Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Ali kdo uporablja iskalnik?

Default avatar
Pozdravljeni,

opažam, da se veliko tem na forumu ponavlja. Sicer nisem njegov stalni gost, pa vendar srfam ravno toliko, da opazim, da se funkcije iskalnika očitno poslužuje bore malo obiskovalcev- kljub priporočilom na začetni strani.

Kako pa vi - ste iskalnik že uporabili - se vam je zdelo iskanje z njim enostavno in je dalo željene rezultate? Oz. - zakaj ga ne uporabljate?

Lep dan,
Ali
Default avatar
Jaz ga uporabljam predvsem kadar je že pozno in bi npr. rada takoj izvedela kaj storiti, če ima otroček zamašen nosek ali kaj podobnega. Velikokrat pa načnemo temo, ki smo/so jo v preteklosti že dodobra obdelali zgolj zato, ker nam paše malo predebatirat stvar ki nas teži oz. veseli - saj veš kakšni smo - problem je čisto drugačen če je naš in ga lahko z nekom deliš. L.P.!

Š.
Default avatar
Sama velikokrat prej pobrskam po starih forumih. Ponavdi se odpre toliko postov, da mi je kar težko brati vseh, da bi dobila odgovor na svoje vprašanje. Pa še velikokrat se zgodi, da ni čisto tistega kar potrebujem. Pa tudi dodatna mnenja so mi vedno dobrodošla.
LP
Default avatar
Jaz uporabljam iskalnik tudi, kadar me kakšna mama prevzame s svojim razmišljanjem, pa me potem zanima, kaj je imela povedati še ob drugačnih prilikah. Tako sem, naprimer, prebirala prispevke Karmen M, pa tudi tvoje, Ali... Potem se pa zgodi, da si na, recimo 146 zadetku, pa moraš prekiniti ... Ko se vrneš, ti iskalnik vrže ven drugačne zadetke (pod 146 zagotovo ni tisto, kar si prej nazadnje prebral), pa potem ugotoviš, da s takim početjem zapraviš ogromno časa in energije...
Iskalnik je vseeno praktična zadeva in se je splača posluževati.
Lp, Tatjana
P.S. Še katera prehlajena?
Default avatar
Da, vedno ga uporabljam. Je pa res, da hudo počasi dela, he, he...
Default avatar
Meni se ponavadi računalnik prej obesi, hi, hi... Raje počakam, da Karmen zadevo najde, hi, hi....
T.
Default avatar
S pomočjo iskalnika sem našla že veliko uporabnih stvari.

Ker pa prihajajo nove forumovke, je potrebna od časa do časa temo odpret še enkrat, da lahko preberemo tudi druga mnenja.

Sama sem odprla temo: Postojna in epiduralna. Zakaj? Prebrala sem (najbrž) vse odgovore v zvezi s porodnišnicami, najbolj Ljubljansko in Postonjsko. Mnenja za Postonjsko so bila zelo dobra, za Ljubljansko pa čisto v nasprotju, kar sem pričakovala od porodnišnice, ki je "prijazna doječkom in porodnicam".
In tako sem dobila kar nekaj pikrih odgovorov na Postojno. To je v bistvu to, kar sem želela slišat, čeprav o epiduralni ni bilo veliko govora.

Torej, iskalnik je dobra stvar!
Default avatar
Seveda ga uporabljam. Mislim, da ga ne uporabljajo novopečene oz. bodoče mamice, ki so šele odkrile tale forum. Me ,ki pa že od nastanka "haramo" po njem pa ga verjetno kar dosti uporabljamo. Tudi meni se zdi včasih kar malo neumno, ko zagledam "novo" temo, ki smo jo obdelali že prejšni teden ali/in mesec.

Pa lep dan vsem

Tanja
Default avatar
Meni se ponavadi računalnik prej obesi, hi, hi... Raje počakam, da Karmen zadevo najde, hi, hi....
T.
Default avatar
Meni se ponavadi računalnik prej obesi, hi, hi... Raje počakam, da Karmen zadevo najde, hi, hi....
T.
Default avatar
Jaz sem tudi prehlajena, ja. Zoprna zadeva ta prehlad. Takole pravijo, če ga zdraviš si zdrav v enem tednu, če pa ne pa v sedmih dneh. Zoprno pa je to, ker gremo potem kar povrsti. Pri nas je prejšni teden začel mož, zdaj sem jaz na vrsti, no upam da bo hčerka preskočila.
Hitro okrevanje ti želim in lep pozdrav.
Default avatar
Tanja, v mojem primeru imaš popolnoma prav ;) sem začetnica in ne da ne bi znala uporabljati iskalnika, ampak prebiram forum le v službi, kjer zaradi pomanjkanja časa ne morem brskati... zato se v svojem imenu opravičujem vsem forumovkam, če načnem kakšno temo, ki je že bila... dnevno tukaj napišete tako veliko novih tem in odgovorov na stare, da mi sploh ne uspe vseh prebrati *šmrk*
Ponavadi pa, ko te kaj pesti, bi najraje izvedel takoj - tako kot perilo moči - komaj sem čakala, da katera kaj napiše... in uspelo mi je, poklicala sem v Sanolabor, kjer so mi zdrdrali vse cene in vrste perila :) špica, zdajle šibamo v Ljubljano v nabavo za darilo in še za nas :)

Verjamem, da je težko gledat vedno ponavljajoče se teme, pa vendar lahko tiste, ki nas ne zanimajo preskočimo in potrpežljivo prebiramo druge z upanjem, da bo tisti nekdo le dobil pomoč...

Če pa bom le našla čas, da malo brskam tod naokrog po starejših temah, obljubim, da se bom pošteno napasla :)
Potrpežljivost je lepa čednost, mi je rada govorila babica... bodimo čedni ;)

Punce, hvala za ta krasen forum in en lep sončen pozdrav!
Anaya
Default avatar
Ponavadi najprej uporabim iskalnik, včasih celo uspešno, pogosto pa je z njim križ - če se mi pri iskanju ne razsuje moj dinozavrski računalnik, se mi pogosto zgodi, da starih postov, ki jih imam v spominu, ne najdem, ali mi da miljon zadetkov, ali pa nobenega.

LP, Katja
Default avatar
Na forumu se pojavljajo vedno nove mamice z novimi izkušnjami in z "novimi" otročički. In se pač teme ponavljajo, pa kaj? Saj ni treba vsakemu odpirati vsega. Prebereš pač tisto, kar te zanima. Sama včasih uporabljam funkcijo iskanja, vedno pa ne, ravno zaradi zgoraj povedanega (nove mamice, nove izkušnje...). Sicer me je pa ravno danes Darja opozorila na uporabo iskalnika...
Arja
Default avatar
Mene prav nič ne moti, ker se vedno znova pojavljajo podobna vprašanja. Kot ste že same ugotovile, nimamo vsi supertruper hitre računalnike, tudi povezava nas kar nekaj stane in tudi to je res, da se na forumu pojavljajo vedno nove mame (in ati), ki imajo na enaka vprašanja, kot morda pred enim tednom, drugačne odgovore. Kaj mislite, kakšna vprašanja vedno znova dobivajo pediatri, ko jih obiščete v posvetovalnici? Sem prepričana, da 10x v enem popoldnevu slišijo isto skrb in 10x morajo nanjo tudi pozorno odgovoriti.
uporaba iskalnika je torej OK, postavljanje vprašanj pa tudi. Zato pa lahko včasih zaradi pomanjkanja časa uporabljam copy-paste, kar sicer ni čisto prav, saj je vsako vprašanje nova skrb, toda....
Default avatar
wau, hvala za razumevanje, še posebej Karmen M. in Arji !

še en dokaz, da tale forum zares združuje sama zlate mamice =o)

lep pozdrav vsem,
Anaya

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet