Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

vaje za večno mladost

Default avatar

alenka

Pred kake pol leta je bil v oddaji Tistega lepega dne v nedeljo popoldan gost en gospod,ki je imel že okoli 70 let,bil pa je popolnoma vitalen in poln življenja.Sam izvaja in menda tudi poučuje te Tibetanske vaje,ki se jih je on naučil v Nemčiji pri svoji učiteljici, ta pa prav v Tibetu pri menihih.Če kdo ve kdo je ta človek ali kje ima svojo šolo naj mi prosim sporoči.LP in hvala.Alenka
Default avatar

Relika

Kupi knjigo Vrelec mladosti -- v njej je vse podrobno opisano. Vendar pa je uspeh zagotovljen samo, če se držiš navodil in redno vadiš. Sicer ima pri nas tovrstne tečaje gospa Kralj, ki tudi v resnici ne kaže svojih pravih let, temveč precej manj. Njen naslov bi morda dobila na reviji Avra.
Default avatar

Roman

Če hočeš svoje življenje podrediti videzu in mladostnemu izgledu, potem pojdi v to. Ker to niso tabletke ki jih spiješ enkrat dnevno po jedi, ampak je popolna sprememba načina življenja, popolno discipliniranje in neomajno podrejanje zastavljenemu cilju.

Če želiš življenje živeti, če želiš okušati vse nianse možnega, se spozabljati tudi v negativno smer, ker to nudi ugodje in srečo, živeti kot svobodna oseba in ne uglašen stroj, potem pusti "Tibetance" pri miru.

Osebno mi je prav vseeno, če imam kakšno gubo več ali manj, če sem sposoben preteči 25 kilometrov, ali pa samo enega... zavedam se, da mi je čas skopo odmerjen in želim ga izkoristiti. Se prepuščati impulzom, kadar je to le možno. Biti svoboden, ne pa ujetnik nekih ritualov in kur. Nasploh pa tibetanski menihi cele dneve preživljajo v miru, zbranosti in molitvi, saj jim vse potrebno za življenje priskrbijo verniki. Živijo visoko pod nebom v čistem zraku brez vsake industrije in naglice. Kako lahko njihov način življenja prenesem v svoj svet? Nikakor. Oziroma samo malenkostno, ob velikanskem žrtvovanju sebe. Ampak jaz se nisem zavezal nobenemu meniškemu redu.............
Default avatar

mimaŠ

No, poznam tudi nekaj posameznikov in posameznic, ki niso počeli prav nič posebnega, pa jih kažejo dvajset manj kot jih imajo. Pa tudi take, ki so počeli že vse sorte, pa so videti kot ožete limone. Bi rekla, da je videz odvisen od genov, malce pa od vsega drugega.
Kot pravi Roman: čas. ki nam je odmerjen, je predragocen, da bi ga zapravljali na tak način.
Default avatar

Natasa

vaje imaš tudi na luna.net
Default avatar

MARJA

Midva z možem sva večno mlada, pravijo nama celo, da sva po videzu čedalje mlajša, komot skrijeva 10-15 let in to vse zaradi najine ljubezni in želje po življenju in vsem kar nama polepšuje vsakdanjik .... ljubezen je sonce ....
Default avatar

Cicy

Te vaje, ki jih izvajajo menihi, imajo to prednost, da razgibajo notranje organe, da bolj aktivno delujejo. Pospešijo razna izločanja . Saj končno bi ti jih lahko poslala , samo skenirala bi jih. Le ne vem, kam. Saj mislim, da je kakšnih 5-7 glavnih vaj, ki jih ponavljaš vsakodnevno. Zaradi teh vaj boš prav tako lahko aktivno živela in uživala življenje. Če ti to bolj odgovarja kot pa tek okrog vasi , ki ti prav tako ogreje telo in duha, zakaj pa ne?
Default avatar

alenka

cicy.prosim da mi ppšlješ vaja na email.havala.
Default avatar

Cicy

Imam pred seboj vaje , a ti jih ne morem poslati, dokler ne pride računalničar popravit računalnika. Imam pa pripravljeno , da ne pozabim.
Default avatar

Julija

Priklopi se na lunin.net, tam so lepo obrazložene.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic