Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odločitev

Default avatar

Ika

Sem človek, ki ne obupa kar tako.Odločila sem se. Postavila sem si rok.
Ne bom se več toliko obremenjevala..z vsem. Pač živim sedaj v neurejenih razmerah..v..nerazumevanju. Pa kaj. S fantom sva sklenila..da bova dala domačim še eno priliko. Za novo leto bova šla voščiti...dala jim bova roko. Povedala da si zeliva normalno zivljenje..da ...se vsi potrudimo toliko da bo šlo. Vsaj dober dan in ...osnovne zadeve. Takrat bo vse jasno. Če ne bodo za..ne bodo. Bom vsaj vedela da sem storila vse. Ne bom imela slabe vesti.
Fantu pa sem rekla, da če se do marca ne začne zidati posebni vhod..odidem.
DO takrat bom potrpela..niti se ne bom toliko žrla.

Kaj mislite?

Cmoook vsem ;)

Ika
Default avatar

Andrej

Dedek mraz baje prileze zkozi dimnik ....
Default avatar

Ika

ha ha ha :) ok
Default avatar

buba

Mislim, da se no bo nihče spremenil. Zakaj bi se. Sedaj je vse tako, kakor jim paše. Sprememb ne potrebujejo.
Pozabi na neko normalizacijo odnosov, je ne boš doživela. Ti boš pa trpela, trpela, celo življenje.
Default avatar

Ika

Ne verjamem da jim paše. Vem, da jim ne paše...tako kot je.

Ika

p.s. Včeraj mi je moja mama rekla da se bom morala jaz ponižati in prilagoditi..
ampak meni to ne gre...in ne gre.
Default avatar

Lili

Izgleda, da si se že odločila. Jaz bi sicer že zdavnaj odšla. Boš pa lahko, če ne bo uspelo, rekla, da si se res potrudila normalizirat odnose.

Upam, da ti bo Dedek mraz prinesel tisto, kar si želiš.

Lp Lili
Default avatar

Eva*

Zakaj bi se poniževala??? Ne rečem, da moraš ogromno nepremišljenih besed požret in se delat kot da nisi nič slišala....da bi se poniževala pa nikakor ne....
Mislim, da sama odličitev je že pol poti narejene...tako da kar tako naprej!!!!
Sicer sem mnenja, da odnosi se nikdar ne bodo uredili...ampak uspeh lahko dosežeš le s tem, da jim pokažeš, da si velikoooo boljša. Zato kar izvedi to voščilo ampak samo s tem namenom, da sebi dokažeš, da nisi taka kot oni.
Nikakor pa ne pričakuj nekih sprememb...oni so taki in taki bodo ostali, zate pa bo bolje da se ne obremenjuješ z njimi.
Delaj na sebi in ustvarjaj svojo družinico!!!!

Lp
Default avatar

Ika

Cmoook! tudi tebi..hvala.Lili je pisal/pisala:
>
> Izgleda, da si se že odločila. Jaz bi sicer že zdavnaj odšla.
> Boš pa lahko, če ne bo uspelo, rekla, da si se res potrudila
> normalizirat odnose.
>
> Upam, da ti bo Dedek mraz prinesel tisto, kar si želiš.
>
> Lp Lili
Default avatar

Ika

Draga Evica:)) TOrej si ti za to da ostanem tam?

Ika
Default avatar

Eva*

Mislim, da starši, sorodstvo in ostali faktorji ne smejo vplivat na tvojo ljubezen.
Če ga ljubiš in če se razumeta....ne vidim razloga zakaj bi odšla, zaradi njegovega očeta???? Neeee ni vreden ne krega med vama ne tvojega odhoda....res pa je in prav je tako, da si zahtevala svoj vhod....to pa kar vztrajaj!! Za svoj ljubi mir...
Default avatar

Ika

Cmooooook! Hvala..
Default avatar

Lena2

Draga Ika!

Tudi jaz ne verjamem, da se bo kaj dosti spremenilo.

Sama imam tako taščo, da se vsak dan znova zahvalim sama sebi, da ne živim z njo. Že ob obisku pri njej mi jasno da vedeti, kako nevredna sem.

Z možem in hčerkico živimo v lastnem (sicer majhnem) stanovanju in se imamo radi. Požvižgamo se na taščino (ogromno) hišo - čeprav posebno moža včasih zaboli srce ob misli, da ima tako mamo. Ni nam lahko, stanovanje odplačujemo na kredit, a smo le na svojem.

Moja zgodba ni bila mišljena kot nasvet - mogoče bodo pri tebi le nastale spremembe. Če ne bodo, se pa čisto nič ne sekiraj. Ustvarita si svoj dom in svojo družino. Življenje je prekratko, da bi ga zapravljala z ljudmi, ob katerih se ne počutiš dobro.

Enega velikega "lupčka" od Dedka Mraza ti želim!
Default avatar

Ika

Dedi mrazi naj ti prinese vse naj naj..tebi in tvoji druzinici;))

Ika
Default avatar

buba

Ko boš v življenju postavila sebe na prvo mesto bodo tudi problemi s taščo-tastom & Co. izginili sami po sebi. Odgovor se skriva samo v odnou tebe do same sebe.
Default avatar

Ika

To drži..pa vendar..lahko se imam rada ..in postavljam sebe na prvo mesto..vendar problemi s tem ne izginejo. Ko sem se postavila zase in nisem več hotela biti sluzkinja..se je začelo..torej...

p.s.(če nisi spremljala moje zgodbe..na kratko; doma je le njegov oče..(tašča je umrla pred 10 leti)..torej..ljubica od očeta ki je iz vasi pride vsak večer..in mu sedaj kuha. Ko pa sem prišla jaz sem morala vse to početi jaz..in kaj sem dobila..ignoriranje kadar staremu kaj ni pasalo.!!

LP

Ika
Default avatar

miki

Se popolnoma strinjam s tabo.

LP, miki
Default avatar

buba

Oprosti, ker sem spregledala tisto s tastom. Ti imaš bolj zafrknjen problem. Vztrajaj pri svojem, samo toliko. Ne odnehaj in ne pozabi na svoje želje in potrebe zaradi božjega miru pri hiši. Never! Veš kako pravijo sociologi: ženska je tečna ko je mlada, moški, ko je star. Iz leta v leto bo bolj težak in zoprn. Če te sedaj ne spoštujejo, te ne bodo nikoli. Ti boš pa tavala od rešitve do rešitve, iskala roko sprave in željeno spoštovanje. In vedno si boš očitala, da nisi dovolj naredila. Zaradi mene, tudi če ne greš tja za novo leto. Dva tedna bo v redu, mislila boš, da si rešila problem in potem bodo imeli spet priložnost, da te ponižajo in prizadanejo. To te bo bolelo bolj kot vse, kar si doživljala do sedaj.
Default avatar

Ika

Imaš prav BUba. Vendar..ne mislim deliti zivljenja z njimi..oz. z njim, samo..toliko bi rada..da se ne obračamo stran....! Hvala ker me razumes!


Lep dan

Ika
Default avatar

svetnik

Pa naute zdej pozimi zidal, ko zmrzuje.
Si pa najdla čas !
Default avatar

Ika

He he..Marca..marca 2002! Je rok za začetek..dragi;))

cmoookk