Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Oddaja Preverjeno; mlada družina

Default avatar

Janja

Pozdravček!

Včeraj sem gledala oddajo Preverjeno na temo mlade družine iz Trbovelj in bila zares šokirana pri izjavi, da je prednost socialnega stanovanja pred mlado družino
dobil samski starejši moški z obrazlago zavoda, da je bil v stiski.
Halooo, kaj se pa grejo!!!!!
Mlada družina pa ni v stiski, za moje pojme še v večji saj je detece še majceno in jim grozi, da se bodo morali izseliti in to v soboto in poleg tega se nimajo kam odseliti, kaj naj gredo kar na cesto. Zakaj pa so potem "socialni zavodi"?

Zanimajo me vaša mlenja?
Kako jim pomagati?

LP Janja
Default avatar

xena

Jaz se čisto strinjam s tem, da ni prav, da so dali tisto stanovanje samskemu moškemu....in sem za to, da bi jim zagotovo morali pomagati na nek način....ni vrag, da se ne bi našla vsaj začasna rešitev....
me je pa zmotila izjava obeh prizadetih na koncu, ko ju je novinarka vprašala, če bi imela še enga otroka in sta oba rekla, da takoj...mislim...totalno neodgovorno...od njiju...saj drži, da sta reveža....smo...mislim, da bi si morala najprej zagotoviti osnovne pogoje za življenje....vsaj streho nad glavo...in nato razmišljat še o enem dojenčku....lp
Default avatar

koroškAnita

Janja malo si se zmotila, so iz Mute oz. Iz Vuzenice, to ja na našem koncu. Res so ubogi, v soboto morajo ven. Lastnici bi pa oprosti, zavila vrat- 46.000 sit najemnine za 20m2- pa to ni res. Mala deklica se mi je kar zasmilila. Menda bodo pa ja rešili njun problem. Saj zgleda, da domov tud ne morejo imajo, ker oba izhajata iz neurejenih razmer.
Njuna izjava na koncu pa je res bila naivna in nepremišljena............. Drugače pa držim pesti za mlado družinico.
Default avatar

katarinA

Tudi jaz sem dobila cmok v grlu, ko je bilo omenjeno, da je stanovanje dobil moški, ker gre za ločitev in mislim da alkohol in da ga je potrebno na ta način odstraniti od družine. V tistem trenutku sem pomislila, pa naj se še ta božja ženska zlaže, da jo tip trpinči, pa bo mogoče kaj bolje pa ne me zdej kritizirat, da se ne hecat o trpinčenih družinah, ker sem seznanjenea s tem, v kakkšnih stiskah so) In bi razumela, če bi morali zatočišče dobiti drugi člani familije, ne pa oče. Pa če bi bila nosečča, bi tudi mogoče dobila stanovanje (dobila ga je druga familija, kjer je bil 4. član na poti).
Ampak vam povem, kaj šteje? Vse so veze.
Default avatar

Češnca

Novinarka jih je vprašala, če BI imela in ne če BOSTA imela še kaj otrok. In izrazila sta svojo željo, da BI jih imela in nista rekla, da jih BOSTA imela. Kaj BI vse jaz imela , pa ne BOM imela, ker nimam pogojev. Jaz BI tud imela pet otrok, ampka jih pač ne BOM imela, ker nimam pogojev. Razlikujte med BI in BOM (Š, STA)..... Želje so eno, stvarnost je drugo....... Najbrž jih pa ne bosta imela pod takimi pogoji......tko sem jaz to razumela. je pa tudi tukaj kriva novinarka, ker je sama rekla, da jo je presenetil odgovor......
Default avatar

Yo

Takšno životarjenje se meni zdi krivica... ja, težko je takšno življenje, res je.
Vendar ne vem, od kje vaša šokiranost? Takšnih družin je vendar ogromno in pri najemodajalcih nikoli ne veš, kdaj boš odletel ven. Jaz imam nekoliko višjo plačo, vendar tudi enkrat višjo najemnino. Živim pa sama s hčerko, ki gre v jeseni v šolo.
In... niti pod razno ne razmišljam še o kakšnem otroku. Le kako?

Lp, Yo
Default avatar

smoTko

Popolen odgovor. Niveč kaj dodati.

LP
Default avatar

smoTko

Zakaj bi lastnici zavila vrat. Vsak poizkuša istržit največ. Mislim, da bi tudi ti racunala če bi dajala svoje v najem, pa ceprav bi se ti smilili.

Lp
Default avatar

smoTko

Že zelo veliko časa je minilo, ko sem te zadnjič zasledil. Pa še takrat vedno ponoči.
Tega je že več kot leto dni. Pa takrat sem uporabljal drugi nic-name. Če si tista katera mislim, potem delaš v zdravstvu. Če se motim oprosti, drugače pa lepo pozdravljena.

LP
Default avatar

Maja

Rekla sta, da bi imela še enega otroka in da bosta začela delati na tem, ko bo prvi star eno leto. Sorry, ampak če nimaš zagotovljene strehe nad glavo je to skrajno neodgovorna izjava. Dajmo naredit čimveč otrok, pa bomo enkrat že prišli so dovolj točk za socialno stanovanje.

Po mojem je treba najprej zagotovit pogoje, da bodo otroci živeli v človeka vrednih razmerah, potem pa premišljevat o naslednjih otrocih. Saj sta oba še mlada, sploh ona (19 let) in če bosta kakšno leto počakala z naslednjim otrokom, tudi ne bo nič narobe.
Default avatar

MIA

Mislim, da je totalno neodgovorno razmišlajti o tem, da bi imeli še kakšnega otroka, če še zase in za otroka, ki ga imata ne moreta skrbeti. Razumem stisko, tudi sama sem pred leti živela v majhnem, vlažnem stanovanju z možem in enim otrokom. Vendar sem najprej zakjučila študij, se zaposlila in šele potem imela še enega otroka. Mislim, da smo za otroke v prvi vrsti odgovorni starši in se ne moremo kar v naprej zanašat, da bo že kako. Logično, da mora država imeti ustrezno stanovanjsko politiko za mlade družine, pa tudi pomoč karitas ali drugih dobrodelnih organizacij je več kot nujna - ampak res kot zadnja možnost. Prava pomoč za take primere pa je po mojem -poleg zagotovitve najnujnejših pogojev bivanja -predvsem v iskanju in nudenju možnosti za izobraževanje in pomoč pri iskanju zaposlitve - tu pa bi se državne inštitucije morale veliko bolj izkazati in veliko več narediti - Lačnega je boljše naučiti loviti ribe, kot pa mu sem in tja kakšno dati!
Default avatar

...------

Ko je moj oče hotel kupit od firme neko hišo, so mu lepo povedali, da jo bo dobil drug, ker ima štiri otroke. Pa jim je lepo povedal, da bi jih lahko on imel še več, če bi fukal le s kurcem ne uporabljal tudi glavo. Najprej je potreba poskrbet za dom, potem pa imet otroke. Na srečo je potem tista hiška šla na licitacijo in jo je kupil. Pa nas je bilo potem več.

Lp
Default avatar

jože

Sam moški.....že 30 let čaka na kakšno majhno stanovanjce, malo je omejn,ne znajde se,oženil se ni nikoli, saj je malo čuden pravijo ženske....plače nima velike, zato pa ima pogoje za socialno stanovanje.........ampak vedno ga nekdo prehiti...ko je že vse skoraj jasno, da bo dobil tisto sobico s kuhinjo, ko so že vsi bolj potrebni od njega dobili stanovanje, ko se že veseli.....zopet pride ena mlada družina, ki so jih vrgli skoraj na cesto.......in on bo še čakal in čakal...jebi ga, naj čaka a ne, saj on je sam, pa kaj če crkne en ki je sam.....
Default avatar

xx

Najprej štalca pol pa kravca.

Če finančno nista zmožna sama skrbeti za sebe, ka bosta potem še za otroke. V današnjih časih je pač potrebno najprej priskrbeti finančno zmožnost pol pa začneš razmišljati o otrokih. Meni se zdi zelo grdo da nekaj izsiljuješ z otrokom. Oba sta še zelo mlada tako da bi si lahko priskrbela vir prihodka pol pa razmišlala o otrocih. Drugače pa je veliko družin (predvsem južnih) ki imajo po tri, štiri otroke, oba starša brez službe, dobivata socialno pomoč, otroške doklade, socialno stanovanje. Nekdo pa hodi v službo kjer ob koncu meseca zmanjka denarja za plače, pa nima socialnega stanovanja.
Default avatar

Nana

No eni so pa res lahkomiselni in jim je v življenju fajn.
Včasih jim kar zavidam, zakaj jaz nisem tako lahkomiselna, zakaj mislim, da moram imeti dokončano šolo, službo in stanovanje in ne kar otroka ter nato vse ostalo. Vendar je tako, če bi imela otroka bi danes že imela službo, šolo bi že enkrat dokončala, stanovanje bi pa dobila od socialne. Kako sem neumna in leta grejo in grejo, moja biološka ura tik taka, iščem službo, ki je ne dobim ker še nimam otroka. Naj si ga omislim in 2 leti od zraka živim, ne ne bom tvegala, ne premorem takšne lahkomiselnosti.
Zelo pa zavidam tistim, ki jo lahko!!!!!!

Čao
Default avatar

mika

Yo, oprosti, da ti to napišem... že dalj časa spremljam forum in sem brala tvoje poste, kako si srečna z družino in možem in te občudovala, kako si vztrajna in polna energije. Zato me je zdaj močno pretreslo, ko sem prebrala, da si zdaj sama s hčerko. Res nimam pravice spraševat, kaj je šlo narobe, ker so to tvoje osebne stvari, le to hočem povedat, da me je zelo poretreslo. Drži se.
Default avatar

smoTko

Potem so dve. Jaz vem za eno iz Lj, ki ima hčerko in je že več kot leto(mogoče dve) sama.

LP
Default avatar

karolina

Da res skoraj popolen, le z dodatkom, da če bi vsi mladi pričakovali od družbe, da jim da stanovanja se vprašam kje bi jih jemali. Zato se potrudijo prej do štalce, potem pa.... To pa je odgovornost...
Default avatar

karolina

Zadetek v polno!
Default avatar

Yo

mika, pozdravljena!

Ja, včasih se stvari obrnejo drugače, kot smo pričakovali. Ampak življenje gre naprej, mora iti.

Lp, Yo