Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

italija - sicilija

Default avatar

saška

Zamima me kakšne izkušnje imate z popotovanjem po Italiji, drug mesec se nameravam odpraviti po Italiji vse do Sicilije. Spala bova kar v kombiju ogledala pa bi si rada čim več znamenitosti. Kakšne so kaj cene? Baje da je na Siciliji mafija pa da se je full za bat, sicer temu ne verjamem ampak če mogoče kdo ve kaj več.
Hvala
Default avatar

Mojca

Živjo, po Siciliji sem potovala tri tedne in se mi ni zdelo čisto nič nevarno. Bila sem tudi v Palermu, kjer so mi priporočali, da naj se zvečer ne gibljem po stranskih ulicah, drugače je bilo pa vse OK. Meni je bila Sicilija ful všeč, sem kampirala, in mislim, da imajo vsega za videt. Najbolj zanimive so mi bile katakombe v Palermu (mrtveci visijo s sten iz obeh strani hodnikov, da te prevzame res poseben občutek...), pohod na Etno (takrat je ravno en dan prej izbruhnila in se je še cela tresla), celo mesto Sirakuze, Agrigento in antični templji, pa seveda neskončne peščene plaže.
Glede cen sem bila pa kar malo presenečena, saj sem pričakovala, da bo kaj ceneje kot je na severu Italije, pa ni bilo bistvene razlike. Kampi so bili malo dražji kot na Hrvaškem, le da so dosti slabše urejeni - ali pa sem samo jaz imela tako smolo z izbiro... Hrana zunaj je malo dražja kot v Sloveniji, ampak ne toliko kot npr. v Franciji.
Lep dopust, Mojca
Default avatar

m*

nobene mafije se ti ni treba bati. v dveh mesecih nisem ničesar takega videla ali doživela. dol je pa noro, zato ne prihranita le kakšen dan ali dva ampak kaj več. cene so pa podobne našim.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net
cron