Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Resno vprašanje

Default avatar

speedy

Spodaj je link, članek govori o prostituciji. Nekaj me zanima. Kdo hodi k prostitutkam? Veliko sem med ljudmi, delam večinoma z moškimi, toda ...ne vem.Tu mi zmanjka fantazije. A so to " sezonski " delavci ( oni, kolikor vem, zaslužijo bolj malo ), a so to "poslovneži", ki imajo več denarja. Da bi nočne usluge koristila mularija...hm, za njih imam občutek, da se jim sexat ne ljubi niti zastonj, kaj šele za denar...Starejši ? Delujejo mi pošlihtano,precej jih poznam in da bi oni hodili plačevat ljubezen?

Zbegalo me je, da v Sloveniji dela 2500 prodajalk ljubezni. Kdo so odjemalci v tej majhni Sloveniji, ki je še škrta povrh?:)))

Verjetno sem malo ali pa orenk za Luno, vendar mi ne zamerit..

Pozdravčka
A.

******************
Andreja, zavarovalni zastopnik
051-399-125
Default avatar

Bolha

Mogoče tvoj mož,fant .... marsikdo za katerega si ne bi niti mislila ;)
Default avatar

200

Poznamkar nekaj moških, ki se poslužujejo teh uslug. Tam ni treba biti dolgoprogaš, ni treba peljati na večerjo, ni treba......, ni treba......,...............................,........................,
Nekateri, poročeni, pa si tam privoščijo stvari,ki jih doma niso deležni ali pa jih ne upajo predlagati.
Default avatar

Kojot

Ja spet Max Modic, strokovnjak za prostitucijo ;-)!

Najprej si moramo naliti čistega vina.
Vidim, da je malo spustil številko. Včasih je trdil, da naj bi bilo v Sloveniji 3 000 prostitutk. Skliceval se je na neko tujo študijo, kjer naj bi bilo na prostoru z 1 milijonom ljudi, dela za 1500 prostitutk. In potem malo matematike in dobiš 3000 prostitutk.

V Sloveniji lahko razdelimo prostitucijo na dve vrsti:

1. V tki.: nočnih barih, kjer delajo artistke iz vzhodne Evrope. Sicer vsi ti bari ne nudijo tki.: spolnih uslug. Pa tudi dokaj drage so. Pijača za punco in kakšen ples na mizi in to pride okoli 10 do 15 kSIT, potem pa se lahko meni za naprej. Dodatek znese 15 do 20 kSIT.

Teh barov v Sloveniji je okoli deset. Nekaj jih je ob vzhodni meji in solidno poslujejo. Drugje pa je vse skupaj ena žalost … odpirajo se novi in zapirajo stari. V vsakem je okoli 7 do 8 punc. Če vse skupaj zaokrožimo jih je manj kot 100. V teh klubih delajo predvsem tujke, Slovenke pa, zaradi majhnosti Slovenije delajo predvsem v tujini.

2. Mobitel prostitutke. Te so večinoma vse Slovenke oz. Slovenske državljanke. Policija kar uspešno nadzira to območje. Po vstopu v EU, se je pri nas pojavilo tudi nekaj Slovaških oz. Čeških prostitutk. Vse oglašujejo v Salamonovem oglasniku. Vsaka ima nekaj mobitelov in tudi nekaj oglasov. Vsega skupaj deluje v Sloveniji, po moji oceni, do 100 mobitel prostituk. Cena: od 10 kSIT do 15 kSIT za »polurno rekreacijo«. Doplačilo 5 kSit, za dodatne pol ure.

No, ko pogledaš te številke je zadeva zelo drugačna kajne?
Mislim da je v Sloveniji več »ljubic« kot prostitutk.
S tem da so z ljubicami problemi (primer: Rupar ;-))) – pa ne bi zdaj o politiki), pri prostitutkah se pa plača in ni problemov. In tudi glede časa in denarja …zadeva pride precej ceneje.

Kdo hodi k njim? Mislim, da bi bila presenečena.
Največ je poročenih moških, pa tudi kakšni ločeni ali samski so med njimi.


Naj končam z anekdoto:
Škof je Ludviku XIV ves čas pridigal o zvestobi.
Nakar ga je Ludvik XIV, začel vsak dan vabiti na kosilo, kjer so vedno postregli z gosjo, dokler ni škof nejevoljno vzkliknil: »Vsak dan goska,goska, goska, fuj«. Ludvik mu je odgovoril: »Vsak dan kraljica, kraljica, kraljica, fuj«

LP
Default avatar

Kitka

Mi doma smo imeli zelo "zabavno" izkusnjo. Stevilka ocetovega mobitela je bila zelo podobna eni izmed stevilk prostitutk v Salomonovem oglasniku. Poklicalo nas je na desetine moskih iz vseh koncev Slovenije in najrazlicnejsih profilov - mladih, srednjih let, starih... (koliko je bilo sele takih, ki so poklicali pravo stevilko?). Jasno mi je bilo, da je povprasevanja (in biznisa) ogromno, veliko vec, kot sem sama mislila, in pred tem si ne smemo zatiskati oci.
Glede vzrokov za povprasevanje je tako, kot je napisal Kojot. Vcasih je najcenejsi nacin to, da si stvar placas in gres potem domov, rajsi kot da imas ljubico, ki te lahko iz druzinskega stalisca "stane" mnogo vec. Veliko moskih gre to tudi poskusit precej iz firbca - npr. analni seks, ki ga doma ne dobijo.
Default avatar

Zgubljenka

Da te potolazim. K prostitutkam hodijo cisto navadni slovenski fantje, ki imajo vecinoma doma se svoje punce. Najvec se dogaja v Kasezah in v Šentjurju (to sta stajerski lokaciji).
Default avatar

skok

V našem vhodu v večjem bloku ima "mafija"najeto stanovanje in v njemu vedno eno prostitutko, torej dve na dan saj menjavajo dopoldne 8h in popoldne 8h. Mislim, da so vse naše in se vozijo na del. mesto cca 70 km. (po tablicah sklepajoč).
Moški ki prihajajo mi delujejo različno v glavnem so urejeni, menjavajo se dva na uro. Storitev košta (po besedah hišnika) 15.000,00 sit. Zanimivo: ena je debeluška in ima več prometa, verjetno ima večji smisel za obdelavo "ptićev".
Default avatar

Bivša prostaputka

Dej dej, nakladaš! Edino, če govoriš iz lastnih izkušenj!!!
Default avatar

kr ena iz

Ma vsi hodijo. Če ne k prostitkam pa hodijo za zabavo v te bare, kjer plešejo te gospodične. Saj sem še jaz kot ženska šla dvakrat v te bare . Pa nisem šla zaradi firbca ampak zaradi tega, ker je bil rojstni dan in nas je šlo 15 ljudi med njimi tudi punce pač tja pogledat. Zame ni bilo nič posebnega moškim, so se pa sline cedile, čaprav meni ni bila med temi puncami nobena lepotica ampak preproste punce pač slečene. Tudi ne vem kakšne dobre postavce nobena ni imela. Ampak izgleda, da na moške te ženske izredno sexsualno vzburjajo pa ni važno ali je mlada ali že v letih. Že v Lj. je nekaj teh barov in če se bo katera punca izkorajžila in šla pogledat bo prijetno presenečena koliko moških in fantov sline cedi in meni še vedno ne jasno kako lahko v enem večeru zapravijo do 50.000,00 SIT ne, da zapravijo da jim ni škoda hahhaha.
Default avatar

Bello

Kot so ti nekateri že napisali - k prostitutkam naj bi hodili ljudje vseh profilov.

1. Mladi, ker bi radi pač probali plačan seks (izleti v Amsterdam med drugim)
2. Poročeni, ker lahko tam dobijo full-servis, ki ga pač doma ne
3. Starejši, ker se jim zahoče mlado meso in je to edini način, da si ga dobijo
4. Kdorkoli, ki lahko tam uresničuje skrite fantazije in želje
5. in tako naprej

Ni da ni. Nekaj odjemalcev (sicer občasnih) tudi poznam. Bivši someščan je bil poznan po tem, da je že v študentskih letih znosil k njim nekaj tisoč še pokojnih dojčmark. Nekaj časa je celo "hodil" z eno, kar je pomenilo, da je imel popust :))

Sam teh uslug še nisem koristil in jih definitivno nikoli ne bom. Tudi jabolko je lepše utrgati na drevesu (pa magari zrabutati lastniku), kot pa kupiti na tržnici :))
Default avatar

ondi

Seveda je ljubic,lovač in keš bejb prti nas ogromno,razlike med njimi pa niso velike in imajo vse skupno točko.Prejeti ga.
Default avatar

maja_b

a ti povem, kdo? pridni, poročeni možički, navzven spoštovane osebe, ki jim ne bi pripisal, da ga sploh znajo dat not. naveličani svojih čistilno blaznih žena, ki se jim ne ljubi. za povrh se jim to sploh ne zdi nič takega.
Default avatar

slikica

Pozabila si še dodat........srečno poročeni moški!
Default avatar

Mister M

o, madona, koliko strokovnjakov za prostitucijo!!!
Po vseh teh teorijah bi sklepal, da ni Slovenca, ki še ni bil pri keš bejbi, lovači itd.. Pravzaprav vsak moški ... srečno poročeni, vsi profili, stari, mladi ...itd..

Mene zanima, kaj vsi vi mislite, predvsem speedy, ali je prostitucija nekaj izključno slabega, ali ni morda to za tiste, ki nimajo te sreče, da bi bili s partnerko glede potrebe po sexu kolikor toliko usklajeni, pa hočejo to rešiti najbolj enostavno in najbolj poceni (nič večerij, ogrlic, prstnčkov ...)Predvsem pa nočejo biti fukfehtarji.

Kako vam je všeč trditev, da prostitucija pomembno prispeva k obstojnosti - družin ?? Auuu! :-))((
Default avatar

mouse

A ni zanimivo, da v tej enakopravni emancipirani družbi še vedno obstajajo samo ŽENSKE PROSTITUTKE. Še nikoli nisem slišala za javno hišo, kjer bi moški stregli ženskam. Vedno samo ženske potešijo moške. Ni to neenakopravno?? ;))


P.S.: preden me kdo napade in razreže na koščke: tole se zdaj malo šalim, ker ste se tako zagreli, kako prostitucija pomaga pri obstojnosti družin; slišati je nekako tako: žena naj bo doma in se drži kuhovnice, saj mož lahko dobi sex kjerkoli ...
-------------------------------------------------------------------
Think of how stupid the average person is.
Then realise half of them is stupider than that.
Default avatar

speedy

Meni si postavil vprašanje , kaj mislim..
Prvič....ni mi bilo jasno, kaj pri nas dela 2500 prostitutk, ker se mi zdi to absolutno preveč za našo malo Slovenijo.

Kaj si mislim o njej ? Meni je čist " mim", ker mi nikoli ne bo jasno, kako lahko greš v intimnost z nekom ( ne glede ali si moški ali ženska ), ki je popolni tujec, katerega si videl prvič in ti ne pomeni popolnoma nič. In da zraven še veš, da si za tistega poleg številka, da je ob tebi kot "štanca", ki ima števec, da šteje komade, ki padajo ven. Da vzdihuje poleg tebe, pa ne veš ali od sreče, ker bo spet padlo nekaj denarja ali od vsega hudega. In uživa ob misli, kakšen revček je tisti poleg, kako majhen postane..Ne vem, če se moški sploh zavedajo, kako " majhni in nebogljeni " postanejo, vse zaradi pol kile "uscanega" mesa..
Govorim izključno o prostituciji, ne o vzporednih razmerjih.

"Kako vam je všeč trditev, da prostitucija pomembno prispeva k obstojnosti - družin ?? Auuu! :-))(("

DVOMIM.
Obstojnost družine temelji na medsebojnem spoštovanju in razumevanju, na podlagi odnosov, ki dovoljujejo svobodo partnerju. In predvsem na ljubezni. To je temelj vsakega obstoja družine. Prostitucija tu ne reši nič.Če se imata dva rada, ni potrebe po tretjem, ne prostora zanj. Saj seks ni vse. Je le ena izmed mnogih stvari, ki držijo dva skupaj. In če klapa medsebojen odnos, klapa tudi seks.

Da je prostitucija slaba? Vedno sem si zamišljala, da je namenjena mornarjem. Ko po mesecih pridejo v pristanišča , so brez obveznosti in imajo denar. In si " kupijo" seks, ( ne ljubezen!!)...in potem spet odrinejo na odprto morje..
Da si mora pa nekdo, ki je v zvezi, seks kupovati...saj pravim, mim mi je. Naj zvezo konča,če je nesrečen v njej, če je postala brez čustev in naj si najde novo. Toliko samskih in osamljenih ljudi je povsod, moških in žensk..
Mister M , to je moje razmišljanje,nič drugega..
******************
Andreja, zavarovalni zastopnik
051-399-125
Default avatar

optimistka

He, he pa so tudi moške prostitutke Mouse, pa tudi prezaposlene(ali pa še katere) ženske, ki si jih naročijo... Samo moških ni tako veliko, pa vendar so. Celo intervju sem enkrat brala o enem, seveda anonimen.
No ženske pa še manj razumem kot moške, saj ženska res lahko dobi seks,če le hoče samo seks kjerkoli.
Default avatar

Boom

speedy napisal:

> Saj seks ni vse.
> Je le ena izmed mnogih stvari, ki držijo dva skupaj. In če
> klapa medsebojen odnos, klapa tudi seks.

Res je le ena izmed mnogih stvar, venda precej pomembna, predvsem takrat, ko ne klapa.


> Naj zvezo konča,če je nesrečen v njej, če je postala
> brez čustev in naj si najde novo. Toliko samskih in osamljenih
> ljudi je povsod, moških in žensk..

S tem se sicer strinjam, vendar tak moški, ki zapusti zvezo zaradi neklapajočega seksa, je takoj označen za egoista, prasca, nezrelega, maminega sinčka ipd., kar se vidi že če na tem forumu preberemo nekaj prispevkov
Default avatar

krenatam

Ja, pa ni isto. Ženska lahko dobi seks, vendar...kje? Od sodelavca? Da se bo vsem hvalil... Od soseda? Isto... Od neznanca v baru? Preveč tvegano.

Včasih pride tudi ženska v situacijo, ko si zaželi seks zaradi seksa, nekoga, ki bi samo njene potrebe potešil, do katerega ne bi kasneje imela nobenih obveznosti, ji ne bi težil, se ne bi hvalil okrog, da jo je...

Ampak...kje najti moškega prostituta?:)

Sedaj ga ne rabim več, bili pa so časi....ko bi me to zelo zanimalo.
Default avatar

speedy

Boom napisal:

" vendar tak moški, ki zapusti zvezo zaradi neklapajočega seksa"

Nisem mislila, da zapusti vezo zaradi seksa, ki ne klapa. Zaradi zveze, v kateri živi, ker če ta ne klapa, seks tudi ne more.
Boom, poglej: ženske smo tiste, ki rojevamo otroke, ki "odidemo" v čisto drugo stanje..za kar precej mesecev prej in po porodu. Kakšne so posledice, ti je verjetno jasno.Takrat postane intimnost drugačna in tukaj je predvsem na moškem poteza , da se temu prilagodi. Meni že mnogo let zvenijo v ušesih besede, ki mi jih je 3 mesece po rojstvu prvega otroka izrekel moj mož. Ne bom jih napisala, ker me še sedaj ob njih spreleti mraz. Sploh ni vedel , kaj govori...ampak bile so izgovorjene. In mislim, da nisem edina, ki je morala dati čez marsikatero ponižanje..pa ne bi sedaj o tem..
In vprašanje tebi : boš rešil razpadajoč zakon s tem, da boš šel enkrat na mesec k prostitutki, se izpraznil ? Bo doma zaradi tega vse klapalo ?
******************
Andreja, zavarovalni zastopnik
051-399-125

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic