Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

numerologija

Default avatar
Pozdravljeni!

Zanima me kaj več o njej, ali res pomaga? Zadnji dve leti imam non stop težave.
Default avatar
Ena moja znanka si je priimek spremenila iz V na W ker je po izračunu kao boljše pa se ji ni nič spremenilo - čudno ne:))) Ma v to pa res ne verjamem. Vse je v glavi, če tam ni porihtano pol ti nič ne more pomagat - rešitve je treba iskat v sebi, druge stvari so lahko samo kot pomoč. Druga stvar je če si zarad imena razvila kake komplekse, tega pa ne vem.
Default avatar
Mene moti to, da če nečesa ne poznamo in ne moremo oz. ne znamo dokazati, enostavno rečemo, da ne obstaja. Sama sicer z numerologijo nimam nobenih neposrednih izkušenj, beri: nič nisem spreminjala kakor tudi ne moji znanci, vendar mogoče pa pomaga. Če je res, da zamah kril metulja na drugem koncu sveta lahko povzroči orkan, zakaj tudi numerologija ne bi mogla biti pogonski stroj za takšne in drugačne spremembe? Je kdo to že ovrgel? Vesolje naj bi bilo urejeno po nekem matematičnem ključu, zakaj ne torej tudi naše življenje? Bi pa priporočala ne verjeti le enemu viru, ker mnogo ljudi z nevednimi strankami z njihovim zavajanjem le nepošteno služi denar. Če te numerologija zanima, vzemi v roke vsaj 10 avtorjev, jih primerjaj, išči tudi razlike. Sproti delaj zaključke in po moje ti bo kmalu jasno. Nato poskusi še v praksi. Kaj bi dajala denar nekim kvazi strokovnjakom. Postani strokovnjak še ti, sproti ugotovi, ali je možno, da je kaj na stvari ter si, če je, sama izračunaj spremembe.

Sama mislim, da vseeno ni vse v glavi, kot trdi Jure.
Default avatar
ČE BOŠ TO PREBRALA POL MOGOČE CELO MA SMISEL SPREMINJAT IME ALI PRIIMEK ČE BOŠ PA REKLA DA SE TI NE DA BRAT KER JE PREVEČ PA RAJE NA VSE SKUPAJ KAR POZABI. Pa prijetno branje;)

NUMEROLOGIJA
Numerologija je, tako kot vse druge, rekel bi prastare, prave vede, tako enostavna pa tako učinkovita, da lahko res le zijamo in se potem vprašamo, kaj je resnica: ali smo svobodni ljudje ali pa smo sužnji usode?

Če ste razumeli razlago o vzorcih, o katerih je bilo doslej veliko govora, veste, da so vzorci razmišljanja ali stališča tista, ki odrejajo našo usodo. Dokler imamo vzorce, se jih pač držimo kot klopi, ko pa vzorce začenjamo odkrivati, postajamo vedno bolj svobodni. Potem počasi odkrivamo svoj resnični jaz. Vede kot so astrologija in numerologija kažejo naše vzorce oziroma naše osebnosti, kot jih skozi vzorce vidimo in igramo. A poleg tega nam vedno dajejo vedeti ali imamo možnosti za spremembo ali ne in celo, koliko lahko nekdo stori zase. Že dejstvo, da se zanimate za te vede, pove, da imate možnosti za spremembo.

Zelo zabavna je lahko tale numerologija, a včasih tudi kruta! O tem, kaj je zabavno in kruto, bi se sicer dalo razpravljati, vendar lahko enkrat, ko pogruntaš sistem numerologije, zelo precizno ugotavljaš usodo človeka, kakršna koli že je.

Nikoli seveda ne boste zvedeli datuma ali konkretnega dogodka, toda lahko boste zvedeli, da je nekdo preveč nemiren, ne zdrži na enem mestu in z enim partnerjem, zato jih rad menjava in se zaletava z avtomobili, kar je lahko tudi smrtno nevarno, kot veste.

Lahko boste izvedeli, ali je sebičen (take ponavadi čaka neprijetna usoda), ali je res prijazen in dober (take ponavadi čaka prijetna usoda), ali ima možnost za uspeh v ljubezni ali bo (je) nesrečen, ali je bolj mentalni tip ali pa morda intuitivni in tako naprej v vseh mogočih kombinacijah, kajti ljudje smo res čudni, enkrat smo taki, drugič drugačni.

Danes živimo v prehodnem obdobju, ko se zakoni, ki vladajo na Zemlji počasi menjajo. Zemlja se spreminja, k nam prihajajo drugačne energije, ki bojo spremenile tudi ljudi. Spremembe bojo drastične in za mnoge neverjetne in čudežne.

V prehodnem obdobju pa prihaja do sprememb tudi v numerologiji in astrologiji, tako da so nekateri osnovni principi delovanja teh ved spremenjeni - niso več taki kot so bili pred tisočletji in taki so veljali še nekaj let nazaj. Danes je vse drugače in jutri bo to še mnogo bolj.

Jaz delam s sistemom, ki ga imenujemo hebrejsko-kaldejski. Oni naj bi bili prvi, ki so se s tem sistemom ukvarjali v zgodovini, seveda pa to ni res, ker je ta sistem znan že od samega začetka časa in smo ga obvladali tudi na Atlantidi. Hebrejci, stari Židje, so imeli dostop do tega znanja, ravno tako kot nekateri drugi stari narodi, ki jih danes ni več.

Menda obstaja še več različnih sistemov - nekatere sem tudi sam videl in spoznal - a o njih ne morem reči, da so zanesljivi, prej nasprotno. Sicer pa vedno velja pravilo, da moraš vsako stvar preveriti, če želiš videti, kako deluje. Tako imate tudi vi možnosti, da upoštevate sistem, ki vam je najbolj všeč.

Sistem, ki je opisan v tej knjigi, sloni na knjigi Linde Goodman - Star Signs, ki jo lahko še kje kupite. Vendar je ta sistem prenovljen z mnogimi dodatki, ki so posledica mojega lastnega dela in spoznanj. Moje mnenje je, da od vsakega lahko vzameš tisto, kar je dobro, ostalo pa nadgradiš, če to znaš oziroma če imaš dovolj znanja. Pravzaprav je nemogoče biti povsem originalen, saj so že vse stvari povedane in pojasnjene. Jaz pa ne bom odkrival Amerike že tisočič, pač pa priznam, da je že odkrita. Že davno, davno tega...

Toda - sistem seštevanja, kot ga podaja Linda Goodman, ne velja več, in sicer ravno zaradi sprememb (prehoda v novo dobo), kot sem napisal zgoraj. Tu upoštevam novi, prehodni sistem, ki velja že nekaj let in bo veljal do končnega prehoda v novo realnost.

Posvetimo se sedaj številom in njihovemu pomenu. Na razpolago imamo 52 števil. Od tega imenujemo prvih 9 enojna, druga pa so dvojna.1Predstavlja kreativnost, zaščito in radodarnost pa tudi ego, samopomebnost, vzvišenost.

Ti ljudje imajo močan občutek samopomembnosti in ne prenašajo kritike na svoj račun. Enke zahtevajo - in ponavadi dobijo - spoštovanje; insistirajo na organiziranju in kontroli vsega okrog sebe. Imajo željo biti kreativni, inventivni in so močno originalni. Imajo jasne in dokončne poglede na svet in so pri tem zelo trmasti. Ne prenašajo omejitev in se morajo počutiti svobodno. Ponavadi dosegajo vodilne položaje, kjerkoli so in karkoli delajo - oni so rojeni vodje. Če ne, se bojo zavlekli v kak kot in si zdravili ego ter zgrešene ambicije. Imajo neverjetno željo, da se jim vsi klanjajo, celo njihovi šefi!

Zaščitili bojo šibke, pomagali bojo nemočnim in prevzemali naloge drugih toliko časa, kolikor bojo drugi ravnali po njihovih navodilih. Vse znajo bolje kot drugi in mislijo, da so njihove odločitve vedno točne. Večino časa imajo morda res prav, kar, jasno, spravlja ob živce druge ljudi. Enke so neverjetno dojemljive za pohvale, a čutijo, kdaj so mišljene resno in kdaj ne. Zelo so hvaležne za kaj takega in z veseljem vračajo enako. Toda ponos je njihova najšibkejša točka. Ko je ta poškodovan, izgubijo enke vse svoje prijetne lastnosti in postanejo najbolj neprijetni ljudje pod Soncem. Ko so spoštovani in hvaljeni, ga ni boljšega in bolj radodarnega, vendar postanejo zelo nevarni, če jih drugi ignorirajo. Čeprav se hitro razburjajo, hitro pozabljajo, če dobijo opravičilo. Če želiš dobiti bitko z enko, se ji moraš opravičiti, biti moraš malce ponižen pa ti bo velikodušno odpustila. Ti ljudje so ekstremno topli z ljubljenimi osebami in tistimi, ki jim zaupajo. Zelo radi imajo otroke in mladino, a je pogosto vmes neka žalost v zvezi z otroki. Enke imajo rade lepa oblačila in dragulje in avtomobile. Vse enke so zelo vzvišene. Njihov ego se ponavadi kaže v obliki samopomembnosti.

Številu 1 vlada Sonce, zato so najbolj značilni predstavniki tega števila Levi in Ovni, kjer je Sonce najmočnejše.2Število 2 vibrira z energijo Meseca in predstavlja domišljijo, starševstvo in občutljivost, a tudi strahove in navezanost. Je število rodnosti in sanj. Njegova narava se najbolj ujema z znamenji Raka in Rib, pravzaprav kar z vsemi vodnimi znamenji, h katerim sodi še Škorpion.

Ti ljudje so sanjači in se močno bojijo neznanega ali nebližnje­ga. Imajo veliko domišljijo in so zelo inventivni, niso pa dovolj močni, da bi svoje načrte uresničili. Zelo redke dvojke so tako močne kot tisti s števili 1, 3, 6 in 9.

Ti ljudje so zelo romantični in imajo zelo visoko razvito intuicijo. Zelo se morajo paziti lastnega strahu pred strahom. Dvojke se bojijo izgube skoraj vsega, kar jih obkroža: ljubezni, lastnine, denarja, prijateljev, službe - izgube ljubljenih zaradi smrti in drugo. Živijo v veliki navezanosti, v strahu, zato se njihov ego kaže kot samopomilovanje. In dokler živijo v strahu, niso sposobne storiti zase ničesar; enostavno nimajo moči.

Ti ljudje potrebujejo dom in čeprav radi potujejo po svetu, če jim to finance dopuščajo, morajo imeti mesto, kamor se vrnejo. Vedno so fanatično navezani na svoje starše, posebno pa mamo in to v dobrem in slabem smislu. Svojim otrokom so lahko dobri starši, a morajo biti pazljivi, da svojih otrok ne dušijo s svojo ljubeznijo, ki pa je v resnici le navezanost, strah. To pa je, kot vemo, edini hudič na tem svetu. Nihče ne prenaša, če nanj preveč pazimo in ga usmerjamo. Kar je nam všeč, ni nujno, da je tudi drugemu pa čeprav gre za lastnega otroka. Tako otroci pod prisilo ne morejo pravilno rasti in se razvijati. Treba se je zavedeti, da nič ni naša lastnina, še najmanj pa otroci in partner. Dvojke zelo skrbi počutje prijateljev in družine in to tako, da stalno nadzorujejo ali se ni kdo prehladil in podobno in vedno so tu s svojimi nasveti in praktično pomočjo, kako ozdraviti. Ne vejo pa, da lahko s svojim strahom in skrbmi oni sami povzročijo bolezni sebe in svojih bližnjih.

Dvojke so ekstremno previdne in ne marajo iger na srečo in riskiranja. Radi imajo denar in ga hranijo za "slabe" čase, a ga znajo tudi investirati, da si lahko vsoto tudi povečajo.

Denar se jih lepi kot na lepilo, tako da je težko najti dvojko brez denarja in popolnoma na tleh. Ti ljudje so darežljivi (posebno do družine). Ko se naučijo premagati svoje strahove, posesivnost in nepotrebno previdnost, jih domišljija, prilagodljivost in intuicija vodijo do izpolnitve njihovih sanj.

Ti ljudje so skrivnostni in nihče ne ve točno, kaj bo njihov nas­lednji korak. Spretno odkrivajo skrivnosti drugih, a svojih nikoli ne spustijo na plano.33 je število Jupitra, planeta idealizma, višje izobrazbe, potovanj in religije ter filozofije. Vlada optimizmu, gibanju in ekspanziji - ter Svetemu trojstvu telesa, uma in duha.

Trojke vsako dejanje bazirajo na osnovi velikih idealov (tudi takrat, ko grejo v napačno smer). Želijo si spoznati resnico in nič drugega kot to jih ne more razveseliti pa naj iščejo resnico ljubezni, prijateljstva, kariere, politike ali religije. Ni jih lahko prelisičiti in lahko zaznajo laž, napako in nepoštenje na kilometre daleč. Nekateri od njih najdejo resnico, drugi pa ostanejo v pasti svojih iluzij (lažeh astrala), a nikoli ne nehajo iskati. Ti ljudje so strahovito neodvisni, zahtevajo popolno svobodo govora in gibanja in jih je nemogoče privezati na eno mesto, tako kot dvojke na primer. Potovanje je zanje potreba, tako kot srečevanje z drugimi, učenje vsega o deželah in ljudeh, vsakega intelektualnega koncepta, vsake filozofije.

Trojke želijo videti svetlo stran vsega in njihov optimizem je nalezljiv. Ker iščejo resnico, so lahko ali popolni ateisti ali pa fanatično vdani neki religiji; ta odnos do religije ni nikoli nevtralen. Fizični izzivi so močno inspirativni za trojke, zato igra šport veliko vlogo v njihovih življenjih. So neverjetno direktni v govoru, iskreni do napak in ne prenašajo hinavščine ali laži. Zelo radi imajo živali. Do družinskih zvez so precej nevtralni, zakon pa deluje samo, če je svoboda popolna. Zahtevajo popolno svobodo in so jo sposobni tudi dati. Samo na tak način lahko neka zveza sploh pravilno deluje. Trojke imajo rade fizične preizkušnje, kockanje, stave, igre na srečo. Skoraj na vse lahko stavijo.

Ti ljudje pogosto dajejo vtis modrega filozofa in klovna istočasno in nimajo pravega občutka odgovornosti. Nekateri cilji in sanje so uresničljivi, drugi niso. Trojke se veliko učijo in ponavadi dosežejo neko višjo stopnjo izobrazbe. So odlični pravniki ali razsodniki, ker Jupiter vlada tudi pravu.4To število predstavlja individualizem, originalnost, inventivnost in toleranco, a po drugi strani tudi ekscentričnost, nesposobnost prilagajanja, mentalne motnje. 4 je število nekonvencionalnega obnašanja in nenadnih, nepričakovanih dogodkov - če je dobro postavljeno v analizi, je to lahko genialno število, če pa je slabo, kaže nasprotno.

Ljudje s številom 4 so težko razumljivi svoji okolici in so uganka vsem. Imajo svoja pravila in ta se ne ujemajo vedno z okoljem. Močna individualnost barva vse njihove misli in dejanja. Če obstaja drugačna pot, jo bojo štirice zanesljivo našle. Njihov govor in dejanja pogosto šokirajo druge in pogosto se zdi, da to počnejo namerno. In gotovo je namerno. Štirke živijo v prihodnosti in ne skrbijo kaj prida za sedanjost. So daleč pred časom v idejah in idealih. Imajo zanimiv talent za prerokovanje, ker vejo, kaj se bo zgodilo jutri. Njihov življenjski stil se giblje od nekonvencionalnega preko bizarnega, a so njihove "nore" ideje ponavadi uspešne.

Vse, kar je daleč stran od utečenih poti, se štiric in njihove radovedne narave zelo prime. Vse čudne in paraznanstvene teorije močno vzburjajo te ljudi in njim je težko reči, da je nekaj nemogoče, ker bojo dali vse od sebe, da to dokažejo.

Število 4 je odgovorno za vse spremembe v življenju, od politike, do umetnosti, pa kljub temu ti ljudje niso sposobni spremeniti ničesar v svojem življenju, ki ostane zakoličeno. So zelo trmasti in ne prenašajo, če jih kdo skuša voditi ali jih vpeljati v kak bolj sprejemljiv vzorec obnašanja. Ker so resnični preroki v svojem času nerazumljeni in ker štirice živijo daleč v prihodnosti, njihove največje in najbolj resnične vizije doživljajo posmeh in ignoriranje. Privlačijo jih NLP-ji in njihova skrivna želja je, da bi z njimi kontaktirali in odšli z njimi proč od tega kaosa na Zemlji. Reformistična gibanja, kot na primer feminizem in Greenpeace, imajo pri štiricah mnogo svojih članov, saj te ljudi zelo privlači bratstvo (in sestrstvo) in humanitarnost. Prijateljstvo je bistveno za te ljudi in oni jih res imajo, ne vedno, a pogosto, kar veliko. Denar jim nič ne pomeni; družijo se lahko s kralji in kmeti, ne zanimajo jih razredne razlike, barva kože in ne skušajo impresionirati nikogar; ravno tako dobro lahko živijo v kombiju, šotoru ali spalki. Ne gre za to, da prezirajo denar in materialne dobrine, oni enostavno ne opažajo okolice. Živijo v svoji domišljiji. Ne zanima jih, kaj drugi pravijo in to seveda pričakujejo tudi od drugih. V svoji želji po svobodi osebnega obnašanja pozabljajo na to, da jo imajo tudi drugi in tako je med štiricami mnogo agresivnih in nasilnih zagovornikov ekologije ali pa drugih skupin, ki se imajo za napredne, v resnici pa so sposobni z vsakim (!) sredstvom prepričati druge, da se motijo. To število kaže na zelo močan ego - le da imajo ti ljudje občutek, da ga nimajo. Toda neprilagodljivost in trma sta znamenji močnega ega. Po eni strani to število odgovarja astrološkemu znamenju Vodnarja (inventivnost, humanitarnost, bratstvo, ekscentričnost), po drugi, temnejši strani pa Škorpiona (trmoglavost, navezanost na svoje principe, bojevitost). Obe znamenji pa vladata magiji ali okultizmu.

5Število 5 ima vibracije Merkurja. Predstavlja komunikacijo, gibanje in zgovornost. To je število intelekta ter pisanja in ustnega izražanja. Po drugi strani pa so ti ljudje preveč površni, nervozni in redko dokončajo neko nalogo.

Petice imajo veliko naravnega šarma in so tudi zelo vljudni. Hitro opažajo napake in pomote in ne oklevajo, da vam to povejo. Petice so izredno kritične in ne morejo zgrešiti napak (svojih in drugih). Zelo radi potujejo in se gibljejo po okolici. Sprememba je njihovo stalno vodilo: sprememba okolja, zveze, bivališča, duhovnega in političnega prepričanja in tako naprej. Močno so nagnjeni k pretirani analizi ljudi in situacij. Težko se prepustijo občutkom in intuiciji; intelekt je odločen, da bo našel logične zaključke. Ta obsedenost z analizo lahko uniči osebne zveze tistih, ki dopustijo, da jim vibracije števila 5 vladajo. Celo ljubezen ima pri njih lahko takšen pridih. Ljubezen je stanje zavesti, in če želiš priti do prave ljubezni, moraš svoj omejeni um pustiti na pokopališču.

Petice do mrtvega govorijo o ljubezni, namesto da bi jo občutili in dopustili, da postane del njih samih, brez zakajev in zatojev. Mnogo ljudi je rado v družbi s peticami, ker so zelo družabni in prijazni. Ker je 5 vibracija intelekta, so ljudje pod njegovim vplivom zelo bistroumni in imajo nadpovprečno inteligenco ter mentalno budnost. Nič jim ne uide. Zelo dobro se razumejo z najmanjšimi detajli. Če jim denar ne dopušča potovanj, to počnejo v svoji domišljiji in ker so tako natančni, so njihove misli dovolj žive, da zadovoljijo njihov nemir vsaj za nekaj časa.

V skladu s starim znanjem je število 5 povezano z zemeljsko magijo. Ti ljudje bi zelo radi verjeli v magijo, škrate, čarovnice in skrivnosti, vendar istočasno potrebujejo vse dokazano, vse pod mikroskopom. Ključ do teh magičnih sil je ravno vera v njih - in potem se ti slej ko prej pokažejo. Petica vlada Dvojčkom in Devicam, to pa sta znamenji v opoziciji in kvadratu s Strelcem, ki vlada veri in številu 3. Torej je pri njih vera ponavadi zelo slaba. Seveda pa to ni pravilo.

Ponavadi so petice precej nervozni, napeti in zato potrebujejo razburljivosti. Hitro razmišljajo in se odločajo in so večkrat impulzivni v dejanjih. So zelo inventivni, radi tvegajo in so rojeni špekulanti. Pisanje, oglašanje, stiki z javnostjo in izdajanje knjig so tipični poklici zanje. Pa tudi računalništvo, tehnika, učenje drugih.

Ponavadi so dovolj fleksibilni, da se znajo prilagajati situaciji, to pa pomeni, da njihov ego ni tako močan kot pri drugih, močnejših številih. Vendar pa jim lahko manjka globljega pogleda na svet, če nimajo dovolj volje, da bi se poglobili v določeno področje. No, nekateri jo imajo.6Število 6 ima vibracije Venere. Predstavlja ženskost, sočutje, ljubezen, romantiko in - denar (to je zaradi vladanja Venere znamenju Bika). Kaže na magnetično privlačnost. Ti ljudje so resnično ljubljeni s strani prijateljev in partnerjev in ko se oni sami navežejo na nekoga, ostanejo resnično vdani. V njihovi naravi je več idealizma in ljubezni kot senzualizma (seksualne sle). So rojeni romantiki z močnim sentimentalnim pridihom, ne glede na to, koliko se trudijo to skriti. Šestice imajo zelo rade umetnost in glasbo. Rade imajo lepo okolico in dom, pastelne barve ter harmonijo okoli sebe.

Rade zabavajo svoje prijatelje in jih osrečujejo in enostavno ne prenašajo prepirov, neprijetnosti ali ljubosumja - čeprav slednje same lahko zelo intenzivno doživljajo, če jim grozi izguba nekoga (ali nečesa), ki ga imajo rade. 6 ljudje zelo lahko pridobivajo prijatelje in celo delujejo kot pomirjevalci med prijatelji, sodelavci, poslovnimi zvezami in sorodniki, kjer se obnašajo kot jagenjčki - dokler njihova trmasta narava ne pride do izraza. In potem niso več tako simpatični!

Denar jim prihaja brez problema, včasih skozi lastne sposobnosti ali talente ali skozi bogate prijatelje in sorodnike. Toda zelo se morajo paziti stiskaštva in sebičnosti po eni strani in zapravljivosti po drugi. Radi imajo vse, kar je lepo, zelo so navezani na naravo in uživajo v njej, posebno v mirnih gozdovih, v hribih ali na morju. Radi imajo luksuz, dobro hrano in ne prenašajo vulgarnosti. Njihove navade so na splošno lepe in v družbi z drugimi so ponavadi zelo prijazni. Kadar pa nekaj močno čutijo, ne bojo oklevali svoje mišljenje pokazati. So zelo diplomatski in ponavadi zmagajo zaradi logike in nepremagljivega nasmeha.

Njihova pot je pot ljubezni, zato morajo premagati svoje sebične namene in deliti dobrine tudi z drugimi. Pa spet ne preveč radodarno, k čemer so tudi nagnjeni.7Število 7 ima vibracije Neptuna, ki predstavlja duhovnost, občutljivost, sočutje in skrivnosti. Vlada iluzijam in prevaram, a tudi zdravljenju in čudežem, veri in sanjam.

Za sedmice je značilno, da imajo zanimive sanje. Včasih o njih govorijo, včasih ne. A sanjajo bolj kot drugi. Na skrivaj se zelo zanimajo za ezoterične skrivnosti, mistiko ali pa NLP... in vse drugo, kar ni znano. Mnogokrat imajo dar intuicije in jasnovidnosti ter določen umirjen magnetizem, s katerim privlačijo druge. Pogosto ima samo njihova prisotnost blažilni učinek na ljudi v težavah. 7 je povezana z mističnimi idejami o religiji, neprenašanjem utečenih poti in nagnjenostjo k prisvaja-njem verovanj in filozofij, ki so na nek način enkratne in precej neorto-doksne. Ni pa običajno za sedmice, da verjamejo v nova verovanja, tako kot štirice, na primer.

Ti ljudje ponavadi nekoč v življenju veliko potujejo ali pa berejo knjige o tujih deželah in ljudeh. Mnoge sedmice so močno navezane na morje in druge vode in imajo rade vodne športe. Mnogokrat živijo poleg vode.

Materialne stvari jih ne zanimajo preveč. Sicer lahko veliko zaslužijo s svojimi originalnimi idejami, a denar radi dajejo v humane namene. Ponavadi so zelo usmerjeni v umetnost in imajo radi ples, glasbo, poezijo in so lahko odlični igralci.

Na svoj tih, umirjen način imajo ambicije, o katerih pa ne razpravljajo z drugimi. Druge razveseljujejo s svojo šarmantnostjo, sočutjem in razumevanjem, zaradi česar se jim njihovi prijatelji, znanci ali sorodniki velikokrat zaupajo v težavah. Močno so nagnjeni k zasebnosti in svoje probleme držijo zase. Bojijo se vsega, kar lahko škoduje njihovi zasebnosti.

Imajo rafinirane navade in umetniški temperament ter občutljivo naravo, vendar naj njihova umirjena narava ne zavaja; presenetljivo je, kakšne čudne misli se podijo po njihovih glavah. Če jih lahko prepričamo, da nam kaj povejo o svojih mislih, smo lahko začudeni nad skrivnostmi Neptunovega sveta. A predno to povejo, si moramo to zaslužiti z zaupanjem, da nimamo predsodkov, ker sedmice ponavadi niso takšne.8Število 8 odgovarja Saturnu in predstavlja modrost, pridobljeno skozi izkušnje, stabilnost, potrpežljivost in odgovornost. To je tudi število finančne varnosti, previdnosti, ovir, samodiscipline in samokontrole.

Osmice so ponavadi tihe, vase zaprte in sramežljive. Ponavadi se ne rinejo vidno naprej, temveč počasi in zanesljivo dosežejo tisto, kar želijo in nič jih ne more ustaviti na tej poti. Sramežljivost in zaprtost je maska za intenziven nagon po dosežkih v poklicu in karieri. Lahko so odlični učitelji in svetovalci, večina njih je lahko tudi uspešna v politiki, čeprav je med njimi tudi precej plevela in so odlični povsod tam, kjer se zahteva potrpežljivost in inteligentno razsojanje.

Osmice imajo lahko v mladosti precej težav z zdravjem, a postanejo zelo robustni in odporni v kasnejših letih in znano je, da zelo dolgo živijo. Sposobni so čakati, da se jim načrti uresničijo in svoj čas pametno izkoriščajo. Težko najdete osmico, ki zabušava. Imajo prirojen občutek odgovornosti, ki jim ne dovoljuje napraviti nepremišljen korak. Večina 8 je tako zanesljivih kot ura starega očeta in tako nežnih kot krilo stare mame, kamor se lahko skriješ. Imajo bogat smisel za humor, vendar je ta zelo subtilen in neviden. Delajo se, kot da jih nič ne briga, kaj drugi mislijo o njih in tudi na komplimente ne dajo nič, vendar jih navznoter zelo močno skrbi, kaj si drugi mislijo pa tudi v komplimentih, če so resnični, močno uživajo - naskrivaj, ker mislijo, da javno izkazovanje čustev kaže samo na slabosti. Da bi jih imeli za šibke pa je zadnja stvar, ki si jih želijo. Večina osmic ima zelo globoko in intenzivno naravo ter notranjo moč. Pogosto igrajo glavno vlogo v življenjskih igrah in so orodje Usode za nekoga drugega. Nagnjeni so k fanatizmu v religiji ali politiki in se tistega, v kar verjamejo, držijo kot klopi, pogos­to samo zato, da bi kljubovali. Imajo lahko prijetne prijatelje, a zelo hude sovražnike.

Čeprav so 8 navzven hladne s tistimi, ki jih imajo radi, so lahko sramežljivo zaljubljeni in toplo vdani. Pogosto so osamljeni, imajo veliko željo po ljubezni in so sposobni veliko žrtvovati za ideal, ambicije ali tiste, ki so od njih odvisni. Vendar morajo vedeti, da s svojo hladno zunanjostjo ne privlačijo ljudi, še posebno ne ljubezni, kajti če hočeš biti ljubljen, moraš najprej ti iskreno ljubiti. Ker so pogosto razočarani v ljubezni, se še bolj zapirajo vase in imajo mnogokrat svoje poklicne in materialne ambicije za zamenjavo za ljubezen. Kot partnerji niso najbolj zanesljivi, ker so nagnjeni k skokom čez plot; to je posledica blokad na spolni pa tudi srčni čakri, kar jim ne dovoljuje, da bi se odprli partnerju. Ker pa seksualne energije ne moreš dolgo tlačiti, jih to dostikrat zanese in napravijo neumnosti, ki jih še dolgo obžalujejo - in tako izgubljajo svoj moč.

Ko so mladi, zgledajo stari in ko so stari, zgledajo mladi. Tako kot od sebe, zahtevajo tudi od drugih enako stopnjo odraslosti, samokontrole in discipline, vendar njihovo srce ostaja hrepeneče po ljubezni, zato se morajo naučiti, da biti srečen ni greh.9Število 9 vibrira z rdečo, Marsovo energijo. Ta predstavlja agresivno akcijo, napredovanje, pogum in konflikt. 9 je število originalnosti in iniciative pa tudi povsem nasprotnih lastnosti ranljivosti in naivnosti.

Devetke niso trmaste, ampak odločene dobiti tisto, kar želijo in v tem je razlika. Trma reagira (ne dovoljuje napredka ali sprememb) in odločenost inicira (začenja z akcijo). Devetke so nagnjene k impulzivnosti in nepremišljenim dejanjem, ki jih pozneje obžalujejo. Čeprav se njihov temperament hitro spreminja, ti ljudje hitro pozabljajo na rane ali žalitve. So precej ranljivi, ker jim njihov instinkt govori, da lahko vsakomur zaupajo. Ker so sami zelo direktni, pričakujejo to isto od drugih - in drugi ponavadi niso. Manipulacije in laži so za devetke pravi šoki. Nasplošno sami niso sposobni delati takih stvari in nepoštenje jh velikokrat ulovi nepripravljene, dokler se ne naučijo postati bolj previdni z ljudmi.

Najpomembnejša lastnost devetk je ta, da grejo direktno v stvar in ne hodijo okrog kot mačka okrog kaše. Mars jim omogoča, da pridejo zlahka direktno do bistva in ne prenašajo počasnetov, zaradi česar niso vedno priljubljeni. Tako je obsojanje napak in nesposobnosti za akcijo drugih ena najhujših lastnosti devetk in to morajo kontrolirati. V njihovi naravi je, da kar vidijo, morajo takoj dobiti, namesto, da bi dolgo planirali in delali strategijo. Mnogo enostavneje je zahtevati, kar želiš! Ker pona­vadi drugi niso pripravljeni na tako vrsto akcije, devetke to tudi dobijo, in sicer tako, da ujamejo druge na presenečenje. Mnogi ljudje so prav ganjeni, ko vidijo ranljivost in otroškost devetk in se obnašajo zaščitniško do njih; drugim se zdijo te lastnosti neumne, kar je razlog, da so ti ljudje redko zares spoštovani s strani svojih poslovnih partnerjev in prijateljev - dokler Marsov temperament pri podcenjevanih devetkah ne izbruhne v čisti energiji in se ljudje šokirani od nje enostavno umaknejo.

Imajo nagnjenje k nečimrnosti - to se vsaj kaže na površju. Vendar ti ljudje to niso, čeprav so obsedeni s svojo pojavo. Pravi vzrok te lastnosti je strah pred zavrnitvijo, ker pod vsem tem zunanjim bliščem devetke stoji pomanjkanje samozavesti. Njihovo stalno samopotrjevanje jim služi samo kot potrditev, da so resnično ljubljeni in spoštovani. Za vsem tem gnanjem naprej in neodvisnostjo je le občutek nesigurnosti vase. Sami so zelo radodarni in torej vejo, kaj je to dajanje.

9 ponavadi pomeni tudi fizično moč, močno, atletsko postavo in vzdržljivost. Mnogi odlični športniki imajo to število, a ravno tako tudi politiki!10Število 10 se imenuje Kolo sreče in simbolizira Isis in Ozirisa. To je število padcev in vzponov, odvisno od osebnih strasti. Ta človek bo znan kot dober ali slab, odvisno, kaj bo izbral. 10 vzbuja ekstremne reakcije ljubezni ali sovraštva - spoštovanja ali strahu. Ne obstaja srednja pot med častjo in nečastjo. 10 simbolizira ljubezen in luč, ki kreira vse, kar se da zamisliti in vsebuje tudi zakon: zamisli si in tako bo, ukaži in se bo materializiralo. To je izredna moč kreativnosti in prinašanja zamisli v realnost, a mora biti uporabljena z modrostjo, ker moč absolutne kreacije vsebuje tudi možnost uporabe moči za absolutno destrukcijo. Samodisciplina in neskončno sočutje mora spremljati ta dar, če se hočemo izogniti tragediji. Na žalost precej desetk zgreši svoj potencial moči in ponavadi utrjuje in neguje globokoležeča čustva frustracij, zaradi česar so neizpolnjeni in se dostikrat obnašajo na preponosen in aroganten način, da prikrijejo takšne nepotrebne občutke inferiornosti. Če je v analizi število 10 povezano s slabimi števili, lahko deluje izjemno destruktivno, ker seveda povečuje moč kompleksov ali ega. Če pa so poleg harmonična in dobra števila, je zanesljivo, da bo 10 prinesla mnogo dobrega. To število pravzaprav simbolizira karmo samo: danes gor, jutri dol, neprestano nihanje kot nihata yin in yang. Ko je yin najmočnejši, začenja njegova moč plahneti, narašča pa moč yanga in obratno. Ob dobrih številih in seveda zadostni volji in ljubezni, je lahko to nihanje spremenjeno v popolno harmonijo.11Število 11 je število skritih obsodb in prevar s strani drugih. Predstavlja dva člana istega ali nasprotnega spola - ali dve nasprotni situaciji. To število je tipični predstavnik ogledala - to je, da v svojem partnerju vidimo le sebe in če sebe ne sprejmemo, se to odraža tudi v našem odnosu do drugih. Zato ponavadi nastane konflikt. V vsakem primeru primanjkuje kompatibilnosti v takem odnosu in zato je dostikrat potrebna tretja oseba, da to energijo očisti in poveže na drug način. Težave nastajajo tudi zaradi idej o ločitvi. Da se izognemo frustracijam je treba napraviti kompromise, odločitve, ki peljejo v kreativno reševanje problemov, ne pa destruktivne namene. Tretja sila, ki se vmešava v tak odnos, je lahko oseba ali ideja in lahko zavzame nasprotno stališče kot oviro k harmoniji (tipičen primer je ljubezenski trikotnik: mož - žena - ljubica, kjer je slednja ta tretja sila). Na ta način se mora ta sila, ki razdružuje, prepoznati in je potrebno napraviti kompromis. Vedno so te razdruževalne želje skrite v lastni notranjosti in je druga oseba le ogledalo za naše lastne misli in dejanja. Dve sili sta ločeni in se morata združiti, če hočeta doseči srečo. Kljub temu vsak ostane individualen, tudi po združitvi, ker ima vsak svoje vrednote.

11 je zelo slabo število za fizični svet ali prvo pozornost pa zato tem boljše za astral ali drugo pozornost, kot jo mi imenujemo. Močno poudarja vse negativne izkušnje oz. vzorce iz tega in prejšnjih življenj, zato se človek počuti tem bolj zafrustriranega. To pomeni, da imajo enajstice na astralu, na drugi pozornosti, izredno moč, ki jo ponavadi nezavedno uporabljajo tudi v sebične namene, kasneje pa v svojem fizičnem življenju dobijo povratni udarec, ki jim zelo teži življenje. Če vemo, da je astral čustveni nivo - tam je vir naših strahov, ljubosumja, jeze, posesivnosti, potem je jasno, zakaj so ti ljudje ponavadi nesrečni. Pravilo je, da je v njihovem otroštvu bilo nekaj slabih izkušenj: ali med staršema ni bilo ljubezni (morda je bil poleg tudi alkohol in nasilje) ali pa samo enega od staršev ni bilo doma, zaradi česar je vzgoja pomanjkljiva. Vedno so v družini na nek način negativni odnosi. Tem osebam potem manjka en pol: yin ali yang. To pa povzroča nerazumevanje manjkajočega pola kasneje, v odraslem obdobju.12Število 12 pomeni žrtev in ti ljudje so ponavadi res žrtve intrig drugih. Svari, da je potrebno biti pozoren v vsaki situaciji in se paziti slabih ljudi, ki lahko druge izkoriščajo v svoje namene. Treba je biti sumnjičav do tistih, ki ponujajo višje položaje in pazljivo analizirati motive. Kaže na pomanjkanje mentalne samozavesti, ki jo povzroča potreba po žrtvovanju osebnih ciljev za ambicije drugih. Upoštevati je treba še drug pomen tega števila. Število 1 je učitelj (kar simbolizira neko osebo ali pa je učitelj življenje samo), 2 pa je podrejeni učenec. Včasih je rezultat mnogih emocionalnih stresov mentalna blokada, ki pov­zroča pozabljivost, tudi lekcij, ki so že bile prej naučene. 12 pomeni izobraževalni proces na vseh nivojih, zahteva podrejenost volje in žrtve potrebne za dosego znanja in modrosti na duhovnem in intelektualnem nivoju. Treba se je veliko učiti na vseh nivojih, ponavljati in ponavljati, da se lekcija nauči.

To število zaradi pomanjkanja znanja pomeni ponavadi tudi fanatično verovanje in poglede na svet, filozofijo ter religijo.

Fanatizem sloni na pomanjkanju informacij ali znanja ter nekakšni mentalni vzvišenosti ali trmoglavosti, zaradi česar taki ljudje tisto malo znanja, ki ga imajo, zagovarjajo in branijo z vsemi sredstvi. Seveda gre vedno za žrtve tistih, ki jim hočejo vladati, na primer vodje sekt ali političnih vodij.13Število 13 predstavlja regeneracijo in spremembo in ni nesrečno, kot mnogi mislijo. Pač pa tisti, ki jo zna pravilno uporabljati, lahko dobi veliko moč in zavlada drugim. Simbol 13 je Smrt, okostnjak z mečem, ki seka ljudi na polju s svežo travo, kjer se dvigajo mlade glave, da bi čim hitreje zrasle. 13 je število napredka, s čimer se osvajajo nova področja. Povezano je z močjo, ki pa, če je povezana s sebičnimi nagnjenji, prinaša uničenje samega sebe. Svari pred neznanim in nepričakovanim. Prilagajanje spremembam prinaša moč številu 13 in zmanjšuje njene negativne lastnosti. 13 je povezana z geniji - tudi z raziskovalci, ki razbijajo zastarele poglede na svet s svojimi različnimi odkritji. To število ima seveda precej lastnosti števila 4, saj pomeni tudi ekscentričnost, trmoglavost, malo prijateljev, ali pa delovnost in velike dosežke, v vsakem primeru pa originalnost - v dobrem ali slabem smislu.14Število 14 nosi naziv Gibanje - Izzivi in omogoča magnetično komunikacijo z ljudmi skozi govor, pisanje, izdajanje in vsemi posli, povezanimi z mediji ali delom z ljudmi. Kaže na občasne spremembe dela (delovnega mesta ali službe), lahko pa tudi poklica ter spremembe v partnerstvih. Ti ljudje so zelo nemirni, zato težko zdržijo v istem okolju ali z isto osebo dlje časa - zato so močno nagnjeni k ločitvam in skokom čez plotove. Lahko imajo veliko srečo z denarjem, tudi v špekulacijah, razen če gre za sebične motive, kjer sledi izguba. Sprememba je pri njih stalna spremljevalka, zato jih sreča z denarjem, v partnerstvu ali na potovanju lahko hitro zapusti - in zopet pride nekega dne. Ti ljudje so zelo nagnjeni k raznim nesrečam, ali naravnim (žrtve potresov, poplav, požarov), ali k tehničnim (nenormalno velik procent se jih poškoduje ali ubije z avtom ali letalom), ali pa gre za nesrečo v domu in družini, kjer je po pravilu vedno nekaj narobe; ponavadi se začne pri slabem odnosu s starši in družino. Otroštvo teh ljudi je polno prepovedi, kar jim preprečuje uporabljati svojo kreativnost na pravi način.

Napako delajo, če se zanašajo na druge, posebno tiste, ki narobe razumejo situacijo. Zanašati se morajo nase, na intuicijo.15Število 15 ima ime Mag in ima izjemno globok ezoteričen pomen, alkimijsko vibracijo, skozi katero se izraža vsa magija. Je ekstremno srečno in nosi s sabo bistvo očaranosti. 15 je povezana z "dobrimi govorniki", ljudmi, ki jim jezik teče kot namazan in imajo dar za umetniško izražanje v glasbi ali igri. Tem ljudem podarja dramatičen temperament in močan osebni magnetizem - mnogokrat tudi izjemno fizično lepoto. Vibracija števila 15 je izjemno srečna za dobivanje denarja, daril, uslug in naklonjenosti drugih, in sicer zaradi altruističnega delovanja na druge ljudi.

Ker pa ni rožic brez trnja, svari 15 tudi pred nižjimi nivoji okultizma, in to kadar je povezano s števili 4 in 8 ter njihovimi dvojnimi števili (13, 17,...). Ti ljudje potem lahko uporabljajo vsako vrsto magije - tudi črno - da bi prišli do svojih ciljev. Lahko pa je tudi nasprotno: ti ljudje so lahko žrtve drugih, ki se ukvarjajo s temi metodami. Zelo velik je delež kriminalcev s takimi kombinacijami.

Toda, če je 15 čista in povezana s harmoničnimi števili, je to znamenje velikega daru, najbrž tudi umetniških sposobnosti, v vsakem primeru pa kaže na sposobnost dajanja in sprejemanja ljubezni.16Število 16 svari pred čudno usodo, tudi pred nesrečami in neuspehi v karieri.

Če je ime s tem številom, potem ga je najbolje spremeniti, če pa je to datum rojstva, je treba v nove izzive pametno in previdno, tako da se nekoliko ublaži njegovo delovanje. V tem primeru je potrebno izdelati načrte vnaprej in upoštevati vse možne posledice ter okoliščine. 16 zaradi seštevka 7 prinaša obveznost poslušati notranji glas, ki vedno svari pred nevarnostjo skozi sanje ali intuicijo. Ta glas se ne sme preslišati. Potrebno je dati več poudarka drugim potem ali smislom življenja kot pa si želeti slavo in denar. 16 je torej zelo neprijetno število in prinaša razne nesreče, težave v službi ali pa v partnerstvu (možne so obojestranske prevare!).17Število 17 se imenuje Zvezda Magije in je visoko duhovno število. Simbolizira Ljubezen in Mir in obljublja tej osebi, da bo premagala materialne in duhovne težave v svojem ranem življenjskem obdobju, skupno s težavami v karieri in partnerstvih, ki jih imajo največ. V tem smislu ima enako delovanje kot število 8 - zato je treba pogledati še opis tega števila. Z leti se ti ljudje marsičesa naučijo in tako lahko postanejo zelo srečni in tudi zelo znani - to je število, ki obljublja tej osebi, da bo njeno ime živelo tudi po fizični smrti. Žal so moje izkušnje s tem številom zelo slabe. Do sedaj namreč še nisem srečal nekoga s številom 17, ki bi mu res uspelo najti ljubezen in srečo. Prej je to število velikih težav in nesreč v ljubezni. Vedno pa obstaja možnost za rešitev.18Število 18 predstavlja duhovno-materialni konflikt. Od vseh števil je ravno simbolika tega najtežje razložljiva. 18 je nagnjena k uničenju vsega duhovnega v človeku v prid materializma. Je zelo nevarno število, ki, če je napačno uporabljeno, lahko povzroča težave v družini, nevarnost vojne ali revolucije. V nekaterih primerih pomeni doseganje vodilnega položaja s podtalno taktiko, skozi vojno ali konflikt. Svari pred spletkami "prijateljev" in sovražnikov, nevarnost pa so tudi naravne nesreče v obliki ognja, poplave, potresov, neurij, strele in elektrike ter strojev na splošno. Če je seštevek imena 18, potem ga je treba spremeniti, če pa je rojstni dan 18., potem je treba biti izredno previden. Edini način, da se izognemo negativnemu delovanju tega števila v tem primeru je, da si izberemo katero koli ime z vibracijo števila 6 (ljubezen, prijateljstvo,...), s pomočjo katere pride do izraza druga, lepša stran obraza. Takšna kombinacija je pravzaprav ena od "najzmogljivejših", ker so to izredno uspešni in strahovito močni, kreativni ter srečni ljudje. Pravijo, da so tisti, ki so si izbrali ta datum za rojstvo, najvišje razvite duše, ki morajo dokazati, da so sposobne vrhunske ljubezni in odpuščanja v vsakem primeru. Edinstven primer tega števila je Jezus Kristus, katerega angleška verzija imena Jesus Christ znaša točno 18 + 18 = 36 (kasneje si poglejte še to število), rojen pa je bil 6. v mesecu. Negativne kombinacije števila 18 lahko povzročajo nasilnost, brutalnost, kriminalna nagnjenja - vse to je posledica ekstremno sebičnih nagnjenj.19Število 19 ima ime Princ Nebes in je to eno najbolj srečnih števil. Vlada mu Sonce in se tako imenuje zato, ker označuje zmago nad začasnimi težavami in razočaranji. To število ima vse dobre lastnosti števila 10, vendar brez nevarnosti, ki jih 10 ima. Obljublja srečo in izpolnitev - uspeh v vseh podvigih ter v osebnem življenju. Seveda je še marsikaj odvisno od drugih števil v imenu ali datumu. A naj bo še tako hudo, 19 zmanjšuje možnosti za popolno nesrečo, so pa nekatera števila, ki jih tudi krasna 19 ne more ublažiti - precej je primerov kombinacij s številom 14, ki pa je tem ljudem povzročilo nesreče, ponavadi z avtomobilom.

19 je ponavadi znak dobrodušnega človeka, ki ima dosti prijateljev in je zelo kreativen v svojem poklicu ali hobiju.20Število 20 se imenuje Prebujanje, po nekih starih zapisih pa tudi Sodba. Ima zelo zanimivo interpretacijo. Gre predvsem za zelo velik vpliv s strani staršev, ki ni vedno pozitiven - vedno pomeni preveliko navezanost staršev na otroke, do mere, ko želijo vladati njegovemu življenju, tudi ko je že zdavnaj odrasel. Takšen človek mnogokrat ni sposoben razmišljati z lastno glavo, temveč prevzema ali se identificira s stališči in verovanji svojih staršev; ponavadi gre za čuden odnos med otrokom ženskega spola in očetom ter obratno. To je lahko karmični odnos, ko sta v enem od prejšnjih skupnih življenj sedanji oče in njegova hči, na primer, bila mož in žena, v njunem odnosu pa je takrat vladal strah, ljubosumje, prevare, verjetno tudi nasilje. Tako gre pri takih odnosih za prikrito seksualno navezanost, ki lahko povzroča veliko gorja. Enak primer je tudi sin, ki se nikoli ne more upreti svoji mami, ki ga zlahka kontrolira vse življenje. Pri številu 20 ti kompleksi niso vedno tako izraženi, včasih pa so tako močni, da lahko govorimo tudi o črni magiji ali kraji energije - vampirizmu. Poznamo primere ljudi s tem številom, ki niso sposobni napraviti enega koraka od doma in svojih staršev, ker jih njihova negativna energija tako močno veže nanje. Takim ljudem, žrtvam, slej ko prej zmanjka energije in lahko umrejo še zelo mladi "za skrivnostnimi boleznimi". Vendarle pa se nekega dne v življenju takega človeka lahko zgodi veliko prebujanje, ki popolnoma spremeni nekatere naučene vzorce mišljenja in s tem tudi življenje človeka. 20 postavlja precejšnje ovire na njegovi poti, tako poklicni kot ljubezenski, ki ga učijo ene same stvari: potrpežljivosti. To so zelo občutljivi ljudje, ki pa se zato lahko skrivajo za veliko trmoglavostjo in navidezno hladnostjo, medtem ko v njih vse vre. To število ni materialno, zato ti ljudje na tem področju niso najbolj uspešni, če pa imajo prevelike želje po denarju, se jim lahko zgodi, da popolnoma propadejo. Naj podam primer Adolfa Hitlerja (20), ki je tudi rojen 20. in je zaradi svojih prevelikih teženj propadel.21Število 21 se imenuje Krona Maga in napoveduje splošen uspeh, obeta napredek na vseh področjih življenja. Pomeni zmago po daljšem času iskanja in boja, po mnogih preizkusih odločnosti in volje. Ti boji so lahko res hudi, prav nič manjši od drugih slabih števil, vendar pa je vsak, ki ima to število, lahko prepričan, da mu bo zanesljivo uspelo rešiti vse probleme in vsa nasprotja. To je eno najlepših števil - število karmične nagrade.

To je Jupitrovo število, ki nudi ogromno podporo tem ljudem, tako da se lekcije lažje sprejmejo.22Število 22 pomeni Previdnost in sicer simbolizira dobrega človek, ki je zaslepljen z neumnostmi drugih in njegova dejanja so zato polna napak. To število svari pred iluzijami in fantazijami. Pomeni, da je ta oseba res dobra, a živi v svojem sanjskem svetu in se prebudi samo, ko mu grozi velika nevarnost in je takrat ponavadi že prepozno. Tak človek je preveč zaupljiv in zaupa mnogim, ki si tega ne zaslužijo. To karmično število pomeni pač, da mora biti ta človek stalno buden, da se nauči oceniti situacijo in tako razviti občutek za resničnost. Ko se tega nauči, ni več ovir. Sicer pa ima 22 tudi veliko pomena števila 4, ki ga je treba posebej preučiti.23Število 23 ima ime Kraljevska Zvezda Leva in je število karmične nagrade. Podarja in ne samo obljublja uspeh v poklicnih in osebnih zadevah, omogoča pridobiti pomoč od nadrejenih ali drugih na višjih položajih. To je zelo srečno število, seveda pa je odvisno tudi, kakšna so druga števila, ki jih analiziramo. Včasih deluje podobno 14, vendar k sreči ne povzroča toliko nesreč. Še vedno pa imajo ti ljudje do ljubezni čuden odnos, zato ni nujno, da so v njej najbolj srečni.

24Število 24 pomeni Ljubezen, Denar in Kreativnost in je izjemno srečno število karmične nagrade, pridobljene v prejšnjih življenjih. Omogoča pomoč ljudi na položajih in dobre stike z vsemi vodilnimi. Je nadvse ugodno za finančni uspeh in srečo v ljubezni. Daje dobitek skozi ljubezen, pravo ali umetnost ter podarja velik magnetizem, ki deluje na pripadnike nasprotnega spola. Edino svarilo tem ljudem je, da so lahko preveč sebični, istočasno pa sami preveč zapravljivi, leni in vzvišeni v ljubezni, finančnih in poklicnih zadevah, ker vse prihaja tako brez napora. Če je napačno uporabljeno, se kaj lahko zgodi, da bo v naslednjem življenju imel ta človek zelo slabo število, a jaz bi dejal, da mnogim na "nagrade" ni treba čakati tako dolgo.

S številom 24 je možno pretiravanje v ljubezni in seksu, precej ljudi s tem številom je preveč radodarnih in uživaških.25Število 25 pomeni Razločevanje in Analizo. Podarja duhovno modrost, pridobljeno skozi pazljivo opazovanje ljudi in stvari ter materialni uspeh, vendar zopet šele po daljšem času, ko človek uspe premagati težave zaradi napak svojega ranega življenja. To pravzaprav ni materialno število, njena življenjska naloga je učenje in razlikovanje med ljudmi.

To število deluje podobno kot 16, povzroča iluzije o sebi, o ljudeh, o pripadnikih nasprotnega spola in ravno tako tudi o poklicu. Iluzije pa slej ko prej spravijo vsakega na tla. Torej je tudi to število prevar in nesreč, a ne tako močno kot 16, ker daje možnost naučiti se nečesa skozi lastne izkušnje.26Število 26 se imenuje Partnerstvo in je vsekakor eno izmed najtežjih. Deluje na zelo čuden način, skozi poseben način moči, ki bazira na sočutju in nesebičnosti in z močjo pomagati drugim, a ne vedno sebi. 26 je polno nasprotij. Svari pred nevarnostmi, nesrečami, razočaranji in napakami, posebno v karieri, kar vse prinašajo slabi nasveti, zveze z drugimi in nesrečna partnerstva. To število pravzaprav povezuje željo po materialnem uspehu s psihično občutljivostjo, ki povzroča čudne zveze z ne vedno zanesljivimi in pozitivnimi ljudmi. Tako lahko človek marsikomu nasede in dela napake. Če je 26 ime, ga je seveda pametno spremeniti, če pa je datum rojstva, je edini način, kako ga ublažiti ta, da se vedno zanašamo samo nase, na svojo veliko intuitivno moč in naj se kaže še tako lep uspeh - nikoli ne smemo iti v nek podvig s pomočjo drugih ali se zanašati na ideje drugih. Ljudje s št. 26 morajo takoj začeti stabilizirati svoje prihodke in se nehati obnašati razsipno s podpiranjem idej drugih. Investiraj v lastno bodočnost, bodi darežljiv tudi do drugih, a imej vedno veliko rezervo zase. Tudi za to število velja, da se mora upoštevati poleg še število 8. Žal je treba ugotoviti tudi, da ti ljudje mnogokrat hodijo po zelo ostrem robu med dvema stanjema, ki bi ju najlažje opisal kot stanje razuma in kontrole ter drugo kot nasprotje prvemu. Pomanjkanje kontrole v določenih situacijah lahko povzroči, da človekova zavest enostavno zbeži. Kontrola najraje popusti na seksualnem področju. Ti ljudje so ponavadi pod vplivom velikih strasti, te pa so posledica potlačene ljubezni. To se zgodi zaradi razočaranj, ki pa izhajajo iz slabega odnosa s starši. In ko tak človek zgubi nadzor nad sabo, lahko pride v najbolj čudne situacije, ki mu še poglabljajo frustracije. Bolj ali manj to drži za vse osmice, pri 26 pa je to najbrž najbolj izraženo.27Število 27 je nadvse odlično, harmonično in srečno število moči in poguma ter določene doze Božjega daru. Obljublja velik uspeh in vodenje, na katerem koli področju. Velike nagrade prihajajo skozi kreativno delo, intelekt in domišljijo. Ti ljudje morajo vedno slediti lastnim zamislim (ker so vedno pravilne!) in ne smejo dopustiti, da jih zmedejo misli ali nasprotovanja drugih.

V nasprotnem ne bojo mogli izkoristiti svoji talentov in bojo padli v temno stran.2828 je zelo slabo število, in sicer pomeni človeka z velikimi sposobnostmi, včasih celo genialnimi, toda zaradi nagnjenosti k napačnim zvezam ta človek od svojih sposobnosti nima nič. Poudarja vse negativne lastnosti števila 10, kot so vzvišenost, egotizem, nesposobnost sprejemanja nasvetov od drugih ali pa trmoglavost.29Število 29 nosi naziv Privlačnost pod pritiskom. Gre za eno najhujših števil, oz. karme, ki jo prinaša s sabo. To osebo preizkuša z razvojem duhovne moči skozi velike težave in obsodbe. Življenje je polno težav, izdaj, prevar, nezanesljivih prijateljev, nepričakovanih nevarnosti - ter žalosti in jeze zaradi pripadnikov nasprotnega spola. To število povzroča težave na vseh področjih življenja in je torej logično spremeniti ime, če ima to vibracijo. Če pa je to rojstni dan, potem so potrebni izredni, zavestni napori, da se ublažijo ali celo nevtralizirajo negativni aspekti tega števila. Z voljo se vse da doseči!

To število ima tudi sekundarni pomen števila 11. Ti ljudje morajo razviti popolno vero vase, v dobro, v optimizem in razvoj, kar deluje kot čudežni napoj. Predvsem je pomembno, da ti ljudje ne obsojajo ali krivijo drugih za svojo nesrečo ali se jim celo skušati maščevati. Zapomniti si je treba, da smo vedno sami odgovorni za vse, kar se nam dogaja in da vse, kar delamo drugim, dobimo nazaj. Da bi dobili še popolnejšo sliko o težavah, ki jih to število povzroča, je dobro pogledati še števili 20 in 2, ker so vzroki težav enaki pri vseh.30Število 30 ima ime Samotar - Meditacija. To je število retrospekcije, premišljanja in mentalne superiornosti nad drugimi. Popolnoma pripada mentalnemu nivoju in tisti, ki imajo to število, ponavadi pustijo vse materialno življenje, ne ker bi morali, pač pa ker tako želijo. To število ni niti negativno niti pozitivno, ker je lahko oboje, odvisno od želja te osebe. Lahko je silno močno število, a je tudi indiferetno, pač odvisno od osebe. Ponavadi imajo ti ljudje malo prijateljev. To so pravi samotarji, ki so najraje sami s svojimi mislimi. Družbene funkcije in javna srečevanja niso ravno njihov stil. 30 ne negira sreče in uspeha, toda ti ljudje povečini najdejo svojo srečo daleč od ljudi, tako da lahko svojo mentalno superiornost uporabljajo za razvoj nečesa, kar bo služilo svetu ali pišejo o idejah, ki bojo spremenile svet ali pa ščitijo in razvijajo umetniške in druge talente. Mnogo učiteljev pa tudi nekaj politikov ima to število.

Označuje osamljenost, ki pa ponavadi prinaša nagrade. Sem spada veliko število tistih, ki uživajo v samoti narave, v hribih ali na dolgih, osamljenih potovanjih. Toda, treba je tudi vedeti, da je lahko vzrok za takšne želje strah pred ljudmi in želja po begu, po umiku iz vsega, kar nam dela težave. Na ta način pa seveda težav ne moremo rešiti. Možno pa je, da si tako nabiramo energijo, da bi rešili probleme kasneje.31Število 31 ima skoraj enak pomen kot 30 in tudi podobno ime: Samotar. Zato bi morali tisti s tem številom najprej prebrati analizo števila 30, ker sta si zelo podobni, s to razliko, da so ti ljudje celo bolj zaprti, samozadostni, osamljeni in izolirani od drugih. Zelo pogosto je prisoten genij ali pa vsaj visoka inteligenca. Ti ljudje lahko nekoč naredijo nekaj velikega za svet ali pa se popolnoma osamijo na nek način - lahko grejo tudi v bolnišnice. Včasih so ti ljudje strahovito revolucionarni glede sveta, a se sami niti najmanj nočejo spremeniti. Še celo v množici se počutijo osamljene. Tudi pri tem številu je treba dodatno pogledati v opis števila 4.32Število 32 ima naziv Komunikacija in ima isto magično moč upravljanja z množicami kot število 14 in isto pomoč od ljudi z višjih položajev kot 23. Vse to je povezano s sposobnostjo šarmiranja, magnetično privlačiti z govorom, in je potem jasno, zakaj je to število znano kot število politikov. Vse oblike komunikacije, pisanja, govora, televizije in radia so tem ljudem kot odprta knjiga, prav povsod se znajdejo, tudi pod pritiskom. Toda, 32 je izredno srečno, če se ta človek drži svojih misli in presoj, v nasprotnem pa bojo njegove načrte prekrižali in onemogočili neumni in trmasti ljudje.33Število 33 nima svojega posebnega pomena, ker nosi s sabo isto vibracijo kot število 24 - razen, da je magija ljubezni, stopnja kreativnosti in originalnosti ter finančni uspeh še večji. Zaradi dvojne 3 so ti ljudje ponavadi srečni v vseh vrstah partnerstev z nasprotnim spolom, kar se nanaša tako na kariero kot ljubezen in zakon. Ravno tako kot za 24, velja, da se ti ljudje ne smejo prepustiti lenobi, sebičnosti, vzvišenosti in pretiravanju, kar jim bo zelo zmanjšalo njihove sposobnosti. Kadar je smisel za humor povezan s pravo skromnostjo, je to število izredno srečno.34Ima povsem enak pomen kot število 25.35To število je v vsem enako številu 26.36Ima enak pomen kot 27, le da je najbrž zaradi harmoničnih števil 3 in 6, ki skupaj dajejo 9, še močnejše. Morda gre za najmočnejše število nasploh.

37Število 37 ima poseben pomen. Povezano je z ekstremno občutljivo naravo - dobrimi in srečnimi prijateljstvi - močnim magnetizmom v javnosti, posebno na področju umetnosti - in produktivnimi partnerstvi vseh vrst. Velik poudarek daje na ljubezen in romantiko, a morda prevelik poudarek na seks. Stališče do seksa je nekonvencionalno (a ne vedno). Ponavadi gre za potrebo po harmoniji v ljubezni in partnerstvu. Sreča se lažje najde v partnerstvu z nekom drugim kot pa samostojno. To je število mnogih dobrih umetnikov, glasbenikov, slikarjev.38Je povsem enako kot 29.39Enako je številu 30.40Deluje na enak način kot 31.42Ima popolnoma isto vibracijo kot 24.43Število 43 je zelo nesrečno, ker je nagnjeno k revolucionarnosti, prevratom, konfliktom in vojni. Nosi vibracijo ponavljajočih se razočaranj in napak. Lahko pomeni celo namerno ali nenamerno črno magijo. Je eno najhujših števil in se po stopnji razočaranj lahko meri s številom 29. Razočaranja, če se neprestano ponavljajo, pa lahko povzročijo hude reakcije in človek se znajde ujet v lastni črnini. Na ta način pa ima moč slabo vplivati na mnoge druge.44Je povsem enako kot 26 in 35.45Je enako številu 27.

46Enako je številu 37.47Ima povsem isto vibracijo kot 29 in 38.48Deluje na enak način kot 30 in 39.49Tudi to število deluje tako kot 31 in 40.50Je enako odlično kot 32.51Število 51 je zelo močno in je povezano z naravo bojevnika ter obljublja velik uspeh in napredek na vseh področjih. Posebno odlično je za tiste, ki potrebujejo zaščito vojske ali policije. Toda, obstaja nevarnost pred hudimi sovražniki in verjetno tudi poskusi atentatov, zato je čisto jasno, da je bolje spremeniti ime in pozabiti na slavo.52Je enako negativno kot 43.Ostala števila nimajo posebnega pomena, pač pa nosijo s sabo vibracijo seštevkov posameznih cifer: 53 = 5 + 3 = 8, 54 = 5 + 4 = 9, 66 = 6 + 6 = 12 = 3, 150 = 1 + 5 + 0 = 6.

Pri numerološki analizi upoštevamo dan rojstva, ne glede na mesec in število rojstnega dne je naše osnovno, ali ključno število.

Treba je še povedati, da numerologija velja ne le za ljudi, temveč za kar koli: firme, trgovine, gostilne, tovarne, izdelke, živali, ravno tako pa tudi za Angele, mojstre modrosti in druge entitete. Numerološki zakoni ne vladajo samo Zemlji in prvi pozornosti pač pa celemu stvarstvu, vsem mogočim dimenzijam in vesoljem, ki jih je, kot vemo, veliko in ni samo eno. Obstaja pa bistvena razlika v sprejemanju ali manipuliranju s temi silami: mi smo večinoma močno navezani na določeno ime oziroma vibracijo števila, medtem ko višje razvita bitja niso. Recimo, da lahko po volji uporabijo neko stvar, neko energijo, toda ne navežejo se nanjo. Po uporabi končajo odnos; mi, ljudje pa smo to skoraj nesposobni, ampak se neverjetno navezujemo na vse, celo na lastno ime.

Seveda pri numerologiji upoštevamo tudi ime, ki je ravno tako energija, kot vse ostalo. Z uporabo imena dosežemo to, da invociramo, pokličemo energijo, vezano za to vibracijo, zato so določena imena močnejša, nekatera pa slabša.

Vsaka črka, vsak glas, je energetska vibracija določene vrste in zato ima vsaka črka določeno pripadajoče število. Števila so kode za energije.Tule je abeceda s pripadajočimi kodami ali števili:Kaldejsko-Hebrejska kabalistična numerološka abeceda

A - 1 H - 5 O - 7 V - 6

B - 2 I - 1 P - 8 W - 6

C - 3 J - 1 Q - 1 X - 5

D - 4 K - 2 R - 2 Y - 1

E - 5 L - 3 S - 3 Z - 7

F - 8 M - 4 T - 4

G - 3 N - 5 U - 6

Črke Č, Š Ž nadomestimo s C, S, Z.Če analiziramo človeka, potem pod "ime" razumemo osebno, rojstno ime in priimek skupaj. Nekateri imajo tudi več imen, zato je treba upoštevati vsa. Če rečem torej numerološka vrednost imena, to pomeni seštevek vseh glasov ali črk v celotnem imenu. Na ta način dobimo osnovno ali ključno števila imena, ki ima menda enako moč kot število dneva rojstva. Kot kaže, sta ti dve energi­ji razdeljeni na 50 - 50. Nobena ni glavna, ne ime ne datum.

Analiza pa s tem ni končana, kajti tudi samo osebno ime in sam priimek imata določeno vrednost, tu pa je tehtnica nagnjena k imenu, in sicer ima vrednost okrog 2/3 celotnega imena, sam priimek pa predstavlja 1/3 te energije. To je seveda logično, saj se v glavnem z večino ljudi, prijatelji, znanci, partnerji, starši, kličemo po osebnem imenu - ta vibracija je največ uporabljana. To pa ne pomeni, da priimek zato nima vrednosti, jasno da jo ima. Povejmo, da priimek predstavlja tiste vzorce, ki jih prenašamo kot nasledne, se pravi tiste, ki se vlečejo skozi rodove ljudi z istim priimkom.Upoštevati je treba tudi razne vzdevke ali psevdonime; pri neka­terih so ti lahko celo močnejši kot pa osebno ime. Razlog je na primer ta, da nekoga, ki ima osebno ime Stanislav, skoraj vsi kličejo Stane, to pa je bistvena razlika v vibraciji.

Ravno tako lahko nekoga, ki mu je ime Ljubo, kličejo Sine, s tem pa se seveda vrednost te vibracije močno porazdeli.Na koncu lahko za analizo izračunamo tudi sekundarno število datuma rojstva, ki ga dobimo tako, da seštejemo dan, mesec in leto in dobite število.

Toda to število je res šibko, saj v celotni analizi deluje le s približno 6, 7 procenti energije.Enojna števila kažejo našo zunanjost, nekaj zakega, kot je v astrologiji ascendent. Dvojna števila imenujemo karmična, kar pomeni naše notranje lastnosti, potlačena čustva, vse tisto, kar je skrito običajnim očem, jasno pa je, da odločilno vpliva na naše obnašanje in usodo.Poglejmo primer:

Sylvester Stallone: rojen je 6. julija 1946, torej je 6 njegovo ključno število datuma rojstva.

Analiza imena:S Y L V E S T E R S T A L L O N E

3 1 3 6 5 3 4 5 2 = 32 3 4 1 3 3 7 5 5 = 31V novem sistemu upoštevamo dvojna števila, v tem primeru 32 in 31, njihovi seštevki nas ne zanimajo (včasih so seštevali takole: 3 + 2 = 5, 3 + 1 = 4; 5 + 4 = 9. Iz teh števil pa zvemo bore malo). Ko smo tema dvema številoma našli pomen, ju seštejemo:

32 + 31 = 63. Tako smo našli dvojno število imena in priimka skupaj, to pa seštejemo še naprej:6 + 3 = 9.

Zopet analiziramo dvojno število 63 in šele nato enojno število 9.

Dan rojstva analiziramo posebej - to je število 6.Sekundarno število datuma rojstva pa je:

6 + 7 + 1946 (= 20 = 2) = 6 + 7 + 2 = 15 = 6.

Numerologije ne moremo obravnavati kot resno sredstvo za analizo ljudi, dokler zelo dobro ne poznate ljudi in sebe.

Če vas ljudje ne zanimajo, tudi sebe ne poznate in je zato kakršnokoli dokazovanje o delovanju numerologije povsem nesmiselno.Poglejmo še en primer - pa naj bo to kar moje ime:B O N O B A R Š E K

2 7 5 7 = 21 2 1 2 3 5 2 = 15Analiziramo števili 21 in 15, ju nato seštejemo:21 + 15 = 36 pogledamo pomen tega števila in nato še seštevek: 3 + 6 = 9. Pogledamo še število 9.Moj datum rojstva je 3. februar 1962, zato je 3 moje osnovno število, sekundarnega pa lahko izračunate sami, če želite, toda v praksi kake velike vrednosti nima.

Vsa števila se med sabo ne ujemajo najbolje, zato jih delimo na harmonična in neharmonična.Števila v harmoniji se delijo na skupine:3, 6 in 9 sestavljajo prvo skupino,1, 2, 4, 5, 7 pa drugo. 8 je posebno število in zahteva poseben pristop.3, 6 in 9 so vrhunska števila in predstavljajo Sveto trojstvo duha, duše in telesa.

9 je mati vseh števil, ker simbolizira surovo življenjsko energijo, ki je bistvo vsega - to je Mars ali yang princip; to je telo, hkrati pa simbolizira Boga, izvor življenja.6 je simbol ljubezni, vlada ji Venera in to je yin princip; duša.3 je število Jupitra, planeta transformacije, vere, duhovnosti; to je duh.Povejmo še kaj o številu 9. Ta ima nekatere izredne lastnosti, ki jih nima nobeno drugo število. Prvič, vsa osnovna števila so nižja od devetke ali - devetka vsebuje v sebi vsa druga števila. Drugič, to je število, ki daje moč, življenjsko energijo vsemu in tako tudi drugim številom. Poglejmo, kaj se zgodi, če združimo različna števila z 9:

1 + 9 = 10 = 1 + 0 = 1. Dobili smo zopet 1!

2 + 9 = 11 = 1 + 1 = 2. Dobili smo zopet 2!

3 + 9 = 12 = 1 + 3 = 3. Dobili smo zopet 3!

in tako naprej...Nobeno drugo število nima te sposobnosti - vrniti drugemu številu nazaj isto vrednost. To pomeni, da so vsa števila, povezana z 9, ojačana z njeno energijo pa še vedno ostanejo ista. To je odlično za vsa dobra števila, a zelo slabo za tista, ki imajo negativno vibracijo, ker se na ta način ta negativnost podvoji!Ta tri števila, 3, 6 in 9 so drugačna od ostalih še po marsičem, na primer po tem, da kadar koli množimo ta števila s katerim koli drugim, vedno dobimo nazaj ta tri števila - hočem reči, da ko zmnožek spet seštejemo, dobimo 3, 6 ali 9, medtem ko pri drugih številih to ni tako. Primer: 1 x 3 = 3, 2 x 3 = 6, 3 x 3 = 9, 4 x 3 = 12 = 3,... 1 x 6 = 6, 2 x 6 = 12 = 3, 3 x 6 = 18 = 9, 4 x 6 = 24 = 6. Če devet pomnožimo pa tako dobimo vedno le 9.

To pomeni, da se ta števila vedno družijo le s svojimi harmoničnimi števili.

Druga števila pa takega vzorca nimajo: 5 x 1 = 5, 5 x 2 = 10 = 1, 5 x 3 = 15 = 6, to pa ni več harmonično število petici.

O ŠTEVILU 666
Prej sem omenil zmnožek 3 x 6, kar lahko zapišemo tudi kot 666, seštevek ali zmnožek teh števil pa daje 18, to je 9. To število je omenjeno tudi v Bibliji, in sicer je to "število zveri in človeka." Mnogi pa so iz tega stavka črtali "človeka" in rekli, da je to število zveri ali hudiča. Seveda je to navadna potvorba in dokaz, kako ljudje napačno interpretirajo povsem jasne in enostavne stvari. Hudič je le lasten strah, drugače ne obstaja, tisti, ki pa imajo to število za zlo pa naj pogledajo najprej malo vase in v svoje strahove.

Poglejmo razlago števila 666: seštevek daje 9, kar je surova, osnovna življenjska energija, bistvo vsega, kar je. Brez te energije nič ne more obstajati. 18 je dvojno število, ki je silno močno, vendar tudi nevarno - njen pomen je materializem, to pa je popolna pozaba sebe in svojega duhovnega izvora. Ker je to število tudi število agresivne akcije in vojn, lepo opisuje svet, v katerem živimo. Kljub temu pa je 18 še vedno 9, torej osnova! Pa brez skrbi, v vsakem plevelu je tudi kako zrnce žita, ravno tako tudi v 666. Gotovo ste opazili, da ga sestavljajo tri šestice, to pa je ljubezen, trikrat Venera. Tako imamo zopet kombinacijo yina - 6 in yanga - 9, kar predstavlja harmonijo. Število 666 simbolizira naš spust v nezavedno, v pozabo - kar je 18, naša naloga pa je s pomočjo ljubezni - 6 - najti pot nazaj, od koder smo prišli. Enostavno, ali ne? In Bog je seveda vedno popoln, tudi v 18.

VEČ O DRUGIH ŠTEVILIH
O drugi skupini števil, o 1, 2, 4, 5 in 7, si lahko veliko preberete v njihovih opisih. 1 predstavlja Sonce, moč in ego; to je yang princip, ampak ne tisti pravi, kakršen je Mars. 2 je Mesec, ki je yin, a zopet ne pravi, kajti mesec ne vlada ljubezni, tako kot Venera. Lahko bi rekel, da ta števila niso "čista" kot 3, 6 in 9. Seveda pa to ne pomeni v praksi ničesar. Če se bo odločil nekdo s številom 1 ali 7, da bo pustil ego, bo to ravno tako lahko storil kot nekdo s 3, 6 ali 9. Bistvena je nenavezanost na kar koli. In seveda stoprocentna odločitev.

Na število 8 nisem pozabil, kot ste morda mislili. To število ima v sebi nekaj posebnega, ravno tako kot 4. Obe števili sta karmični, kar ponavadi pomeni velik dolg ali težko usodo.

Ker 8 deluje navzven tako hladno, Saturnovsko, navznoter pa tako žareče Venerijansko, pomeni da je v teh ljudeh blokada, ki jim ne dovoli svoje ljubezni izraziti na pravi način. Da bi to storili, bi morali tisti, ki imajo 8 (17, 26) v dnevu rojstva, svoje ime spremeniti tako, da dobijo vibracijo števila 6. Ta vibracija bo čista le, če kombiniramo s 6 števila, ki so ji harmonična, torej 3 in 9. Tako lahko osmice spremenijo ime v vibracijo števil 3 in 3, kar daje 6, ali pa, še bolje, 6 + 9. Toda, osmice se morajo zelo paziti števila 15, ki ne sme biti prisotno nikjer v analizi; se pravi da ne sme biti ne v datumu ne v imenu ne v priimku niti ne v celotnem seštevku! Torej bo kombinacija 6 + 9 izgledala na primer takole: 24 + 9.

Število 4 je ravno tako zelo čudno in tudi ono je izjemno občutljivo na prisotnost števila 15, kar pa lahko vidite že pri opisu slednjega.

Ker sta ti dve števili tako občutljivi, velja zanju še nek zakon: nikoli se ti dve števili ne smeta podvajati. Tako v celotni analizi ne smeta biti dve osmici niti dve štirici. Še več, tudi ti dve se med sabo ne smeta kombinirati. Dvojno število 8 ali 4 lahko povzroča ekstremne nesreče in polome v življenju in ta kombinacija se najde v analizah izredno nesrečnih, mnogokrat tudi hendikepiranih ljudi.Poglejmo izjemno negativne primere:

dan rojstva 4, ime 13 (4);

dan rojstva 8, ime 17 + 14 = 31 = 4;

ime 17, priimek 18 = 35 = 8.

dan rojstva 31, priimek 13

dan rojstva 15, ime 26, priimek 18.

Na osnovi takih kombinacij lahko takoj ugotovimo, kaj je s človekom. S tem sistemom bi si tudi kriminalistična služba lahko zelo veliko pomagala, ker so kriminalci VEDNO le ljudje s slabimi številčnimi kombinacijami in nesreče doživljajo LE tisti, ki imajo v analizi nesrečna števila, kar pa ne pomeni, da bojo vsi, ki imajo negativna števila kriminalci, žrtve nesreč ali nasilja. Seveda pa bi z razširitvijo tega sistema dosegli tudi to, da nihče ne bi bil kriminalna oseba. To pa je seveda na Zemlji v tem trenutku absurd. Predvsem zaradi izredno velikega števila ljudi v nezavednem stanju, ti pa se s takimi stvarmi ne ukvarjajo.

Ta sistem numerologije nima opravka s količino števil, ki se najdejo v neki analizi imena. Ne zanima nas, ali je v imenu BONO dvakrat prisotna 7 ali pa nobenkrat. Ena sama črka ima, tako kaže, zelo majhen pomen, velikega pa ima takrat, ko je povezana z drugimi v neko ime. Po drugi strani seveda ta majhen pomen ni zanemarljiv, vendar se ta sistem s tem ne ukvarja. Je pa tudi zelo možno, da to, kar trenutno poznamo od numerologije, še zdaleč ni vse. S tem mislim reči, da je verjetno za vsem tem še mnogo drugega znanja, ki pa ga morda ne bi razumeli - in da je ta sistem prilagojen našim sposobnostim dojemanja.

Spregovorimo še o možnostih, ki nam jih daje numerologija. To ni samo močan in enostaven sistem za prepoznavanje ljudi, njihovih nagnjenj in sposobnosti, temveč nam nudi tudi možnost spremembe samega sebe. S pomočjo spremembe imena iz slabe vibracije v dobro, bomo mnogo lažje dosegli spremembo sebe. Lažje bomo spoznali vzroke za svoje stanje in s pomočjo nove energije premagali slabosti. Sprememba imena seveda ni nujna, če želimo nekaj napraviti zase, vem pa iz lastnih izkušenj in izkušenj mojih prijateljev, da je brez tega zelo težko. Gre seveda za dejstvo, da dokler si navezan na katero koli stvar, ne moreš biti svoboden. Ime pa mnogim ljudem predstavlja ogromno negativno energijo, ki jo navezujejo nase in tako ne morejo napraviti ničesar.

Povsem jasno pa je, da je treba spremeniti nekaj v sebi, če želimo uspeti, biti srečnejši in končno - svobodni. Zato je lahko vsaka sprememba le nameravana in osebna. Ne moremo spreminjati drugih, temveč sebe. Torej, če želi kdo spremeniti ime zato, da bi s tem nekaj storil, da bi izkoristil novo energijo, mora to storiti samostojno in svobodno.

Kaj pa tisti, ki spremenijo ime, ne da bi vedeli, za kaj gre? Tu poznamo mnogo primerov žena, ki se ob poroki odločijo, da bojo sprejele priimek svojega moža. Prav gotovo je, da so si izbrale moža po svoji sliki, po vzorcu o yangu, ki ga imajo v sebi. To pa pomeni, da so tudi one takšne. Vibracija novega priimka jim torej ponavadi ne prinese bistvenih sprememb. Spremembe so možne le, če so hotene. Ker pa potem v zakonu skušata oba partnerja spreminjati drugega, kar je nemogoče, prihaja seveda do konflikta. Ta je lahko vzrok za spremembo, ali pa tudi ne. No, v mnogih primerih so se ženske poročile z možmi, ki so imeli ISTO vibracijo priimka, torej isto število. Če pa je drugačno, deluje podobno. So pa tudi izjeme, seveda.

Drug primer so tisti, ki spremenijo ime iz čisto drugačnih vzro­kov, ne da bi sploh vedeli, da numerologija obstaja. Tudi njim ta sprememba kakšnih bistvenih novosti ne prinaša - zato ker ni hotena, nameravana. Je pa tudi res, da si takrat izberejo zelo podobno vibracijo kot so jo imeli doslej. Če so prej imeli števila, ki kažejo na zmedenost, bojo tudi poslej imeli taka števila.

Pri vsakem dejanju je torej bistven namen. V skladu s tvojim namenom se bo tudi zgodilo, če pa kakega posebnega namena nimaš, ti tudi energija ne more pomagati dosti.

Ko se odločimo za spremembo imena v skladu z numerologijo, si moramo seveda dobro preračunati števila in jih združevati na osnovi enostavnih zakonov. Upoštevati moramo harmonična števila in posebnosti števil. Ponavadi vzamemo za naše ključno število dan rojstva. Če je vibracija imena slaba, potem poiščimo ime z isto vibracijo kot jo ima naš dan rojstva. To velja seveda le, če je število dneva dobro, nikakor pa, če je slabo. Nikoli seveda ne bomo spreminjali imena v vibracijo 8, če smo rojeni na ta dan, ravno tako ne na 15, ker bomo kmalu v kaši. Jasno je, da tudi števila 29 ne bomo ponavljali.Priporočam naslednje kombinacije glede na dan rojstva:Če je dan rojstva 1, 10, 19 ali 28, potem naj bo vibracija imena tudi 1, vendar pa ne sme biti seštevek 28, temveč 19 ali morda 37. Močno priporočam 10 + 9 ali 19 + 27.Če je dan rojstva 2, 11, 20, 29, kar so zelo slaba števila, jih je treba ojačati s harmoničnim številom 1, 19 ali 37. Zopet je lahko kombinacija 10 + 9 ali 19 + 27.Pri številih 3, 12, 21, 30, pridejo v poštev števila 3, 6 in 9, tako da lahko kombiniramo vse skupaj: 21 + 15 = 36, na primer. Vedno je treba iskati kvalitete, ki nam manjkajo. Če nam manjka akcije, naj bo 9 bolj izražena, če nam manjka ljubezni, je to 6.Rojeni 4., 13., 22. ali 31. v mesecu bi morali spremeniti ime v enako kombinacijo števil, ki odgovarja enkam in dvojkam, po možnosti s številom 19. Nikoli se 4 ne sme kombinirati s 4, 8 ali 15!Tudi rojeni na dan s številom 5 naj se držijo enice kot ključa. Lahko pa izberejo tudi 5.Šestice imajo na razpolago zopet več možnosti. Če potrebujejo več akcije, potem naj spremenijo ime v vibracijo števila 9, tako morda kot v primeru trojk. Lahko pa seveda izberejo tudi samo 6, s čimer bo ta dobila večjo vrednost.Sedmice ponavadi ne kažejo velike moči, zato jim priporočam isto kombinacijo kot v primeru enic, dvojk, štiric in petic.Osmice imajo le eno možnost: svoje ime naj spremenijo v vibracijo števila 6, pri tem pa uporabijo števila 3, 6 in 9. Nikoli pa 4, 8 ali 15. Seveda priporočam tudi, da se ne igrate z 51.Rojeni 9. ali 27. pa večinoma potrebujejo umiritev, kar jim lahko da edinole 6. To ne pomeni, da s številoma 3 in 9 ne bi mogli biti uspešni, vendar pa je bolje, da kombiniramo obe sili - yin in yang. Rojeni 18. pa morajo obvezno spremeniti svoje ime v vibracijo števila 6, če želijo storiti kaj zase.Ko ste se odločili za spremembo imena, vas čaka le krajši uradni postopek, da začnete novo ime uporabljati bolj na široko. Povejmo še to, da je mnogo ljudi, ki "bi sicer ime spremenili, ampak samo tako, za interno uporabo, pri sebi". Sebi bi izbrali neko ime in bi sami sebe klicali po tem imenu, ne da bi kdo drug to vedel. Naj, lepo prosim, še enkrat razmislijo o tem, da energija raste z uporabo. Če vi sebe kličete Majča, na primer, tisoč drugih pa vas pozna kot Majdo, bo razmerje energije imena Majča proti imenu Majda 1 : 1000. Žal tako ne bo šlo. Pripravljeni morate biti na vse, če želite spremembe. Razmislite o strahu, ki vam preprečuje napredek. Če želite spremembo, potem morate uradno spremeniti ime, zamenjati ime na vseh dokumentih, pri vseh institucijah, kjer imate posle in seveda to povedati tudi svojim prijateljem. Če boste imeli pravo namero, da si boste s tem pomagali, vas bo okolica dobro sprejela, v nasprotnem, če boste omahovali, boste od vsepovsod dobivali čudne komentarje in polena pod noge. Vedno vam okolica kaže le lastno ogledalo.Numerologijo lahko uporabimo ne samo pri osebnih imenih ljudi, temveč tudi podjetij, držav, mest. Vsaka stvar ima svojo vibracijo in njeno ime jo odseva.

Numerologija je, kot vidite, zelo enostavna in zlahka se je naučite. Ni potrebno več kot malo pozornosti, da o tonah knjig, ki so potrebne, da bi se človek naučil astrologije, ne govorimo. Zelo pohvalno je, da je numerologija prodrla že med poslovneže in politike in da se na nekaterih tečajih za tajnice in managerje spoznavajo tudi z njo. Super!PRIMER

Analizirajmo na hitro Sylvestra Stallone-a, ki nam je prej služil kot primer za izračun analize.

Rojen je 6. v mesecu, vidimo pa da je 6 število Venere, ljubezni, umetnosti in denarja. Vemo, da je bajno bogat, zelo uspešen igralec in da izredno rad bere.

Analiza imena je taka: 32 + 31 = 63 = 9.

Število 32 je izjemno uspešno in daje moč vplivati na množice skozi različne medije, kakršni so filmi ali televizija. Denar.

Število 31 pomeni precej osamljene, zaprte ljudi, ki jih okolica težko razume. To so lahko ljudje z velikimi sposobnostmi, celo genijalni, a so veliki individualisti in rajši živijo in delajo zase. Ti ljudje imajo ponavadi kakšno posebno nalogo širšega pomena.

Sly je rad sam in uživa v filozofiji. Njegov inteligenčni kvocient je 150!

In 9? Močno, atletsko telo, velika moč. Je precej naiven, impulziven, odloča se, ne da bi prej razmislil. Zato je že nekajkrat ločen. Prehitro se namreč odloča in zato kasneje svoje odločitve obžaluje. Je zelo direkten v delovanju in govoru - ne govori preveč, temveč deluje z akcijo, kar zelo kaže v svojih filmih.

Vzdevek Sly ima vrednost 7, tudi to število vlada umetnosti, posebno pa filmu! Povzroča pa lahko iluzije in prevare, kar se posebno kaže v njegovem nestabilnem ljubezenskem življenju.


evo to je to ;)
Default avatar
aja to sem ti jaz skopiral ;)
Default avatar
nekaj malega o numerologiji = jure ;)
Default avatar
Me veseli. :) Nocoj si me ze vsaj za zadnje pol ure prikrajsal za spanje.
Default avatar
Moje ime prinese skupaj natanko 11 točk. Torej smola?
Default avatar
Moja znanka si je spremenila ime in priimek. Bila je nesrečna.

Zdaj (po spremembi) pa je še vedno zelo nesrečna in tudi njena zveza z res dobrim moškim, ni uspešna. Ker je še vedno ostala ona, nič, razen imena se ni spremenilo. Torej zakaj naj bi bila bolj srečna.

Zelo je verjela, da bo po spremembi bolje. Vsem je povedala, vsi jo moramo klicati z novim imenom. Tega bo že par let in zdaj tudi ona ne verjeme več, da bo samo zaradi spremembe imena bolje.

Če bi šlo tako enostavno, da samo ime zamenjaš in boš srečen in uspešen in krasen in zaželen in ..., potem na svetu ne bi bilo nesrečnega človeka. Žal, res ni čarobne palčke.
Default avatar
Ika živjo,

ko si omenila,zadnji dve leti,sem se spomnila,da bi bilo dobro,da pogledaš v svojo astrološko karto.Morda se ti gospod Saturn sprehaja v kakšni tvoji osebi hiši.

V primeru,da bi rada vedela več ti priporočam vprašanje na astrološki strani:Poišči forum in povprašaj.

Seveda ne pozabi'priložiti'dan svojega rojstva,uro svojega rojstva in kraj rojstva.

Lep pozdrav
Default avatar
Kako naj grem na to stran, če je v francoskem jeziku? Je katera slovenska stran vredna?
Default avatar
hej,

stran je v slovenskem jeziku...grem pa preverit in pošljem drug link če bo potrebno.

P.
Default avatar
morda bo tole bolj točen link:sem kliknila in je vse v SLO jeziku.....oz.se je odprla prava stran.

Lep pozdrav

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic