Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

rojstvo otroka

Default avatar

ksenija

Drage mamice!

Ali je že katera od vas opazila kako je neko rojstvo otočička povezano z neko drugo smrtjo nekega sorodnika, namreč dogaja se mi , da opazim, da umre dedek ali babica ob rojstvu otroka. Ko sem čakala jaz mojo punčko mi je umrl dedek, eni drugi sorodnici je umrla babica in čakala je otročička, sedaj sem spet noseča in pred kratkimi mi je umrla druga babica. Ali mislite da je to zgolj slučaj ali se te stvari resnično dogajajo. To ni nobena šala , čisto resno vas sprašujem ali ste že razmišljale o tem, da je za vsako rojstvo potrebna ena smrt.
Default avatar

Janja

Moram tu priznati, da je tudi meni umrl oče, ko čakam na svojega otročička. Eni drugi sodelavki je umrl oče teden po rojstvu otročička. Tudi jaz sem že pomislila na to slučajnost - prav neverjetno.

pozdrav

janja
Default avatar

kokica

O tem še nisem razmišljala, je pa res, da soseda pričakuje vnučka, mama pa se poslavlja s tega sveta.

lp
Default avatar

Afrodita

Nekoč sem morala abortirati. Takoj za tem je zanosila zelo dobra prijateljica, ki si tega za nič na svetu ni želela, je pa nosečnost obdržala. Takrat sem pomislila, da konec prinaša nov začetek.

lp
Afrodita
Default avatar

Tanja L

Jaz mislim, da to ni povezano. Če malo pogledamo statistiko, bi to pomenilo, da je na svetu vedno enako število ljudi. To pa ni res, ker nas je iz leta v leto več, vendar pa na žalost to ne velja za Slovence, ki nas je vsaj zdi se mi tako, iz leta v leto manj.

LP

Tanja
Default avatar

T&a

Točno na isti dan, ko sem se jaz rodila, je sicer dve leti prej umrla moja babica. Slučaj? Ne vem, mislim, da je nekaj na tem, ker sem že večkrat slišala za take primere.

Lep pozdrav, Tina
Default avatar

ksenija

Hvala za vaše odgovore, sem že mislila da sem udarila mimo in da se to samo meni dozdeva, ampak nažalost je res tako. Tudi sedaj ko pomislim za nazaj ko sem čakala na svojo punčko mi je umrl dedek in rodila sem punčko, sedaj mi je umrla babica in čakam fantka, pa prav neverjetno rodi se čisto obraten spol kot je umrli sorodnik. Ste tudi to povezavo opazile?
Default avatar

Tinkara

Tudi jaz menim, da je nekako tako. Moja stara teta (torej mamina teta) je skozi celo nosečnost mamo opozarjala, da naj nikar ne rodi na 13. No, jaz sem na 13 privekala na svet, ona je na ta dan umrla.... žalostno, a ne?
t.
Default avatar

Anja

Prvi mesec nosečnosti sem morala zaradi grozečega splava ležati. Dokler ni umrla babica mojega moža. Potem pa kot, da prvi mesec ne bi obstajal. Nosečnost bp,
Anja
Default avatar

Dana

proti koncu moje nosecnosti je umrla zenska,ki me je pazila kot otroka in me imela zelo rada....
Default avatar

ksenija

Ali se vam zdi , da se vedno rodi drugi spol otroka kot je imel preminuli sorodnik?
Kaj menite o tem? A ni to traparija al se meni samo zdi?
Default avatar

AsasR

Ko je bila moja mami noseca pri meni, ji je umrla stara mama, ko je cakala na mojega prvega brata, je umrla njena maceha, pri drugem bratu pa je na oni svet odsla njena teta..
Med mojo nosecnostjo se je poslovila moja teta..
Kmalu po rojstvu prijateljeve hcere pa je umrla njegova stara mama...
Nakljucje? Ne vem, upam pa...
Default avatar

ŠPELCA

Ko je bila moja mami noseča z mojo sestro, natančneje 3 tedne pred porodom ji je umrla mama. Ko pa sem bila jaz noseča 2 meseca mi je umrl oče. Ja, tudi jaz sem že večkrat pomislila, da se to dogaja ampak samo v naši družini, ker mislim, da pri znancih ni bilo nikjer podobne situacije, no sedaj pa vidim, da je to kar pogosto. Sicer pa mislim, da ni dobro razmišljati o tem, da same ne prikličemo kakšne nesreče!

Š.
Default avatar

AsasR

Pa se to sem pozabila povedati:ko je tasca "nosila" mojega moza, je umrl njegov dedek..
Default avatar

katarinA

Ravno prejšnji mesec je umrla soseda, ki sem jo imela rada kot lastno babico. Zadela jo je kap in že dobro leto in pol ni bila sposobna storiti ali dejati čisto nič, le redko se je tudi kaj zavedala. Večkrat sem nesla hčerko v dom za starejše občane na obisk, pa ni zbrala moči, da bi malo prijela ali poklicala, ali zgolj začutila, da je poleg. Ko se je to enkrat zgodilo, je revica mirno izdihnila, brez vsake bolečine. Kot bi čakala na ta svoj labodji spev.

Enako je bilo z moževo babico, ki je enkrat samkrat videla najino hčerko in potem na žalost izdihnila.

Vedno sem si tudi želela, da bi moja prababica dočakala mojo hčerko, vendar je odšla od nas v času, ko sem jaz zanosila.

Torej, dokaj tragično in bridko leto, ki je prineslo tudi največčje darilo vsem nam.
Default avatar

m.

pol leta po rojstvu hčerke je umrl moj stric, en teden po rojstvu sina pa je umrla moja stara mama. sem mislila, da se to dogaja samo meni....
Default avatar

frajla

Ste mi pa nagnale strah v kosti!!! Sama sem noseča in se mi res ne zdi primerno premišljevat, koga bo otrok, ki ga nosim izrinil iz sveta... Nehajte no!!!!
Default avatar

mala maja

umrla je stara mama ko je sestrična rodila sina
Default avatar

Alja

meni je umrla babica, ki sem jo imela zelo rada, ko se bila noseča 5 mesecev in sprva se mi ni zdelo nič neobičajno.Potem pa je prijateljica bila noseča, pa ji je umrl oče, pa še druga kolegica je rodila, zatem pa ji je umrl dedek.
Jaz sem slišala da so stari ljudje pravili, da če se v družini ali okolici nekdo rodi, potem vedno tudi nekdo umre.
Ampak ne se zdaj tega prestrašit bodoče mamice, ker pa poznam veliko primerov, ko so rodile in ni noben umrl.Recimo ko je moja mama rojevala (3x) ni noben umrl takrat.
Default avatar

Doroteja

Nisem vse prebrala ampak, ko sem jaz pričakovala sineka mi je umrl tast, ki si je tako želel videti vnučka. Umrl je za 17. dni, prej pa nikoli bolan. Ko sem ležala na ginekologiji zaradi krvavitve me je prišel obiskati tast, in namesto, da bi me pozdravil mi je povedal čestitam vse najboljše halooooooo. Mislim, da je to res kaj je napisala ksenija. Tast verjetno kot, da bi imel instinkt, da bo umrl in, da ne bo videl tega vnučka. Umrl je 12. junija rodila pa sem 1. novembra tako, da jaz verjamem v to, da nekaj mora obstajati.
LP, Doroteja

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic