Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

zajtrk

Default avatar
Zdravo,
kaj jeste za zajtrk, če seveda sploh kaj.
Jaz mam ful probleme s tem, ker če jem kosmiče pa mleko, mi je koj slabo, ne vzamem pa si časa, da bi si kaj drugega nardila.
Kakšen predlog :-)
lp,
p.
Default avatar
Včasih breskev ali jabolko, pa čez 1 uro dalje, včasih pa kosmiče s kislim mlekom ali jogurtom, ker tudi ne prenašam mleka. Ali pa z riževim mlekom. Ali pa kislo mleko s prepečencem (navadni kruh dam v opekač)
Tudi sadni sok z ovsenimi kosmiči mi je krasna kombinacija, najljubša pravzaprav.
lp
Default avatar
Jaz še vedno jem čokolino :-) saj vem da sem malo prestara, ampak mi zjutraj to ful paše. Jaz sploh ne morem, da zjutraj ne bi jedla, ker sem se navadila, da imam obvezno zajtrk. Treba je malo zdravo živet :-)
Default avatar
ne jem zajtrka
Default avatar
Med tednom vedno čokoladne muslije s sadnim jogurtom, ne glede na zgodnjo jutranjo uro vstajanja. Med vikendom imamo pa več časa, zato je lahko tudi zajtrk dolgotrajnejši. Takrat si najraje pripravim kruh z maslom in medom, jabolko in pomarančni sok.
Default avatar
Ponavadi kar ocvrta jajca. Ni zdravo, vem, a meni paše. Pa pravo kavo čez. Sadje ali (in) jogurt pa potem za malico.
Default avatar
Kadar jem zajtrk, jem čokolino ali pa čokoladne kosmiče. Meni to full paše.
Default avatar
Pri nas pa imamo v hladiniku eno večjo VPC posodo, v kateri je vse mogoče: maslo, male marmeladice, paštetke, ribice, sir, salama, RioMare ribi in namazi, malo pancete... skratka, v tej škatli je mogoče dobiti prav vse. In potem si ljudje ob vikendih postrežejo tako, da dajo to "škatlo" na mizo in poleg še kruhovnik .... jaz sem itak v petek in svetek samo ob zelo blagi kavici z mlekom .... čez teden pa si hčerka samo namaže kos kruha z marmelado ali maslom ali pa si vzame kos kruha s sirom in salamo in poleg še belo kavico. Sadje pa pomljackamo kar v avtu na poti v službo ... če ...! Ja, dostikrat pa se zgodi, da si damo v mikrovalovko navaden kos kruha in dodamo sirček, da se rahlo stopi in to je full dobro !
====================================================
Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.)
====================================================
Default avatar
Jaz pa jem suhe fige - to mi uredi prebavo in zmanjša lakoto
Default avatar
Čokolino, čokolado, banane, piškote in mleko ... Kadar se seveda ne zbudim tri minute do predavanj ;)
-------------------------------------------------------------------
Think of how stupid the average person is.
Then realise half of them is stupider than that.
Default avatar
Dostikrat že zvečer namočiva ovsene kosmiče, zjutraj pa dodava različne kombinacije suhega in/ali svežega sadja ter oreškov. Včasih kruh, maslo in med oz. marmelada, včasih z nutello. Včasih čokolešnik. Poleti sadje z jogurtom in medom ali sadni milkshake. Če se želiva razvajati naredim cesarski praženec. Dostikrat kakšno pecivo, ki ga spečem prejšnji dan. Zelo redko tudi jajčka. Zraven pa obvezno kava iz kafetiere. Kot si opazila, skrbiva predvsem za raznolikost:)
Default avatar
Jaz imam ponavadi mislije s cokolado ali polnozrnati kruh z margarino in kakav, ali samo sadje. Na morju pa si rada privoscim kaksne rogljicke....
Default avatar
Obvezno sadje, če se le da. Ampak jabolka mi na tešče ne pašejo. 2-3 enote sadja. Problem je, ker moram že čez pol ure na wc, ampak hkrati mi pa to zelo ustreza! Kasneje, če sem lačna še kakšno sadje, drugače pa počakam do kosila.
Default avatar
Skoraj vedno kruh z margarino in marmelado ali maslom, redko s kako salamo, ker mi mesne stvari ne teknejo zgodaj,
včasih sadje, prelito z jogurtom ali če imam čas, si naredim ocvrta jajca.
Zraven vedno kakav ali belo kavo (Nescafe)
rada jem zajtrk!
Default avatar
jaz pa kaj konkretnega - golaž od večerje, fižol ali govedina v solati, panceta in jajca........imam pač kar fizično naporno delo in mi tako paše. Kosilo je pa bolj na bazi žlice.
Default avatar
Sadje.
Default avatar
Za zajtrk imam najraje sadje - najboljše je kar tisto z vrta. In črno, grenko kavo, ki pa je lahko "ojačana" s smetano :)

Kljub enakemu usmerjanju otrok, so rezultati vzgoje različni: ena si pripravi pogrinjek najraje s toastom in mlečno kavo - če ji nočeš pokvariti dne, ji ob tem ne smeš omenjati, da smo pozni. Druga z breskvijo, "zataknjeno" med zobe, brska po omari, kaj bo oblekla. Tretja pa pravi, da je škoda vsake minute, ki bi jo človek "zabijal" s hrano, če lahko namesto tega podaljša jutranji spanec ...
Default avatar
Sadje....kakršno koli, plus velika skodelica zelenega čaja ( brez mleka, z medom in limono).
To, da jem dopoldne samo sadje, prakticiram že kakih 8 let...Sem tudi jaz najprej jedla bolj mlečno- žitarnične zajtrke, pa me je potem velikokrat kaj zvilo v želodcu, nisem imela prave ergije. Potem pa sem nekje prebrala, da je fino dopoldne jesti samo sadje. Pa čeprav ne dam veliko na take prehrabnjevalne franže, sem poizkusila. In mi je tako všeč, da še vedno vztrajam na tem. Najprej sem poleg sadja imela za zajtrk še kavo...ampak sedaj sem jo zamenjala ( vsaj zjutraj) za zeleni čaj in moram rečt, da se verjetno bolje ne bi počutila po nobeni drugi kombinaciji.

Je pa po moje zahteva po zajtrku odvisna od posameznika. Jaz sem zjutraj popolna koma, če bi se najedla kakih bolj konkretnih stvari, bi šla lahko samo še nazaj spat.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic