Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Barva za lase

Default avatar

Pikica

Saj vem, da ta tema spada na drug forum, ampak mislim, da bom tu dobila največ praktičnih odgovorov.

Že nekaj časa si lase barvam na rjavo - rdečo, zdaj pa bi si jih rada pobarvala na črno. Moja naravna barva je temno rjava - skoraj črna. Ne vem katero barvo naj uporabim, ker do sedaj še nisem preizkusila veliko različnih ( na Polly Briliance so moji lasje zelo občutljivi , poem pa sem ves čas uporabljala Polly Live) S katero barvo za lase imate dobre izkušnje in mi jo lahko priporočare?

Hvala za vse odgovore!

LP
Default avatar

Silvy

Moj nasvet je, da žrtvuj nekaj več denarja in pojdi v frizerski salon, kjer ti bodo lase pobarvali strokovno. Barva na barvo je lahko delikaten postopek, saj velikokrat ne izpade tako kot si zamisliš. Tudi barve, ki jih uporabljajo v frizerskih salonih so boljše od barv, ki se dobijo na policah trgovin (manj agresivne).
Potem, ko boš enkrat že imela črne, pa se lahko naprej spet barvaš doma.
Default avatar

Grča

Mene tud neki zanima.... Enkrat sem se barvala po srednji... Ne poznam barv za lase. Zanima me kako delujejo tiste kreme od Loreala? Gre za preliv ali je polobstojno barvo ali popolnoma obstojno? rada bi ohranila svojo barvo in le prekrila sive lase. Na jetra pa mi gre, ker vem, da lasje ostanejo suhi, če jih pobarvaš s kakšno čip barvo.
Default avatar

neva

Se še ne barvam ampak ker naravna siva že bode čez, bo potrebno kmalu začeti.:))
Tud jaz berem vse predloge. Sem še nepoučena kar se barvanja tiče.
Me pa zanima nekaj. Glede na to, da imam kar dolge in goste lase - a je dovolj samo ena barva al potrebujem dve? byyy:))
Default avatar

no angel

Priporočam TRIO Color od Ilirije. Je poceni-v primerjavi z nekaterimi tujimi, dobro prekrije in las ne uniči nič bolj kot kake tuje oh in sploh reklamirane (Loreal itd) barve. Dejansko ima ilirija kvalitetne barve, čeprav so čip kot bi rekla grča.LP
Default avatar

sama svoj mojster

Ja, meni je pa L'oreal najboljši (Exelence).
Imam tudi goste, temne lase (pa že precej sivih vmes). Druge sem tudi sprobala, pa nisem bila najbolj zadovoljna (bi pa raje kaj cenejšega). Ko oz. če se boš (sama) barvala, vzemi barvo en odtenek svetlejšo barvo od svoje naravne, izpade optimalno.
Zgleda, da je vse odvisno od kvalitete in barve las-vsakemu kaj drugega ustreza.
Lp in naj ti dobro uspe!
Default avatar

sama svoj mojster

Aha, tole je bilo bolj za Grčo. In govorila sem o barvi (ki se kemično veže), ne o prelivu, ki se spere.

Neva, verjetno za začetek rabiš dve, potem pa itak narastek barvaš..
Default avatar

Irena

Frizer ti pobarva z barvo Kene (kako se že napiše, sem pozabila). Jaz jo kupim sama in zmešam doma sama. Pa še fino je, ker jo porabiš samo toliko, kot jo potrebuješ (imaš lahko za dvakrat). Barvam pa ne sebe, ampak moža!
Default avatar

Nika

Najbolj obstojna črna barva za barvanje doma, ki sem jo sprobala, je Polly brillance.
Se pa noben izdelek za barvanje iz drogerij ne more primerjati s profesionalnimi barvami, ki jih uporabljajo frizerji. Nisem frizerka, to so le moje izkušnje. Sama sem prej vedno prisegala na barvanje doma, zdaj pa raje odštejem cca 30% več in me pobarvajo v salonu. pa še packarije ni doma v kopalnici. Drži pa dosti dlje kot "običajne" barve.
Default avatar

Lucija

Kje pa se bi dala dobiti ta Kene?? Ker jaz že dolgo iščem eno obstojno barvo in sem že probala skoraj vse kar sem našla v trgovinah, ampak so vse precej slabe.
Default avatar

Penelope

V našem malem mestu vsaj v treh drogerijah... Povprašaj malo, napiše pa se KEUNE, sem skoraj 100%, da je o teh debata. LP
Default avatar

Lucija

Hvala! Bom BOLJE pogledala. :)

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic