Pediatrija

Odgovarjajo: Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine

Invaginacija črevesja 2

Default avatar
Pozdravljeni,

kakšen teden nazaj sem vam pisala o našem sinčku, ki je bil operiran zaradi invaginacije črevesja (). Zahvaljujem se vam za odgovore, imam pa spet vprašanje.

Sinček je dobrovoljen, je, kaka dvakrat na dan - kot prej, ima vetrove. Problem je ponoči. In sicer okoli 1h (+/- 15 minut) se zbudi z jokom (to je tudi njegova ura hranjenja), tako da steguje nogice, poskušam ga podojiti, vendar spet plane kmalu v jok (od kar sva bila v bolnici, kar nekaj časa traja, da mi pri dojenju priteče mleko). Večinokrat ga pomirim s pesmicami ali da malo hodim, vendar sem skoz v dvomih, kaj če ima krče, pa samo izgleda, kot da ga pomirim, v resnici pa je krč popustil. To traja kake pol ure do eno uro. Tudi, ko že zaspi, vsake toliko pogleda, če sem še zraven (v bolnici so bile ponoči hude težave, ker je kar stražil, da mu ne uidem), včasih spet malo pojoka. Po eni strani se mi zdi, da se ta njegov jok da razložiti, po drugi strani me je pa grozno strah, da bi spregledala kake znake komplikacij po operaciji ali pa ponovno invaginacijo črevesja. Komaj čakam, da bo znal povedati, zakaj joka, saj me zdaj njegov jok vsakokrat spravi v paničen strah (še dobro, da je mož doma in me ustavi, drugače bi bila vsako noč na urgenci:-)).

Mislite, da bi lahko šlo za kaj, kar bi bilo dobro, da ga pregleda pediater? Na otroški kirurgiji so me opozorili le to, da moram paziti, da kaka na vsaj dva dni. Ampak to je kakal tudi prej, pa je bil zaplet; po besedah gastrokirurga je invaginacija trajala že kar dolgo, pa je bil sinko čisto brez znakov, ki sem jih našla na internetu. Še to, naša pediatrinja je sinčka pregledala v ponedeljek in je rekla, da ima trebušček mehek.

Še enkrat hvala za odgovore! Res so dragoceni.
Helena
Default avatar
Draga HelenaK,
čisto razumem, da vas je strah. nekako tako, da se bojimo zvite vrvi, če nas je že pičila kača.
Ampak, če bi šlo za kakšno komplikacijo ali ponovno invaginacijo, potem bi otrok jokal tudi čez dan in bil stalno boleč in nerazpoložen. Tu gre verjetno bolj za kakšno psihološko oviro (nekakšen pobolnišnični sindrom, če ga lahko izumim).

Mislim, da je vseeno vse v redu, sicer pa ga vedno lahko toliko prinesete, da mu nekdo potipa trebušček:)))


lp
Tanč
lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Moderatorji

Tatjana Grmek Martinjaš , dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine
Tanč