Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

nakup stanovanja

Default avatar

piksi

Letos bom kupovala novo - drugo stanovanje v Ljubljani oz. na območju MPP. Sprva sem imela namen kupiti novo zgrajeno stanovanje, zdaj pa slišim da je kvaliteta slaba, pa tudi cene so pretirane. Zato prosim za čimveč mnenj, kakšne izkušnje imate in kaj priporočate, mogoče celo konkretno naselje. hvala
Default avatar

Had

ce poves ceno, ali pa velikost, bo veliko lazje svetovati??!??
Default avatar

Tamara

Vidim, da so zadnje čase taka vprašanja zelo pogosta:-)).
Sama sem pristašica novejših naselij, ker mi tisti stari socialistični bloki niti pod razno ne potegnejo. Jaz, če bi imela denar, bi kupila stanovanje na Viču - Nova Grbina ali pa tole novo naselje na Poljanah :-))). Gradi se ful, se mi pa zdi, da je pri novih stanovanjih pametno počakati, da ven pridejo prve kritike :-).
Default avatar

san giorgio

Hja, men se zdi marsikatero "staro socialisticno" stanovanje boljse od marsikatere novogradnje, pa brez zamere. V mnogih novejsih zgleda vse krasno, prostorno, potem se pa izkaze, da ogromen del kvadrature zasedajo razni prehodi in predsobe, pa nimas kam postavit ne omar ne pohistva. Znanka ima stanovanje na Novih Poljanah, 70m2, tri sobe + kuhinja z jedilnim prostorom, pa se z 68m2 pri drugih znancih v Savskem naselju se primerjat ne more. Starejsa stanovanja imajo velikokrat razne fine stvari, na primer zidne omare, kuhinjske shrambe - s tem prihranis prostor in denar za opremo. Ne vem, jaz bi na tvojem mestu vsaj pogledala tudi nekaj starejsih stanovanj. Moras pa seveda vracunat cas in stroske za obnovo - ampak flat kupujes navadno enkrat ali dvakrat v zivljenju, tko da se splaca premislit.

SG
Default avatar

feminine

Poglej malo na
Default avatar

pika

Malo poglej pri nekaterih novogradnjah, če jih iščeš, nekatera so dobro načrtovana. Jaz sem eno tako kupila in noter gre veliko stvari, čeprav ni veliko, glavno je, da imam spalnico, kabinet in dnevno s kuhinjo, ki jo lahko pregradim posebej ali spremenim vhod. Pa garaža je zraven.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic