Odgovarjajo:Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood • Miloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Rekreacija in zdrava prehrana sta ključni za oblikovanje telesa. Forum je namenjen vsem, ki se radi razgibavate, sproščate in ukvarjate s športom.
Vse suhe sestavine zmešaš, dodaš tekoče sestavine (voda, olje). Po potrebi dodaš še vode, da dobiš voljno testo. Pustiš počivati 1 uro. Oblikuješ v štruco in pečeš na 175 stopinj C približno 45 minut oz. dokler ni pečeno.
Vsebuje malo OH, pa še te kompleksne. Zgleda kot čist normalen kruh, pa tudi okus je zelo podoben. Mogoče je malo bolj elastičen kot drug doma pečen kruh. Zelo podoben kupljenemu polnozrnatemu kruhu.
Vsake 3 tedne spečem 2 štruci.
Zdaj sem ga kupila v trgovini Sonce na Vetrinjski v MB. Kilogram stane okoli 500 SIT. Samo mi je prodajalka rekla, da ga verjetno ne bodo več dobili. Bom šla vprašat, ker mi ga bo kmalu zmanjkalo. Na forumu Prehrana mi je Jože svetoval tudi Klasje iz Celja.
Hm .. zdaj sem bila na trznici in v trgovini s temi zadevami imajo moko skoraj BREZ glutena, torej ravno nasprotno, ne gluten. Ali je to ista zadeva ali sem falila cisto mimo??
Ni isto. Gluten je tisto kar manjka v moki brez glutena. Mislim, da ga v navadnih trgovinah ne boš našla. Poskusi v trgovini Sonce v MB ali pa pokliči Klasje v Celju (tako mi je svetoval Jože na forumu Prehrana).
Verjetno bi šlo tudi s sojinimi beljakovinami namesto glutena. Probala pa še nisem.
Sem opazila, da so tudi trgovci popolnoma zmedeni oz. sploh ne vedo, po čem jih sprašuješ, ko vprašaš po glutenu - večina misli, da hočeš stvari brez glutena in ti začnejo na dolgo in široko pripovedovati o tem, kaj imajo brez glutena.