinesla goro zlata........
Od takrat sem ji vrgla slušalko dol in jo ne kličem več.
Zamerila se mi je, ker vem kako ženske trpite tako kot sem trpela jaz......
Vem, da nihče ne serje z denarjem.
Tako, da vsaki verjemem kar je napisala. Ne sekirajte se bodite z njo hinavke, saj v končni fazi Gina ne bo dolgo še tam delala, ker bo šla na drugo delovno mesto AMEN!


Lep pozdrav
Doroteja
Default avatar

Emi

Osebno imam s sestro Gino dobre izkusnje - ceprav samo telefonske, ker je osebno nisem nikoli morila. Prav tako s sestro Blanko, Zvonko, Janjo, Ano, kompletno ekipo v laboratoriju vkljucno z dr. Virantovo, pa pravzaprav z vecino zdravniki na GK Ljubljana. Cenim jih, ker mi pomagajo, zaupam jim, ker je moj zdravnik (Drobnic) dejal, ko sem ga vprasala, kdaj bom noseca: draga gospa, od nas vse odidejo nosece - samo enim uspe prej,drugim pa kasneje. Nisem se noseca, in verjamem, da bom.

Sem pa razocarana nad neko forumovko. Zelo - sama sem pred leti kupovala revije o otrocih - vse sorte. V privatnem e-mailu sva se dogovorili, da jih posljem njej. No - paket je bil tezek skoraj 10 kg. In veste, kaj se je zgodilo ? Za ves paket ni povedala niti, da je prisel, niti se ni zahvalila. Ko sem jo enkrat vprasala, ce je dobila, pa mi je odvrnila - da moram biti pametna zenska, ker sem vse to prebrala... Kaj hoces - dobrota sirota :)

Zdej pa cisto zares - odklop :)
Default avatar

katja s.

Jaz pa moram rečt,da mi je ravno sr. Gina veliko pomagala,če se komu imam zahvalit za olajšanje tegob na kliniki, je to ravno ona in to brez čokolatinov in zlata....:-))) Nikoli mi ni ponujala zelišč ??? Celo rekla mi je naj kupim možu Q10 in sem ga kupovala v lekarni.
Ko je imel težave z dajanjem semena,naju je poslala na wisky v štorkljo.
Čeprav sedaj hodim k Rešu,za nekatere nejasnosti pokličem za nasvest ravno njo,ki mi vedno pomaga kolikor more.Morda zato,ker ve,da smo na službeni ravni kolegice,kaj pa vem.....?
Vem pa da zna biti do nekaterih tudi kdaj nesramna.

Sem opazila,da se je nasplošno prijaznost sester močno dvignila na GK,ker vam povem,da je res bilo za se zjokat pred leti,razen sr. Janja je vedno taka kot je bila-ustrežljiva in prijazna do skrajnosti.

katja s.
Default avatar

metka

Junona, vedno mi vzemeš besede z jezika. Ljudje smo različni, imamo dobre in malo manj dobre dneve, z malo diplomacije pa smo na koncu zadovoljni vsi.
Naj napišem, pa čeprav se ne želim zapletati v raznorazna pregovarjanja, tega kar je napisala Doroteja, enostavno ne verjemem.
Lep dan vsem
M.
Default avatar

Nataša-H

Oj, Emi!

Si huda??? :))

Tudi jaz imam s s. Gino dobre izkušnje. Nikoli nisva prišli v kakršenkoli konflikt, ravno tako, kot tudi z ostalimi sestrami ne.

Samo pomislite, koliko "tečnih" in nestrpnih žensk jih vsak dan mori! In ponavadi za eno in isto stvar!

Tudi če sem kakšno stvar vprašala milionkrat, so mi vselej prijazno odgovorile. Pa tudi pohecale na račun moje pozabljivosti.

Nataša
Default avatar

Bianca

Glede sester na GK v Ljubljani jaz nimam ničesar za pripomnit! Recimo naj naj sestra pa je zame tam bila VS Ana! Zmeraj se je znala pohecat !
Default avatar

tiana

Sploh nima veze koliko tečnih in nestrpnih ljudi te vsak dan v službi mori. Jest sem na istem, pa se moram vsak dan smehljati, biti prijazna itd....ne glede na to ali sem dobre ali slabe volje, ali imam M. ali je luna.... Tako da to ni nobeno opravičilo da si nesramen do drugih ljudi. Poklic si pač izbereš sam, a ni res? Saj ko potem dobiš veliko pohval, se ti vse povrne...

Pa ne se jezat:)))
Default avatar

IVANA

HALO EVA

SESTRA GINA NI TAKO SLABA KOT SE TI ZDI, ZNA BITI TUDI PRIJAZNA IN RAZUMEVAJOČA.
TUDI ME NIMAMO VEDNO DOBRIH DNI.

Lp VSEM
Default avatar

Živa

Tudi jaz s sestro Gino nimam slabih izkušenj. Pred enim mesecem sem se pri njej oglasila osebno, saj so me k njej napotile sestre z oddelka. Kljub številnim tel. klicom me je prijazno sprejela v pisarno. v tistih petih minutah kolikor sem bia notri, sta neprestano zvonila oba telefona in je odgovarjala vsem, tudi meni.

Imamo pa vsi dobre im slabe dneve. Mogoče se sliši čudno, toda včasih je najlažje biti prijazen, a kaj ko to vedno ne zaleže, vsaj glede na mojo službo.

Živa
Default avatar

nika

Tejle Doroteji pa gre pisanje vedno bolje od rok...

Moderatorji

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva
Branka Žegura