Forum.Over.Net

Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

kdaj in kje berete

Default avatar

joana

Kdaj in kje imate navado brati? Sama največkrat berem zvečer ali ponoči sede za mizo, redkokdaj leže v postelji (no, razen včasih nekaj strani pred spanjem). Časovno mi pa najbolj znese branje ob vikendih oziroma ob prostih dneh. Če me neka knjiga zelo pritegne (da je ne morem odložiti), pa gre branje pogosto na račun spanja (npr. berem pozno v noč, čeprav imam drug dan že zjutraj obveznosti in sem potem kot cunja - prav iz tega razloga si včasih niti ne upam začeti z branjem neke zanimive knjige med tednom). Veliko berem med počitnicami, vendar za razliko od mnogih zelo težko berem na primer na plaži (tam navadno prebiram le kakšne revije).
Default avatar

suzz

Na plaži in v postelji.
Default avatar

šecjen

na vlaku in v postelji.
Default avatar

majav

V postelji, zvečer pred spanjem (pa zelo pozno začnem, tako da včasih po trikrat začnem na istem mestu, ker si ne zapomnim, kaj se je dogajalo), pa na dopustu (na plaži ne, v viseči mreži v senčki), pa če je zelo zanimivo in dopuščajo okoliščine (beri: dovolj časa in pridni otroci) včasih ob kavici za mizo.
******************************************

Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.
Default avatar

aja

zjutraj med 4h in 7h, pa zvečer med 21h in 23h. Čez dan pa, ko utegnem, praktično povsod: ob kavi, v avtu, kjer se le najde vsaj 15 minut časa ...
Sicer pa najraje berem na kavču ali v postelji. Na trdem stolu in v strogi sedeči pozi mi ne paše
Default avatar

Oja

Jaz obvezno v postelji in na troli, ko se peljem v službo. Zdaj, ko imam že kar trebušček, vedno dobim kakšen sedež. :)) Evo, ravno danes sem knjigo pozabila doma in bila čisto izgubljena! Če mi pa podnevi uspe ukrasti kako urico in se zavaliti na kavč, je pa to že prav posebno razkošje!
Default avatar

loti

Na WC - ju, kjer imam podnevi mir pred mularijo. V čakalnicah pri zdravniku, pri čakanju mulca, da pride iz glasbene. V avtobusu........tudi v službi se malo švercam pšššššt.
Da o večerih ne govorim.
Default avatar

Lencha

Na postelji.
Default avatar

geri

Če sem doma zjutraj pri kofetku drugače pa zvečar v postelji
lp geri
Default avatar

[email protected]

Če me knjiga pritegne - vsepovsod, tudi med vožnjo( med čakanjem pri semaforju, da ne bo pomote...) in kot je zapisala loti - tudi na Wc-ju, kjer se skrijem pred mulčki...
Največ težav imam z večernim branjem, ker se mi rado zgodi, da zaspim :-(

lp majda
Default avatar

sour_cream

Knjige vedno leže v postelji ali na kavču, najraje popoldne. Časopise in revije pa v fotelju, včasih za mizo, oboje obvezno med pospravljanjem obroka.
Default avatar

iztok

Zjutraj, zvečer, na kavču, na postelji, redkokdaj pri mizi, razen, kadar zraven jem, branje na plaži mi ne uspeva, ker sem preveč firbčen, kaj se dogaja okoli mene, obvezno pa pred spanjem, da si izbijem iz glave vse misli, ki bi mi kratile spanec.
Default avatar

šecjen

no, sem že mislila, da je z mano kaj narobe. jaz tudi berem pri jedi.
Default avatar

Brisača

Ali pa stoje v kopalnici...
"Samo še tale odstavek, pa si umijem zobe in grem spat" se mi je nazadnje pri Eseju o slepoti zavlekel (stoje!) do krepko čez polnoč.
Default avatar

špels

predvsem na poti v službo (na avtobusu), v parku čez vikend

lp
Default avatar

regla

Najljubše mi je branje v postelji, tudi čez dan, da se zleknem, kot mi paše. Drugače pa lahko tudi v kuhinji ali v dnevni. Glavno, da je udobno, da me ne moti recimo tv ali radio, imeti moram tišino. Tudi na plaži mi gre in pred šotorom ali v njem. Pa na busu, troli ali na vlaku. Redko tudi na enem hribčku. Na balkonu ali na vrtu pa le ne morem brat.
Default avatar

Mitka

Trenutno na vrtu, sicer pa zvita v paragraf na kavču, v postelji toliko časa, da mi knjiga pade na tla, pri jedi - ko že vsi oddidejo od mize, med počasnim lizanjem sladoleda, na balkonu, v vrtni uti, ah, kar nekaj bralnih kotičkov in navad imam. In če je knjiga zanimiva pozabim na vse okoli sebe, še najmanj me zanima TV..
Na plaži se mi zdi škoda brati, ker me živahno dogajanje moti med branjem in imam tako dosti manj od knjige. Raje listam po kakšni reviji..
Default avatar

Katja15

Najraje leže, kjerkoli in kadarkoli, če je sila, pa tudi pri kavi, v troli, če sem sama, tudi med jedjo, pa med čakanjem na ljudi, ki ne spoštujejo dogovorjene ure za sestanek ipd.

Najslajše je seveda večerno branje v postelji.