Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Tae-bo

Default avatar
Pozdravljeni vsi!
Rada bi izvedela od vseh tistih, ki hodite na tae-bo, kako se vam zdi, ali kdo hodi v Celju in nasploh od tistih, ki ne hodite ali bi šli?

Skratka, rada bi slišala kaj si vi mislite o Tae- bo vadbi!

LP
Default avatar
Zdravo!
Sama sem obiskovala tae-bo od septembra do junija letos. Zal ga v casu pocitnic ni. Ga kar malo pogresam. Pomenil mi je nekaksno fizicno in psihicno sprostitev. Nasa skupina je bila zelo pestra. Od najstnic, pa vse do babic in imeli smo se fajn. Vsak je pac delal po svojih moceh.
Lp
Default avatar
Na tai bo sem hodila od maarca dalje, prej sem obiskovala vadbo pace (kombinirana vadba fitness in aerobika). Bila sem prepričana, da naredim nekaj zase. Ko sem šla prvič na Tai bo, mi pravzaprav sploh ni bil všeč. Po tretji vadbi pa o pacu nisem več hotela slišati.
Zame je to vadba, kot ti je že Polona napisala, ki me sprosti, zabava... poleg tega pa sem pridobila dobro kondicijo, mnogo tršo zadnjo plat in trebuh, lepše roke. Skratka - vadbo toplo priporočam in se veselim jeseni, ko bo spet bolj redna.
Default avatar
Špela, ali lahko zaupaš kam si hodila? Jaz sem bila nekajkrat v Štepanjskem naselju, a mi ni bilo všeč - zdi se mi, da smo vsi predvsem smešni, vsaj sebe sem tako videla....Verjetno je odvisno tudi voditelja - in pa jaz sem zamudila začetek in korake, pa se mi je zdelo, kar nekaj poskakujem in maham z rokami in brcam po zraku z nogami....
Default avatar
Živjo,

meni se zdi Tae-bo super. Je pa res, da je lahko nevaren. Ker so gibi hitri, je lahko naporen za sklepe. Svetujem ti, da se pozanimaš o inštruktorju/ici. Glede na to, da v Sloveniji še nihče nima licence za Tae-bo, ga lahko vodi kdor koli. Večina vaditeljev je prej vodila aerobiko (kar je super, saj obvladajo osnove raztezanja, ogrevanja, vedo katere vaje so potencialno nevarne). Najdejo se pa tudi specialisti, ki so se Tae-bo ja naučili iz kaset in veselo poučujejo... Sama sem bila na eni taki uri, ki je sicer vodil neki strokovnjak za borilne veščine, ampak na žalost ni imel pojma o ogrevanju, raztezanju itd...

lp,
mojca
Default avatar
Jaz sem hodila na tae-bo dva meseca. V tem času sem pridobila kondicijo in pa na mišični masi. Poleg tega sem se tudi zredila, saj je vadba fizično precej zahtevna in sem morala jesti, da sem lahko boksala in skakala celo uro. Ker so se pod špehom začele delati še mišice, so mi vsa oblačila postala pretesna. Prenehala sem z vadbo, odvečnih kologramov pa se ne morem in in ne morem znebiti, klju betmu, da sem do sedaj vsako leto, ko je prišla pomlad oz.poletje, z lahkoto odstranila 3 -4 kg, ki so se nabrali skozi zimo. Sedaj pa, kljub temu, da ne delam več vaj za krepitev mišic, temveč se za rekreacijo sprehajam (1 uro hitre hoje na dan), jem zelo malo (predvsem sadje, zelenjavo, pusto meso, pa da ne bom lagala - kakšen sladoled preveč), ne zginejo ne kilogrami, ne obroč okrog trebuha ne močna stegna. Z vadbo pa sem prenehala pred tremi meseci. Kaj menite, je bila mogoče vadba napačna in ali ima še kdo podobne izkušnje?
Naj še povem, da sem se predvsem v OŠ veliko ukvarjala s športom, sedaj pa se mi mišice zelo hitro naredijo - že po nekaj dnevih trebušnjakov oz. sklec je opazna razlika.
Default avatar
To je pa čudno, meni se tega ne dogaja (zgubljam težo). Poskusi s fitnesom? Mogoče je bil pa trener napačen?
Default avatar
Hodim v Gib - fitness v Šercerjevem domu v Šiški. Skupina žensk, ki tja hodi je zelo lušna, vaditej Robi pa tudi zelo simpatičen in zna narediti vzdušje.

Res pa je, da ko prvič greš, je res čudno, saj res bolj ali manj mahaš in skušaš loviti tempo. Je pa potem vedno lažje in bolje in bolj učinkovito. Morda bi septembra lahko startala, ko bo nova sezona in bo vse šlo počasneje.
Default avatar
Ni običajno. Sama sem v zadnjih mesecih (od srede aprila sem) izgubila dobrih 7 kg in poleg tega pridobila kar nekaj mišic. Oblečem hlače, ki sem jih nosila, ko sem imela 5 kg manj kot jih imam sedaj. Trenutno Tai bo ni 2x tedensko kot običajno in me kar skrbi za mojo linijo- morda bom mogla pa začeti s tekom...
Default avatar
Špela,
a lahko napišeš urnik vaj oz. kdaj vadba poteka (če je sedaj ni zaradi počitnic, kam se lahko jeseni oglasim) ter ceno.
Default avatar
Vadba poteka tudi sedaj vendar le 1x tedensko. Če si začetnik, je bolje začeti jeseni, ko bodo štartale tudi nove skupine od začetka.
Cena pa je okoli 6.300 na mesec za 2x tedensko vadbo.

Vadbo imajo organizirano ob različnih dnevih in urah. Prijaviš se sicer v nek termin, vendar, če se zgodi, da ne moreš it, pač greš ob drugem terminu.

Študentje imajo še 10% popust.
Default avatar
Zdravo
Jaz sem hodila na Tae-bo 5 mesecev in moram priznati da mi je zelo pomagalo. Ne le pridobiti malo mišic temveč tudi moč. Če se boš odločila zanj ti en bo žal. Vendar moraš vztrajati do konca, jaz nisem nikoli spustila nobene ure ven-redno sem hodila vseh 5 mesecev!!!!!!!!! Akljub temu nisem uspela shujšati :)

LP
Default avatar
da ne bo nesporazumov- jaz že hodim na tae-bo, samo zanima me, kaj vi mislite o tem.

LP
Default avatar
a je katera iz slovenj gradca? a se da tudi tu v sg hodit na kaj takega, kje naj izvem, saj plakata se nobenega nisem videla? hvala
Default avatar
a katera od vas hodi v velenje na tae-bo? mene zanima kako potekajo trenigi in če pri temu športu dobiš kondicijo,mišice in da vsaj malo shujšaš?LP

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević