Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Voziček - marela

Default avatar

Vesnica

Naša enoletnica potrebuje nov voziček. S prvim smo sicer zeloooo zadovoljni, samo ko ga zložimo v avto, imamo takoj poln prtljažnik. Zdaj pa se bliža še čas dopustov in s partnerjem sva začela razmišljati, da bi bila morda najboljša rešitev nakup vozička - marele. Rada bi preprost voziček, cenovno ugoden, ampak vseeno tak, da ne bo razpadel že na prvi poti do plaže. Ali imate kakšne (dobre in slabe) izkušnje in kaj priporočate ?
Hvala za odgovore !

Vesnica
Default avatar

Vesna V.

Chicco marela, 2002 model, mi imamo trekking.
dober,vrtljivi ročaji,....
Vesna
Default avatar

Tatya

Tudi mi smo presedlali na vozicek "marelo"; Zaenkrat smo dobili na posodo hauckovega, pa nisem prevec zadovoljna z njim. Ali imajo ti vozicki vsi tako slabo podprt hrbtni del, ker se mi zdi, da nasa mala v njem kar skupaj zleze. Tudi naklona nima, da bi jo lahko "spustili v lezec polozaj".
Default avatar

Maxi

Mi smo pa kupili Peg Peregovo Ario ravno za na potepanja z avtom - resnično lahka, majhna za zložit, kvalitetna izdelava...cena 30.000 SIT
Default avatar

Darja

Mi imamo Hauckovo marelo, obstaja več tipov, mi imamo tisto s trdim naslonjalom, ki je lepo oblazinjen, naslonjalo se spusti - ima več naklonov. Zraven smo kupili še mrežo in senčnik. Najprej smo ga uporabili prav na morju - lansko leto. Vso kramo - armaflekse, brisače, igrače, itd smo obesili nanj, pa še našega tamlga seveda - pa ne obesili ha, ha, ha. Voziček nam je res prišel prav in ga še vedno z veseljem uporabimo, sicer pa mali raje hodi. Hauckova marela se mi ne zdi težka, medtem, ko bi za ta-velike modele lahko rekla, da so težji. Nemalokrat se je zgodilo, da sem našega fanta z vozičkom vred nesla čez kakšne stopnice.

Moje mnenje in lep pozdrav vsem!
Default avatar

Špela 02

Tudi mi smo pri enem letu presedlali na Hauckovo marelo-ima podprt hrbtni del, naklon je nastavljiv, spr. kolesa se vrtijo ali jih fiksiraš. Voziček je izredno lahek, sama ga z otrokom vred prenesem po kakšnih stopnicah, v avtu ne zavzame veliko prostora. Z njim prevažam malčka že eno leto in je še tak kot nov. Kupili smo ga za 15.000 (je bila ravno akcija), sicer so blizu 20.000 SIT. Še vedno jih prodajajo po taki ceni. Nam služi kot je treba.
Pa srečno pri izbiri.
Špela02
Default avatar

Nataša P

Tudi mi smo pri enem letu "prebekslali" na marelo in sicer sem kupila chicotovo marelo in to za samo 6.000,00.( v primerjavi z ceno vožička, ki smo ga imeli do takrat je bil to drobiž in sem si rekla, dokler bo zdržal, bo) Imeli so jo v akciji v Intersparu in ti moram povedati, da smo zelo zadovoljni z njo. Špela je sedaj stara tri leta in jo kdaj pa kdaj še vedno uporabljamo, prav nam bo spet prišla na morju.
Ravno tako smo tudi naš vožiček do polnega natovorili z vso kramo za plažo in še z otročkom in je izdržal brez "zloma" že dve sezoni. Naj ti povem, da z njim skratka nisem imela nobenih problemov. Naklon se sicer ne da spustiti čisto v ležeč položaj ima pa več položajev naklona, tako nekako da ga lahko spustiš do 3/4 ležečega položaja in otroček tako tudi čisto udobno spi.
naj ti povem, da sem ravno včeraj videla na Fužinah eno trgovino, kjer prodajajo rabljeno otroško opremo in oblačila in ti povem, da imajo tam zeloooo veliko vožičkov zeloooo lepo ohranjenih in po zeloooo ugodnih cenah. Če si kaj razmišljala, da bi kupila rabljenega in če si seveda iz Ljubljane, se ti splača it tja pogledat. Sama ravno strarih oblačil v taki trgovin ne bi kupila, kakšen vožiček ali pa sedež za kolo, to pa najbrž že bi.
Default avatar

berni

Pri enem letu sem za mojega sinka kupila voziček marelo-Peg Perego - model 2000, sedaj je sinko tri leta, pa se še vedno kdaj pa kdaj vozi. Za na morje, pa ga bomo vzeli tudi letos,da nanj natovoriš vso kramo in da zvečer nisi tako vezan, ker lahko otrok v vozičku zaspi. Za kaj mi je bil voziček všeč - zato ker ima voziček zadaj stopnički, da lahko pelješ še enega otroka, ki stoji . sicer starega do pet let (cca 20 kg). Zadeva je zelo pripravna, ker ti če imaš dva otroka razlike cca 3 leta, ti tudi starejši noče hoditi, ker se mlajši vozi, pa na ta način rešiš zadevo.
Stal je okoli 35.000 , ker sem vzela še košaro pod vozičkom. Imajo jih pa še sedaj zelo podobne - cena pa je prilbližno enaka.


Lep pozdrav!Vesnica je pisal/pisala:
>
> Naša enoletnica potrebuje nov voziček. S prvim smo sicer
> zeloooo zadovoljni, samo ko ga zložimo v avto, imamo takoj
> poln prtljažnik. Zdaj pa se bliža še čas dopustov in s
> partnerjem sva začela razmišljati, da bi bila morda najboljša
> rešitev nakup vozička - marele. Rada bi preprost voziček,
> cenovno ugoden, ampak vseeno tak, da ne bo razpadel že na
> prvi poti do plaže. Ali imate kakšne (dobre in slabe)
> izkušnje in kaj priporočate ?
> Hvala za odgovore !
>
> Vesnica
Default avatar

Tatya

Špela, kje ste pa dobili tistega od Haucka z naklonom za 20.000 SIT?
Tatya
Default avatar

edo

Odsvetujem vam, da kupujete cenene marele pri katerih ni trde podlage na hrbtnem delu, namreč v tej starosti mora imeti hrbtenica trdno podlago po možnosti pa se naj še podre v ležeči položaj. Vsekakor morate poiskati model, da ima zaščito proti soncu-streho ali vsaj dežnik-senčnik. V informacijo, ta teden imajo v trg. Matejček v BTC-ju, pod Emporiumom akcijo športnih vozičkov od Inglesine, tudi do 30% popust-preverite se splača. Lep pozdrav.
Default avatar

Špela02

V BTC-ju, pod Emporiumom, imena trgovine se ne spomnim, ampak sej tam jih ni prov veliko. Pred kratkim sem jih videla tudi v Rutar centru.

Srečno.
Default avatar

Tinka

Hauckove vozičke prodajajo v Arielu - prej so bili pod Emporiumom v BTC, zdaj so se pa preselili mislim, da v halo 6 (tudi v BTC). IMajo jih tudi v Rutarju. Mi ga imamo, vendar je že zelo zguncan, čeprav ga nismo vozili čez drn in strn, zato bomo naslednjič raje kupili Pliko Matic, predvsem zaradi stopničke, na katero lahko stopi večji otrok.
Default avatar

arja

Naš Peg perego Sherpa služi že drugemu otroku, pa je še vedno kot nov. Včasih se vozita tudi obe hkrati (večja zadaj stoji). Všeč mi je, ker daje otrokovi hrbtenici trdno oporo in v njem lahko brez skrbi spi tudi dlje časa. Je pa res malo velik in težak (za nosit po stopnicah z njegovo vsebino - beri otrokom vred)
LP

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic