Forum.Over.Net

Domače živali in veterina

Odgovarjajo: Vice Zaninović, veterinar • Lena Gregorčič, ZHP

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje ali povprašajte za nasvet veterinarja. Vse o vaših hišnih ljubljencih, razvoju, prehrani in težavah.

Vice Zaninović , veterinar

vice.zaninovic

Lena Gregorčič, ZHP

Lena Gregorčič

Zavetišče HORJUL - Bernka LUČKA nujno potrebuje pomoč

Default avatar

xena

Začenjam s postom Polone, vodje horjulskega zavetišča:

Bernka, stara cca 3 leta, ki je bila še pred nekaj dnevi v Zonzaniju, je zdaj pri meni. Ima pa poškodbo, ki je, sodeč po njenem velikem strahu pred dotikanjem, povzročena od človeka - ima poškodovano hrbtenico, pregled je pokazal, da je potrebna operacija. Po operaciji bo živela normalno in brez bolečin, ki so zdaj neznosne. Psička se težko premika, ker jo tako boli; od bolečine je tudi osivela. Psihično je povsem na tleh - jaz bi bila ob taki poškodbi in takšni dosedanji (ne)oskrbi tudi. Ima 27 kg.
Dejstvo je, da je naročena na operacijo v ponedeljek. Dejstvo je tudi, da jo bom kljub visoki ceni plačala kakor vem in znam. Cena sicer še ni dokončna, ker je odvisna od materiala, ki bo uporabljen. Če bo šlo za iglo in vijake, bo stalo 200.000,00 sit, če pa za cement, je pa samo le-ta 90.000,00 sit in je jasno, da bo vse skupaj še dražje. Hkrati jo bodo tudi sterilizirali, da ne bo treba še enkrat v narkozo. Preslikana je bila cela, Kolki in komolci so ok, ostala hrbtenica razen četrtega in petega vretenca na ledvenem delu tudi. Nič prirojenega, torej. Ni tetovirana.
Prognoza je super: lahko bo živela povsem normalno in nič je ne bo bolelo.

Prosim vas za pomoč. Če lahko kdo kaj prispeva, naj za Lučko nakaže bernskemu klubu, društvu za zaščito živali ljubljana ali repku(šefica, upam, da se strinjaš). Komurkoli pač bolj zaupate, meni je vseeno. Sicer pa vsaj mislite malo na punco.

njena fotka:


s cimro Brčico:


Lp, Polona


In odgovor Repka:

Torej, pa ponovimo: LUČKA POTREBUJE POMOČ!

Kar se tiče pooperativnega crkljanja in čohljanja in nežnega razvajanja je poskrbljeno - za to bo seveda poskrbela "medicinska sestra" (beri čudodelka ) Polona, ki bo iz te psihične in fizične pasje bernske razvaline naredila veselo in zadovoljno bitje. Ki ne bo zatulilo od groze vsakič, ko se ji bo kdo približal ali se jo hotel dotakniti. Ki bo razumela, da človeška roka lahko nežno poboža in da je človek dejansko lahko neznansko vesel njene bližine.

Najprej pa je potrebno plačati poseg. In tu pridemo vsi na vrsto, mi in vi, ter Repkov račun. Žal se smeškotov in jokcev na ta račun ne more nakazati, zato bomo seveda zelo veseli vsakega tolarčka, ki bo to lepotičko pripeljal bližje k srečnemu in zdravemu življenju. Stiskamo pa tačke seveda vsi.

Naši podatki so:
REPEK - Društvo za pomoč brezdomnim živalim,
Pot v Hrastovec 9a, 1231 Ljubljana Črnuče
račun: TRR: 03107-1000197021, pri SKB banki
Pripišite "Lučka" ..... kot iskrica, kot svetloba-luč na koncu tunela....

LP, mama Repka
Default avatar

bradačka

Kaj pa misliš, mama Repka, jokcev pa taki fejst punci ne bomo pošiljali! Same sončke in smeške, pa kak tolarček bomo izbrskali.
Lp, Breda
Default avatar

yyy

kdo bo pa operater?
Default avatar

xena

Bradačka, hvala!

lp, Katarina
Default avatar

xena

Dr. Matko v Topolščici.

lp, Katarina
Default avatar

yyy

to je pa suuuper Matko je tudi naš veterinar.
Default avatar

andreja*

DR. Matko je super veterinar/kirurg in temu primerno sicer tudi zelo drag...Upam, da bo opracija lepo uspela...Oglasila pa sem se zato, ker sem to psičko v Zonzaniju videla- očitno kmalu po tistem, ko so jo dobili poškodovano...tedaj je izgledala resnično zelo,zelo ubogo in je na sedanji sliki prava lepotica...
LP
Default avatar

tea

Obvezno bomo zbrskali kak tolarček, da se bo tale lepotička čim hitreje postavila na noge..

lp

Tea
Default avatar

smrketa1

Mama Repka,
napni ušesa, da boš slišala kako letijo tolarčki....
Saj veš, da se vedno vse dobro izide.
Držim pesti za psičko.
lp Mateja
Default avatar

Xena

Halo, halo, mama Repka na vezi!!!

Malo se mi roke tresejo od veselja, saj smo do tega trenutka s pomočjo vas, dragi prijatelji in ljubitelji živali, zbrali že 50.000 sit!!!!!!!!

Hvala v imenu Polone, pa Lučke, pa vseh ostalih, ki bodo kdaj potrebovali našo/vašo pomoč.

mama Repka ma vas rada!
Default avatar

galja1

Tudi jaz bi nekaj prispevala za Lučko, pa sem šla na SKB NET, plačati hočem s posebno položnico pa mi zahteva sklic, kaj napisati?

Pozdravček
Default avatar

xena

Mislim, da pri sklicu lahko napišeš datum, ali pa se odločiš za "plačilni nalog", v tem primeru pa menda sklic ni potreben.

Hvala!!

Katarina
Default avatar

xena

Najprej Polonino poročilo:

"Evo. Lučka je prestala operacijo tako, kot je treba. Dr. Matko ni uporabil cementa, pač pa žice, sterilizirana je tudi in po vsej verjetnosti gre jutri res lahko domov.
Ful hvala vsem."

Hvala tudi v mojem imenu.

Katarina
Default avatar

xena

Pa še poročilo Repka:

Cvenk, cvenk, pojejo vaše donacije! Do konca današnje "redakcije" ste za Lučko namenili nič manj kot

89.500,00 sit !!!!!!!!!

Če bomo še jutri tako uspešni, imamo skoraj celoten poseg pod streho, kar je čudovita novica.
Iz srca se vam vsem iskreno zahvaljujem - tako tistim, ki nakazujete tolarčke, kot tistim, ki pošiljate njeno zgodbo in prošnjo za pomoč prijateljem, znancem, kolegom in seveda tudi tistim, ki mislite nanjo in ji želite, da bo vse tole čimprej za njo. Glede na podporo, ki ste jo že takoj po našem apelu začeli izkazovati, sem prepričana, da bo iz tele Lučke kmalu nastala ena velika SREČKA!!!

HVALA VSEM.

Katarina/mama Repka .... ki je v tem trenutku res do ganjenosti hvaležna in ponosna na tako "ekipo".
Default avatar

petra

Kam pa boste dali Lučko. Ali jo boste obdržali? Samo tako me zanima, ker upam da bo imela topel domek s prijaznimi ljudmi.
Lp
Default avatar

Daisy

petra! Lučka je v zavetišču, kar pomeni, da bo iskala nov dom. Menda ja bomo našli takšnega, kjer jo bodo imeli radi!
Default avatar

JASMINA

šele danes sem videla tale post, nakazala prispevek za Lučko.

lp, jasmina
Default avatar

xena

Evo, samo nekaj stavkov, da boste lahko lažje spali! Jaz vem, da bom.

- Lučka je že "doma", se pravi v horjulskem zavetišču, kjer je takoj po prihodu naredila par korakov po parceli, se polulala in nato pohitela v varno zavetje za kavčem.

- operacija je povsem uspela, kar je zelo nazorno pokazala tudi z intenzivnim mahanjem z repkom, ko je zagledala svojo Polono.... mislim, da bi tudi Polona v tistem trenutku fejst mahala z repkom, če bi ga imela!

- tudi z zneskom operacije smo zelo zadovoljni, saj je bila končna cifra: 159.276,00 sit, kar je seveda manj, kot je bila prvotna ocena!

- in spet lahko vse prav pošteno pohvalim, saj ste do konca današnjega dne, skupaj z včerajšnjimi donacijami, za tole našo Lučko zbrali nič manj kot 155.700,oo sit!!!!!!

Toliko na kratko, bo pa kmalu gor tudi Polona, ki bo povedala še kaj.

Sem zelo zadovoljnja z današnjim dnem, ki se je tako uspešno končal tudi zaradi vas! HVALA

PONOSNA mama Repka
Default avatar

steva cenejac

Lepo slišat!!!
Default avatar

Xena

evo 2 lušni fotki:
lp, Katarina