Računalništvo, telefonija, internet in televizija

digitalna kamera

Default avatar
A ma digitalna kamera not tisto majhno disketko, kot digitalni fotoaparat, al se podatki s kamere direktno prenašajo na računalnik (prek kabla, al kako...). A je lahko poleg tega tud na navadne kasete kot včasih?
Mojo prijateljico je en snemal, pa jo s posnetki izsiljuje. Pa ne ve, a je res al ne. Lučka na kameri je gorela, pa je tip rekel, da ni snemal. Lučka je pa znak, da je kamera vkloplena, razen če je bil objektiv pokrit, kar pa ne verjamem glede na to, da je tip ****** in je vsega zmožen.
Default avatar
Digitalna kamera snema na kaset-ko mini DV (ali Hi8?); če ima vgrajeno tudi 'disket-ko' (memory stick), se nanjo navadno lahko posname le fotografije.

Kolikor je meni znano, če lučka gori, potem tudi SNEMA oz. če v kameri ni kasete oz diskete, ni moč snemati sploh! in zato tudi lučka ne gori.

Vse kar je posneto (tako ali drugače) je zelo preprosto - preko kabla - prenesti (presneti) kamorkoli: na PC, CD-ROM, VHS ...
Default avatar
Kako velika pa je ta kasetka? Približno? Tako kot pri telefonu sim kartica, al večje, mogoče kot one male diskete, okol deset cm premera, al pa mal manj?
Default avatar
Mini DV kaseta je v velikosti cca 5 x 3 x 1 cm
Hi 8 cca 10 x 5 x 1,5 cm
Memory stick ??? (debeline 2 mm, dolžine 3-5 cm, širine 3 cm)

Za nič od tega pa ne dam roke v ogenj - morda se ti še kdo oglasi.
Default avatar
Jaz imam Sony-jevo in memory stick deb. 2mm, dolz. 5cm in sir. 2 cm. Lahko snema tudi na stick, vendar je minutaza odvisna, od MB. Vsekakor pa ce lucka sveti, se snema...
Default avatar
Mogoče samo še to - vsi ti mediji, ki smo jih omenjali so namenjeni temu, da se jih jemlje ven oz se jih menjava.