Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Miloš Milošević

ni mi jasno

Default avatar

auša

.... kako lahko človek, ki ne je veliko, nič ne shujša.
Imam prijateljico, ki do dveh popoldan ne je nič, ko si privošči kosilo je pol manjše od mojega in še to večina zelenjava in solata. Do večerje spet ne je nič ali poje samo 1 jabolko ali pomarančo. Ko pride čas večerje (med 18 in 19 uro) popije 1/2 l Ego jogurta in zraven poje košček polnozrnatega kruha. Že laiku je jasno da čez dan ne zaužije veliko kalorij, shujša pa nič - ZAKAJ?

Hvala za odgovor.
Sorodne vsebine:
Default avatar

Cvetačka

Metabolizem se ji je polenil. In napaka je da do 14 ure nič ne je! S stradanjem se res nikamor ne pride! Če migaš - trošiš energijo in izgubljaš kalorije - to je to.
Pomembna je samodiscipina in pamet na pravem mestu!
Default avatar

katja

Telo ji je šlo na "špar " program. Še rediti se bo začela.
Default avatar

gostek

V takih primerih se telo brani tako, da upočasni metabolizem in začne še bolj varovat zaloge maščobe - oz. jih začne še delat...

Zakaj mislite, da nenehno poudarjamo, da je treba jest 5-6x dnevno - zato, da telo dobi sproti hrano in jo sproti porabi. Pa še to izbrano, da niti nima možnosti delat zalog.

Brez gibanja in treninga z utežmi... je pa vseskup še bolj klavrno.Če hočeš napredovat moraš bit vedno korak pred svojim telesom...
Default avatar

masha

No, jaz sem se znašla v isti sutuaciji. Zanima me, kaj narediti sedaj? Več jesti? Več gibanja?
Default avatar

Cvetačka

Definitivno več gibanja!
Default avatar

Cvetačka

In večkrat po malem jest. In to ne pomeni sendviče! Ampak lahko harno!
Default avatar

masha

Gibam se 2x na teden na aerobiki, čez vikend ponavadi pade en dvotisočak, druge dneve 1,5 h hitrega sprehoda.
Že nekaj časa se držim Atkinsove diete. Kar pomeni: malica sadje, kosilo meso, razne kaše (ajdova, prosena),in ali solata. Večerja, jogurt, kosmiči (nepredelana varjanta).Vsak dan cca. 1,5 l vode. Jem kar veliko. Priznam, da se mi je prebava s to dieto zelooooo popravila. Iz jedilnika povsem črtala belo moko in vse iz nje. Pri 165 cm imam 71,2 kg, ki sem si jih očitno pridelala s stradanjem (in s temi besedami se ne norčujem iz vas, ker je čista resnica). Toliko sem zmanjšala vnos hrane, da sem se skoraj od zraka začela rediti.
Vem, v čem je težava, toda ne vem, na kakšen način naj povišam vnos hrane, da se ne začnem še bolj rediti. Kako vrsto hrane? KAk nasvet?
Default avatar

JOJ

No, jaz pa sem za razliko od tebe v stanju, ko lahko fuuul jem, tudi sladkarije, pa se mi teža ne poviša. Oz., odkar jem malo manj, sem izgubila že 4 kg. Vem pa tudi to, da dieta, ki se jo držiš, 200% ni Atkinsova. LP
Default avatar

masha

Ja kokr se jst spoznam, dieta je Atkinsova. Mogoče ti manjka samo podatek, da se je držim že mesec in pol!
Default avatar

marta

To ni Atkinsonova dieta, tam ni nič sadja!
Default avatar

Skalca

Dieta brez sadja? Se pravi, da kar nekaj dni ne ješ sadja? Kaj pa vitamini? Vsak pameten človek ve, da je sadje pomembno za zdravo prehrano.
Default avatar

Oliver

V zelenjavi je dosti več vitaminov kot v sadju.

LP Oliver
Default avatar

tina

Atkinsova metoda prepoveduje sadje in zelenjavo prvih 14 dni, ko gre za uvajalno dieto.
Kasneje naj bi bil vnos OH (kar vsebuje tudi sadje) pod 20g dnevno! Al sem jaz narobe prebrala, alpa kdo drug! Jaz se držim diete mesec in pol, tko da ne vem, kaj je zdej s sadjem narobe?!?!?!?Pa četudi je sadje za vas tako sporno za Atkinsovo metodo, potem bom rekla, da sem se zavestno odločila, da bom na teden pojedla vsaj 2 pomaranči in 2 jabolka, že zaradi vitaminov!

Sploh pa moj post ni zastavljal vprašanja ali hujšam po tej dieti ali ne, ampak povsem nekaj drugega!!!
Default avatar

gabi

Veste kaj mislim, da se kar od zraka pa res ne moreš zrediti, niti s stradanjem se ne boš redil ampak shujšal. Tako mislim jaz ne vem mogoče se pa motim.

Gabi

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević