Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

SESALNIK

Default avatar

ana

Nameravam kupiti nov sesalnik (globinski). Sedaj uporabljam čist navadnega (Panasonic). Pomagajte mi pri odločitvi za katerega naj se odločim, rada bi da ima tudi parno čiščenje, pa da ni preveč "kompliciran", mislim s tistimi nastavki oz. da je praktičen.

Kakšnega vi uporabljate in ali ste zadovoljni z njim?

Hvala za odgovore!
Default avatar

atena1

Imam dva, forverk in batagel. Če bi se še kdaj odločala, samo forverk. Zelo praktičen, lahek, enostaven. NIKOLI VEČ pa batagel. Preveč dela z njim, preveč nastavkov, ne čisto dobro, itd. Da ne naštevam. Upam, da sem pomagala. Lep pozdrav.
Default avatar

ana

Ali ima ta forverk tudi parno čiščenje ter pranje trdih površin in koliko stane?
Default avatar

LAIREE

mi imamo vorwerk že kakih 10 let in do zdaj še ni narededil nobenega problema.
o ceni in modelih pa se pozanimaj v njihovi prodajalni.
lp
Default avatar

marija (1)

Tudi pri nas poje in dela samo Vorwerk - je moj ljubljenček, pripomb nanj nimamo, bog ne daj, da odpove. Ni naštelan na delo s paro, ampak ima pa priključke za globinsko čiščenje preprog (vtiranje "snega" !). Ne moremo se pritoževati, je res odlična zdeva. Prodajni zastopnik pa je firma PARNAD v LJubljani!

marija (1)
Default avatar

barbara

Kirby nima konkurence daaaaaaleč naokrog !

- vodna filtracija je definitivno reklamna zadeva ki praktično ne učinkuje.
- Vorwerk pa ... Kirbiju ne seže prov velik čez gležnje :)

ok, če te še kej zanima ... sam praši :))


B.
Default avatar

*d*

Imam: Vorwerk in igea od batagela. Če je to edini sesalec potem prisegam na Vorwerk. Batagel Igea pa dodatni za generalke ali 1x na mesec. Igea ima vodni filter in vse ostalo, Vorwerk pa ne in zato imam jaz dva. Cene so povsod ugodne. Kirby pa je daleč najdražji in ne verjamem, da je toliko vreden. Predlagam ti, da si naročiš predstavnike od vsakega sesalca in naj te zastonj prepričajo kateri je najboljši zate. Z veseljem bodo prišli, boš videla.
Default avatar

Evita

Eden in edini in vedno vsak dan že 10 let Vorwerk. LP
Default avatar

1Mojca

Imam Kirbyja, za moje pojme bedarija, je pretežak za tedensko čiščenje (ne bi ga kupila nikoli ker cena + uporabnost = bedarija), če bi kupovala sesalec bi sigurno kupila sesalec z vodnim filtrom in predvsem sesalec s katerim lahko prideš kamor hočeš (milim kote) in da je lahko vodljiv in predvsem učinkovit.
Vsak hvali svojega, kaj je pa res, pa mislim, da boš težko ugotovila in kupila tisto kar ti res ugaja, razen če ne pokličeš predstavnike in ti sesalce predstavijo. Ne pozabi ga izprobati tudi sama, ker prodajalci poznajo pasti in ti tega ne razkazujejo.

Lp

p.s. dobro da imam moža, ki uporablja Kirby, jaz ne vem če sem ga 3x, pa je pri hiši že 5 let.
Pazite se Kirbyja tudi zato, ker so vrečke za prah zeloooooo drage.
Default avatar

mateja.k.

Kupi sesalnik, ki ima vodni filter, vendar pazi, da bo zelo enostaven, da ne bo težek in bo večnamenski in te prehodi iz suhega v mokro... naj bodo zelo enostavni. Imam Vorwerk že 10 let in ker mi ni bil všeč pogled na čiščenje v soncu, ko se je prah kar dvigal iz tam kjer je vrečka, seveda če si ga malo potolkel po tej vrečki, je prah ves zunaj. Omislila sem si Igeo od batagela, je super, kar se tiče filtra, prah dejansko ustane v posodi, ni pa super, ker je preveč dela, da bi posesal samo par drobtinic. Zato sedaj kombiniram. Igea je super za 1x na mesec, Vorwerk pa imam v kuhinji kar namesto rož in ga samo zapeljem. Je lep design in je dejansko lahko tudi za okras. Zraven imam jaz še par pripomočkov in super je krtača, ki istočasno biksa. Če bi morala imeti samo eden sesalec bi se sigurno ponovno odločila za Vorwrerk, pa čeprav gre malo prahu tudi nazaj . Je pa drugače super.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic