Domače živali in veterina

Odgovarjajo:

prehod meje

Default avatar
Zanima me, kaj vse potrebuje pes za prehod meje na Hrvaško in seveda potem nazaj v Slovenijo. Torej, katera cepljenja, dovoljenja,... ter kakšen je časovni rok njihove veljave.

Opravičujem se, če je bila tema že obdelana. Res nisem preučila vseh starejših sporočil.
Hvala za odgovor!
Default avatar
Potrebuje potni list in opravljeno cepljenje proti steklini (ne sme biti starejse od enega leta). lp
Default avatar
Sicer je pa uradno za to pristojna veterinarska uprava.
Default avatar
Po novem imajo vsi kužki čipe,ki ga dobijo od 3-4 mesecih starosti, takrat tudi potni list in cepljeni so proti steklini, to se ponavlja vsako leto-cepljenja, seveda če želiš najboljše svojemu kužku, ga cepiš še za druge stvari.

Kako je za starejše pse, pa ne vem in tudi ne vem, ali morajo imeti vsi psi ob prestopu meje čip, to se pa le pozanimaj, sploh zaradi Hrvaške, ti radi nagajajo-saj veš.Mogoče je celo potni list, pogojen s čipom,daj pokliči na veterino, tam boš izvedela vse iz prve roke.Čao.
Default avatar
Mislim, da zadostuje, da je pes tetoviran (če je rodovniški, seveda), če se tetovirna številka dobro vidi. Drugače pa čip. In potni list seveda, kjer so vpisana cepljenja.
Default avatar
Jaz grem s svojo psičko kar pogosto čez mejo, največkrat Slo-Ita, včasih pa tudi Slo-Hr. Nikoli me še nihče nič ni vprašal, samo pogledajo knjižico, dodajo kakšen prijazen komentar (joj, kako milo gledaaa) in to je to. Tako da so me pred slabim tednom kar presenetili, ko so zahtevali, da naj psa pripnem in da ga bodo poskenirali. Takoj sem jim rekla, da nima čipa, ker ima dobro vidno tetovirno številko. So se kar nekaj časa posvetovali in na koncu ugotovili, da je vse ok in smo lahko šli naprej. Izgleda, da taki pregledi niso ravno pogosti, ampak lahko naletiš...

Moderatorji