Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

zazidljive parcele

Default avatar

sandra_b

Videla sem, da je Paja že imela srečo s parcelo. Zdaj bi pa še jaz pristavila piskerček.

Radi bi kupili zazidljivo parcelo v širši okolici Ljubljane, denimo do 30 km izven – smer Kranj, Kamnik, Lukovica, Litija. Želela bi izvedeti, če je kdo in predvsem kje kupoval parcelo. Seveda me zanima cena za kvadratni meter. Malo sprašujem okrog, pa bolj malo ljudi prodaja parcele. Verjetno čakajo da bodo še dražje (mi pa ne). Želimo ne preveliko parcelo, največ pribl. 600-700 m2, več ne rabimo, ker bo treba zbirat še denar za hišo. Lepo prosim če se je kdo v kratkem (letos) »ukvarjal« s parcelami, naj mi napiše. Prosim za vaše izkušnje. Linke na internetu že imam, teorijo nekaj poznam, dejansko stanje… tu sem pa v megli.

Hvala, hvala, hvala.


Sandra
Default avatar

levn

Okolica Medvod (Zbillje, Smlednik, Hraše,...) se cena giblje od 100 - 120 EUR/m2.

Če boš seveda iskala kakšno parcelo v Medvoških hribih so verjetno kaj cenejše, vendar potegne to za seboj kakšne druge slabše lastnosti (prometna povezava, šola, zdravstveni dom, pošta,....).

Vem, da sta se v Smledniku pred kratkim prodajali dve parceli velikosti od 600-700 m2 in to po ceni 106 EUR/m2. Pa parceli nista komunalno opremljeni (brez vode, elektrike, telefona, kanalizacije, dovoza,..).
Default avatar

Zidali bomo

Z ženo sva kupila sicer hišo v 3. gradbeni fazi, vendar pa so menda na Dolenjskem (Ivančna gorica, Stična, Šentvid pri Stični) parcele po 40 do 50 EUR za m2. Mislim, da so komunalno neopremljene.
Default avatar

sandra_b

Krasno!
Res sem nevedna, ampak kaj vse je pri hiši narejeno, če je v 3. gf?

Proti Dolenjski na žalost ne gre, ker smo vezani na vrtec in šolo bolj na Gorenj. koncu.
Default avatar

levn

3. gradbena faza: nosilni elementi, stropovi in ostrešje z ali brez kritine.

Ponavadi to pomeni stanovanjsko hišo pozidano s streho - brez oken in vrat.

4. gradbena faza: predelne stene, ometi, tlaki, vzidave, grobe instalacije

5. gradbena faza: obrtniška in instalacijska dela, dokončan objekt
Default avatar

paja1

Pozdravljena,
Ravno iz istih razlogov kot pri vas, pa mi kupujemo (beri: imamo ogledano) parcelo na ižanskem koncu ali v bližini Škofljice. Cene se gibljejo zelo različno od 10.000 do 20.000 Sit/m2, odvisno ali je v hribu, ali je ravna, kako je kom. urejena, bližina naselij...Smo pa obupali nad raznimi oglasi, tam so cene astronomske. Smo kar povprašali malo okoli prek znancev.

LP paja1