Domače živali in veterina

Odgovarjajo:

najden nemški ovčar v lj

Default avatar
Ob 14. uri se je našel precej shujšan pes, nemški ovčar svetle barve, lahko je mešanec, bolj verjetno pa je ovčar. Lepo vzgojen, vajen vožnje z avtom. Bil je na Brodarjevem trgu na parkiršču, nato je tekel za avtomobilom vse do Zaloške ceste. Je brez ovratnice. Zdaj je v zavetišču Gmajnice, vkolikor ga kdo pogreša. Lahko je zavržen ali izgubljen.
Default avatar
petra, je pes toliko svetel (svetlo rjavo siv), da spominja na volka?
Če je tako, gre verjetno za enega od "Fužinskih dveh" - ja, žal, psa, ki je non-stop spuščen :-(
Upam, da bo našel drug, boljši dom.

Lp, Yo
-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Default avatar
Glede na to, da je tekel za avtom, bi rekla, da je bil vržen iz avta! Tako je bilo z mojo prvo psičko in je še 5 let oprezala za avtomobili.

Upam, pa da temu ni tako, in da bo našel svojega lastnika.

Lp, Urša

PS: A si ga ti našla? Daj še na radie - radio HIT (041-344-443), val 202, RGL in radio Kranj! Vprašaj, če kje kakega pogrešajo!
Default avatar
petra, drustvo se ze obvestila. lp
Default avatar
Yo, ja, pes je svetlo rjav, siv pa ne. Podoben je nemškemu ovčarju, vidi pa se, da se rad vozi z avtom, tako, da sem prepričana, da je moral nekoč imeti lastnika. Lahko, da je tudi od fužinskih psov, vendar jaz ne živim tam, ampak sem bila po opravkih. Bilo je grozljivo videti, kako je pes tekel za nekim rdečim avtom in okoli njega krožil pri rdečem semaforju. Jaz pa slučajno zraven in sem skočila iz avta, odprla zadnja vrata in mu rekla, naj pride. Kar skočil je brez besed. Potem sva se pol ure vozila do zavetišča, ker sem imela vmes še druge opravke. Bilo pa je hudo, ko sva prišla v zavetišče. Pes je šel iz avta samo z mano, ker se je upiral moškemu iz zavetišča.
Suh, revež.
Da bi le končno imel dom, ker je resnično prijazen.
Default avatar
petra, verjetno ne bo pravi, ker če dobro pomislim, ta "fužinski" ni nikoli tekel za avtomobili.
Je bolj verjetna verzija, da ga je nekdo res zabrisal iz avta :-(

Lp, Yo
-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Default avatar
hmmmm
je kuža suh? Ok no zeelo suh? Ker tukaj ravno na Brodarjevem je tak nemški ovčar stalno spuščen, če pa zamenja avto (misli, da je njegov lastnik, pa ni) tudi lavfa za avtomobilom. Tako, da če je en tak suhljatec je možno da vem kam spada. "lastnika" poznam samo na videz.
Default avatar
Jaaaaa! Joj prej nisem prebrala vseh postov. SEdaj sem pa videla da si napisala da je tekel za rdečim avtomobilom. To je 10000% ta pes, shujšan ovčar, dokaj prijazen do samcev in samic. Nikoli ni pokazal nobene agresivnosti do mojega samca.
No vsaj vemo kam spada!
Default avatar
Ninci!

Tudi, če jo to ta "lastnik", ki ga na videz poznaš, bi bilo glede na napisano res bolje, če bi dobil novega lastnika. Po drugi strani pa, če ne bo našel novega, je bolje da ima lastnika, kot pa da je v zavetišču!

Lp, Urša
Default avatar
Ja pomoje je res bolje, da najde novega lastnika. Sicer je res da tega poznam samo na videz, je pa kuža dokaj lepo vzgojen glede na to da je večinoma prepuščen sam sebi. :)
No ko bodo kakšne novičke, glede lastnikov, starih ali morebiti novih pa sporočite.
LP nina
Default avatar
Nina, ali so tisti lastniki sploh v redu ljudje? Res mi je žal, da je tako, vendar pes si ne zasluži takšnega odnosa. Naj bo vsaj družinski prijatelj in to je le edino prav. Ali ga lastnik kaj pogreša?

Povej vsaj kaj malo več, jaz sem bila presenečena, da je pes takoj vedel, kje je njegov prostor v avtu. Meni ni bilo treba reči niti ene besede.
Default avatar
Kje pa pes ponavadi spi? Ali je samo čez dan spuščen?
Default avatar
Joj petra, ko bi le lahko pomagala. Evo če povem po spominu, mislim, da je psu ime Don.
Lastnik je mlad fant star okoli 20 let, baje da mu psa niso dovolili pa ga je vseeno pripeljal domov. In tako je kuža pristal pred blokom. Kje spi ne vem, ker ne živim v istem bloku, ampak par blokov stran, tako da ga vidm od jutra do večera, ko pred blokom čaka svojega lastnika, da pride domov. Gresta tudi na sprehod, kuža je vedno spuščen nikoli na povodcu in tudi dokaj poslušen.
To pa so pomoje skoraj vse informacije, ki ti jih lahko ponudim. Upam, da bo kuža našel nov dom, kjer bo res družinski prijatelj in ne čuvaj celega bloka. Ker je po mojem mnenju, glede na to da je večino časa prepuščen sam sebi super kuža in tudi lepo socializiran. Tako, da bi človek pomislil, da je v njegovo vzgojo vloženega veliko truda, ampak glede na situacijo ne vem če je tako. :(
Ja no še tole, kuža je večkrat tekel za rdečim avtomobilom, takega ima najbrž tudi negov lastnik, pa je od navdušenja kdaj pa kdaj malo zamešal.
Je pa pomoje čistokrvni ovčar, vsaj glede na postavo in videz, res pa je da je za ovčarja zelo suh.
LP nina

Moderatorji