Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

čaj iz plahtice

Default avatar
Pozdravljene bodoče mamice.

Pred nekaj dnevi sem na forumu prebrala o koristih učinkih čaja iz plahtice, za lažji porod in krčenje maternice po porodu. Pa sem šla v našo zeliščno lekarno, kjer se je prodajalka - starejša gospa z izobrazbo in veliko izkušnjami, saj je prej delala v bolnici kot višja medicinska sestra - zelo začudila in mi dejala, da plahtica nikakor ni primerna za nosečnice, njen učinek je menda pospešeno odvajanje vode iz telesa. Ko sem ji pojasnila o vaših izkušnjah mi je čaj sicer prodala, ampak z resnim opozorilom, naj si skuham samo pol tako močnega, kot piše na zavitku in naj ga spijem le eno skodelico na dan.
Zdaj pa ne vem, kaj je res oz. kaj storiti.
Ali vam je kak zdravnik priporočal pitje tega čaja?

Prosim, za vaše mnenje in izkušnje.

Pa še to - rok imam 11. aprila, ali je še katera blizu temu datumu.

Pozdrav vsem bodočim mamicam,

Nena
Default avatar
Ko sem svoji ginekologinji povedala, da pijem čaj iz plahtice, mi je rekla, naj ga kar pridno pijem. Meni je zelo pomagal. Tudi zeliščarica na ljubljanski tržnici je povedala, da pomaga. (Tista starejša gospa, ki ima cel štant raznih zelišč in je precej podkovana na tem področju.)
Default avatar
Jaz sem ga pila med obema nosečnostima po dve šalce na dan z še ostalimi sestavinami (žajbelj, ...). Lahko te pomirim, da plahtica deluje samo dobronamerno. Obe nosečnosti sta se, kljub rizičnosti, dobro iztekle in rodila sem hitro in dokaj lahko!

Kar brez skrbi pij čaj in srečno!
Default avatar
Pozdravljena,

Ne skrbi in si mirno privošči 2-3 skodelice čaja na dan. Sama sem 3 tedne pred porodom in čaj pijem vse od začetka nosečnosti. Počutim se odlično in doslej nisem imela nobenih nosečnostnih problemov.

Kratek in lahek porod ter lep zaključek nosečnosti ti želi

Dela
Default avatar
Punce,

najlepša hvala za mnenje in dobre želje. Bom kar nadaljevala s pitjem čaja.

Tudi vam vse dobro,


Nena

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet