Za ženske v stiski

Odgovarjajo: Maja FerbeSuzana Gliha Škufca, univ. dipl. soc. del.

nezadovoljstvo

Default avatar

mara

Stara sem blizu 40 in imam enega otroka. S svojim življenjem sem nezadovoljna. Nisem motivirana ne v službi, niti nisem našla pravega moškega. Zdi se mi, kot da me je to vse skupaj nekako zamrznilo. Rada bi nekako napredovala pa se mi zdi, da je z vsakim dnem samo še slabše in sem še bolj depresivna. Sem v začaranem krogu iz katerega ne znam stopit. Mi lahko kako pomagate?
Default avatar

Simona

Stara sem 38 let in popolnoma razumem tvoje težave. Bila sem na istem, dokler...Dokler se nisem začela ukvarjati sama s sabo. Prišel je trenutek, ko nisem več vedela ne kaj, ne kako. V roke mi je prišla knjiga Shrley Mclean (ne vem, če je prav napisano)-Potovanje vase. Vzbudila mi je veliko zanimanje in nadaljevala sem s knjigo Roy Goreja- Življenski diamant. Skratka, berem knjige o duhovnosti, meditaciji...Piko ne i pa sem postavila z obiskom tečaja z naslovom-Umetnost življenja, ki se izvaja po vsej Sloveniji. Učili smo se tehnike dihanja in sproščanja, vaj ki ti pomagajo pri vsakodnevnih težavah, vaj za premagovanje stresa...odkrivanje samega sebe in svojih zmožnosti, za katere ne vemo, da sploh obstajajo. Zadevo je težko opisati, treba jo je preizkusiti.
Verjemi, bila sem popolnoma na tleh. Že po naravi sem občutljiva in labilna osebnost, ki se za vsako malenkost smili sama sebi, za težave krivi druge, skratka se zateka k samopomilovanju. To kar sem ti opisala me je dvignilo, mi dalo moč, da zaživim, se spopadem z življenjem. Predvsem pa sem spoznala, da je vse v meni in, da je le od mene odvisno kako živim. V sebi sem odkrila neznansko moč. Vsak dan delam predpisane dihalne vaje in razlika je očitna. Se splača poizkusiti.
Če želiš več informacij mi piši ne E-mail.
Default avatar

Andreja

Veliko ljudi prihaja v podobne občutke kot vi. Zdravniki pravijo, da so v porastu depresije, število porabe tablet narašča, ljudje so vedno bolj otopeli, uničeni od vsakodnevnih skrbi in zadolžitev, veselja je vedno manj. Zdi se mi, kot da je to ena najhujših epidemij, ki zastruplja zdravega človeka, če se izrazim tako v zdravstvene besednjaku.
Iz dneva v dan se moramo vsi boriti za to, da ohranimo pozitiven pogled. Delati moramo na tem in se odločiti za to, da bomo gledali in videli dobro, da nas bodo navdihovale in navduševale majhne reči, malenkosti, na katere polagamo premalo pozornosti.
Zavedajte se, da imate vse, kar morate imeti za življenje: vidite, slišite, občutite, lahko se odločite, lahko izberete, lahko se pogovarjate... Vse te samoumevne stvari, vedno spregledane. Imate ta forum, imate možnost komunikacije s svetom, tu imate prijatelje.
Ni nujno, da se strinjate s tem, vendar če vzamete malo tega za sebe, vam bo lažje. Mnogim je.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

mara

Hvala vam za odgovor, se strinjam z vami. Morda je res v malenkostih moč.

Moderatorji

Maja Ferbe
Maja Ferbe
Suzana Gliha Škufca , univ. dipl. soc. del.
MDŠkofljica