Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Lastovo

Default avatar
Ima kdo izkušnje, pot, trajekt (cena), nastanitev...?
Hvala!
Default avatar
Jest,! :))

No, z ženo sva šla na Lastovo iz Korčule - Vela luka, od koder vozi trajekt na Lastovo. Lastovo ima najdaljšo cesto cca13 km, tako da avto skorajda ne rabiš.

Nastanitev, je bolj tko, tko. Je v luki kjer pristaja trajekt naokoli razsejanih nekaj apartmajskih vikendov, če se da tam kaj dobit ne vem.

Midva sva z ženo lepo v mestu Lastovo, v gostilni malo povprašala, ker je bil že večer in je bila agencija zaprta.

Do pred dveh let ziher ni blo možno kampirat.

Najameš sobo, apartma, za hotel ne vem če dela.

Lahko mi pišeš na mail, pa ti pošljem telefonsko številko oz. naslov, od tam kjer sva bila midva. Cena je bila 35 DEM na dan za osebo, za kar sva dobila preobilno večerjo ( gazda se je opraviču, da bo žal samo morski meni, ker kure, krave glih ne letajo po otoku in je to drago meso. Tako, da je bilo v glavnem vse v stilu (hobotnice, raznovrstne ribe, neki školk, rakcev, pa olivno olje povsod, na raznorazne načine). U glavnem mela sva se fino. Povej točno kaj te še zanima, Zabave ni, je pa vredno si ogledat staro mestno jedro...
Default avatar
Hmmm, Lastovo...

Na Lastovo hodim redno na dopust že 4 oz. 5 let.
Ne splača se iti, če ne greš za vsaj 14 dni, ker je predolga pot (skoraj cel dan ti gre). Do lani je namreč trajekt iz splita vozil le enkrat na dan ob 15h, kar pomeni, da moraš biti vsaj ob 12h v splitu, kar pomeni, da greš na pot ob 4h zjutraj, trajekt pa vozi dalj časa kot po voznem redu in si tako na lastovu šele okoli 8h zvečer.
Trajekt za avto in dve osebi (povratna vozovnica) stane približno 100 eurov.

Ne strinjam se z Mikom glede avta - avto vsekakor rabiš, sploh če ne želiš biti omejen na isto malo vasico ves čas. Gl. mesto Lastova je Lastovo, ki je od pristanišča Ubli oddaljen nekih 13 km (in to vsekakor ni najdaljša cesta :), vendar ostale niso veliko daljše) V HRIB, kar pomeni, da moraš imeti kar dovolj kondicije,da se v popoldanski vročini odpraviš po asfaltu v hrib :))

Avto se ti splača imeti tudi zato, ker si potem lahko ogledaš cel otok (dostop do različnih plaž - Jurjeva luka, Prižba, Skrivena luka, ipd) in krajev. V skriveni luki se nahaja tudi svetilnik, ki je del ponudbe na adriatica.net in je zanimiv za ogled.

Kot je že bilo omenjeno, zabave ni, tako da če te ne zanima potapljanje oz. lenarjenje in celodnevno spanje, potem Lastovo ni pravi otok. Sicer otok sam postaja vsako leto bolj turističen (baje ga imajo namen urediti za navtični turizem), ima pa veliko hibo - v času JLA je bil namreč vojaški in v določenih zalivih so še vedno ostanki opreme (da o vojašnici ne govorimo), ki odganjajo turiste.

Lani se uredili hotel (oz. neke apartmaje) po imenu Solitudo, ki se nahaja v Ubliju, mislim pa, da so za letos urejali neke apartmaje tudi v Lastovu. Sicer je pa na netu kar velika ponudba, najbolj turistični vasici pa sta prav Ubli in Zaklopatica (poišči ponudbo na netu).

Tako, toliko na hitro, če te zanima še kaj, vprašaj.
Default avatar
Hvala lepa za informacije, zaenkrat jih imam dovolj; nameravam iti z avtom in mogoče vzamem še bicikel...
LP
Default avatar
Ja, bicikel je dobra ideja.

Pa še en nasvet: če je možno se odpravi do začetka avgusta, ker ga potem okupirajo Italijani s svojimi jadrnicami in jahtami in je morje takoj bolj svinjski, ker s svojih jadrnic mečejo vse direkt v morje (zelenjavo, špagete, papirnate brisačke, ipd.).
Default avatar
Če ti pojem plaža karkoli pomeni v tvojem dopustu, potem Lastovo preverjeno ni zate: Jaz sem trpela, čeprav je sicer zanimiv otok.

m

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net