Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

RESNICA SOLI - KNJIGA

Default avatar

Stane

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI FORUMA!

Kot sem obljubil, vam posredujem tekst svoje knjige, za katero nekateri pravijo, da predstavlja popolnoma nov pogled na marsikaj. Tudi na bolezen in zdravje.
Toda, to sodbo prepuščam vam.
Vesel bom, če jo boste prebirali, komentirali, podajali svoja mnenja, ali si z njeno pomočjo razrešili tudi kak svoj problem.
Mnogo ljudi, z mano na čelu, si ga je že.
Če pa boste želeli, vam jo tudi pošljem v paketu BIODIETA, skupaj z zdravo soljo, ki je moje odkritje, zaščitena pod imenom SALESALUTE ZDRAVASOL, da boste lahko trditve iz knjige tudi sami preizkusili brez rizika, saj brez soli tako ali tako ne morete.
Že v naprej pa se oproščam za morebitne napake ob prenosu in neurejenost tekstov.
Upam, da to ne bo motilo vsebine.












Stane Sevčnikar : RESNICA SOLI - SALESALUTE ZDRAVASOL



CIP- Kataloški zapis o publikaciji
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana
615.8:661.42
615.326
SEVČNIKAR, Stane
SALESALUTE =ZDRAVASOL: knjiga o zdravju/ Stane Sevčnikar. - Otiški Vrh : samozal., 2002
ISBN 961-236-305-6
118964224

Brez pisnega dovoljenja prepovedujem reproduciranje, distribuiranje, javno priobčitev, predelavo ali drugo uporabo tega avtorskega dela ali njegovih delov v kakršnem koli obsegu ali postopku, hkrati s fotokopiranjem, tiskanjem ali shranitvijo v elektronski obliki v komercialne ali politične namene v okviru določil Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah.
Sebi v korist in pomoč pa dovoljujem uporabljati vsa odkritja in nasvete na lastno odgovornost vsakomur brez omejitev.
avtor

POZDRAVLJENA!







Ko boš končala tretje prebiranje zadnje besede, boš o soli začela razmišljati.
Po šestem branju boš o soli začela razmišljati drugače.
Po desetem pa boš spoznala, da je sol zdravilo za vse, tudi za lepoto, bogastvo in pamet, ker sploh ni zdravilo, ampak le sol.
Je element zemlje v tvojem telesu, enakovreden vodi in zraku.
In da ga moraš le ozemljiti, uravnotežiti s soncem, pa bo tvoje telo vitko, zdravo in polno energije, misel pa jasna in čista.
Ne pravim pa tega za vsako sol.
To trdim za zdravo sol, ki ti jo opisujem, ti jo par ščepcev podarjam in jo imenujem po tvoje.
Salesalute – Zdravasol.
Pa veliko lepote in vitkega zdravja.
Pa bogastva za sproti.
Tebi in vsem, ki jih ljubiš.
LEPOTA













Lepše je biti zdrav in bogat kot reven in bolan.
Misel, ki pove vse.
Človek noče biti zdrav in bogat zaradi bogasta samega, ampak zato, da bi bito, da bi bil lep.
Ali pa je v naravi kaj manj želje po privlačnosti in lepoti.
Lepe hočejo biti cvetice, ribe v morju, petelin na gnoju, drevesa v gorah.
Vse z enim samim namenom.
Živeti in nadaljevati življenje.
Zato so lepe tudi gore, reke in morja, oblak na obzorju, vetra poljub.
In Sonce.
In Zemlja.
In ko je bogato sonca in zemlje, je zdravo in lepo.
Življenje.
BIOKODA
















Vsako surovo živilo nosi v sebi kodo potencialne bioenergije, ki jo organizem zazna in pripravi presnovo.
Pasteriziranje, kuhanje, pečenje, tudi pogrevanje z mikrovalovi, kodo spremeni.
Če te energije ne kodiraš na novo, se presnova poruši in organizem zboli.
Nosilec biokode presnove in žive narave je x-ionski par soli in biovitamina – C.
Najpreprostejša znaka neozemljene energije v telesu pa sta neuravnotežena telesna teža in neuravnotežen krvni pritisk.
VITKOST









Organizem ne zna šteti kilogramov, zna pa šteti elektrone, ki jih na jeziku sprošča biokoda in gredo takoj v možgane.
Občutek sitosti nastopi takrat, ko to ugotovijo možgani preko jezika, ne pa prepoln želodec.
Toda če kode ni, je to za telo tudi edina rešitev.
Debelost je tako direktna posledica uživanja nekodirane in zato premalo slane hrane, kajti telo se hoče, ne glede na to, kaj si o soli misliš ti, oskrbeti s potrebno dnevno količino soli.
In če je v obroku le polovica soli, poješ pač dva obroka.
Če pa uravnotežiš vnos kalorij in zdrave soli v svoje telo, hujšaš do ravnotežne vitkosti.
In ne čudi se, če boš nekoliko zrasla, kajti mišice se bodo napele in zravnale skelet, trebuh pa bo uplahnil na desko zaradi boljše prebave.
ZDRAVJE













Za krepitev imunske odpornosti, pa tudi, če daje te lažja bolezen, zgaga, gripa, angina, nahod, prehlad, nekaj teže velike, si brez energije, zadošča, da parkrat vsak dan poližeš par zrnc zdrave soli, rahlo kodiraš vse kar piješ in ješ z zdravo soljo in se umivaš z vodo z zdravo soljo.
Če pa daje te grda bolezen, teža dvakratna, ali na splošno si slabega zdravja, delaj kot zgoraj, kar ni potrebno, ne kuhaj, kar pa že kuhaš, kuhaj neslano, vse pa pred zaužitjem izdatno kodiraj s surovo začimbo in z enim ščepcem zdrave soli na vsakih sto kilokalorij v obroku hrane.

VEDNO POD 65° C !
VEDNO POD 65° C !
VEDNO POD 65° C!
ENERGIJA












Ne debelost, niti vitkost, ne zdravje, pa tudi bolezen, niso dedni.
Dedni so le kuharski rein stare navade.
če bi
če bi res bires bilo vse dedno za naprej, bi moralo biti tudi vse dedno za nazaj.
Do Adama in Eve.
Zato ne išči problemov v genih svojih staršev, ampak pri sebi in svojih podedovanih navadah.
Te pa lahko spremeniš.
Resničen vzrok za večino težav pa je v uživanju napačne soli na napačen način, kar povzroči, da je biobaterija telesne energije napol prazna.
Če pa svoj akumulator redno in pravilno polniš z elektroliti zdrave soli, težav ne bo, oziroma se bo organizem sposoben zdraviti sam.
ZDRAVA SOL





Dobra sol je tista, katere vsebnost sestavin, tudi mikroelementov, je taka, da jo telo lahko sprejme v maksimalni količini glede na natrijev klorid, kajti telo sol sprejema na osnovi prvega elementa, ki doseže maksimum in ne na osnovi prevladujočega.
Krmilni element občutka slanosti je tako lahko katerikoli.
Zdrava pa je tista dobra sol, ki vsebuje tudi biokodo.
Taka je vsa sol, ki se ali se je kodirala z energijo živih organizmov.
Za zdravo vegetiranje brez velikih intelektualnih naporov bi ti tako zadoščalo že uživanje surove hrane.
Zdrava sol pa se nahaja v naravi tudi kar tako, kajti v dolgi zgodovini Zemlje je že skoraj vsa potovala skozi življenje.
Moraš pa jo znati pridobiti in aktivirati in moraš jo znati tudi uživati.
Nesušeno, nemleto, surovo, brez dodatkov.
PORABA SOLI



Razni viri govore o porabi soli pri človeku.
O tem govori Biblija, kuharske knjige, podatki proizvajalcev, državne statistike.
Ta se giblje od ene do dveh tretjin kilograma na mesec na osebo, oziroma od 10 do 20 gramov dnevno.
Pri nekaterih narodih in posameznikih tudi več.
Mnogo nižje porabe zahteva medicina.
Poraba natrija naj bi bila enaka porabi kalcija in fosforja in dvakrat nižja od porabe kalija.
Dnevno okoli dva grama in pol.
Verjetno gre za lapsus v decimalki.
Testi porabe zdrave soli pa kažejo odvisnost od zaužite ali porabljene energije oziroma zaužite mase hrane, tudi tekočin.
Tudi od načina življenja in dela.
Do enega grama na sto kilokalorij energije, oziroma do enega grama na sto gramov zaužite vode v hrani in pijači.
Dnevno zaužiješ cca. 2000 Kcal, pri hujšanju ustrezno manj.
ŠČEPEC





Zanimivo je, da skoraj vsi kuharski recepti na grame natančno podajajo količine živil, sol in začimbe pa dodaj kar po okusu.
To je približno tako, kot če bi na bencinski črpalki točili čisti bencin, dodatke za natančno izgorevanje pa bi vsak dodajal kar po občutku.
Najmanj kar bi bilo, bi se kadilo kot vrag, lahko pa bi razneslo tudi motor.
Toda ne, konstrukterji motorjev in proizvajalci bencina točno predpisujejo razmerja v gorivu.
Tvoj kuharski učitelj pa nič ali kvečjemu, dodaj par ščepcev soli.
In če imaš bolj debele prste, bo tvoj ščepec kar nekajkrat večji od ščepca drobne gospodične.
Če pa si imela smolo v zgodnjem otroštvu, ima tvoj jezik normativ le za sladkor, sol ga pa peče.
Tako sta od dveh banalnih slučajev odvisna tvoja teža in zdravje.
Zatorej, tudi če se imaš za staro kuharico, nauči se, da bo ščepec tehtal vsaj en gram zdrave soli.
KRALJICA
Sol je človek na osnovi bridke izkušnje poimenoval tudi za kraljico začimb.
Dokaj dobra prispodoba, ki pa vseeno ne zajame usodnega bistva.
Kajti kraljici ni potrebno biti na vsaki procesiji, sol pa mora biti vedno s teboj.
Na osnovi razvrstitve soli med začimbe delajo mnogi tudi veliko napako.
V današnji vsesplošni upravičeni gonji proti jedilni soli ti nekateri neumno svetujejo, da jo nadomesti s katero drugo začimbo.
Najlepše jim zveni – z orientalsko.
Bog jim odpusti, saj ne vedo, kaj govorijo.
Tebi tvoje telo ne bo.
Sol je nezamenljiva, le, vsaj dobra mora biti.
Je pa zamenljiva vsaka druga začimba.
Poper lahko zamenjaš s čilijem, hrenom, peteršiljem, limono, česnom itd.
V bistvu z vsakim surovim živilom.
Razlika je le v koncentraciji biokode.
Najboljša pa je začimba s tvojega vrta.
Tudi orientalska kopriva, če si ravno iz Indije.
TEST






Človeško telo ne zna proizvajati nobene komponente zdrave soli, zna jih pa izločati.
Ker pa brez zdrave soli ni presnove, ni življenja, je pomembno, da je daš telesu dovolj ali vsaj še do dopustne meje.
Kje je ta meja, pod katero ni zdravo hoditi, pa lahko ugotoviš le sama.
Že najmanjše težave pa te opozarjajo, da si že pod to črto.
Zato si napravi test idividualne porabe, enkrat jedilne in drugič zdrave soli, tako da njuno porabo spremljaš vsaj en teden.
Soli po svojem okusu.
Beleži tudi porabo hrane in pijače v kalorijah in po teži, jedilnik pa naj bo pri obeh testih enak.
Svojo porabo primerjaj s podatki, ki so ti na voljo.
Rezultat bo zanimiv.
In ne bodi presenečena, če bo poraba zdrave soli dosti višja od porabe jedilne.
V tem je ključ problema.
BIODIETA




























Uravnoteži sonce in zemljo v svoji prehrani in tvoje telo bo vitko, zdravo in polno energije, tvoja misel pa jasna in čista.
OBROK


Dnevno zaužiješ okoli 2000 Kcal energije, če opravljaš normalna fizična dela.
Za zajtrk 400, za kosilo in večerjo pa po 800Kcal.
Če si v tem poprečju, pa si vseeno pretežka, ali prelahka, je tvoja presnova napačna.
Verjetno so tvoji obroki sestavljeni preveč na sladko, o soli pa tako nič ne misliš.
Zato začni sestavljati jedilnik tako, da bo v 800 Kcal kosila tudi 8 ščepcev zdrave soli.
Če so to samo kruh, sadje, čokolada, keksi in torta, potem s soljo res nimaš kam.
Lahko pa je to goveja juha, kuhana govedina, pečenka, krompir in solata, kar pač poznaš.
Pomembno je, da uravnotežiš razmerje kalorij, vode, surove začimbe in zdrave soli.
Zato pri hujšanju v obrokih zmanjšuj predvsem sladke, ker če nisi fenomen, tudi pri tebi sladkor in sol nista velika prijatelja.
Lahko pa nič ne soliš, zdravo sol pa med obrokom zaužiješ v zdravem napitku.
IDEALNA TEŽA



Zdi se, da bi bil idealen recept sledeč.
Za presnovo sto kilokalorij energije telo potrebuje sto gramov vode, en gram zdrave soli in deset miligramov C vitamina, vključno z vodo, soljo in vitaminom, ki so že v živilu.
Mnogo manjšo napako od nedefiniranega ščepca pa narediš, če teh vsebnosti ne upoštevaš.
Presežek bo telo izločilo, primanjkljaja pa ne zna narediti.
Niti vode, niti C-vitamina, niti soli.
Če boš hujšala ostro, pri tisoč kilokalorijah dnevno na primer, zaužij z njimi tudi liter vode, za eno limono C- vitamina in deset ščepcev zdrave soli.
Pri takem tempu brez telovadbe boš izgubljala mesečno okoli deset odstotkov presežne teže.
Zadnji koraki pa bodo podobni zmanjševanju inflacije, vedno manjši bodo.
Toda ne obupuj, privzgoji si autosugestijo zmage in idealna teža se ti bo zgodila sama.
V enem letu.
PASTEUR

Veliko dobrega je mislil in storil gospod Pasteur.
S segrevanjem je biokodo spremenil v konzervans, živilo pa dekodiral.
Dokler je ta operacija potekala v nizkih mejah, je bila gotovo koristna.
Danes pa se v sli za znižanjem stroškov pasterizira že skoraj vsako živilo.
Vendar, pasterizirana in konzervirana hrana je za organizme neužitna.
Tudi za človeškega, če ni ponovno kodirana.
Toda mleko in kruh sta že do te mere industrijsko predelani, da sta še najbolj podobni rafiniranemu sladkorju, ki prehaja v kri skoraj tako hitro, kot alkohol..
Tej energetski bombi še zdrava sol ni kos.
Zato ni čudno, da ti nekateri svetujejo, da pri raznih dijetah nikar ne jej ogljikovih hidratov.
Toda, če lahko dobiš mleko od nediabetične krave ali koze, kruh pa iz naravnega žita brez konzrvansov in neslan, ju pri biodieti le uživaj.
Seveda, ščepec zdrave soli na sto kilokalorij tudi.
BIO HRANA



Nič ti ne pomaga uživanje še tako biološko pridelane zdrave hrane, če jo pripravljaš z napačno soljo na napačen način.
Mnogo bolj zdrava je pravilno kodirana konzerva z zdravo soljo in surovo začimbo, kot pa slano ocvrt ekološki bio puranji zrezek.
Zatorej nikar ne pozabi kodirati vsake kuhane hrane z zdravo soljo in surovo začimbo, kajti le taka hrana bo tudi bio hrana.
Sicer pa, zakaj misliš, da na vsako jedilno mizo spadata poper in sol, na bolj gurmansko pa še druge začimbe.
Ne za okras, ampak za kodiranje hrane.
Le da so dandanes tudi mnoge začimbe že pasterizirane ali konzervirane, jedilna sol pa vse prej kot zdrava, zato je to res bolj neužitna dekoracija.
Popravi takoj in postavi na mizo zdravo sol in vsaj eno surovo začimbo!
BIO NAPITKI



Vzami liter dobre vode, stisni vanjo sok ene limone in dodaj deset ščepcev zdrave soli.
Dobro premešaj, po želji ohladi in popivaj cel dan.
Takih napitkov si lahko izmisliš veliko.
Iz raznega sadja, zelenjave, tudi s kisom ali vinom, z vodko, ginom, likerji.
Začni pa po malem, da se telo očisti vseh starih navlak, ki ti mašijo molekularna sita v telesu in ti dvigajo tlak.
Sicer pa ti pravo mero zdrave soli pove tvoje počutje in telo samo, tudi instrumenti, če jih imaš.
In nikar ne pozabi na zdrave napitke pri neslanem hujšanju, da ne dehidriraš.
Tudi pri športu, v disku, ekstaziranju, popivanju, kajenju.
Ko boš v Mehiki, pa si lahko privoščiš tudi sol in limono, zalito s tekilo.
BIO HIGIENA


Tudi tebe, kot vsakega človeka, vleče k morju.
Pa ne misli, da te vleče tja sonce, ki ga imaš tudi doma.
Tja te vleče cvet zemlje in sonca, zdrava sol.
Ko se kopaš in dihaš, jo tvoje telo skozi kožo in pljuča sprejema v telo.
In največjo napako delaš, če se prhaš z detergenti po vsakem skoku v morje.
Toda tako pralnico verjetno delaš vsak dan tudi doma.
Narobe.
Zadošča, če se med prhanjm šamponiraš od glave do pet s četrt litra mlačne vode z merico zdrave soli.
Potegni jo v nos, splakni ušesa, pogrgraj v ustih.
Umivaj si tudi zobe s kristali zdrave soli in zobni kamen, starostne pege in prhljaj ne bodo več tvoja nadloga.
Tako posoljena boš sladka kot med, tvoja koža pa bo žametno mehka.
NOSEČNOST













Dete raste v vodni raztopini zdrave soli, ne glede na to, kakšno sol uživa mati.
Za to poskrbi njeno telo, četudi bi moralo za to porabiti večino svojih zalog.
Omejevanje vnosa kakršnekoli soli iz estetskih razlogov je za mater in otroka veliko tveganje.
Uživanje zdrave soli v zadostni količini pa ne poškoduje niti videza niti zdravja.
Zdrava bosta oba, dete in mati.
DOJENČEK










Vsako rojstvo ponazarja nastanek življenja iz morja, iz vode zdrave soli.
Otrok pade v svet iz okolja, v katerem je imel vse, v okolje, v katerem nima nič.
Instinkt in znanje matere sta dolgo usodna za njegovo preživetje in rast.
V naravnem okolju bi ji povedal nagon, koliko zdrave soli zaužiti za hrano obeh.
V današnji civilizaciji globalne, prostaške ekonomije ju rešuje le njeno znanje.
Kajti njen instinkt je preglašen z brezobzirnimi reklamami.
OTROK










Če je imel srečo, je dolgo pil materino mleko z zdravo soljo, zrasel in začel poizkušati hrano.
Materina slina z zdravo soljo mu je pomagala prebavljati prve grižljaje.
Začel je jesti samostojno razne jedi in zbolel.
Ali pa ne.
Odvisno od zdrave soli in mamine kuhe.
Ne njeni geni, potreba po soli, ki mu jo bo privzgojila ali pa ne, bo usodna za njegovo zdravje.
Če ga ljubiš, ga ne navajaj na sladkor ampak na zdravo sol.
MORALA RAZLAGE

Ničesar, česar ni že v naravi, si človek ne more izmisliti.
Ni idej, so le odkritja.
Tudi ni genijev, so le boljši ali slabši opazovalci narave.
In človek ni kopija stroja.
Stroji so kopije življenja.
Zato se ne sramuj in se ne boj opazovati svojega telesa, kot opazuješ svoj avto, svoj računalnik, svoj pralni stroj.
Kot aparate, ki jih dobro poznaš.
Mehanizem fizičnega delovanja je enak.
Prednost vsakega, tudi tvojega organizma pred strojem pa je, da se zna popravljati sam.
Vseeno od kod in zakaj, toda tvoje telo je popolno, opremljeno z vsemi programi za preživetje.
Potrebuje pa dovolj vode, zraka, hrane in zdrave soli.
Kaj potrebuje tvoja duša in kaj rabi tvoje srce, pa veš le sama.
NATRIJEV KLORID










Strateška surovina, sol, je strateška, ker brez nje ni življenja človeka.
V organizmu igra vlogo prevodnika elektrike v krvni in drugih plazmah.
Je surovina za izdelavo solne kisline, potrebne želodcu za presnovo hrane.
Je sol, iz katere slinavka dela bikarbonat, nevtralizator kisn bazični pufer.
pomemb
nejše za z in potek življen par askorbu v kodi presnove.
Pomanjkanje vodi do de.
Pomanjkanje vodi do dehidracije, padca napetosti galvanskega člena in smrti .
BIOVITAMIN C











Enako strateško pomembna kot sol je nafta, njen oksid, askorbinska kislina, biovitamin C.
V organizmu ima vlogo ključa pri odpiranju molekularnih sit ob presnovi.
Je kisli elektrolit galvanskega člena in lokomotiva verige presnovnih molekul.
Najpomembnejše za začetek in potek presnove: je natrijev par v kodi presnove.
Pomanjkanje ali obrat smeri vrtenja vodi do ustavitve presnove, padca napetosti galvanskega člena in smrti.
BIOENERGIJA

















Bioenergija je akumulirana energija sonca v celicah organizma in med njimi.
Ko eden organizem presnavlja drugega kot hrano, se ta energija sprošča.
Nastajajo toplotna, gibalna in električna energija.
TOPLOTA









Toplota nastaja v organizmu na dva načina.
Pri oksidaciji v celicah in pri prehodu elektrilektrike skozi elektrovode.
Elektrovodi so krvna in druge plazme v telesu.
Če bo šlo za stalno pomanjkanje zdrave soli, bo upornost večja, temperatura telesa pa stalno nekoliko višja.
Verjetno se pri aidsu in pri drugih podobnih stanjih dogaja ravno to.
Visok dvig temperature pa povzroči dodatno izgorevanje v celicah, ki se hitro razmnožujejo in kodirajo plazmo.
V celicah trinajstega organa, bolezni.
GIBANJE


Pri oksidaciji nastaneta v celici plin in voda.
Oksidacija povzroča dvojno gibanje, tok krvi in krčenje mišice.
Ovalna celica se napihne do okrogle in zmanjša svoj premer.
Mišica se skrči.
Celica se odpre, iztisne kri in se vrne v prvotno stanje.
Mišica se raztegne.
Kot pri motorju z notranjim izgorevanjem in reaktivnim motorjem hkrati.
Vžig, odpiranje in zapiranje celičnih ventilov pa regulirajo možgani preko živcev.
Toda, če sta kapaciteta ali napetost baterije prenizka, bo potekalo zapiranje ali samodejno kot pri Parkinsu ali bodo ventili stalno zaprti kot pri krču ali nezaprti in posledica bo boleč križ, ploska stopala, išijas in podobno.
Enake probleme bodo povzročili tudi slabo prevodni živci, pa še vnamejo se lahko.
ELEKTRIKA
















Če je v organizmu elektrika, mora biti tam tudi njen izvor.
Generator.
Akumulator.
Prenos.
Krmiljenje.
GENERATOR














Srce in celice ritmično potiskajo kri po žilah.
V krvi je hemoglobin, v njem pa železo.
Nihajoče magnetno polje inducira električni tok v prevodniških zankah.
Od spočetja dalje poteka indukcija samodejno, dokler je kaj goriva in soli zadosti.
Kot pri dinamu, le da tu magnet potuje drugače, princip pa je enak.
AKUMULATOR











Akumulatorji, elektrolitski kondenzatorji, so po celem telesu.
Pri vsaki celici in vsakem organu.
Različni elektroliti, ločeni z enosmerno prepustnimi membranami.
Kot pri avtomobilski bateriji, le da so tam kovine in njihove soli v elektrolitu.
Princip pa je enak.
Toda, če je v tvojih dveh akumulatorjih le voda brez elektrolitov, ju ne napolniš nikdar.
Niti svojega v telesu, niti onega v avtomobilu.
PRENOS











Prenosno omrežje elektrike jakega toka v telesu je celotno ožilje, oziroma kri v njem.
Ali točneje, sol v krvni plazmi.
In prvi zakon tega sistema je, da je koncentracija soli vedno enaka.
Količina vode se prilagaja količini soli in obratno, tako da je prevodnost elektrike konstantna.
Tako je dehidracija direktna posledica zmanjševanja soli.
Kri pa se zgošča in pritisk narašča.
KRMILJENJE








Krmiljenje celotnega sistema poteka tako, kot ga je uredil tudi človek za krmiljenje strojev.
Vzdrževanje vegetativnih funkcij poteka samodejno, vse ostalo je krmiljeno s pomočjo čutiožganoožganov.
Prenos šibkotočnih impulzov pka preko živcev.tudi tu
ima bi?????????????koda pomembno vlogo kot polprevodniški element.
Nasploh bi bilo zanimivo videti, kako bi elektroniki razložili delovanje telesa.
Kajti razlika med različnimi vejami znanosti je tako ali tako le v jeziku, ki ga znanost uporablja za opisovanje naravnih pojavov in zakonitosti.
GLAVA

Življenje vsakega organizma začenja in končuje v glavi, v njegovih možganih.
Preskok prvega in
zadnjega elektrona se zgodi tam.
Človeški možgani pa so tudi največji relativni potrošnik električne energije v telesu.
Napajajo se iz galvanskega člena, iz razlike v pH plazem, od 5,5-8,5.
Različne pH ustvarjajo različne kisle in bazne soli v vodni pufer raztopini NaCl.
Če je glava prazna zdrave soli, možgani ne morejo delovati in vse je narobe.
In če veliko misliš, moraš misliti tudi na zdravo sol, sicer te lahko popade stres ali še kaj hujšega.
Vedi pa tudi, da bodo možgani zadnji, ki bi se odrekli zdravi soli.
Prej ti bodo izčrpali vse ostale organe, kar se bo kazalo na razne načine v raznih boleznih, od zgage do ledvične odpovedi, na primer.
Zato ne razmišljaj veliko, če nimaš v žepu in ustih zdrave soli.
SRCE







Ni le glavna črpalka goriva, krvi, je tudi generator električnega toka v telesu.
Je kot elektromotor v kratkem stiku, ki z magnetnim poljem magneti železo v krvi.
Namagneteno železo pa pri gibanju skozi tuljave v žilah in celicah inducira tok.
Toda, če v krvi in drugih plazmah ni zdrave soli, je kroženje toka nemogoče.
Sladkor pač ni prevodnik, na primer.
Pa tudi brez železa ne gre.
Takrat ne pomaga polaganje rok, niti magnetov, niti gore magnetita v zemlji.
Zatorej vsak dan en ščepec za srček in tvojemu detetu ne bo šumelo v prsih, kar je dandanes vse pogostejši pojav.
PLJUČA








Kot vse zunanje površine telesa, morajo tudi pljuča imeti pozitiven naboj do okolja.
To jim zagotavlja sluznica, ki ima pH 5,5, kar preprečuje vstop drugim telesom.
Toda, če v telesu ni zdrave soli, se pH spremeni in vrata tujcem so odprta.
Kašljanje pa je le znak, da hoče organ spraviti na površje zdravo sol, ki je ni.
Kajenje dodatno dehidrira sluznico, kar povečuje porrave soli.
Zatore
vsako cigareto zdrave soli, da neopenja in kašljanja na tešče.
Lahko pa le ližeš sol in
nič ne kadiš, ob违日康犞쨷�눵巖霥殻俥嫜鈞⹙গᅮ鱄㡎泫⛀谧칵穄ratno pa ne delaj nikoli.
JETRA
Jetra so organ, ki pri živalih poleg fermentov proizvajajo tudi C- vitamin.
Človeška in ribja tega ne delajo.
Človek ga dobi s surovo hrano, ribe ga imajo dovolj v vodi.
Toda, če ne uživaš le surove hrane, ga moraš vnašati v telo tudi drugače.
Kaj pa se zgodi, če pečeš sol in C- vitamin skupaj, lahko vidiš na praženih jetrih.
Taka so neužitna, zato jih posoli vedno pod 65°C.
Kot sicer vso hrano.
Pri alkoholikih, ki le pijejo in nič ne jedo, se jetra uprejo pomanjkanju zdrave soli s cirozo.
Kajti alkohol je le ogenj, le sonce, pa skoraj nič zemlje, nič soli.
Dva litra vina imata sicer dovolj kalorij, toda da jih pokuriš, potrebuješ tudi deset ščepcev zdrave soli, če ne, dehidriraš kljub silnemu pitju.
Če pa poleg hrane vsak dan zaužiješ še milion kalorij alkohola, ti bo, pozor, kljub zdravi soli nekaj razneslo.
LEDVICE


Ledvice brez zdrave soli so kot pralni stroj brez pralnega praška.
Vsi filtri bi se zamašili, nazadnje bi se na njih nabral še vodni kamen.
Podoben učinek bi tudi bil, če bi uporabljala slab, neaktiven pralni prašek.
Če pa bi bil slab in bi ga bilo še premalo povrhu, potem je bolje, da neseš perilo v javno pralnico.
Enako situacijo imaš v telesu, ko si na koncu prisiljena prati kri z dializo na aparatu, ki čisti kri s soljo.
Seveda pa ne pomaga niti nov pralni stroj, niti nova ledvica, če je prašek zanič.
Uživaj zato raje zdravo sol na pravilen način in pusti ledvicam, da dializirajo kri same.
So pa tudi indikator razmerja med vodo, C- vitaminom in zdravo soljo v tvoji prehrani.
Če se ti oglasijo, popravi napako.
Največkrat bo šlo za pomanjkanje vode in presežek vitamina, manj krat za napako pri soli.
ŽELODEC







Želodec je reaktor za prvo razgradnjo hrane s pomočjo solne kisline.
Hrano priredi za transport in presnovo skozi bazično kisle medije v črevesju.
Toda, če v njem ni zdrave soli, ni niti solne kisline niti transportnega sredstva.
Niti natrijevega bikarbonata iz trebušne slinavke.
Pufer želodčnih sokov se poruši, peče te zgaga, razjeda, napihovanje in krči.
Manjka pa ti le ščepec zdrave soli, ne pa njeni polovični nadomestki, bikarbonati, kisline in druga sintetika.
Opaziš lahko, da je predhodnik veliko bolezni nedolžna zgaga.
Ni čudno, da ima tako ime, ali ne.
SLINAVKA





Trebušna slinavka je organ, ki poleg sode bikarbone in encimov proizvaja tudi insulin.
Svoje senzorje ima posejane povsod vzdolž prebavnega trakta.
Prvi in najvažnejši je na jeziku, ki prvi pošlje v možgane bioenergetsko sporočilo.
Ti aktivirajo slinavko, da v kri vbrizga insulin še pred prihodom goriva, glukoze.
Toda, če uživaš nekodirano hrano, brez zdrave soli, ni biokode in ni signala.
Slinavka čaka, ni insulina, so pa diabetes in holesterol in trigliceridi in kilogrami.
Zdrava sol pa ti zbudi zakrnelo slinavko, da začne ponovno izločati insulin.
Bodi pa pozorna, da ti sladkor ne pade preveč, če jemlješ tudi zdravila.
Ustrezno jih sproti zmanjšuj.
KOŽA





Tudi tvoja koža mora imeti pH 5,5, do okolja pa pozitiven naboj.
Tako boš varna pred alergijami, piki komarjev in klopov, senenim nahodom.
Ne bo sončnih opeklin in lišajev, suhe kože, starostnih peg, luskavice in drugih nadlog.
Namesto z agresivnim milom pa se umivaj z vodo z zdravo soljo ali morjem.
Nežna zdrava sol bo storila svoje.
Nikar pa ne misli, da lahko suho, neelastično kožo polepšaš le s kozmetiko.
Podlaga kozmetiki je zdrava sol v telesu, šele takrat bo tudi tvoj make up prišel do izraza, ki pa ga le uporabljaj, če ti je všeč.
Najbolj enostavno znamenje negativnega naboja tvoje kože pa je preskok iskre, ko zapiraš avto.
Če se ti to redno dogaja, si že zelo podsoljena.
TRINAJSTI ORGAN


Za razliko od vseh ostalih živih organizmov nekateri primati, tudi človek, ribe, nekaj ptic, ne proizvajajo biovitamina C.
Ribe ga imajo dovolj v vodi, ptice, ki jedo mokre morske ribe, tudi.
To pa pomeni, da organizmi ne proizvajajo C-vitamina le za svojo presnovo, ampak zato, da so užitni tudi za druge.
Človek je bil torej kot hrana neužiten, zato je kljub svoji nežni zgradbi lahko preživel.
Evolucija pa je človeku razvila za proizvodnjo C-vitamina trinajsti organ, bolezen.
Ko je organ dekodiran do mere, da mu grozi smrt, aktivira zadnjo možnost.
V kodiranje vključi vse razpoložljivo: bakterije, bacile, viruse, zajedalce, morda tudi svoje lastne celice, da proizvedejo C- vitamin in kodirajo plazme.
Da preživi, mu pomaga bolezen.
Toda ščepec soli mora biti tudi vedno na voljo.
ALTERNATIVA







Uradna medicina poskuša nadomeščati naravne funkcije organov organizma in zdraviti bolezen z agresivno metodo vojne - ubij, da ne boš ubit.
S tabletami, injekcijami, žarki, skalpelom pa daje klavrno alternativo naravnim funkcijam naravnih organov.
Glavni so največkrat stranski učinki.
Toda včasih res ni druge rešitve.
Da le ne postane pravilo.
Z boleznijo pa, ne vojne, mir skleni z njo, saj brez nje bi bila lahko zdavnaj že mrtva.
Kajti bolezen te le opozarja na tvoje kuharske napake in te drži pri življenju.
Zato ne obremenjuj kar naprej po nepotrebnem zdravnikov, ampak pozdravi najprej svoj lonec.
URINOTERAPIJA




Vzhodne civilizacije priporočajo uporabo urina za odpravo marsikatere bolezni.
Če se porežeš, krvavenje ustaviš tako, da se na rano polulaš, pravi tradicija.
Ko se je napil kot krava, ga je prijatelj zalil z urinom in ga rešil pred gotovo smrtjo, vedo povedati ljudje.
Pretepeni in v luknjo brez hrane in vode vrženi zapornik je preživel, ker je pil svoj urin.
Pa še res je vse, kajti v zdravem urinu je tudi zdrava sol.
Tako kot v slini, potu in solzah.
Nerodno je le, če v tvojem telesu in v urinu ni zdrave soli.
Nos ti to takoj pove.
Tudi lakmus, ki ne bo kazal 5,5 Ph.
Pa tudi sicer, nekam bolj okusna izgleda zdrava sol od urina.
HOMEOPATIJA






Pri homeopatski metodi redčenja igra biokoda le vlogo nosilca informacije.
Kode.
Kot pri računalniku.
Lahko tolčeš po tastaturi z vsemi desetimi, toda le en udarec po pravi tipki ti odpre pravi program.
In le en elektron, en bit informacij na tastaturi jezika bo pravi.
In več možnosti je, če tipkaš le z enim prstom, kajti z večimi hkrati blokiraš tudi pravo tipko.
In lizanje zdrave soli, ki je v bistvu homeopatska metoda, ti zelo povečuje verjetnost, da bo zadetek uspel.
Toda le odpiranje programa brez količinskega vnosa zdrave soli bo le kratkega veka.
AKUPRESURA











Tako kot so na jeziku senzorji telesnih organov in reagirajo na biokodo, so na dlaneh, stopalih, ušesih, pravzaprav po celem telesu senzorji, ki reagirajo na pritisk.
Vedno pa gre za pošiljanje elektrosignalov na ustrezno mesto.
Kot pri homeopatiji pa bo učinek brez vnosa zdrave soli tudi tu le kratkotrajen.
Je pa metoda odlična za kontrolo učinkov in trenutna olajšanja.
Enako velja za akupunkturo.
BIOENERGETIKA



Če dobro ti dene polaganje rok, magnetov, posebna mesta na zemlji, kotline ali vzpetine, vedi, da je tvoja baterija že precej prazna.
Prazna je sicer zaradi enega edinega vzroka, pomankanja zdrave soli, manifestira pa se na več načinov.
Ali imaš v krvi premalo železa in ni magnetnega fluksa.
Ali so tvoje plazme premalo prevodne.
Ali so molekularna sita tvojih membran nezapolnjena in prihaja do kratkega stika med pH različnimi elektroliti.
Skratka, tvoj akumulator ima prenizko napetost ali premalo kapaciteto.
Metoda je sicer koristna, toda trajnega učinka ne bo brez zdrave soli ali pa si moraš izbrati bioenergetika za moža.
Pa kuha naj on, sicer bo ob kruh, ker bo tudi sam ostal brez energije.
SEKS









Z vidika vseh nemedicinskih metod pa je najboljša tehnika brezkontracepcijski
seks.
Pri tej tehniki pride do st do stimuliranja manja mnogih senzorsenzorjev in do stika stika sluznic, ki
ic, ki so odličnidlsti bioenergija obeh, ko pride do mešanja dveh pH različnih medijev, 5,5 in 8,5.
Pogoj pa seveda je, da vmes ni izolatorja, ter da zaradi kontracepcijskih tablet ni pH enak.
In seveda, zdrava sol mora biti v telesih obeh, kajti neslan seks bi bil pač neslan seks.
DIAGNOZA






Pešanje vida, zvonjenje v ušesih, bolečine v križu, depresija, stalna utrujenost, skleroza.
Pogoste angine, pljučnice, nahod, vnetje ušes, glavoboli, migrene, omedlevice, Parkins, luskavica.
Visok ali nizek pritisk, povečan sladkor, holesterol, trigliceridi, alkoholizem, mamila, slepota.
Vnetje slepiča, razjede želodca, zaprtje, alergije, kamenje v žolču, ledvicah in žilah, mozolji, kapi.
Imunska neodpornost pri aidsu, tumorji, beli tok, infarkt, stresi, osteoporoza, impotenca, frigidnost.
To in še kaj, diagnoza je vedno enaka.
Pomanjkanje zdrave soli v telesu.
STRES










Ko se znajdeš v brezupni situaciji, začno možgani najhitreje delovati .
Poraba elektrike strmo narašča, tudi generator, srce, je v peti prestavi.
Toda če je v akumulatorju namesto zdrave soli voda, ga nikdar ne napolniš.
Možgani se še pred popolno izpraznitvijo samodejno preklopijo v nižjo prestavo.
Če imaš srečo in še ščepec zdrave soli, bo šlo le za stres in osvežujoč spanec.
Depresija pa je le signal, ki te opozarja kot mobilni telefon: baterija bo vsak čas prazna.
INFARKT











Infarkt nastopi, ko je v srcu prekinjen ali moten primarni krog električnega toka.
To se zgodi takrat, ko se zadela žila, ko je premalo železa ali pade prevodnost krvi.
Žila se zadela, če se zaradi pomanjkanja zdrave soli v krvi izloča apnenec.
Železa je premalo, če pH krvi iz istega razloga ni pravilen .
Prevodnost krvi pade zaradi pomanjkanja zdrave soli v krvni plazmi.
Ne glede na videz: razlog je vedno enak.
POAPNJENJE











V plazmi začno rasti stalagmiti.
Diagnoza: poapnenje.
Toda kaj se v resnici dogaja?
Uživanje dekodirane hrane ali slabo dihanje ali oboje spremeni pH plazme.
Kalcijev bikarbonat prehaja v karbonat in se izloča kot kapnik, kotlovski kamen.
Žolčni kamni, ledvični kamni, poapnenje žil.
Vnos zdrave soli s pravilno prehrano v plazmo karbonat raztopi in bolezen odide.
Če je še čas, vedno je še čas, seveda.
VISOK PRITISK


Že v osnovni šoli so te učili, da je pritisk nekaj, kar se izraža v sili, ki pritiska na neko površino.
Tudi v telesu je tako, le da ti tlakomer kaže razpon med najvišjim in najnižjim pritiskom krvi na stene žil, vrh in dno srčne sinusoide.
Ker pa kri ni voda s konstantno gostoto, se te vrednosti stalno spreminjajo.
Tudi iz drugih razlogov, toda najvažnejša za poprečje sta vsekakor gostota in skupna površina odprtin, skozi katere kri prehaja.
Skupna površina se manjša zaradi apnenca, ki maši sita in zmanjšuje elastičnost žil.
Gostota pa je povezana s količino vode v krvi.
Te je približno polovico, ostalo so krvne celice.
Toda konstanto razmerje v krvni plazmi je stalno enaka koncentracija zdrave soli.
In če pade absolutna količina soli, je reakcija sistema ta, da pade tudi količina vode, krvna telesca pa nimajo kam in gostijo kri.
Kri imaš gosto kot bučno olje, pritisk pa visok.
NIZEK PRITISK


Nikar pa si ne domišljaj, da je nizek pritisk izraz kdo ve kakšnega zdravja.
Pomeni le, da si podsoljena še bolj in so neslane tudi druge plazme, napetost in kapaciteta galvanskega člena pa nizka.
Rada te glava boli, križ ti dela težave, puls imaš visok, si nervozna in depresivna.
Pasje življenje je ljudski izraz takega stanja.
Ker si plašljiva, bi bilo dobro, da ti nekdo stoji ob strani, morda tvoj zdravnik, ko boš začela uživati zdravo sol v povečanem tempu.
Normalne reakcije zvišanja energije bi si lahko iz strahu razlagala napačno.
Sicer pa ti je lahko v tolažbo, da tablete za višanje ali nižanje ne morejo biti kaj druga, kot nadomestilo za zdravo sol, sicer bi ne delovale.
Za obvladovanje stranskih učinkov pa bi bilo vseeno dobro začeti z biodieto.
Odpadli bodo stranski in glavni učinki, pa še strah te ne bo.
ZGAGA





Včasih je bila to skoraj tipična bolezen kadilcev in pivcev.
Toda ti vendar ne piješ, pa tudi kadiš bolj malo, pa te vseeno peče, ko poješ nedolžno orehovo potico.
Pa še glavni adut proti dragemu pivcu si izgubila.
Sedaj sta na istem.
Ni več pravice na tem svetu.
No, sedaj ko veš v čem je nadloga, ti je odleglo.
Ne odteguj pa mu zdrave soli, sedaj ko veš.
Lahko bolj resno zboli, kajti tablete, ki mu ovijejo želodec v opno, so bolj nevarne od vina.
Kislina, ki je ne bo čutil, mu bo odrla črevesje kot mesar za klobase.
Že res, da bo nehal piti, toda tudi tvoja hrana mu bo v gnus, ljubezen pa gre skozi želodec.
Se ne izplača.
NAHOD








Nahod, solzne oči, vneta ušesa.
To so organi, ki so iz okolja zelo obremenjeni, zato, poleg grla, tudi največkrat kličejo trinajsti organ na pomoč.
Vse to zato, ker v smrklju, solzah, slini in ušesni masti ni zdrave soli.
Trenutno pomaga, da si pripraviš pol ščepca zdrave soli v epruvetko, ga zaliješ z vodo in to tekočino uporabiš kot nosno – očesno - ušesne kapljice.
Da pa tvoj smrkavec ne bo stalno smrkav, mu raje začni tudi kuhati bio.
Bo bolj zadovoljen, kot pa da ga stalno zalivaš.
ZLATA ŽILA





Prastara metoda zdravljenja je bila tudi puščanje nezdrave, zastrupljene krvi.
Z nožem ali pijavko.
Ni druge logike, kot da je človek začel posnemati svoje telo in ozdravel.
To je opazil na hemeroidih.
Hemeroidi pa so morda le naravni, varnostni ventil za izpust pokvarjenega C-vitamina, kajti askorbinska kislina je še vedno kislina, četudi ni več C- vitamin.
Ko pH krvi preveč pade, jo mora telo izločiti in narediti novo.
Toda če bi ne znala uživati zdrave soli in kodirati hrane, bo to stalen pojav.
Kljub krvodajalstvu ob menstruaciji ali na krvodajalski akciji.
Po prehodu pa še posebej.
MIGRENA






Glavoboli, migrene, Parkins in podobne težave so težave možganov in živcev.
In ker so možgani največji porabnik elektrike v telesu, se vsak padec napetosti pozna najbolj tam.
Če pomaga salicilna kislina, pomeni, da je nizka prevodnost, saj le-ta takoj preide v kri in prevodnost poveča, ker je kislina.
Tudi napetost, saj spreminja pH.
Vendar je originalni elektrolit v telesu zdrava sol.
Učinek bo najmanj enak, pa še želodec bo cel.
Velja tudi za ostale podobne medikamente, ki so v bistvu tudi elektroliti.
Zato ni čudno, da včasih izgleda, kot da je salicilna kislina zdravilo za vse, je pa le polovični surogat zdrave soli.
PLOSKA STOPALA













Ploska stopala, bolečine v križu, išias, skrivljena hrbtenica, povešena ramena.
Kaj se v resnici dogaja.
Kosti, cel skelet, držijo pokonci stalno napete mišice, kot jambor vrvi.
Če je baterija prazna in celice teh mišic niso stalno zaprte, kot tranzistor v elektroniki, je križ.
Hrbtenico pa ti lahko zravna le zdrava sol.
Dobesedno, pa tudi drugače.
ALERGIJA






Telo privlači vse, kar ima nasproten naboj od njega samega.
Diagnoza: alergija.
Toda kaj se v resnici dogaja?
Uživanje nekodirane hrane, zdravil, vode z dodatki, od zunaj in znotraj.
Zunanja opna telesnega kondenzatorja, koža, dobi do okolja negativen naboj.
Odprava vzrokov stabilizira pH plazem, koža dobi pozitiven naboj.
Zdrava sol naredi svoje, zaščitni odbojni obroč je vzpostavljen.
Aura zasije v vsej moči in ščiti tvoje telo pred vsiljivci.
Danes, ko je okolje vse bolj prašno, je to še posebej pomembno, da ne kihaš kot maček.
INFEKCIJE


Organizem se okuži z bacili ali virusi, enoceličnimi bitji ali njihovimi nukleusi.
Diagnoza: infekcija.
Toda kaj v resnici lahko počnejo ta bitja?
Presnavljajo to, kar je bilo vnešeno v organizem in popravljajo napako.
Jedo holesterol, trigliceride in sladkor, elektrolit pa kodirajo s C-vitaminom.
Ko se pH vzpostavi, bitja sita odidejo, zaspijo do naslednjič, ali pa umro.
Naloga je opravljena, organizem je zdrav.
Nahod in vnete sinuse pa odpraviš tako, da parkrat na dan v nos potegneš vodo z zdravo soljo.
Malo bo peklo.
Pri vnetem grlu pa vneto liži zdravo sol.
Če si zelo podsoljena, boš to opazila tudi po tem, da se ti bodo začela oglašati vsa kronična vnetja.
Začel se je boj med spečimi bitji in zdravo soljo.
DIABETES


Če je v krvi nečesa preveč, mora biti na drugi strani nečesa premalo, kar velja za glukozo, holesterol, trigliceride.
Organizem je izčrpal zalogo zdrave soli, še dalje užival nekodirano hrano in zbolel.
Zdravljenje s tabletami obide senzor v ustih, insulinska injekcija obide še vsa ostala tipala.
Slinavka ne dobiva ukazov in čaka.
Začetek uživanja kodirane hrane jo reaktivira, povečane vrednosti padejo.
To, česar je bilo premalo, se vrne, česar je bilo preveč, pa izgine.
Verjetno pa si že slišala, da je akutni simptom sladkorne bolezni hitro hujšanje brez razloga.
Torej kaj.
Telo vzpostavlja ravnotežje med soncem in zemljo, med energijo in zdravo soljo.
Če mu znaš prisluhniti, mu pomagaj, hujšanja pa se ne boj.
Prijateljica bi za vitkost dala bogastvo.
KONTRACEPCIJA











Res zelo enostavno se je braniti moških semenčic z enakim nabojem.
Toda trajna sprememba pH ženske sluznice ne more ostati brez reakcije.
Organ bo stalno iskal pomoč tujih celic in točil bele solze, nazadnje bo morda aktiviral še svoje.
Pa še ndležne glivice se lahko pojavijo, zaradi katerih te bo nejeverni partner najraje obtožil prešuštva.
Pomaga pa spiranje glave in saj veš česa še z zdravo soljo.
HIV

Virus HIV pove, da je imunski sistem, napetost galvanskega člena, popolnoma porušen.
Diagnoza: AIDS.
Toda kaj se lahko v resnici dogaja?
Uživanje dekodirane hrane, stimuliranje pulza z drogami, ubijanje antibiotikov.
Vse to in še kaj spremeni plazme skoraj v pH nevtralno vodo.
Napetost in statični naboj se bližata ničli.
Pomoč celic, tujih in svojih prihaja z vseh koncev, toda medicina se ne vda.
V dehidriranem telesu pa morda lahko živi le še virus HIV in ga ohranja pri življenju.
Rizične skupine pa so rizične v tem, da z alkoholom in drogo stimulirajo sproščanje energije in si s tem izčrpujejo sol iz telesa.
Očitno brez nadomestila.
Tudi cele narode, ki so do nedavna živeli manj stresno, globalizacija pa jim je spremenila prehrano, bi s stališča zdrave soli lahko tudi prišteli k njim.
RAK



Kaj bi lahko bilo narobe v trditvi, da ni mogoče, da bi tako popolno telo, kot je človeško, ostalo brez rezervne variante pred takojšnjo smrtjo.
C-vitamina samo več ne proizvaja, zanj ga proizvaja trinajsti organ.
Toda, če je njegovo delovanje preprečeno, brez kode pa ni življenja, je problem.
In enak problem nastane, če ti razna žarčenja poškodujejo biokodo, ko je že v telesu, ne šele v hrani.
Edina rešitev je lahko v aktiviranju lastnih celic, ki v spominu še imajo tak, prazgodovinski know how in še znajo znajo prizvajati C- vitamin, natrij pa se mogoče še najde.
Morda se jim reče maligne, hipotezo pa lahko potrdi ali zavrže le zdrava sol.
Očitno pa je ozdravitev možna, kar dokazujejo mnoge slučajne, čudežne ozdravitve.
Brez dejstva pa tudi slučaja ni.
SLUČAJ















Ko slepa kura zrno najde, je to zanjo slučaj.
Toda predpogoj tega slučaja je tudi zrno.
Ni torej slučaja brez dejstva.
Ali si zdrava ali bolna, debela ali vitka, je lahko to zate le igra slučajev.
Ko pa spoznaš dejstvo in ga razumeš, se igra slučajev lahko spremeni v tvojo izbiro.
USODA









Vse, kar se človeku zgodi, pa tega ne razume, se mu zdi kot usoda ali čudež.
In česar skozi generacije ne zna pojasniti, si razlaga po božje.
Vse religije temelje na tem dejstvu, kar pa ne pomeni, da njih nauki niso pravilni.
Kajti vsi govore o tem, kako lepo, zdravo, bogato in čim dalje živeti.
Vsekakor pa je bolje, če zapovedi tudi razumeš, ne pa, da vanje le veruješ.
Prav vsega pa se ne da razumeti, zato moraš v nekaj ali nekomu tudi verjeti.
Izbira je tvoja.
VESOLJE














Nekega ničnega dne začetka in konca je znanje ali slučaj pognalo program.
Masa se širi do svojih brezmej, kot se bo nekega bodočega dne vrnila naprej.
Tudi celice v tvojem telesu dihajo kot vesolje, le na mnogo višji frekvenci.
Program pa je verjetno enak, življenje do novega rojstva
ZEMLJA











Nekega zelo davnega, davnega dne je Zemljina masa prišla v ravnotežje med vodo, zrakom in trdno snovjo.
Postala je godna, da ji Sonce zaplodi organsko življenje.
Tako ravnotežje vlada tudi v celicah tvojega telesa.
Med vodo, zrakom, energijo in zdravo soljo.
Med Soncem in Zemljo.
Med energijo in materijo.
Med zaporedjem časov.
ŽIVLJENJE











Nekega davnega, davnega dne je Sonce udarilo strelo v Zemljino morje.
Igra elektronov je vodo in plin povezala v plesočo molekulo z desnim korakom.
Sončeva je prijela Zemljino sol, ta znova molekulo Sonca in zaplesalo je življenje.
Ta plesni par sta askorbinska kislina in natrijev klorid, sol in C -vitamin, koda življenja.
In od tedaj neumorno vezeta nit Zemlje in Sonca v nova življenja, v alge in kite, trave in krave, mušice in prepelice, Janke in Metke.
PRAČLOVEK




Nekega davnega dne je Sonce udarilo strelo v Zemljino kopno.
Pračlovek je stal pred dilemo: jesti ali ne jesti.
Jabolk pečenih.
Nos in jezik sta govorila:”Ne jej, ker boš umrl!”.
Želodec pa:”Jej, če ne boš umrl!”
Pračlovek je poslušal želodec in zbolel, ni pa umrl, ker JO je našel.
Ali dobil.
Sol.
Biokoda je poleg osnovne funkcije postala tudi dodaten elektrolit in omogočila razvoj možganov.
In pračlovek je iz strahu pred smrtjo prvič logično povezal pečenko, bolezen, sol, življenje in smrt.
Ali je bil to le slučaj ali namen, vseeno, toda sol je spremenila žival v človeka.
ČLOVEK









Niso ljudje na pohodu ob morski obali iskali le hrane in se selili.
Te bi bilo, kot jo je danes, tudi na celini dovolj.
Sol je bila tista, ki jih je držala ob morju, saj bi drugače umrli.
Iz roda v rod so nosili spomin na jabolko, bolezen in sol in poselili ves svet.
Vsak odmik od te zapovedi pa jih je vodil v kuge in smrt.
Ta zapoved velja tudi danes.
Na Zemlji, morda je na Marsu drugače.
In mnoge arheološke neznanke postanejo znanke z zdravo soljo.
STAROST

Od živali živi najdalj galapaška želva, preko sto in več let.
Tudi človek ima podoben domet.
Očitno je, da želvi pomaga do dolgega življenja njen oklep in ni člen prehranjevalne verige.
Za človeka, ki je imel srečo in ga ni nihče ubil, velja isto.
Toda še eno pravilo mora veljati za oba, tudi bolezen ju ni ubila.
Za želvo to ni nič posebnega, saj živi v idealnem okolju zdrave soli in ji bacili niso niti potrebni.
Tudi človek bi ne preživel toliko let, če ne imel bi zdrave soli večino življenja na razpolago, kajti trinajsti organ mu konec le trenutno odmakne.
In Vikingi so pomrli zato, ker jim je zima zamrznila morje in sol, ne pa zato, ker bi zboleli in zmrznili sami.
Ustvari si torej morsko okolje z zdravo soljo in sto let bo postalo pravilo in ne izjema.
Malo verjetno pa je, da bi genetika to mejo še dvigovala, kajti vse ima meje in konec.
GENETSKI HIBRIDI



Vsak narod si je v dolgoletni zgodovini oblikoval svoj način priprave hrane.
Tudi način polnjenja življenjske energije.
Vsem pa je skupna ena karakteristika.
Kodiranje jedil in pijač.
Uvedba liberalnega trga tudi na področju hrane pa je naredila svoje.
Povečanje rodnosti in trajnosti rastlin in živali je možno doseči le na en način: tako, da jih naredimo neužitne za bakterije in druge potrošnike.
Tako spremembo lahko opaziš z golim očesom.
V debelosti.
Debel krompir, debela jajca, debele krave in svinje.
Zaradi denarja, vse na debelo in bolno.
V resnici pa debelo plačuješ le vodo.
V čisti naravi pa niti bolezni niti debelosti.
Toda, tudi človek je le del iste narave.
SLOVENCI










Glede na veliko klimatsko pestrost je tudi kuhinja zelo različna in pestra.
Ribe z belim vinom, pršut z olivami in rdečim teranom, suhe klobase z jabolčnikom, surova zaseka s šmarnico, v žganje vloženo sadje.
Veliko zelenjave in sadja in sirov.
Karakteristika je očitna: zdrava sol v surovi hrani je prisotna povsod.
Prisotnost kode je zagotovljena.
Če ni vmes globalne industrije in kuharice brez okusa.
Pa ne mislim nate, saj si že po devetem branju.
ANGLEŽI





Nič bolje kot ljudem se ne godi domačim živalim v industrijskih krmilnicah.
Dekodirana hrana tudi njim kaže zobe.
Brez števila diabetičnim kravam je pač moralo slediti tudi nekaj ponorelih.
Ali so dobile preveliko dozo insulina ali pa nič in so padle v komo.
Tudi virus je bil le žrtev poboja, ne pa njegov vzrok.
Angleški beefsteak, kar se da surov, z dosti surovega popra in nepasteriziran ale.
Odlično kodirana hrana.
Anglija lahko resno zboli, če bo to svojo tradicionalno jed nadomestila napačno.
Krave pa je bolje dati na dieto ob vodi, naravni travi in senu, kot pa jih ubijati.
Ozdravele bodo krave in Angleži.
AMERIČANI













Industrijska pridelava, priprava in industrijsko goltanje hrane.
Hitra hrana, obarvana voda, whisky, vitamini, jogging, antibiotiki in žvečilni gumi s saharinom.
Posledice uživanja popolnoma dekodirane hrane so nevšečne.
Agresivnost, sladkorna bolezen, debelost, narkomanija, strah, znane in neznane bolezni.
Evropa pa ji zvesto sledi.
KITAJCI


Najprimernejši način priprave hrane je gotovo pečenje in kuhanje v voku in tej podobne metode.
Hrana se pripravi na visoki temperaturi v zelo kratkem času.
Tako ima zunanja površina temperaturo nad temperaturo razpada C- vitamina, notranja pa ne presega 65° C.
Biokoda ostane nepoškodovana.
Tudi pravilna peka na žaru ima enake učinke, zato peci na razbeljeni rešetki in kratek čas.
In ne misli, da mora biti vse pečeno do črnega ali kuhaŮelatinastega.
Zato k
Zato kuhaj vedno pod 100°C, da ne bodo zavrele tudi celične plazme in se uparile ter prebile celičnih open, kajti reakcija mora teči v tvojih ustih in v želodcu ne pa v loncu.
In mikrovalovni krematorij povzroča ravno to, eksplozijo celic.
SLOVANI






Nekega dne v začetku stoletij je mož z Veneta krenil proti soncu s tovorom soli.
Noč in zapitek plačeval je s soljo in zdravil ljudi v svojem jeziku.
Sol daj, sol dej, sol di.
Od Jadrana prek Urala vse do Baltika.
Človeka s soldi iz Veneta so imenovali za Solvenca, krajino pa Solvenija.
Na zahodu sale, sole, soldi, na vzhodu solnce, sol in solze, vmes pa je Slovenija.
Tako sol krstila je Slovane.
Solvensko v mnogo narečjih pa se še danes govori od Jadrana prek Urala vse do Baltika.
Toda o tem drugič.
Bodi najprej lepo pozdravljena.
S salesalute.
NARODI







Tveganje narodov, ki so hoteli imeti svoje države, a niso imeli svoje soli, je bilo veliko.
Če zdrave soli niso imeli niti njih kralji, je bilo tveganje že ogromno.
Če pa ne kralji, ne njihovi narodi, niso poznali niti cene zdrave soli, potem je bilo tveganje za njihov nacionalni interes, bogastvo, zdravje in svobodo, neizmerno.
O tem ti govori zgodovina vojn in bolezni, pa tudi mnoge narodne pripovedke in pravljice.
Morda najbolj poučna med njimi je češka Sol nad zlatom.
Tudi slovenske - Stara pravda, Martin Krpan in Butalci - so zgovorne.
Toda, ali je danes kaj drugače.
VOJNA



Bila je vojna kot vse ostale.
Vojna za last in oblast.
Lastnik kapitala je bila družba, lastniki družbe pa neimenovani.
Nekdo je začel razlagati, da so to narodi, drugi, da so republike, tretji, da je federacija.
Najneumnejši so govorili, da družbena lastnina sploh ni lastnina.
Najpametnejši so nesramno laž vzeli dobesedno.
Nihče več pa ni hotel poznati edinega pravega lastnika, državljana, civilne družbe.
Začela se je druga revolucija.
Razlastninjenje civilne družbe.
Namesto, da bi družba izdala delnico, je izdala lastnika.
In družba je postala necivilizirana.
Verjetno je šlo za pomanjkanje zdrave soli.
V glavah kraljevičev.
Ali pa celih narodov.
SOL NAD ZLATOM

Imel kralj je tri neveste, lepe mladenke, hčerke po sorodu.
Na vprašanje, kako ga imajo rade, lepotice odgovore.
Prva kot zlato, druga kot svoj zlati glas, najmlajša in najljubša mu, po premisleku, kot sol.
Rdeč kot kuhan rak kralj zaukaže vso sol iz kraljestva zmetati v vodo, najmlajši pa, da se mu izgubi spred oči.
Kaj takega, kot sol, vrag naj ju nese, sol in deklino.
Svatba neslana odžene vse goste, čez čas tudi služinčad, kraljestvo se sprazni, ostane le kralj, belih oči brez soli.
Zgodba konča se tako, da niti za ceno vsega zlata kralj ne more do grama soli.
Na srečo pa le pojavi se hči, ki ima rada očeta kot sol, s prgiščem in ščepcem soli.
In kralj prizna, da za življenje sol vrednejša je od zlata.
STARA PRAVDA




Tudi tej lepi pravljici o enakosti, pravičnosti, bogastvu in svobodi, ki jo je pripovedoval Dobri človek iz Negove, manjka le ščepec zdrave soli, da bi postala resničnost, ki si jo človek od vekomaj tako silno želi.
Pa kaj, ko je oblast tako sladka in se nikakor noče mešati s soljo.
Raje z revolucijo enkrat vzame gospodi in da sebi, drugič z revolucijo vzame ljudstvu in da sebi.
Da pa bi ne vzela nikomur nič in dala vsakemu državljanu delnico države kot odgovor na vprašanje, čigava je država, no, toliko zdrave soli in pameti pa tudi nobena oblast na svojo škodo ne zmore.
Morala zgodbe pa je ta, da takih pravljic ni zdravo pripovedovati.
Ravno ko bi se komu zahotelo.
MARTIN KRPAN





Je pa res, da je mlada in vlažna boljša od suhe in stare.
To je vedel že Krpanov Martin, ki jo je tihotapil na Dunaj.
Če bi je vsak dan ne lizal, nikoli bi ne bil tak silak in Brdavsov grobar.
Zgodba je poučna tudi za športnike, saj je bolje, da se drogirajo z zdravo soljo kot z nevarnimi dopingi.
Pa tudi za ljubitelje ekstaz, da ne dehidrirajo do nezavesti po toliko izpotenih kalorijah.
Zato jo imej vedno v ustih, toda ne grizi, raje jo liži.
Še govorilo se ti bo lažje kot Martinu po dobri jedači, zaliti z bokalom mladega vina.
Ne boš neroden niti mejnim, niti navadnim policajem.
GREH











Nekega nedavnega dne ob koncu tisočletja nekdo določil je normo.
Za življenje človeka da zadošča že en gram natrija dnevno.
Le ščepec soli.
Gre le za slučaj ali namen, vseeno, toda Popajeva napaka je greh.
Kuge so na pohodu, nore krave tudi, zdravnikov vedno premalo, farmacevti vijejo roke...
Strah leze v kosti.
Minister Gregor pa nič.
JOD





V mnogih slovanskih jezikih imajo besede jid, jed, jad negativen pomen.
Od žalosti do strupa.
Kaj pa halogeni sosed, element jod.
Če je verjeti medicinskim normativom, ga človeško telo potrebuje 150 mikrogramov na dan za normalno delovanje ščitne žleze.
Polovico naj bi ga dobilo s hrano, polovico pa s soljo.
Presežek ali pomanjkanje vodi do raznih bolezni, od golšavoati do kretenizma.
Zanimivo je da so skoraj vse postsocialistične kandidatke za Evropo v zadnjem času podvojile dodajanje joda kuhinjski soli.
Verjetno so se zdravstvene oblasti v teh deželah odločile odpraviti še zadnje sledi socialističnih kretenizmov in prevzeti nove.
HARMONIZIRANA JEDILNA SOL















Če je ne uživaš, umreš.
Če je uživaš preveč, resno zboliš.
Če je uživaš premalo, zboliš resno.
Če jo uživaš po sredini, si stalno prejodirano podsoljena.
O nezaželenih učinkih in tveganjih pa se posvetuj z zdravnikom ali farmacevtom.
GLOBALIZACIJA






Globalizacija, kot sistem za ohranjanje visoke stopnje rasti izkoriščanja narave za zadovoljevanje potreb bogatih, zasnovan na nezdravju in revščini večine človeštva, nosi v sebi poleg političnih tudi mnogo hujše nevarnosti.
Narod, ali druga skupnost, ki bo hotela ohraniti svojo identiteto, zdravje, celo življenje, v splošni liberalizaciji pretoka blaga, kapitala in ljudi, se mora oblikovati v državo, ki bo v mednarodne odnose vstopala kot brezhibno organizirano podjetje v lasti njenih državljanov.
Le tako se bo lahko upirala za življenje in zdravje nevarnim predpisom v postopkih harmonizacije okoljevarstvenih, zdravstvenih in prehranjskih zakonov.
KOLHOZ







Globalizacija ekonomskih odnosov na področju prehrane lahko prinese le dvoje.
Ali evolucijo novega človeka, ki bo popolnoma odvisen od zdravil, kar je malo verjetno, ali globalno smrt civilizacije, kar je bolj verjetno.
Toda zdrava pamet pravi, da ni nujno ne eno ne drugo.
Oskrbovanje prebivalstva s hrano mora biti organizirano čimbolj lokalno, ne pa globalno.
Od kmeta do potrošnika mora voditi dnevna pot, brez konzervansov in pasterizacije.
Glavni instrumenti kontrole kvalitete hrane pa nos in jezik gospodinje in zdrava kmečka družina, ne pa oko inšpektorja, ki prebira podatke na privlačni embalaži.
BUTALCI






Tudi Butalci, kot že mnogi narodi pred njimi, so čisto slučajno odkrili zdravo sol.
Toda, kot je pri slučaju navada, se tako odkritje kaj rado po nemarnosti tudi izgubi.
Posejali so sol, pa so zrasle koprive.
Ajsa, tako mlada, pa že tak strup, kakšna bo šele, ko dozori.
Niso pa vedeli, da je tisto, kar je grenko, pa peče, lahko tudi zdravilo.
Večja ali manjša vsebnost biokode v začimbah in čajih.
Tudi v koprivah.
Je že tako, da bi prenekateri Butalec lizal najraje le med, pa pamet drugim solil.
In od takrat, nemara, še danes prenekateri Butalec o državi, koprivah in soli misli enako.
BOLEZEN


Toda, kakor koli obračaš, najresnejše bolezni človeka so vendarle tri.
Prazna glava, prazen žep in vojna.
Vsaka je vsaki simptom.
Nekoč davno se mi je zareklo, da se mi zdi, kot da sta si Amerikanec in Rus kot polbrata.
Za malo, da ni padel ukor.
A ko danes premišljam svoj vek, se mi vseeno zdi, da je bilo najbolj moderno za Tita.
Zdrave soli in zlata je bilo za vsako glavo in žep.
Po smrti pa vojna.
Zato dovoli, da ti poklonim s soljo tudi zlato.
Neizdano delnico njegove moderne države.
Imel je prav.
Četudi bi padel ukor.
Da boš lahko na morebitnih evropskih gostijah spet zdrava, bogata in lepa nevesta, ne pa le bolna in razcapana dekla.
Politike pa sama odsoli..
Sol in zlato sta za ženske.
DELNICA MODERNE DRŽAVE




Delnica države je vrednostni papir, ki zagotavlja lastniku stalno upravljalsko pravico in stalno mesečno dividendo.
Lastnik delnice države je vsak njen državljan.
Delnica države nima nominalne vrednosti.
Delnica države ni prenosljiva.
Vir in mera dividende je davek od dobička vseh podjetij v državi v celoti.
Minimalna ciljna vrednost za vse državljane enake mesečne dividende je deset odstotkov povprečne mesečne neto plače v državi.
Delnico države izda Banka države.
Zakon o Delnici države sprejmejo državljani na referendumu z dvotretjinsko večino.
MODERNA EVROPA









Hoteti in znati ni vedno enako, rezultat enačaja pa je vedno le eden.
Da bi bil dober, mora Evropa sprejeti le nekaj modernih načel:

- združitev - odločitev vseh,
- izključitev - odločitev vseh ostalih,
- izstop - odločitev izstopajočega,
- odločanje - večinsko na osnovi teže dividende posamezne države v dividendi Evrope,
- dvojni državljan lastnik dveh delnic.

Slabih rešitev in vojn pa je Evropa že sita.
SALE, SALUTE!

No, Sale, pa sva pri koncu.
Lepo sva kramljala, povsod vtikala nos.
Naj nama nihče ne zameri.
Časi, ko so te pribili na križ, na grmadi zažgali, poslali na gole otoke, pa so tudi že mimo.
Pa tudi Hipokrata, niti Nobela, ne bo.
Sama žalost, ti rečem, v tej tržni demokraciji, kjer je pred proizvodom potreba, če ga ni, najprej kupca narediti.
Tudi za lek.
Pa verjemi komu, če moreš.
Spočetka tudi tebi ne bodo, ker jih bo strah.
Pa veš, da je tudi mene bilo.
Če bi mi kdo, ne ti, ki te razumem, pred letom osorej ponujal sol za zdravilo, bi mu dal eno na gobec.
No, vidiš Sale, taki smo ljudje.
Najraje se bojimo.
Pretepamo.
In trpimo.
Vse zaradi soli.
Default avatar

Staša

Stane, to bi lahko spisal tudi nekdo pošteno pod vplivom LSD-ja. Malo karikiram... :) Zanima me le (kot sem vas že nekajkrat prosila), če mi lahko navedete študije, iz katerih izhajate.

Hvala.
Default avatar

krpan

s toto soljo ste že prav pošteno tečni!!!
Default avatar

Oliver

Pusti ga nej pac soli pamet neposoljenim. ;)

Lp Oliver

PS Sm opazil to sol tut v DE v trgovinah z zdravo prehrano . .bio kao.. to ni nc drugega kot sol z nekaj primesmi .. npr necistocami kot so zelezo ipd. In to prodajajo za tak dnar da moja dnarnca kr drisko dobi. :(
Default avatar

Bello

Tudi jaz bi se pridružil Stašini prošnji - prosim res navedite študije in analize za vaše pisanje. Namreč če vzamem samo eno sekcijo:

"Pešanje vida, zvonjenje v ušesih, bolečine v križu, depresija, stalna utrujenost, skleroza.
Pogoste angine, pljučnice, nahod, vnetje ušes, glavoboli, migrene, omedlevice, Parkins, luskavica.
Visok ali nizek pritisk, povečan sladkor, holesterol, trigliceridi, alkoholizem, mamila, slepota.
Vnetje slepiča, razjede želodca, zaprtje, alergije, kamenje v žolču, ledvicah in žilah, mozolji, kapi.
Imunska neodpornost pri aidsu, tumorji, beli tok, infarkt, stresi, osteoporoza, impotenca, frigidnost.
To in še kaj, diagnoza je vedno enaka.
Pomanjkanje zdrave soli v telesu. "

Diagnoza je vedno enaka? Kdo jo je postavil? To vseeno bolj kaže na homeopatijo in ne moderno medicino. Ne vem - res sem po naravi bolj nejeverni Tomaž in ne verjamem vsemu ravno na prvo žogo.

Pa če bi bilo vse to, kar ste napisali, res? Ali veste, človek, da imate v rokah zdravilo 21. ter 22. stoletja? Zakaj ga prodajate na forumu (takorekoč door-to-door) in ne greste z njim na uradne inštitute? Nobel in Hipokrat se vam bosta priklonila. V nasprotnem primeru vam ostane le Hipokrit... ena črka je spremenjena, a velik pomen.

Pa držal sem se svojega dela dogovora - prebral sem to knjigo in še posebej del o Butalcih. In še vedno, nemara, še danes o državi, koprivah in soli mislim enako. Sem zato Butalec ali Skeptik? Veš, poet, svoj dolg?
Default avatar

Oliver

Za moje pojme ni to nc drugega kot podobna stvar He*** od DJ-a ki proba obicen slabokvaliteten produkt prodat za nekajkrat visjo ceno.

Lp Oliver
Default avatar

Oliver

tut js sm ze nekajkrat napisal da bi rad meu kaksno studijo pa vedno samo govor kak je stvar dobra, pa bla bla,.

Prave konkretne rezultate na ljudeh.

Lp Oliver
Default avatar

Breuno

Če bi to knjigo kupil, bi mi bilo orenk žal. Noben informacij, le neko olepšavanje in natolcevanje, pravih podatkov pa nič. Zgodbice.


Lahko da deluje, lahko da je ta sol res revolucionarno odkritje, ampak HALOOOO, ne jo propagirat na tak beden način ...


LP
Breuno
Default avatar

STANE

Staša napisala:

> Stane, to bi lahko spisal tudi nekdo pošteno pod vplivom
> LSD-ja. Malo karikiram... :) Zanima me le (kot sem vas že
> nekajkrat prosila), če mi lahko navedete študije, iz katerih
> izhajate.
>
> Hvala.

Z LSD-jem izkušenj nimam, res pa je, da je sol najstarejša človekova droga.
Pri pisanju knjige pa sem upošteval mnoge znanstvene študije, kar, upam, da je iz entropije tekstov tudi razvidno, saj sem se trudil, da s čim manj besed povem čim več, lastne izkušnje in izkušnje prijateljev, ter predvsem neko podzavestno logiko, za katero ne vem, od kod, oziroma iz katerega znanstvenega področja se mi je vzela. Vam pa priporočam, da preberete Najpopolnejši pregled medicinskih informacij iz Velikega zdravstvenega priročnika za domačo uporabo ( Mladinska knjiga), kjer je resnično zbrana skoraj vsa medicinska znanost. Seveda se lahko lotite tudi študija fizike in kemije, pa jezikoslovja, zgodovine, filozofije, celo umetnosti, če želite.
Toda, tudi če bi vse to preštudirala, si ne boste mogla odgovoriti na vprašanje, je Stane osel ali kozel, zato brez preizkusa brez rizika ne bo šlo.
Lahko pa seveda komentirate knjigo iz literarnega stališča, morda posamezne "pesmi", za kar vam bom tudi hvaležen.
Nikar me pa ne imejte za svojega konkurenta na forumih, ker ne želim konkurirati niti vašim, niti nasvetom kogarkoli.
Ljudem želim le prikazati neko možnost, ki, če se jim zdi logična, jo lahko za majhen denar tudi preizkusijo.
Pričakujem vaše komentarje z radovednostjo.
Zdravo
Stane
Default avatar

STANE

Bello napisal:

> Tudi jaz bi se pridružil Stašini prošnji - prosim res navedite
> študije in analize za vaše pisanje. Namreč če vzamem samo eno
> sekcijo:
>
> "Pešanje vida, zvonjenje v ušesih, bolečine v križu, depresija,
> stalna utrujenost, skleroza.
> Pogoste angine, pljučnice, nahod, vnetje ušes, glavoboli,
> migrene, omedlevice, Parkins, luskavica.
> Visok ali nizek pritisk, povečan sladkor, holesterol,
> trigliceridi, alkoholizem, mamila, slepota.
> Vnetje slepiča, razjede želodca, zaprtje, alergije, kamenje v
> žolču, ledvicah in žilah, mozolji, kapi.
> Imunska neodpornost pri aidsu, tumorji, beli tok, infarkt,
> stresi, osteoporoza, impotenca, frigidnost.
> To in še kaj, diagnoza je vedno enaka.
> Pomanjkanje zdrave soli v telesu. "
>
> Diagnoza je vedno enaka? Kdo jo je postavil? To vseeno bolj
> kaže na homeopatijo in ne moderno medicino. Ne vem - res sem po
> naravi bolj nejeverni Tomaž in ne verjamem vsemu ravno na prvo
> žogo.
>
> Pa če bi bilo vse to, kar ste napisali, res? Ali veste, človek,
> da imate v rokah zdravilo 21. ter 22. stoletja? Zakaj ga
> prodajate na forumu (takorekoč door-to-door) in ne greste z
> njim na uradne inštitute? Nobel in Hipokrat se vam bosta
> priklonila. V nasprotnem primeru vam ostane le Hipokrit... ena
> črka je spremenjena, a velik pomen.
>
> Pa držal sem se svojega dela dogovora - prebral sem to knjigo
> in še posebej del o Butalcih. In še vedno, nemara, še danes o
> državi, koprivah in soli mislim enako. Sem zato Butalec ali
> Skeptik? Veš, poet, svoj dolg?

Vem, zato sem knjigo tudi objavil na tak, vsem dostopen način, na da bi čakal, kajti čas je edina konstanta življenja.
Seveda pa je knjiga dostopna tudi vsem uradnim institucijam, tudi medicinski fakulteti, če ste mislil njo, predvsem pa njenim študentom, ki lahko na hipotezah - sol in angina, sol in infarkt, sol in neplodnost, sol in ....... izberejo temo za svoj doktorat.
Seveda bi pa rad še enkrat poudaril, da nisem odkril " tavžentrože", zdravila za vse, ampak le vzrok za nastanek bolezni in metodo za odpravo tega vzroka.
Tisto o Butalcih pa ni bilo mišljeno zlonamerno, me pa res zanima, če tudi o državi še vedno mislite enako, da ne bova obračala le nesrečne soli.

Salesalute
Default avatar

STANE

Oliver napisal:

> Za moje pojme ni to nc drugega kot podobna stvar He*** od DJ-a
> ki proba obicen slabokvaliteten produkt prodat za nekajkrat
> visjo ceno.
>
> Lp Oliver

Oliver, Oliver, ali res mislite, da sem knjigo napisal zato, da bi vam , ali komurkoli, prodajal "obično slabokvalitetno" sol?
Default avatar

STANE

Breuno napisal:

> Če bi to knjigo kupil, bi mi bilo orenk žal. Noben informacij,
> le neko olepšavanje in natolcevanje, pravih podatkov pa nič.
> Zgodbice.
>
>
> Lahko da deluje, lahko da je ta sol res revolucionarno
> odkritje, ampak HALOOOO, ne jo propagirat na tak beden način
> ...
>
>
> LP
> Breuno

Še bolj vam bo žal, če je ne boste, mislim v paketu BIODIETA, kajti knjigo, upam že berete drugič.
Default avatar

STANE

krpan napisal:

> s toto soljo ste že prav pošteno tečni!!!


Kaj pravite na Krpana iz moje knjige. Nič mu niste podobni. On pravi, ne grizi.......!
Default avatar

Staša

"Pri pisanju knjige pa sem upošteval mnoge znanstvene študije, kar, upam, da je iz entropije tekstov tudi razvidno, saj sem se trudil, da s čim manj besed povem čim več, lastne izkušnje in izkušnje prijateljev, ter predvsem neko podzavestno logiko, za katero ne vem, od kod, oziroma iz katerega znanstvenega področja se mi je vzela."

Stane, nama gre že bolje... torej KATERE študije? So navedene med viri na koncu vaše knjige? In ne, iz tekstov to ni razvidno... To, da ste se trudili s čim manj besedami povedatri čimveč, je smešno... zdi se mi, da s tem stavkom le želite preusmeriti pozornost vstran od tega, da pišete nekaj, kar nima nobene osnove... Seveda me morda celo prepričate, če mi pošljete študije, ki dokazujejo, da je sol čudežno sredstvo za vse - od gljivic pa tja do ščitnice...

Mimogrede, mojega fanta zanima kemijska formula vaše soli. Pa upam, da ne bo odgovor, da je to poslovna skrivnost...

Podzavestna logika?? Meni le-ta pravi, da se pošteno motite in da ne boste odrešili sveta s svojo soljo...



"Nikar me pa ne imejte za svojega konkurenta na forumih, ker ne želim konkurirati niti vašim, niti nasvetom kogarkoli.
Ljudem želim le prikazati neko možnost, ki, če se jim zdi logična, jo lahko za majhen denar tudi preizkusijo."

Sploh ne gre za nikakršno konkurenco, temveč za to, da pri vsakem vprašanju odgovarjate isto, ni pomembno, če gre za recept ali mozolje... In na vsa naša podvprašanja se izmikate. Vaša knjiga ne pove NIČ. Povedo pa študije, katere željno pričakujem.
Default avatar

J

Kemijsko formulo bo najbrž malo težko napisal, ker verjetno ne gre zgolj za eno molekulo ki bi to sol sestavljala, lahko pa poda kemijsko analizo vsebnosti snovi. To bi tudi mene zanimalo.
Zanima pa me tudi kje to sol dobi oz. kdo mu jo dobavlja.
Default avatar

STANE

Staša!

Seveda vam moja knjiga nič ne pove, ker je niste prebrala, sicer se ne bi spraševala, zakaj dajem vedno enake nasvete - zamenjaj nezdravo z zdravo.....čim že?
Tudi ne vem, od kod ste vzela, da nameravam ozdraviti kar cel svet. Vas bi gotovo ne bilo med njimi, kajti tisti, ki nočejo, se jim pač ne da pomagati.
S fantom pa raje počnita kaj bolj prijetnega, saj veste, tisto poglavje o seksu, se vsaj z njim strinjate?

Prijeten pozdrav
Stane
Default avatar

Staša

Stane,

seveda sem prebrala knjigo, ki pa ne nudi nobenega ozadja - zato sprasujem o studijah. Kot sem že rekla, to bi lahko pisal nekdo, ki bi trdil, da ga je ozavestil sam Martin Krpan (ki pa najbrž ni tovoril "prave" soli). Jaz lahko napišem, da Omega 3 mascobe v veliki meri preprečujejo kardiovaskularne bolezni pa dopuščam, da mi to ne boste verjeli. Vendar vam lahko jaz to, za razliko od vas, dokažem.

Torej, niste mi odgovorili - so študije navedene med viri v vaši knjigi? Ali pa je edini vir le vaša podzavestna logika?
Default avatar

STANE

Staša napisal:

> Stane,
>
> seveda sem prebrala knjigo, ki pa ne nudi nobenega ozadja -
> zato sprasujem o studijah. Kot sem že rekla, to bi lahko pisal
> nekdo, ki bi trdil, da ga je ozavestil sam Martin Krpan (ki pa
> najbrž ni tovoril "prave" soli). Jaz lahko napišem, da Omega 3
> mascobe v veliki meri preprečujejo kardiovaskularne bolezni pa
> dopuščam, da mi to ne boste verjeli. Vendar vam lahko jaz to,
> za razliko od vas, dokažem.
>
> Torej, niste mi odgovorili - so študije navedene med viri v
> vaši knjigi? Ali pa je edini vir le vaša podzavestna logika?

No, pa reciva, da se mi je sanjalo.
Vzrok za nastanek tudi kardiovaskularnih težav pa je zopet zdrava sol, če ste razumela mojo razlago funkcioniranja organizma. Seveda pa tega, kar je novost , ne boste našla v nobeni literaturi. Predvsem pa ne razumete, da jaz ne govorim o zdravljenju bolezni, ampak o odpravi vzroka za nastanek, zato meni ni treba dokazovati, kako neka stvar v VELIKI MERI odpravlja neko težavo, KAJTI TA NEKA STVAR JE LAHKO LE SUROGAT ZA ZDRAVO SOL, V ANORGANSKEM IN ORGANSKEM SMISLU, SICER BI SPLOH NE DELOVALA.
Edini nasvet za vas, ki mi pade takole v glavo je, da knjigo preberete še enajstič, če ste jo po mojem, vnaprejšnem intuitivnem nasvetu desetkrat že.

Lahko noč in mirne sanje
Stane
Default avatar

STANE

J napisal:

> Kemijsko formulo bo najbrž malo težko napisal, ker verjetno ne
> gre zgolj za eno molekulo ki bi to sol sestavljala, lahko pa
> poda kemijsko analizo vsebnosti snovi. To bi tudi mene
> zanimalo.
> Zanima pa me tudi kje to sol dobi oz. kdo mu jo dobavlja.

Ne vem, zakaj tega ne vprašate kar mene, saj to ni nobena tajna, pa tudi na embalaži vse piše.

Stane
Default avatar

Staša

Stane, napisala sem preprečujejo (torej preventiva = odpravljanje vzroka) in ne odpravljajo (kar sicer tudi drži). Če smo že pri kardiovaskularnih boleznih... zakaj eskimi, katerih prehrano sestavlja 40% maščob (večinoma Omega 3, ki jih v veliki meri najdemo v ribah severnih morij), bolezni srca in ožilja praktično ne poznajo? Ne mi reči, da tudi tam prodajaš svojo sol...

Praviš, da je tvoja razlaga v zvezi s funkcioniranjem organizma novost in da je ne bom našla v nobeni knjigi... vendar mora, da napišeš knjigo, s katerim soliš pamet celemu forumu, obstajati kaj več kot tvoja podzavestna logika oz. sanjanje, kot si dejal. Čeprav se očitno lahko pri nas izda prav vse, ne da bi se kdo spuščal v vsebino...

Torej še stotič - nisi odgovoril na vprašanje (kot že ničkolikokrat prej). So študije navedene ali ne oz. sploh obstajajo ali ne?

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević