Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Kolesarjenje Dunaj-Bratislava-budimpešta

Default avatar

karla

Matjažek in ostali kolesarji!
Je kdo že kolesaril Dunaj- Bratislava -Budimpešta in lahko postreže s kakšno koristno informacijo, tja se odpravljamo avgusta .
Hvala
Karla
Default avatar

švejk

za avstrijski del:


Default avatar

matjazek

Ja, drži se Helline ture.

Kolega je vodil parkrat to turo in pravi, da je zanimiva. JE pa baje avgusta precej gužva na njej...govoril je celo o pravih kolesarskih zastojih :-)

LP, M.

Ps. Sam pa nisem še bil dol, tak da...sori.
Za domovino...z biciklom navhrib!
Default avatar

karla

Hvala obema!
Mi se za v avgustu, odločamo med to turo in Bodenskim jezerom in Matjažek nestrpno čakam, da bom na temo Bodensko jezero prišla do kakšnih konkretnih informacij, sicer se čisto zabavam o branju tvojih in majinih postov, ampak konkretne informacije so vedno dobrodošle.
V pričakovanju , lp
karla
Default avatar

matjazek

:-))

A ti bi tud ma v štalco? :-))


Drugač pa najbolj od vseh zgoraj naštetih predlagam Tour de Mur. Je najlepša!

LP, M.


Ps. Temi o Bodenskem jezeru bi bilo pa res dobro spremenit naslov, ampak ta forum ne dovoli popravljanja postov, tako da...sori.
Za domovino...z biciklom navhrib!
Default avatar

karla

Žal Tour de Mur ni primerna za naše otročke ( starost od 6-12 let), zato moramo zbirat bol ravninske ture, približno 50-70 km na dan brez problema odkolesarimo. A je kakšen predlog za kakšno ravninsko krožno kolesarsko turo za en teden? ( Neussidler in Balaton smo že)
lp
karla
Default avatar

švejk

malo poišči po teh straneh, če kaj najdeš. Sicer pa je na Bavarskem in v Algau-u (okrog NeuSchwansteina) precej poti - uporabi iskalnik

PS: ali 6-letnik že prekolesari 50-70 km dnevno ali ga vozite v sedežu?
Default avatar

švejk

malo poišči po teh straneh, če kaj najdeš. Sicer pa je na Bavarskem in v Algau-u (okrog NeuSchwansteina) precej poti - uporabi iskalnik

PS: ali 6-letnik že prekolesari 50-70 km dnevno ali ga vozite v sedežu?
Default avatar

karla

Hvala, za linke, vedno bolj me mika Bodensko Jezero, pa se Matjažek tok obira, da bomo mi šli sigurno prej, predvidoma začetek avgusta. Ta šestletnica je prejšno soboto sama prekolesarila 72 km ( cel dan, vmes več postankov kosilo in ni nič jamrala, sicer pa so imeli sabo tudi povezavo -palico, ki so jo lani več uporabljali, ko se ji ni dalo več, so jo priključili na očkov kolo, pa smo lahko naredili turo do konca.Super stvar priporočam, mi smo jo tud uporabljalpri tej starosti dve sezoni in smo lahko družinsko prekolesarili marsikaj.
Lp
karla
Default avatar

švejk

uf, ima pa kar dosti kondicije! Pri nas naredimo kakih 15km, pa bo stara 7 let - vendar se je šele lani navadila voziti brez pomožnih koleščkov. Kako se kaj obnese "štanga", kje ste jo kupili in za koliko $$ ? Ali je kaj tekega, kot v tej trgovini ? Obstajajo namreč tudi precej dražje
Default avatar

karla

Ta štanga je bila kupljena v Giga -sportu okoli 13 000 sit (lani)sedaj je okoli 15000 je teleskopska in zelo dobro služi.
Default avatar

matjazek

ja, ja...matjažek se obira :-))

...sej bo...tudi to enkrat...
Ampak saj veš, ko enkrta pade iz plana, potem je težko zadevo vrinit nazaj.

Sej bo...


LP, M.
Za domovino...z biciklom navhrib!
Default avatar

švejk

pravi naslov trgovine je

kakšno kolo imate za 6letnico? mi smo letos kupili 20colskega s prestavami v hervisu (kvalitetne zavore, ležaji in prestave).