Med.Over.Net

Za ženske v stiski

Odgovarjajo: Maja FerbeJana Metelko, univ. dipl. soc. del.

Saj poznate: lepša polovica, vedno močna, vse prenese, vse zmore in vse uredi. Včasih pa se zalomi. Potrebujete strokoven nasvet, drugo mnenje, prijazno besedo ali samo to, da podelite svojo izkušnjo?

Maja Ferbe

Maja Ferbe

Jana Metelko , univ. dipl. soc. del.

MDŠkofljica

OČETOVSTVO

Default avatar

aalenci

Je že nastal problem, ja. Mami sem povedala da vem, da moj oče ni moj biološki oče. Ona ne bo nikoli priznala, jaz pa vem. Zaenkrat bom pustila stvari take, kot so.
Je pa res da ženske s svojim nespametnim vedenjem lahko ogrozimo življenje otrok. Škoda zaradi laži o očetu je neprecenljiva. Nisem se zaman celo svoje življenje čutila nezaželjena in nepovezana s svojo primarno družino. Mislila sem da je z mano kaj narobe, v bistvu pa je z mano vse v redu. Porušil se je mit o dosedanjem mojem življenju - vse je bilo zgrajeno na lažeh. Na srečo imam ustrezno podporo in grem naprej - sama - stran od vseh teh ljudi. :)
Default avatar

Elaelaela

Pozdrvljeni ali mi gdo ve povedat kako naj napisem prosnjo za zacasno skrbnistvo za otroka...za primer spodbivanja ocetovsva otrok.je sta 7 let
Default avatar

MDŠkofljica

Spoštovani,

če želite urejati skrbništvo za svojega mladoletnega otroka, oddajte na sodišče Tožbo za zaupanje otroka v varstvo in vzgojo, za ureditev stikov in preživnine. Pri tem boste verjetno potrebovali pomoč odvetnika. Le-tega lahko dobite preko brezplačne pravne pomoči, če ste prejemnica denarne socialne pomoči ali če imate zelo nizke dohodke.

Sočasno lahko oddate Tožbo za izpodbijanje očetovstva.

Če potrebujete kakšne dodatne usmeritve, sporočite.

Z lepimi pozdravi,
Jana Metelko, dipl.soc.del.
Zavod Pelikan - Karitas
Materinski dom Škofljica
01/366 77 21
[email protected]