Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

au-pair / varuska v tujini

Default avatar

ana

pozdravljen-a,

zelim si iti v tujino za varusko, pa me zanima kdo je ze bil? kako je bilo? na kaj naj pazim? za koliko casa ste sli? ali ste poznali druzino? in se in se.

karkoli v zvezi s tem.
Default avatar

maša

Živijo!
Jaz sem bila varuška v Izraelu. Bilo je super, vendar se mi zdi, da sem imela precejšno srečo, družina je bila naravnost krasna. Mogoče se ti zdi Izrael nevaren kraj, vendar, ko si tam tega nekako ne občutiš. To delo je tam dobro plačano
( 600 USD ). Če imaš več časa na razpolago lahko greš najprej v kibutz, potem pa poiščeš družino, ki ti odgovarja. Če te zanima še kaj, ti samo vprašaj, z veseljem ti bom odgovorila.
LP, Maša
Default avatar

ana

kako si prisla do informacij?
si sla na svojo roko ali preko agencije?
kaj pa cas...je bilo to med studijem, si pavzirala, ali kar tako si si pac vzela cas za to?

aja, najlepsa hvala za odgovore, ze v naprej ;)
Default avatar

NYC

Bok!
Slučajno sem na letališču spoznala eno nemko 19-letnico, ki je tudi prek neke agencije(žal sem pozabila kako se imenuje) varuška pri eni družini. Agencija ji plačuje študij v ZDA, tako, da lahko pač tisto kar zasluži porabi zase. Rekla je, da je najprej šla za 6 mesecev, zdej je šla za 14dni na dopust domov, potem pa gre nazaj za naslednjih 6 mesecev v ZDA. To je pa to. Pravi, da se več ne da.
To je vse kar mi je povedala. Če ti kaj pomaga.
LP!
Default avatar

maša

Živijo še enkrat!
Moja zgodba je malo bolj komplicirana. Ker sem delala na ladji v Angliji sem videla oglas v Cosmopolitanu od ene agencije, ki je organizirala odhode v kibutz iz Londona, potem v Izraelu pa sem v Jeruzalem postu, ki izhaja v angleščini našla oglas, ki je iskal varuške ( ena gospa, sicer iz Holandije, ki je poročena v Izraelu je vodila to agencijo kar doma iz dnevne sobe ). Po moje pa se kakšne agencije tudi pri nas s tem ukvarjajo, vendar oditi direkt k družini, ki je še nikoli nisi videla, to ti ne priporočam. V kibutz pa lahko odideš preko agencije, ker tam ti sigurno ne bo hudega, razen, če nisi navajena žuranja. Meni je kar hudo, ko tole pišem, to so bila krasna leta, sedaj pa sem obtičala tukaj v Ljubljani, dalam v pisarni in študiram, tako, da komaj za kakšen dan še kam zginem.
Toliko priložnosti se ti ponuja, če imaš željo potovati, samo od tukaj jih težko vidiš, včasih je treba kar spakirat in na pot.
LP, Maša
Default avatar

marja

Jaz sem šla v London za pol leta, na faksu sem takrat pavzirala. Hodila sem na tečaj, pospravljala in pazila na otroka. Družino sem "dobila" na Erazmu in sem imela srečo... ostale punce, ki sem jih spoznala, so vsaj enkrat menjale (s tem ni nobenega problema, vse je dobro organizirano). Zaslužila sem 90 funtov na teden, ampak sem res veliko delala - ostale so večinoma dobivale od 30-50, odvisno od obveznosti. Kaj moraš paziti? Nič kaj posebnega, odvisno, kaj želiš... če hočeš na tečaj, imej s seboj dovolj denarja zanj, kajti plača au-pair ni tako visoka, da bi kar spotoma dovolj prihranila. Pazi se angleških fantov :), kar nekaj punc sem spoznala, ki so za vedno ostale tam, še več pa, ki so odhajale s strtim srčkom!
Če rabiš kakšno konkreten nasvet, vprašaj! Aja, še tole.... če hočeš v London, se pozanimaj, kaj ta "London" pomeni...koliko je do centra z javnim prevozom, koliko imaš pešačenja od avtobusa...lahko pa imaš srečo in ti družina zaupa tudi svoj avto...
Default avatar

Tatjana

Draga Ana,

Sama sem šla z 19 leti v Anglijo (London). Na začetku sem delala en mesec pri družini, ki mi ni bila preveč všeč, tako da sem preko agencije zamenjala. Nato sem bila pri družini, kjer je bilo zelo v redu - ostala sem 9 mesecev. Še vedno imam stike z njimi. Takrat sem se odločila, da ostanem v Londonu še nekaj časa. Našla sem si službo za nanny (podobno kot au-pair, vendar je plača veliko boljša in dela manj, zahtevajo se pa določene kvalifikacije, ki jih au-pair ni potrebno imeti). Kot nanny sem ostala v Angliji še 3 leta. Imela sem se super. Ker sem delala in se družila predvsem z Angleži sem spoznala njihov način življenja v detajle, jezik pa sedaj obvladam tekoče. Imela sem veliko srečo, da so bili vsi delodajalci prijazni in prijateljski z mano, saj vem da vedno ni tako. Meni so vedno dajali občutek kot, da sem del družine. Z vsemi še vedno ohranjam stike in jih obiskujem. Nepozabna 4 leta!!!

Bila sem tudi v Italiji. Tudi to je bilo doživetje! Tam sem predvsem veliko lenarila (ob bazenu) medtem ko sem čuvala otroke. Tudi tam sem bila kot nanny. Službo pa sem si zrihtala preko agencije v Londonu. Veliko sem potovala in si ogledala Italijo podolgem in počez. Ostala sem 7 mesecev, kar je bilo čisto dovolj.

Bila sem tudi v Nemčiji, kjer pa se žal stvari niso obnesle.

Kamor koli boš že šla vedi, da tudi če naletiš na slabo "službo" oz. v tem primeru družino, imaš vedno možnost zamenjati. Če naletiš na manjše probleme (kulturne) jim povej. Večino stravi se da urediti preko pogovorov. Vse to je normalno, saj imamo vsi drugačne navade in poglede. Ko prideš živeti v tujo hišo si ti tisti od katerega se pričakuje toleranca in prilagoditev ter včasih zvrhana mera potrpežljivosti (tako z otroci, kot s starši). Če ti to ni problem, se boš imela super, tako kot sem se jaz v svojih NEPOZABNIH 5letih v tujini.

Želim ti veliko sreče.

Tatjana
Default avatar

PetyPetya

Tatjana ... mi lahko bolj natančno poveš kaj več info o tej agenciji iz Londona? Kako se imenuje, kako priti v kontakt z njimi? Omenila si "nanny" ... kake kvalifikacije rabiš, kje jih narediš?

Hvala že v naprej

Lp,
Pety
Default avatar

jejhatano

Odzivaš se na 8 let star post ????? Ti pa boš našla službo, ja.
Default avatar

anja5588

Pozdravljeni,

Sem Anja in prihajam iz Slovenije (mesto Kranj). Stara sem 18 let. Govorim tekoče slovensko, dobro angleško in malo italijansko (samo osnove). Za naslednje leto 2014 iščem delo v tujini kot Au Pair (od začetka julija do konca septembra). V poštev pridejo vse EU države, prednost pa imajo: Združene države Amerike, Irska, Francija, Italija, Španija, Portugalska, Nizozemska in Belgija). Všeč bi mi bilo tudi če bi bil vsaj en član družine govoril slovensko oziroma bil slovenec.

Če ste zainteresirani in vas zanima kaj več mi družine prosim pišite na e-mail: [email protected]

Lep pozdrav iz Slovenije,
Anja Zlate
_________________________________________________________
Dear future host family,

I am Anja and I come from Slovenia (city Kranj). I am 18 years old. I speak fluently slovenian, good english and a little italian (just basics). For the following year 2014 I am looking for work abroad as Au pair (from early July to late September). As an Au Pair I work in EU countries, priority is given to: United Kindom, Ireland, France, Italy, Spain, Portugal, Netherlands and Belgium. I'd like it if at least one member of the family spoke Slovenian.

If you are interested and you like to know more please contact me at e-mail: [email protected]

Kind Regards from Slovenia,
Anja Zlate
Default avatar

New Intelligence

Lepo pozdravljeni,

glede na vse napisano, vam želimo sporočiti, da imamo tudi v Sloveniji Au Pair agencijo, ki ponuja Au Pair program v ZDA. Podjetje New Intelligence Slovenija s svojim strokovnim teamom nudi varen, kvaliteten in dostopen Au Pair program v ZDA, ki ga odlikuje dolgoletna tradicija in številni zadovoljni udeleženci.


Safety First

Varnost naših udeležencev programa Au Pair v ZDA je na prvem mestu. Podjetje New intelligence Slovenija uradno zastopa neprofitno organizacijo Au Pair Care, s sedežem v San Franciscu, ki na svojem področju deluje že od leta 1989 in je bila uradno izbrana s strani US State Departmenta kot sponzorska organizacija. V vseh teh letih je organizacija Au Pair Care s skrbno preverjenimi družinami v ZDA povezala več kot 50.000 Au Pair kandidatk in kandidatov s celega sveta.

Benefits and Salary

Au Pair program, ki ga zastopamo v Sloveniji je edinstvena enoletna izkušnja za vse kandidate med 18. in 26. letom, ki so predani varovanju otrok in želijo spoznati kulturo ZDA. Najkrajši čas trajanja programa Au Pair v ZDA je 12 mesecev z možnostjo podaljšanja, saj se vsi starši dobro zavedamo, da ima Au Pair zelo pomembno vlogo v razvoju otroka in zato dela Au Pair ne moremo obravnavati kot počitniškega dela, ki je omejeno na zgolj nekaj mesecev. Otroci in Au Pair, prav tako pa tudi ostali družinski člani potrebujejo svoj čas, da se spoznajo in prilagodijo na posameznikov življenjski stil. V programu Au Pair v ZDA, je čas ključen dejavnik, ki zelo vpliva na zadovoljstvo vseh vpletenih.

Ugodnosti v programu Au Pair v ZDA niso le nova prijateljstva, izboljšanje angleškega jezika in pridobivanje delovnih izkušenj, temveč mnogo več. Vsi udeleženci programa Au Pair v ZDA so deležni številnih ugodnosti, prav tako pa imajo tudi možnost študija in potovanja v ZDA. V sklopu našega programa Au Pair v ZDA udeleženci bivajo pri skrbno preverjenih družinah, ki jim nudijo namestitev in hrano, dobijo pa tudi:
• tedensko štipendijo v višini 195.75$ oz. letno več kot 10.000$
• dvo-tedenske plačane počitnice
• plačilo šolnine za študjiski program po lastni izbiri v višini 500$
• možnost podaljšanja bivanja v ZDA za dodatno leto in s tem možnost pridobitve dodatne štipendije v višini več kot 10.000$ letno
• plačilo letalskega prevoza iz Slovenije v ZDA in nazaj
• plačilo nezgodnega zavarovanja v času bivanja v ZDA
• izobraževanje na Au Pair Academy v New York City-ju ob prihodu v ZDA
• možnost enomesečnega potovanja po koncu 12 mesečnega bivanja v ZDA
• strokovna pomoč pri pridobitvi obvezne vize J1 in strokovne usmeritve pred odhodom ter 24 urna pomoč predstavnika v času bivanja v ZDA
• mesečna srečanja in druženje z ostalimi Au Pair kandidati in še mnogo več.

V program Au Pair v ZDA se lahko prijavite preko celega leta, odhodi v ZDA pa so načrtovani vsak drugi ponedeljek. Natančen postopek prijave si lahko ogledate na naši spletni strani http://mynewintelligence.com/experience ... xperience/, vsem kandidatom pa naši strokovni svetovalci z večletnimi izkušnjami pomagajo v postopku prijave, da le ti uresničijo svoje želje. Ob prihodu v ZDA so vsi kandidati za program Au Pair v ZDA v New Yorku deležni nekajdnevnega šolanja, vedno pa ostane tudi čas za ogled mesta in njegovih znamenitosti. V celotnem času bivanja v ZDA so vsem kandidatom v programu Au Pair v ZDA na voljo strokovni svetovalci, ki jim v primeru nejasnosti in težav pomagajo in ustrezno svetujejo. Na tem mestu moramo tudi omeniti, da imajo udeleženci posamezne regije, ki so v programu Au Pair v ZDA, mesečna srečanja prav tako pa se družijo tudi v prostem času med tednom ali v času počitnic skupaj potujejo v druge dele ZDA.

Support in Slovenia and in the US

Pisarno New Intelligence Slovenija boste našli v Sloveniji, s strokovnimi svetovalci pa se lahko pogovorite v slovenskem jeziku in se z njimi tudi osebno srečate. Informacije o programu Au Pair lahko dobite tudi po telefonu ali Skypu. Smo lahko dostopni, prav takšna pa je tudi cena. Cena programa Au Pair v ZDA je 900$, prvim 20 kandidatom pa bomo v tem letu ponudili dodatni popust v višini 100$. V ceno 900$ so vključene vse zgoraj navedene ugodnosti, kandidati pa morajo dodatno plačati le še pristojbino za intervju na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani. Vsa potrdila (potrdilo zadravnika o zdravstvenem stanju kandidata, potrdilo o nekaznovanosti...) so za kandidate brezplačni, saj jih le-ti pridobijo v Sloveniji.

Si želite postati Au Pair v ZDA, spoznati kulturo ZDA, izboljšati vaše znanje angleškega jezika, pridobiti mednarodne delovne izkušnje in ob tem zaslužiti več kot 10.000$? Izpolnite kontaktni obrazec na http://mynewintelligence.com/contact/ in z veseljem vam bomo pomagali, da bo vaša Au Pair izkušnja v ZDA varna, zanimiva in nepozabna.

New Intelligence Slovenija
tel: 0590 288 00
http://www.mynewintelligence.com

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic