Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

bolečine v roki

Default avatar

mavrica

Pred 14 dnevi sem se udarila v prsni koš. Bolečino sem občutila ob pritisku na modrico in ob dihanju zadaj na hrbtu ( pri lopatici ). Bila sem pri zdravniku, ki me je pregledal in predpisal terapijo z aspirini in povedal da bo v enem tednu vse dobro. Jaz še vedno čutim enako bolečino kot tudi bolečino v levi roki, večkrat mi roka zaspi in čutim mravljince po dlani. Težko spim na levem boku in ko se naslonim tudi čutim bolečino. Kaj mi svetujete ?
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Da vas roka ni bolele že kdaj prej? Opisana bolečina je namreč na moč podobna bolečini zaradi pritiska na živce v vratu.

Kakšen pa je bil mehanizem povzročene bolečine?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Default avatar

mavrica

Da bi me bolela roka že kdaj prej nisem občutila. Udarila sem se ob vstopu v avto in sicer v rob avtomobilskih vrat, nekje med vratom in levo dojko, kjer imam tudi manjšo izboklino na pritisk bolečo. Omenjena roka me boli, ko ležim na levem boku ali kadar sem naslonjena s hrbtom ( sede ).
Res je, da večino svojega časa preživim ob računalniku, ki ni pravilno postavljen in sem ze veckrat cutila bolecine v vratu.
Lep pozdrav !
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Prej bi za bolečine v roki krivil računalnik kot pa poškodbo, saj bi morala slednja povzročiti izjemno veliko oteklino v področju rame, ali pa poškodbo žila lai živcev, ki ptekajo tam okoli, kar pa je ob mehanizmu posškodbe malo verjetno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj