Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Jankovićeva poroka

Default avatar

Barbara23

Zivjo!
Kaj si kej mislite o pompu ob poroki Jankovića ml. - fotr se je izprsil s 30 mio SIT samo za najem hotela?! Jaz mislim, da je slo v ozadju za en hud biznis!

No pa kdor ma, ma - najbolj vazno pa je, da to vidijo tudi drugi.

LP
Default avatar

Kerč

Ma, tip se malo zgleduje po ostalem sveto. Mene to ne prizadane, sem pa okoli njega slišal že toliko da ni več res. Mafijaš do amena..
Default avatar

piška

Kaj moreš. Vesna se hoče zgledovati po "holivudskih" porokah. Isto bo naredila, ko bo rodila. Samo o tem se bo govorilo, kot da je edina, ki bo rodila. Brez veze. Pa ne mislit, da sem ji nevoščljiva, samo na živce mi gre, ker se je zadnje čase govorilo samo še o tem.
Če mene vprašaš bosta pa itak čez par let ločena. Menda je morala podpisati tudi predporočno pogodbo.
Default avatar

limona

Ma nas je zvila foušija.... :))))
Lep pozdrav
Default avatar

KLEN

Poroka, kakršnih v Sloveniji (še) nismo vajeni
Približno 50 varnostnikov je okrog mariborskega hotela Habakuk nepovabljenim preprečevalo vstop na poroko, ki naj bi stala kar blizu 30 milijonov tolarjev - Med prispelimi svati ni bilo opaziti nobenega politika


Varnostniki so bili, kljub temu da jih je pošteno zeblo, neomajni v prepričanju, da je novinarjem vstop prepovedan.
Pregrešno draga, pretirano razkošna in za novinarje, snemalce ter druge nepovabljene goste prepovedana, bi lahko na kratko opisali medijsko najbolj razvpito poroko Vesne Dolenc, nekdanje manekenke, danes pa uspešne poslovne ženske, in dve leti mlajšega Jureta Jankoviča, najmlajšega sina Mercator (delnice: MELR) jevega prvega moža Zorana Jankoviča, v mariborskem hotelu Habakuk. Kar blizu 30 milijonov tolarjev naj bi bilo vredno poročno slavje, ki se je v Habakuku začelo v soboto in se končuje danes, plačal pa naj bi ga, kot se za premožnega očeta ženina spodobi, Zoran Jankovič, ki je hotel zakupil za tri dni. Samo cvetlični aranžmaji naj bi stali skoraj šest milijonov tolarjev, po bazenih pa so menda plavali lokvanji.

Vesna Dolenc, ki je v šestem mesecu nosečnosti, in Jure Jankovič sta že na začetku priprav na poroko sklenila, da ob približno 400 povabljenih (prišlo jih je kvečjemu 300, opazili nismo prav nobenega politika) na slavju ne sme biti novinarjev in snemalcev. Kot razlog sta navedla, da so se novinarji pretirano vtikali v njuno zasebno življenje, odkar sta razglasila zaroko.

Tako so čete varnostnikov - približno petdeset jih je bilo nameščenih okoli Habakuka - od sobote, pravzaprav že od petka, ko so dvema fotografoma uničili posnetke, prav po hollywoodsko branile vstop v hotel Habakuk nepovabljenim, posebej strogi pa so bili do novinarjev in snemalcev. Postavljeni ob dovozu k Habakuku smo lahko le od daleč opazovali, kaj se dogaja v preddverju hotela, dovoljeno nam je bilo še to, da smo s kukanjem skozi avtomobilske šipe ugibali, kdo so znani in manj znani svatje, ki so se na slavje pripeljali v najdražjih limuzinah.Foto: Andrej Petelinšek
Zoran Jankovič je na poroko svojega najmlajšega sina prišel, kot se spodobi - med prvimi.
Med prvimi sta že nekaj po 15. uri na prizorišče prispela ponosna starša Zoran in Mija Jankovič. Opazili smo tudi direktorja Pivovarne Laško (delnice: PILR) Toneta Turnška, znanega hrvaškega lepotnega kirurga dr. Sinišo Glumičića (polepšal je že marsikatero Slovenko), rokometno legendo Iztoka Puca, rokometašico Branko Mijatović (šef Mercatorja je tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije) in igralca Jerneja Kuntnerja (varnostnike je najprej vprašal, kam naj parkira svojega jeklenega konjička). Prišla sta tudi Jankovičeva dobra prijatelja iz Beograda Lepa Brena in Slobodan Živojinović - Bobo (pripeljal ju je njun šofer), Oriana Cavazza se je pripeljala s sinom Aleksandrom Borisom, a brez soproga Borisa. Vabilo na poroko (majhen kristalni svečnik z inicialkama mladoporočencev, ki je kar prekipeval od koruznih zrnc, z izpisano številko transakcijskega računa - z nakazanim denarjem naj bi si Vesna in Jure privoščila poročno potovanje) sta dobila tudi televizijec iz Maribora Stojan Auer in mariborski podjetnik Gregor Jager (v verigi restavracij Panda, katere solastnik je, so spekli poročne torte). Manjkale niso niti zvezde slovenske in hrvaške estrade, ki so, kot smo neuradno izvedeli, na slavju tudi nastopile - Nuša Derenda, Goran Karan, duo Platin in skupina Mambo Kings. Petra Graša, ki naj bi bil, kot so pisali nekateri mediji, prav tako zabaval svate, do poznega sobotnega večera ni bilo opaziti. Je pa imel hrvaški pevec v soboto zvečer koncert v Ljutomeru. Nekaj pred 18. uro (poročna slovesnost se je začela po 19. uri) je pred Habakuk prispel mariborski župan Boris Sovič, ki je mladoporočenca, kot smo izvedeli, tudi poročil.


Rokometašica Branka Mijatović s spremljevalcem.
Kljub dobri zastraženosti hotela je Večerovi ekipi v poznih večernih urah od enega izmed svatov, ki pa ni želel biti imenovan, uspelo izvedeti tudi nekaj podrobnosti s poročne slovesnosti. Zaupal nam je, da je ves hotel okrašen z rožami in baloni, vsak od gostov (največ jih je prišlo iz Ljubljane) je dobil svojo sobo, nekateri med njimi hotel zapuščajo šele danes. Povedal je še, da je največ pozornosti svatov pritegnila razkošna nevestina obleka. Sešila jo je Vesnina prijateljica, znana modna kreatorka Valerija Simčič Kalan. Vesna, ki je bila enkrat že poročena, in sicer s podjetnikom Primožem Ogrizkom, a njun zakon ni dolgo trajal, se ni odločila za klasično belo barvo, temveč je bila njena obleka iz žlahtne svile bakrenega odtenka.
Default avatar

edden

pa kaj?
ali ste brali knjigo Mario Puzo "Boter"?

človek bi vsem povabljenim rekel: Povej mi s kom se družiš pa ti povem kdo si!
Default avatar

Tomaz

Po mojem fenomenalno za hotel, ki je v tem casu napol prazen. Za 30 milijonov bodo imeli najbrz vsi zaposleni tri mesece placo.
Way to go...bogatasi morajo trositi denar, sicer ne bi krozil. Ce bogatasi ne bi kupovali luksuznih jaht bi bili vsi delavci, ki proizvajajo luksuzne jahte na zavodu. In ce se ne grejo bogatih porok vsi organizatorji porok, hotelirji, glasbeniki, kuharji, streznice; tisti dan pac nimajo tega posla.
Magija kapitalizma je, da je v vsaki ekstravaganci bogatih poslovna priloznost.
Tomaz
Default avatar

Q10

Fovšijo,voham, samo fovšijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Default avatar

..

ja, sam sebi smrdiš
Default avatar

Natalija

Naj uživa s tem kar si je ustvaril! Meni je Jankovič faca. Znajde se, to pa je vse kar je važno v tem svetu.
Default avatar

milan

natalija, a veš kdo se pa men zdi (žalostna) faca?
tisti, ki dela v jankovićevi štacuni in preživlja družino.
znajti se je treba, ja, pa če tud nateguješ delavce, a ne?
sam da pol eni serjejo dnar in da se o njih piše po cajtengih ' le katerih - seveda Jana in Lady, ker sta od Dela revij in od jeklinove, ki je pa verjetno bila med povabljenimi.
Default avatar

Natalija

Milan, dej nehaj no. V Mercatorjevih trgovinah je zeloooo lepo (proti ostalim trgovinam v SLO) poskrbljeno za delavce. Sem se pogovarjala s trgovko, pa se prav nič ne pritožujejo nad plačami.
Default avatar

milan

Natalija, a si bila ti tud na poroki? Sem gledal, medtem ko sem pucal tisto cesto proti Habakuku, pa te nisem videl.
Default avatar

češnjica

Kaj mislim o poroki.

Če bi bila vesnina mama, bi bila zelo ponosna. Punca se je bogato poročila.
Če bi bila fantova mama, ne bi bila tako zadovoljna. Je starejša od njega, in že ločena in precej vihrava in nestalna.
Če bi bila Vesna, glej mamo.
Če bi bila Jure, bi me bilo pošteno strah, kdaj mi bo nataknila rogove.
Če bi bila Zoran, bi bil ponosen, ker je sin našel lepo ženo.

Ker pa sem češnjica, si želim, da bi se moja hčerka poročila tako bogato. A ima Jankovič še kakšnega tretjega sina. Iščemo ...


ha, ha
Default avatar

ŠPELCA

Tudi jaz mislim tako. Slovenci pa so itak znani kot foušljiv narod!
Default avatar

Bello

Jaz prav tako. Konec koncev je v slovenski šport (konkretno rokomet) vložil toliko denarja, truda in promocije kot noben drug poslovnež.
Ja, eni bodo rekli, da ga je itak nakradel in da ožema delavce. Ne vem, ker nimam insiderskih informacij. Ampak če že, jih ožemajo tudi v drugih večjih in manjših podjetjih, a denar obdržijo izključno zase. In če si lahko privošči poroko na veliki nogi, naj. Kolikokrat pa se ti sin ženi? :)
Default avatar

WiseGuy

Poznam Jankoviča dobro, zato večina, ki tukaj piše kot ponavadi NIMA POJMA! Res pa je, da jih je tudi večina fouš...

Ste vedeli da je včasih delal v sadje in zelenjava?
Ste vedeli da ima tudi druga privat podjetja, ki sodelujejo preko neformalnih oz. dogovornih kanalov?

Je pa imel vedno eno neverjetno lastnost-BOLANA AMBICIJA!

Iz vsega tega se samo vprašajte, kaj si v življenju želite?
Ker če si nekaj res želite in za to naredite vse boste to sigurno dosegli!
Jankovič je, vendar za ceno...
Default avatar

jure

za ceno česa
Default avatar

barka

Da je lepa pravis? Vsaka je lahko lepa, če se tako napleska.
Da je bogat pravis? On ni niti mature naredil, mu je moral oči plačat.
Haloooooooooooooooo

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic