Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

testiranje:HIV, hepatitis B

Default avatar

darka

Lepo pozdravjeni vsi na forumu!

Čisto na kratko eno vprašanje: se je kdo že testiral za možnost okužbe z virusom HIV ali pa hepatitisom B? Kako to poteka? Kje se je treba oglasiti?
Kako dolgo traja? Koliko stane? Ali delajo to v MB-ju ali je treba iti vLJ? Kam je treba poklicati,...

Prosim vas za čim več informacij, ki še mi bodo kako prav prišle!

Hvala vsem za trud!

lp, Danaja
Default avatar

nfwpo3erui

za hiv obstajajo anonimni telefoni preko katerih se lahko naročiš - pobrskaj malo po internetu ali pa pokliči v kakšno lekarno ali zdravnika, za testiranje na hepatitis pa dobiš napotnico pri splošnem zdravniku in zadevo opraviš na zavodu za zdravstveno varstvo v lj (za mb ne vem) lahko pa, da to delajo še kje drugje

zakaj kompliciraš, poklicala bi v en x zdravstveni dom pa bi ti vse povedali iz prve roke, eni znaju tukaj iz tega naredit doktorat, pa še točnost informacij je vprašljiva
Default avatar

Andro1

Za AIDS imaš anonimno testiranje v Lj. na Infekcijski kliniki, na Japljevi; vsak ponedeljek.

Vendar te opozarjam, da mora od okužbe preteči minimalno 6 do 8 tednov, drugače je lahko test lažno negativen.

Ti pa svetujem, da greš na sosednji fourm: Mladi o spolnostih in drug..., zgoraj imaš iskalnik, vpiši kar te zanima: aids, hepatitis itd. O tem je bilo toliko napisanega,da lahko bereš cel dan.

LP
Default avatar

Norah

V Mb, mislim da je to infekcijski oddelek (oziroma vprašaj na informacijah v pritličju splošne bolnišnice), ob sredah od 12 do 13ih, tam se pogovoriš z zdravnikom, izpolniš obrazec in z napotnico greš dat kri na transfuziologijo.
Vse je anonimno (lahko poveš pravo ime ali si izmisliš geslo, psevdonim) in brezplačno, rezultate pa greš iskat spet v sredo čez en teden, kjer ko poveš nick zdravnica pred tabo odpre kuverto in ti pove rezultate.
Nimaš se kaj bat, nihče te ne bo obsojajoče gledal, pa tudi ful mladih ljudi pride, predvsem z novopečenim partnerjem in potem se testirata oba. Pohvalno.
__________________________________________
I can resist anything but temptation.
Oscar Wilde

Default avatar

NAJA

Oglasiš se lahko na vsak dan z napotnico izbranega zdravnika na ZAVODU ZA TRANSFUZIJO, kot samoplačnik pa mislim, da je strošek 4.000,00 SIT!

Pogumno

NAJA

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic