Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

kolesarjenje - Gozd Martuljek

Default avatar
Ali mi lahko kdo pomaga? Vem, da obstaja v okolici Gozda Martuljka kolesarska steza. Zanima me, če je primerna za družinski izlet, ali je asfaltirana, speljana po senci, če je naporna, koliko je dolga, ali je morda krožna, kje je izhodišče. Torej čimveč informacij. :)
No pa tudi inf. glede Matruljških slapov se ne bi branila. :)
Default avatar
Živjo,

stezo boš najlažje našla, če se počasi pelješ po glavni cesti do Kr. Gore. Takoj ko prideš v Martuljek, boš videla tablo za hotel Špik. Za tablo je kamnit most. Ko prideš čez most, je na desni strani ceste majhna modra tabla za kolesarko stezo. Zaviješ pa LEVO (tako kot te usmerja tabla). Največji problem je najti prosto mesto za parkiranje.

Jaz sem sicer videla podobne table za kolesarsko stezo že dosti pred Martuljkom, vendar pa smo mi vedno štartali iz Martuljka.

Proga je super za družinske izlete. Do Kr. gore se zelo zelo rahlo vzpenja. Ni dosti obiskana, tudi ni preveč senčna, a je vseeno lepa. Če imajo otroci dovolj energije, ti svetujem, da prikolesarite še do Planice. V samem centru Kr. gore steze ni, tam poišči pot do smučišča, tam pa se pot nadaljuje do rateč in Planice. Druga varianta je, da greste do Jasne.

Mi smo velikokrat rolari po njej in smo vedno uzivali. Nekajkrat pa nam je bila tudi izhodišče za kolesarski vzpon na Vršič.

Veliko užitkov
Default avatar
Glede Maretuljških slapov zaviješ pri hotelu Špik levo, dokler ne prideš do reke, ki je zdaj menda suha, greš preko nje in slediš strugi. Po dobri 3/4 ure prideš do prvega slapa. nato pa samo dalje po poti do drugega. Je tudi primerna tura za malo večje otroke, razen da jih nosiš.
Vse skup, če i počasen dobri 1,5 do 2 uri.
Lep dopust!

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević