Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

živa voda FHES

Default avatar

Ann

Spoštovana gospa Irena.

Prebrala sem članke o živi vodi FHES na strani www.madware.si. Sprva sem bila navdušena, ko pa sem videla predvsem kakšen je način prodaje (mrežni oz. piramidni sistem) in cena, se mi je zazdelo vse skupaj malo čudno oz. sumljivo. Za živo vodo se zanimam zato, ker je moški v družini, 53 let star, bil operiran - tumor oz. sarkom v glavi. Po končanem obsevanju (sedaj je še na kemoterapiji-tablete) pa so se začele težave (atrofija mišic, bolečine rok, nog, nespečnost, zaprtje, apatija, tremor itd.). Bil je tudi že pri zdravnikih (slikanje ramenskega obroča, rok....), pa za zdaj še nič niso povedali. Zanima me, če imate vi ali kdo drug izkušnje s to živo vodo, ali bi mu mogoče to resnično pomagalo pri okrevanju in za boljše počutje? Ali se da kapsule kupiti še kje drugje (tudi v tujini) oz. na kakšen drug način?
Hvala za odgovor.

Ann.
Default avatar

Irena

Draga Ann!

Vaša potreba po "alternativnih" preparatih je čustvena. Razumem, da želite svojemu sorodniku kar najbolje pomagati. Številne družine so že pred vami krepko dokazale, da denar ne sme biti ovira, kadar nekaj (karkoli) vzbuja trohico upanja, čeprav ni nobenih znanstveno potrjenih dokazov za to. Vašo skepso ob odkritju piramidnega sistema pozdravljam in vam zagotavljam, da obstajajo različni načini bogatenja na račun ljudi, ki trpijo. Če bi bila živa voda zdravilo, bi ga bolnik prejemal. Če bi poznali zdravilo za raka, ga ne bi "skrivali" pred bolniki in se pretvarjali, da ga ne poznamo. O dokončnem nakupu seveda odločate sami, pretehtati boste morali, ali se boste res vi (zlasti pa bolnik!) po tem preparatu tako pomembno bolje počutili in ali ne bi bila živa voda bojle nadomeščena z živim pogovorom, živim stiskom roke in toplino vaše družine.

V branje priporočam še članek prof.dr. Mihe Debevca, ki je bil objavljen v našem glasilu Okno:
http://med.over.net/onko/glasilo_okno/l ... rijo_3.htm

Lepo vas pozdravljam!

Irena
Default avatar

reni

Draga Irena,

zelo me razjezi ko ste proti alternativnim variantam zdravljenja oz. da takoj vse obtožujete da gre za bogatenje ljudi na tuj račun in da če bi bilo to zdravilo bi ga uporabljali. V tujini obstaja cel kup učinkovitih "zdravil" pa jih še ne uporabljate, nam rakavim bolnikom pa ura neusmiljeno teče.

Sama sem imela visokomaligni limfom s ponavljanji 6 let, vmes je bilo kakih 25 kemoterapij in še drugi posegi. Če ne bi že od vsega začetka iskala druge poti zase sem prepričana da me danes ne bi bilo več tu. K sreči sem imela pred 8 leti ko se je vse skupaj začelo pametno zdravnico ki mi je že takoj rekla : 50 % je na vas, 50 % pa na nas - torej sem zakapirala da imam bolj malo šans če se popolnoma prepustim medicini . Na tem iskanju poti zase sem naletela na mnoge šarlatane , na mnoge neučinkovite izdelke, praktično ves moj denar je šel za iskanje pravih reči . Predvsem sem se trudila sanirati posledice zdravljenje, saj je bil moj imunski sistem popolnoma sesut od vseh terapij zato sem bila kar naprej dovzetna za ponavljanja bolezni - začaran krog. Najbolj zamerim da po končani terapiji enostavno rečejo da lahko živimo kot prej in da je vse OK. Takrat bi šele morali začeti delati na sebi da popravimo škodo ki naj jo je naredila terapija. Ne me narobe razumet , tudi sama sem dala zdravljenja skozi in jih nisem odklanjala , razen nepotrebnega obsevanja po "čudežnem "izginotju tumorja. Tumor je izginil s pomočjo bioterapevta in encimske terapije - v tujini že priznanega zdravljenja, ki je na moj tumor dobro odreagirala. Vse sem morala plačati sama, kljub moji prošnji ko je bilo že znano da zadeva "pomaga" -to je celo napisano v moji kartoteki je konzilij odbil mojo prošnjo za vsaj delno povračilo stroškov zdravljenja češ da pri nas ni priznana. K sreči so mi finančno priskočili na pomoč v moji takratni službi in mi na ta način rešili življenje.

Potem sem naletela na FHES , priznam tudi mene je odbilo da se prodaja le na tak način , vendar sem se prvo prepričala da na meni deluje, potem sem si naročila sama ker me je prišlo ceneje. Verjemite da bi ga tudi sama raje kupovala ceneje. Bili so še drugi dodatki ki pa nam jih je uspelo spraviti ven iz mrežnega marketinga (npr. MAP ki je že priznan v Sloveniji kot doddatek prehrani , je sedaj skoraj 1 krat cenejši in se prodaja po bio-trgovinah, žal pa FHES izumitelj ne spusti ven iz takega načina prodaje in v Evropi je edini način naročanja iz Švedske. Zelo me boli ko pravite da gre za služenje denarja na račun bolnih , takega sem sama precej doživela - 2 leti sem obiskovala komplementarnega zdravnika in mu plačavale mastne denarce- pa ne rečem da mi ni pomagal, predvsem me je veliko naučil o prehrani in dodatkih in načinu razstrupljanja, zakar si zdravnik ne sme vzeti časa. Sedaj pač ta denar vložim v nekaj kar vem da mi pomaga . Zato obstajajo dokazi , če želite vam sporočim številko svojega kartona in lahko pogledate vanj in se sami prepričate. Ravno včeraj sem imela kontrolo in moji rezultati so ne samo dobri, ampak odlični - samo ne recite da je to odvisno od psihe, v to ne verjamem, sem sprobala že vse pa ni bilo takega efekta.O jemanju vseh dodatkov ki jih uživam je seznanjena tudi moja zdravnica, ki nima nič proti in pravi da mi ne more škodovati. Rezultati pa kažejo kako lahko koristi. Vem da sama ne more spodbujati tega načina, ker ste tako naučeni in ima do tega nekoliko zadržan odnos. Žal !! Proti pa vendarle ni , saj je priznala da mi ne more škodovati.- in vzela si je čas da prebere članke kar bi priporočala tudi vam.

Prosim vas da ne sodite o nečem česar ne poznate. Bolniki smo primorani sami iskati poti, in včasih nam to celo rata. In kdor išče ima vsaj kako možnost da morda najde, kdor pa ne poskusi ... ne vem ...

Irena svetujem vam da si tudi vi preberete članke o fHES če si jih niste, ker so tudi bolj strokovni in morda boste razumeli da FHES kot izjemno močan antioksidant res lahko kaj pomaga.

Tudi sama sem prebrala članke v Oknu ravno danes, in me prav veseli da sem iz njega razbrala tudi da je dejansko FHES revolucija - saj je prof. Debevc navedel na str. 25:

... boljša preskrba s kisikom lahko deluje proti rakastim celicam, za katere je znano. da presnavljajo predvsem anaerobno, to je brez kisika.

No in ravno pri FHES je dokazano da se poveča dovod kisika v celice , torej je s tega stališča to zelo dobra preventiva pred rakom.

Verjemite da sem ko sem začejela jemati FHES povprašala prvo strokovnjake ki se na to spoznajo - biologe, kemike, farmacevte ... nihče mi tega ni odsvetoval.


Je pa res da se FHES ne priporoča med kemoterapijo iz naslednjega razloga - zaradi močnega delovanja na proste radikale lahko nevtralizira nekatere učinke kemoterapije . Je pa super ko se terapija konča kot preventiva pred rakom

Jaz močno upam da bodo zdravniki kdaj lahko mirno priporočali FHES (tako kot sedaj že priporočajo spirulino in kake vitamine) , vendar vem da je to takrat še dolga in da tega jaz najbrž ne bom dočakala. Saj ne more trditi 100 % da pomaga, ker to ni zdravilo, ampak ali lahko trdite za kemoterapijo da pomaga 100 %. Sem pa prepričana da je odlična preventiva in da popravi biološki teren in imunski sistem - kaj ni to važno pri raku ??

Sama sem 2 leti jemala citostatike, katerih stranski učinek je bila levkemija in poškodbe jeter - no k sreči mi tega ni treba več jemati, čeprav sem se sprijaznila da bom kar stalno jemala citostatike da se bolezen ne ponovi. K sreči so tudi druge alternative, ne glede na način prodaje.


Irena, vi ste še mladi , bodite malo bolj odprti do stvari ki se pojavijo , preučite zadevo in potem konkretno odgovorite zakaj ste proti.

Rade volje vam pošljem članke na vaš mail če mi ga zaupate, ali pa vam jih celo osebno prinesem in potem lahko razpravljava naprej.

Prepričana sem da se bo oglasil še kdo z izkušnjami s FHES. saj je informacija prišla že do mnogih in tudi rezultati so že prav konkretni , upam da bodo kdaj dokazani tudi v klinični praksi.

Upam da boste tale moj prispevek objavili , niti ne pričakujem vašega odgovora, si pa resnično želim da mi kdaj konkretno odgovorite zakaj FHES ni dober - pa če pustimo finančno plat in način prodaje proti čemur jaz pač nimam vpliva.
Default avatar

Jože

Sem prebral in imam podobne pomisleke.. Pravzaprav se spet mocno strinjam z Ireno.. Posebej glede odnosa do bolnika..

Noben alternativni preparat ne bo cisto nic pomagal, ce vanj ne bo verjel sam bolnik! Le njegova volja lahko naredi cudez.. Sicer pa obstaja tudi efekt placeba.., ki ga gotovo poznas..

Zanesljivo pa vem, da se z mrezno prodajo ne ukvarjajo le prevaranti, temvec si z njo pomagajo tudi mnogi bolniki, ki jim ti preparati dejansko koristijo in je zanje to nacin, da lahko pridejo do njih za osebne potrebe. Med njimi je tudi moja omrezna prijateljica , ki ima za sabo ze sestkratno ponovitev raka... Zivljenje je vedno borba, ko pa se srecas z rakom gre le še za prezivetje..

SREČNO,
Jože
Default avatar

Marinka

V ZDA ( New York) je FHES v lekarnah v prosti prodaji po ceni 29,95 dolarjev ( dobiš tudi popust na zvestobo lekarni in te stane cca 5.000 sit)
Carine ni, ker gre čez mejo z oznako "vitamini".
Default avatar

Irena

Draga Marinka!

Prijatelj je iz ZDA naročil vitamine in carina jih je zavrnila, ni jih mogel prejeti. Tako da dostava verjetno ni povsem zanesljiva.

Lepo vas pozdravljam!

Irena
Default avatar

Irena

Draga reni!

Zelo mi je žal, da vas je moj odgovor tako razburil, saj ni bil mišljen negativno. Zdi se mi tudi, da prof. dr. Miha Debevec v članku zelo dobro navaja razloge za in proti, tako da ste se vi sami našli v tistih za. Če vam je FHES kakorkoli pomagal, me to zelo veseli! Nič hudega, če imava o FHES drugačna stališča. Meni se to ne zdi ovira. Vsak človek se o svojem zdravljenju odloča sam. Žal sem doživela preveč primerov, ko družina tudi s krediti ni mogla kupiti zdravja svojemu članu z zatekanjem k temu ali onemu "alternativnemu" zdravilu. Pogosto pa ta zdravila učinkujejo pozitivno, kadar jih bolnik prejme kot dodatno upanje in si takšnega zdravljenja želi. Uradna medicina pa uporablja zdravila, ki DOKAZANO izboljšujejo bolnikovo stanje. To sicer pomeni, da kemoterapija v nekem določenem primeru ne bo pomagala prav vsem zdravljenim bolnikom (saj tudi nismo vsi enaki), večini pa. Če ne bi bilo tako dokazano v številnih raziskavah in znanstvenih člankih, bi bila kemoterapija neutemeljena, še več, celo škodljiva, saj ima resne stranske učinke.

Vedno sem poudarjala, da raka zdravi tudi pozitiven odnos in razmišljanje - ni pomembno, v čem najde kdo uteho. Jaz v svojem odgovoru postavljam FHES ob bok iskrenemu pogovoru, stisku roke in toplini. Vse to lahko zdravi in za to najpogosteje ne potrebujete piramidnega sistema plačevanja. Pozivam čimveč ljudi, da se zatekajo k takšnim odnosom, pa h kakšni dobri knjigi in nekaj nasmehom na dan.

Lepo vas pozdravljam!

Irena
Default avatar

reni

Irena , hvala za odgovor, iskreno vam povem da si nisem mislila da boste moj odgovor sploh objavili.

Naj vam povem da sem sem pred FHES zatekala k vsem kar omenjate , da ne omenjam sproščanja in drugih zadev (celo preko onkološkega) pa vendar . bili so napredki ne rečem, samo ni preprečilo ponovitev in moj imunski sitem je bil še vedno precej pod normalo (ne vem kao bi bilo če vsega tega ne bi bilo). Tako da že odkar sem zbolela iščem in se trudim zase, vendar še nikoli ni bilo takega efekta in tako hitrega kot ravno s FHES. Mislim da tu res ni samo verjeti saj so njegovi učinki znanstveno dokazani - o tem obstaja gradivo z točnimi navedbami kje in kako so bili delani testi. Morda bodo to kdaj predpisovali tudi zdravniki - upam ... do takrat pa si moramo pomagati sami in iskati rešitve ker časa ravno nimamo na pretek , saj je za nas bolnike resnično vsak dan darilo.

Tudi jaz sem slišala da je FHES v ZDA precej cenejši, a tudi meni ni uspelo da ga naročim iz ZDA (poznam samo 1 primer med mnogimi ko jim je to uspelo). Baje da je generalni distributer za Evropo na Švedskem, zato je možnost da ga naročamo od tam kljub temu da je precej dražje . Vendar obstajo tu še določena varnost , saj ga testirajo tudi nekateri naši kemiki in merijo njegovo učinkovitost (tudi antioksidantsko moč).

Vsekakor pa me veseli da so zdravniki ugorovili vsaj to da ne škoduje in da če si to lahko privoščimo kupujmo ker rezultati so pa res krasni (ampak nabrž bo treba vzrok za rezulatate najdi kje drugje ne ????). Jaz sem prepričana da bo čas pokazal svoje in da bo nekega lepega dne celo zdravnik to svetoval (tako sedaj svetujejo spirulino za razstrupljanje, pa alojo vero - pa so tud tukaj mrežni načini prodaje). Pacienti bodo to dokazali zdravnikom , ne 100 % kot tudi kemoterapija ni 100 % , ampak je pa dejansko FHES manj škodljiv , ampak preventivno - čeprav prevntivo je težko dokazat (zakaj nekdo ni zbolel , a zato ker pozitivno misli, a zato ker športa, a zato ker ima enostavno srečo , .... ). Upam da bodo tudi pri nas delane kake klinične raziskave- v ZDA so bile že in je tudi zdravnik napisal o tem knjigo ki je na voljo tudi na internetu:

http://www.royal-health.com/etools/

ime zdravnika je dr. Ron Meyers. Po vsem kar sem sama doživela in tudi videla na vsaj 200 primerih absolutno verjamem v vse opisane primere v knjigi.

Irena v tem primeru resnično ne verjamem v to da je treba v to verjeti , poznam mnogo skeptikov ki so začeli jemati iz čiste radovednosti in niso verjeli pa je bil vseeno učinek. Saj tudi v antibiotik in kemoterapijo ne verjamemo , pa vseeno deluje.

Tale vaš stavek :

Če ne bi bilo tako dokazano v številnih raziskavah in znanstvenih člankih, bi bila kemoterapija neutemeljena, še več, celo škodljiva, saj ima resne stranske učinke.

pa ostane brez komentarja. Vem pa da je mnogo zdravstvenih delavcev zavrnilo kemoterapijo (le zakaj) - poznam jih tudi sama in začuda nekateri še živijo (ne pa vsi jasno).


Želim vso srečo in zdravja

Renata
Default avatar

Ann

Hvala vsem za odgovore. Res se je težko odločiti, sploh, če bolnik ne verjame toliko v alternativne metode oz. v moč FHES in vseh drugih dodatkov.

Ali veste, če je možno, da bi mi kdo iz ZDA FHES poslal po pošti in ga na carini ne bi zavrnili? Ali gre čez iste postopke? Najbrž so naročili preko interneta in je lekarna odposlala?

Lp, Ann.
Default avatar

karmen

Pozdravljeni!
Tudi sama se vključujem v polemiko, predvsem zaradi tega, ker bi rada povedala svojo izkušnjo z jemanjem "žive vode".
Sredi junija sem dobila zadnjo kemoterapijo, tako da sem danes ravno "kosmata" po glavi. Z živo vodo sem začela takoj po kemoterapiji, saj sem si kot najvažnejšo nalogo zastavila okrepiti imunski sistem. Kemoterapijo sem sprejela in imela vse predpisane doze (6), čeprav z odporom. Pač, ker boljšega ni na voljo preko zdravstvenega zavarovanja in ker kemoterapija ima statistično dokazano tudi uspehe, sem jo sprejela. Sam pristop k zdravljenju se mi zdi precej sporen. S kemoterapijo napademo zdrave in maligne celice, kot da smo se okužili in ne ko dejstvo, da je bilo z našim zdravjem že kar nekaj časa precej narobe in je to rezultat, ker si nismo znali prej prisluhniti. Sedaj, če pogledam za nazaj, mi je precej jasno, da nikoli nisem bila posebno zdrava, da sem vse prehlade, viroze, vnetja sinusov junaško prebolevala na nogah in "bog ne daj" da bi manjkala v službi. Hodila sem popolnoma utrujena, ker sem slabo spala, itd..
Večina novih prijateljic, ki sem jih spoznala na onkološkem inštitutu, ima podobne zgodbe.
Zdaj redno telovadim, upam, da bom lahko še nekaj časa na "bolniški", da se bom okrepila (ta se podaljšuje tako, da imam vedno občutek, ko grem od zdravnice, da sem že zdrava kot riba in bi seveda mogla že v službo). Pri tem pa menim, da je vsem jasno, da kemoterapija ni zdravljenje, pri katerem bi bil v dveh treh mesecih po zaključko terapije že kar uredu.
O FHES pa le to, da se po njem zelo dobro počutim, da bi ga seveda raje kupila v lekarni in to ceneje, kot je sedaj.
Dokler se to ne da, ga bom kupovala na način, ki je dostopen.
Sama sem prepričana, da pomaga k splošni odpornosti, tudi ko grem na kakšen hrib, lažje hodim, če ga vzamem pred hojo. Prehladov in viroz nimam, čeprav grem ven v vsakem vremenu.
Kar se tiče toplih stiskov rok pa samo tole - kakršne odnose imaš v družini pred boleznijo, taki so tudi potem. Mogoče bi to veljalo bolj kot svojcem tistim, ki se z bolniki profesionalno ukvarjajo.
Lep pozdrav, Karmen
Default avatar

Irena

Draga karmen,

z vašo ugotovitvijo, da so odnosi v družini stalni, ne glede na bolezen, se ne strinjam. Marsikomu pomeni bolezen nekaj nepričakovanega, nenadnega, hud stres. Pogosto so na kocki morda že prej skrhani družinski in prijateljski odnosi. Toda zgodi se, da se spremenijo življenjske vrednote bolnika in njegovih najbližjih, odnosi zato postanejo pristnejši in toplejši. Včasih je bolezen priložnost ali izgovor, da se stkejo močnejše medčloveške vezi. Številni bolniki poročajo o bolezni kot o prelomnici, ob kateri so spremenili način življenja in pogled na svet. Tudi iz vašega pisma slutim, da dobrodejni spremembi v vašem življenju ne botruje le FHES, ampak krepka, uporna odločnost in telesna aktivnost.

Želim vam dobro okrevanje!

Irena
Default avatar

Sibila

Draga Reni in Irena!

Svojci, prijatelji, sobolniki, sestre, mnogi zdravniki in tudi alternativci bi radi pomagali vsak na svoj način in po svoji vesti v končni fazi rakavemu bolniku.
Po končanih kemoterapijah in obsevanjih se bolniki znajdemo v nekakšnem "praznem " prostoru . Uradno zdravljenje je končano, vendar zdravi uradno in dejansko še nismo popolnoma - in strah nas je napredovanja bolezni oziroma ponovitve. Vsak za sebe potem iščemo poti, načine in alternativne metode, kako izboljšati naš imunski sistem. V vsakem času se pojavi tudi nek bolj ali manj znan in drag preparat, ki nekaterim pomaga drugim pa ne! Poleg stiska rok, pogovora in bolj pristnih medčloveških odnosov potrebuje bolnik v taki situaciji predvsem upanje, da zanj še ni vse zamujeno in brezupno! Tega mu mnogi v uradni medicini niso ne človeško ne strokovno in tudi zaradi časovnih omejenosti niso sposobni nuditi. Mnogokrat tudi sami z napačnimi besedami porušijo tisto, kar so naredili s svojim prizadevnim delom. V času študija po mojih informacijah nimajo prav veliko ur predavanj o tem, kako postopati v odnosu z bolnikom.
Česar pa se Janezek ne nauči tudi janez ne zna! Nikakor ne mislim, da bi morali biti spovedniki, psihiatri in tolažniki, vendar bi lahko sćasoma dojeli, da jim alternativa ni konkurenca temveč nadaljevanje tistega, za kar jim sistem ne dopušča ne sredstev ne časa. Dr. Debevcu se tukaj iz srca zahvaljujem v svojem imenu in imenu mnogih bolnikov za njegov članek. Korektno je predtsavil temo, ki nas mnoge morda ohranja pri zdravju in življenju, po prestali bolezni. Omaleževalni odnos "Verjemi pa boš zveličan! " in vsi oziroma večina le služi z alternativo, ne pomaga nikomur! Vsak bolnik mora itak sam po svojih možnostih in prepričanju nadaljevati z neko obliko komplementarnega zdravljenja - redki so tisti srečneži, ki jim uradna medicina lahko takoj pomaga!

Sama sem pred leti že med kemoterapijo in kasneje poskušala z različnimi tedaj znanimi in modernimi naravnimi dopolnili - sprva me je celo potegnilo v pretiravanja, ko pa sem se počasi umirila, sem si ustvarila svoj osebni koncept, ki je bil tedaj prilagojen tudi mojim finančnim sposobnostim! Sčasoma sem opuščala tudi dražje preparate, ker sem imela srečo da se je bolezen umaknila. Pred kratkim sem za svojca tudi kupila FHES in ga najprej poskušala zaradi upada svoje odpornosti na sebi- osebno mi je celo povzročil neke težave. Morda pa ga nisem dovolj časa jemala ali pa me je odbijal prav način prodaje in visoka cena in ga tudi tako nujno ne potrebujem, kot nekdo ki se sedaj spopada z boleznijo in se oprijema vsake bilke , tako kot nekoč jaz sama!

Čudežnih zdravil, ki bi pomagala vsem bolnikom tako v uradni medicini kot alternativi na žalost ni in jih tudi ne bo! Vsak bolnik si mora poskušat pomagat pač po svoje - njegovo okolje pa tudi lečeči zdravniki pa naj posebno v tistih najhujših trenutkih upoštevajo Irenina priporočila!


Lep pozdrav obema

Sibila
Default avatar

reni

Draga Sibile,

hvala ti za korekten odgovor in moram reči da te zelo razumem. Ne vem na kak način in od koga si kupila FHES , koliko imaš informacij , ali si morda prisostvovala kakemu predavanju na to temo, ampak nekaj ljudi se na začetku počuti slabše ali pa sploh ne občutijo delovanja. Sploh imajo probleme ljudje ki so zelo toksični - zdravilna kriza, to se lahko dogaja tudi 3 tedne. Dejstvo pa je da je popolnoma neškodljivo in da popravi biološki teren saj celice vrača v naravno stanje. Spoznala sem res precej ljudi ki to jemlje, veliko jih ima fenomenalne učinke, seveda pa bi marsikdo takoj obupal ker se je počutje na začetku poslabšalo. To seveda ni nobena redkost , saj se tudi pri bioenergetikih ali npr. pri jemanju alg in drugih dodatkov ,ljudem lahko poslabša stanje, v končni fazi pa tudi po kemoterapiji ali kakih drugih zdravilih, čeprav gre čisto za drugo situacijo. Lahko rečem samo škoda da nisi vztrajala in spremljala svoje stanje tudi klinično - krvna slika npr..

Vseeno pa si lepo opisala našo stisko ob bolezni . Vso srečo ti želim.
Default avatar

nfwpo3erui

Lep pozdrav vsem

Rada bi vprašala, kje pri nas kupujete FHES in koliko kapsul dnevno je potrebno zaužiti. Nadalje me zanima, ali je zadeva primerna tudi za otroke.
Hvala za vaše odgovore.
Aleksandra
Default avatar

nfwpo3erui

PA ŠE ENO VPRAŠANJE: A JE TO ENAKO KOT MYCROHYDRIN
Default avatar

reni

Mycrohidrin smo včasih dobivali iz Amerike , sedaj je distributer v Evropi in se imenuje active H. Microhidrin baje (imam pismo o tem iz Amerike) ne vsebuje več Flanaganovega prahu (to je izumitelj) zato ni več tako kvaliteten in pravzaprav zahtevajo da se ga vzame iz prometa ... Ampak v Ameriki je vse možno . Jaz uporabljam Active H - to je švedska varianta, ki je bila tuid merjena s strani naših kemikov , zato se mi zdi bolj varna varinata. Ljudje ki so jemlai oba, pa pravijo da je razlika vc pride evropski varinti. Fhes je znanstveno ime za živo vodo.

Glede otrok pa tole iz članka:

Otroci, stari od pet do dvanajst let

za preventivo in kot vzdrževalno dozo lahko otroci zaužijejo polovico tablete FHES na dan. Najlažje jo je zaužiti tako, da se jo zmeša v jogurt ali sok. Priporočljivo je, da ob prehladu ali gripi otroci zaužijejo pol do eno tableto vsake štiri ure. FHES naj jedo še nekaj dni po ponehanju simptomov.


Otroci, stari manj kot pet /et

Predlagam, da otrokom pod pet let, ob simptomih gripe ali prehlada, dajemo četrtinko ali polovico tablete na dan, umešano v jogurt ali sok (mešanica se bo morda malo penila. zaradi sprostitve vodika). Otrok naj to spije takoj. FHES naj je še nekaj dni po ponehanju simptomov. Kot vzdrževalno dozo naj ti otroci zaužijejo polovico tablete na dan.
Default avatar

Jurij

Spostovana g.Irena,

Kdor trdi ,kot marsikdo na Onkoloskem institutu vkjucno z Vami ,da je zdravljenje raka mozno samo s kemoterapijo je po mojem laicnem poudarjam laicnem mnenju kar nekaj za casom.Razvoj imunskih terapij,cepitev ter drugih terapij je zdravljenje raka mocno spremenilo (o tem sem ze pisal).
Seveda je dejstvo ,da je marsikje kemoterapija nujno zlo, Z njo nikoli ne bo moc doseci ozdravitve oz.bo ta ozdravitev povezana zaradi stranskih ucinkov z relativno visoko ceno.
Pri tem bi rad navedel primer Talidomida,ki so ga okrog leta 1960 prepovedali prodajati zaradi stransih ucinkov na plod.Danes pa se to isto zdravilo uporablja kot alternativa zdravljenju plazmocitoma,KLL in se drugih bolezni.

Lep pozdrav.

Jurij
Matej
Default avatar

Daisy

Tudi jaz uživam FHES in ga lahko samo pohvalim!
Če sem imela na začetku kakršnekoli dvome vanj, so se mi razpršili, ko sem na stotih koncih prebrala in slišala, da je zelo priporočljivo pri raku jemati antioksidante. Celo na onkologiji mi je več medicinskih sester in celo en zdravnik priporočil npr. Protektin, ki je v bistvu antioksidant. FHES pa je najmočnejši znani antioksidant in v raziskavah dokazano močnejši kot katerikoli drugi antioksidanti (C-vitamin, Q10 in podobno...)
Njegovo vsebnost in delovanje so raziskovali tudi nekateri znanstveniki v Sloveniji in to zagotavlja, da ni stvar praznih obljub temveč resnično deluje.

Zavedam se, da to ni zdravilo, ki bi me ozdravilo raka. Lahko pa je zelo dobra podpora k zaviranju bolezni in krepitvi mojih zdravih celic ter "bremzanju" slabih celic- saj vemo, da le-te ne marajo živeti v "prezračenem" okolju ! Počutim se dosti bolj varno!

Seveda mrežna prodaja odbija, a če je to edini način, da se pride do njega, ga je treba pač sprejeti, če želiš preparat jemati. Je pač tako. Sama sem se vključila v mrežo, da si tako lahko pokrijem stroške lastne nabave- in tako je zadeva v končni fazi še cenejša kot če bi jo kupovala v kaki lekarni.. Drugega mi pač ni preostalo.
Default avatar

Ann

Draga Daisy,

me veseli, da ti FHES pomaga. Mene pa zanima še ali je dobro jemati FHES še med terapijo s citostatiki? Ali lahko pride do kontra učinka? A se Protektin lahko dobi pri nas? V tem času pa so vrli dr.med. odkrili nova 2 tumorja, sicer zelo majhna okrog 1mm, in rekli, da so jih spregledali...
Pa še to, koliko torej stane FHES in za koliko časa je?

Oprosti za toliko vprašanj, ampak vem, da me razumeš.

Lp.
Default avatar

Daisy

Protektin se dobi v vsaki lekarni ali trgovini z zrdavilnimi stvarmi. Mislim, da ga dela Fidifarm ali nekaj podobnega.
Glede citostatikov verjetno ni problema, ne vem pa sigurno, se bom pozanimala in ti povem (lahko mi pošlješ svoj mail in ti vse razložim ali pa mi ti pšiši na mojega)
Z vsemi temi dodatki si tumorjev ne boš odpravila, lahko pa jih zabremzaš, to se je že dogajalo, vendar ti svetujem zdravniško kontrolo še naprej.
Sama sem imela ponovitev bolezni in sem se odločila uničiti tumor po alternativni poti (kako, ti lahko napišem v mail, ne bi tule razpredala, da me kdo ne napade)- vsekakor pa grem na pregled k onkologu, če mi ni nič ratalo, "nastopi na sceno on" s svojimi sredstvi. Tako je najsigurneje. (tudi sam pravi, da nima nič proti alternativi, dokler hodim redno tudi k njemu).
Piši! LP Daisy

Moderatorji

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic