Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

ENODNEVNI IZLET

Default avatar

Maja

Pozdravljeni,
zanima me, ali ima kdo kakšno dorbo idejo za enodnevni izlet po Sloveniji ali po bližnjih državah (Italija, Avstrija in Hrvaška). Izlet mora biti zanimiv, hoje malo, predvsem v hrib, če je po ravnem ni tako hudo.
Zanima pa me tudi, če kdo pozna kakšen dober muzej, prav tako je lahko Slovenija in sosednje države?
Hvala za dobre ideje.

Lp Maja
Default avatar

Pika*

Na Hrvaškem predlagam Plitvice.
Default avatar

tina

Živjo !
Tu blizu slo-italjanske meje ( Prosecco pri Trstu ) ima zelo lep grad ''Miramar''. V gradu je tudi muzej. Okolica pa je čudovita. Res se splača pogledati če že nisi bila.
Lepo se imej.
Tina
Default avatar

Špela

Predvsem z otroki je lep izlet v MINIMUNDUS zraven Celovca (svet v malem). Mi smo se imeli zelo lepo. poglej link!
http://www.minimundus.at/
Default avatar

ajs

Meni je zelo vsec Trenta - gres cez vrsic in si pogledas izvir soce, pa tiste brvi cez reko, korita mostnice, trdnjavo kluže pri bovcu - pa rov tam zraven - vzemi seboj svetilko, pa slap boka malo nižje, na koncu gres pa se v muzej I. sv. vojne v Kobaridu - res vredno ogleda, je najboljsi evropski muzej leta hm...xy nekaj let nazaj v glavnem, vmes gres pa se na ene prave soške struklje al krafne al kako se rece mnjam!

lp ajs
Default avatar

tinca

Antonijev rov v Idriji (ogled rudnika živega srebra - ni naporno), potem pa še malo v Idrijski muzej (rudnik, klekljanje, narodopisna zbirka - zelo zanimivo). LAhko tudi ogled Divjega jezera v bližini (praktično ni hoje) Na koncu pa eni dobri žlikrofi mmmmm...

V bližini Lj pa grad Bistra - če si hočeš vse ogledati si kar nabrusiš pete, okolica je čudovita.

Rakov škocjan - učna gozdna pot (bolj ali manj po ravnem), za bolj razpoložene še Škocjanske jame.
Na Gorenjskem Blejski vintgar (preveriti ali je že odprt, čez zimo ga zaprejo), potem pa kremšnite. V bližini še Kropa s svojim enkratnim muzejem, Radovljica (čebelarski muzej, krasno staro jedro (gostilna Lectar). LAhko tudi Lesce (panoramski poleti nad TNP, Bledom...)

Malo manj izvirno - Postojnska jama in predjamski grad
Vipavska dolina - grad Zemono, grad Branik (krasen razgledni stolp, sicer v ruševinah), Štanjel, Kobjeglava (sušilnica pršuta), dobrih gostiln nebroj, samo za vikend neusmiljena gneča s strani naših sosedov.
Zaledje slovenske istre - Krkavče (obvezno obiščite cerkev, zraven stanuje zelo prijazen in zgovoren gospod, ki jo razkaže, žal ne vem imena), Sv. Ana, čudovite,idilične vasice, v spomladanskem času prekrasna dolina Dragonje, morda malce slabše in ovinkaste ceste.
Tole trenutno - iz glave.
LP tinca
Default avatar

Skuta

Pridružujem se izletu v Idrijo. Res je to lahko enkraten dan.
Default avatar

anita

BOHINJ - pešpot od Hudičevega mosta v Stari Fužini ob potoku Mostnica do doline Voj (bolj po senci in gozdu), ali od koče v začetku doline Voj po dolini do druge koče na koncu doline. Pot je ves čas bolj po ravnem, med travniki in stanovi. Kakih 100 m nad drugo kočo je čudovit slap. V Stari Fužini je tudi planšarski muzej in gostilna z domačo hrano (žganci ipd...)

Slap Savica, Vogar, pot okoli Bohinjskega jezera (to so nekoliko daljše ture).

Ali z novo gondolo na Vogel, kjer je čudovit razgled nad Bohinjsko dolino. Sedaj je tam še sneg in za sprehod po Voglu je mogoče bolj primerno poletje.

V vasi Studor (tam kjer so znameniti kozolci) je stara Oplenova hiša s čno kuhinju spremenjena v muzej. V vasi imajo tudi islandske konje (malo so večji od ponijev), ki jih lahko jahate odrasli ali otroci.

V vasi Srednja vas je zelo dobra gostilna z izvrstno hrano in zelo urejenim igriščem za otroke (tobogan, peskovnik, gugalnice, lesni konji, vlakec...) - RUPA.

In še mnogo je lepih sprehodov po našem kraju pa lep pozdrav!

Anita

Če vam je Bohinj predaleč vam priporočam še hribček s cervico in planinsko kočao nad Begunjami - Sveti Peter. Hoje navkreber z majhnimi otroci je cca. 1 uro.
Na vrhu je čudovit razgled nad večino Gorenjske (bled pa tudi dlje od Kranja se vidi).Ob vznožju hriba (kjer se prične pot na Svetega Petra) je dnevni bar in veliko otroških igral (vse živo in lepo urejeno)
Default avatar

ojaoja

Pridružujem se Tinci glede Idrije in Krasa (in se ji zahvaljujem za še nekaj odličnih idej!), sama pa dodajam še svoj najljubši konec Slovenije, Goriška Brda. Prelepa narava in strašno prijazni ljudje, muzej v gradu Dobrovo, grički, kot ustvarjeni za sprehode, da vina niti ne omenjam! Pojdite na pokušino in se najejte domačih dobrot na kaki kmetiji. Ne bo vam žal. Sama sem v Brda že peljala par tujcev in vsi so dobesedno padli dol.
Default avatar

Karmen M.

Predlagam Javorniški rovt nad Jesenicami. Fantastično za otroke in malo večje. Sploh spomladi, ko so travniki pobeljeni z narcisami. Zanimiva gozdna učna pot in majhna hidroelektrarna.
Default avatar

Karmen M.

Predlagam Javorniški rovt nad Jesenicami. Fantastično za otroke in malo večje. Sploh spomladi, ko so travniki pobeljeni z narcisami. Zanimiva gozdna učna pot in majhna hidroelektrarna.
Default avatar

Mimi

Ponavljam staro temo iz foruma, vendar ta nikoli ne zastara. Podani predlogi so dobri, dodajmo še kakšnega. Sedaj proti koncu poletja in za jesen so takšni enodnevni izleti prav primerni.
* Z avtovlakom v Most na Soči: z avtom do Bohinja, avtovlak do Mosta na Soči (zanimiva izkušnja), ladja Lucija po jezeru (v tel.imeniku pod 'Ladja Lucija', kapitan zelo prijazen do otrok), Tolmin, Tolminska korita, po želji Tolminski muzej, avtovlak nazaj ali po želji.
* Cerkniško jezero: hitro dostopno po avtocesti iz Ljubljane, nekje na robu pustiš avto, potem imaš neomejene možnosti hoje po ravnem v vse smeri. Na zgornjem robu na ogled mini muzej oz. maketa jezera. Zanimivo in zelo različno v raznih letnih časih, kot da ne gre za isti kraj. Primerno tudi za kolo.
* Rudnik Mežica: nismo še bili, menda imajo organizirano tako dobro kot v Antonijevem rovu v Idriji.
* Grad Snežnik: lep muzej; mi smo imeli srečo, da so bili pripravljeni voditi samo eno družino. Za vprašat je.
* Predjamski grad: zelo nazoren "muzej v naravi", resnično daje občutek življenja v srednjem veku. Dodatno možnost ogleda jame.

Dodajte še kaj...
Lp, Mimi
Default avatar

krpica

ker je tema še vedno akutalna in je čas počitnic, me zanima kakšen vaš predlog:

- kam na enodnevni izlet z dekleti v prihodnjem tednu (13 letnicami) ?

hvala in lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net