Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Miloš Milošević

orbitrek in hujšanje

Default avatar

ewy1

kako vam gre hujšanje in orbitrek? mate pozitivne ali negativne izkušnje s tem. jz hodim dva tedna na orbitrek v fitness za 45 minut. ker si ful želim zgubit ene 5 kilogramov. pa me zanima če sem se prav lotila zadeve. al se mučim kar v brezveze. ene par mojih kolegic prav da je zgubilo kešno kilo....zdej me pa zanima tudi vaše mnenje.
en lep dan
Default avatar

Marky

ni orbitrek tisto, kar ti pomaga shujšati ampak PREHRANA. če ne štima prehrana potem ne bo učinka ne glede na to, katero napravo uporabljaš zraven - in obratno.
Default avatar

ewy1

kako da mi miganje ne bo pomagalo hujšati. se pravi da bi blo bolj enostavno nič jesti in nič migati pa bi shujšala. men se zdi to mal smešno.....
itak da mora miganje mal pomagat.zakaj ga pa pol promovirajo oz. tolk na veliko prodajajo.
Default avatar

k1m

Bi rekla, da imata oba čisto prav...a vendarle je prehrana najpomembnejši faktor pri izgubi kg. Kaj ti pomaga orbitrek, pa kup drugih "mučilnih" naprav, ko pa takoj za tem že veselo melješ sendvič ali tortico.
Pravilen in zadosten vnos kalorij je pomemben, da telo normalno funkcionira....s telovadbo pa oblikuješ telo in reguliraš morebiten prevelik vnos kakšne kalorije na "slab dan"..
Default avatar

Marky

nič nisem rekel o tem, da ne bi jedla. treba je jesti in to skozi ves dan. izračunaš si približno koliko kalorij bi morala zaužiti in potem to razporediš po obrokih in po sestavinah. potem skozi tedne opazuješ svoj napredek in prehrano prilagajaš, torej dodajaš oz. nižaš, pač odvisno od ciljev.

miganje je seveda tudi pomembno. brez tega tudi pravilna prehrana nima pravega učinka. če želiš res lepo telo potem rabiš tako aerobni (uteži) kot tudi anaerobni trening. kakšen aerobni trening boš izbrala pa je tvoja izbira. obritrek, tek, plavanje, kolesarjenje... - vse skupaj je isti šmorn. orbitrek ni nič čudežnega, je samo ena izmed ogromno naprav, ki imajo isti učinek. prodajajo ga pa zaradi tega, ker se jim zdi to dober posel in je lep zaslužek. kako boš ti z njim hujšala pa je njim zadnja skrb.

preberi si 1001 temo od nazaj, kjer je bilo že velikokrat pojasnjeno kako in kaj. če kaj ne boš razumela pa vprašaj.
Default avatar

ewy1

popolnoma razumem kaj hočeš povedati. pač je treba manj jesti in čim več telovaditi. pa kešne sladkarije definitvno črtati iz jedilnika.
rada bi slišala iz ust posameznika, ki mu je uspeloh vsaj malo shujšati s pomočjo orbitreka....ter na kakšen način.
hehe
hvala
Default avatar

kolesar

Tako, da se ga goni .......
Default avatar

optimistka

Če hodiš v fitnes pa ja menda nisi samo na orbitreku?Pojdi še malo na tekalno stezo,pa stopnice,pa malo naprav za trebušnjake in ostale mišice...šele potem se telo oblikuje.In seveda zdrava prehrana, manjši vnos kalorij itd...Preberi si knjigo Jem,torej hujšam.
Veš,sama imam orbitrek doma,sem bila vsak dan gor 45 minut,pa ni bilo učinka.Poleg dolgih sprehodov seveda...SEm začela hoditi v fitnes,delam vse vaje,pa se že malo pozna,sem pa ugotovila,da bo treba hrano zelo spremeniti,drugače ne bo šlo biti takšna kot si želim.In odločila sem se za zdravo prehrano,po knjigi katero ti priporočam v branje.
LP!
Default avatar

pomladnavesna

Pozdravljena.

Načeloma je za vajo na Orbitreku ponavadi potrebno več kot dvakrat na teden. Tudi jaz sem isto poskušala (odhod v fitnes), pa ni nič kaj veliko pomagalo.
No, potem sem si pač sama nabavila Orbitrek. Od takrat naprej, ga uporabljam vsak dan - vendar, kot že ničkolikokrat. Res je to izdelek iz tv prodaje, vendar, ti izdelki bi imeli pol boljši renome, če bi ga ljudje, ko si ga kupijo, nato res uporabljali. Jaz sem poleg nabave Orbitreka malo tudi spremenila način hranjenja in zelo sem zadovoljna.
Na orbitrek skočim, ko imam čas in delam tako dolgo, dokler imam voljo.
Ta naprava je super, saj je za zgornji in spodnji del tesea + kardio vadbo.
S tekalnimi stezami nimam preveč dobrih izkušenj, ker so me kolena preveč bolela, Orbitrek pa simulira gibanje med hojo - brez škodljivih obremenitev.
Sicer pa sem si zdaj še nabavila Easy shaper. Kombinacija je odlična in to se pozna tudi na mojemu telesu.


Zelo sem zadovoljna. Le volja je potrebna - in jaz jo glede na rezultate imam!


lp

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević