Starševski čvek

Javna tribuna: Regeneracija telesa po covid-19 in negativnih reakcijah po cepljenju

Default avatar
V Sloveniji, tako kot v drugih državah po svetu, poteka cepljenje proti koronavirusu. Z obema odmerkoma je cepljenih približno 191 tisoč ljudi, približno 196 tisoč ljudi pa je koronavirus že prebolelo.

V tokratni Javni tribuni bomo govorili o tem, kako preventivno zaščititi svoje telo, o regeneraciji telesa po prebolelem koronavirusu ter o tem, kako ublažiti negativne reakcije po cepljenju.

Simptome, ki so značilni za koronavirus in ostale viroze, namreč lahko rešujemo na naraven način. To je dokazala tudi študija, ki so jo predstavili na mednarodni konferenci v organizaciji mednarodne univerze Alma Mater Europea.

Pridružite se nam v sredo, 31. 3. 2021, ob 12. uri na forumu Starševski čvek. Naš gost bo prof. Igor Ogorevc iz podjetja Planet zdravja.

Vprašanja lahko zastavite že danes.
Default avatar
Vprašanje za g. Ogorevca: včasih ste navedeni kot profesor, spet drugič kot zdravnik. Kakšen je vaš uradni strokovni naziv?
In še: Trditev, citiram: "Simptome, ki so značilni za koronavirus in ostale viroze, namreč lahko rešujemo na povsem naraven način", se zdi nekoliko pogumna in tvegana, saj do današnjega dne še ni bila potrjena brezpogojna učinkovitost tega ali onega zdravila, vitamina ali podobno. Predvidevam, da je bilo z reševanjem mišljeno blaženje znakov bolezni.
Default avatar
Če bodo poškodbe takšne kot so bile po nekaterih otroških cepivih pri nekaterih posameznih otrocih, jaz predlagam evtanazijo. Glede na naraščajočo zadolženost držav, takšni ljudje ne bodo mogli plačevati v državno malho in zato je prav, da se jih odreši trpljenja. Kaj pa vi mislite o možnosti, da bi mlajše cepljene, če bi razvili strdke in možganske krvavitve evtanazirali?
Default avatar
Prijateljica je en teden po cepljenju začela bruhati, takoj po cepljenju pa ni imela nobenih reakcij, razen velike modrice pri vbodu. Je to normalno in zakaj pride do bruhanja tako pozno?
Default avatar
Oče (73) cepljen s Pfajzerjem, prva doza brez posebnosti, brez stranskih učinkov, mami (stara 71) se boji cepljenja oziroma "o njem ne razmišlja"; predvsem jo skrbi to, da jemlje zdravila za redčenje krvi, imela je že dve pljučni emboliji, je to dejanski pomislek, kako lahko prepreči kakšne morebitne stranske učinke? Želim jo prepričati, da se cepi, ampak hkrati razumem njene pomisleke glede na prebolele bolezni in vse.
Default avatar
Pozdravljeni,

zanima me, kako lahko s pomočjo naravnih eteričnih olj v času prebolevanja covida-19, ki je tako ali tako virusnega izvora in zanj ne obstaja zdravilo, ki bi ga pozdravilo (kot je penicilin na bakterije), pomagamo našemu imunskemu sistemu, da ga čim bolje, brez hujših posledic premaga?

Hvala že vnaprej za odgovor!
Default avatar
Pozdravljeni,
Zanima me ali so glavoboli posledica prebolele korone. Namreč, jaz jih imam odkar sem prebolela.
Default avatar
Mene pa zanima kakšna je ta študija, kje se je izvajala in na kakšen način.

Hvala.
Default avatar
Pozdravljeni,

ker sem velik zagovornik naravnega pristopa, pa v teh časih moram reči, ko toliko govorijo o vseh posledicah covida, je kar pogumno, da na ta način to sporočite.
Zanima me, kakšen je ta način, pa ne le po covidu, tudi po virozah.
Default avatar
Pozdravljeni, mene pa skrbijo predvsem negativne posledice cepljenja. Res bi se šla cepit ampak ker še nimam otrok me skrbi da bi lahko cepivo negativno vplivalo na mojo nosečnost v prihodnosti. Mislite, da bi bilo dobro da se cepim in potem poskušam "zdraviti" morebitne posledice? Kaj mi priporočate? Res sem v dilemi, ne vem ali naj s cepljenjem raje še kakšno leto ali dve počakam..Hvala
Default avatar
Ali lahko naredimo kaj preventivnega pred cepljenjem, da bi pomagalo, da ne bi prišlo do negativnih posledic?
Default avatar
Kaj lahko naredimo za preventivo, kakšen je vaš pristop?

Hvala
Default avatar
Kako pa obravnavate reakcije po cepljenju?
Ali to lahko tudi po rednih otroških cepljenjih kako pomagate? Ali pa po cepljenju proti klopnemu meningoencefalitisu?
Default avatar
Sem kronični plučni bolnik, z 73% pljučno funkcijo. Zaradi malomarnosti moje zdravnice še nisem bila cepljena niti z prvim odmerkom cepiva.
Strah me je cepljenja in možnih zapletov, kako naj se pomirim oziroma kakšne zaplete lahko pričakujem in kako jih blažiti ali se jim ogniti.

Kako lahko kot pljučna bolnica poskrbim za večjo imunost? Kaj naj naredim če zbolim za Covid 19? Lahko kako blažim simtome, da ne pride do kolapsa telesa?
Default avatar
strokovni naziv je napisal/a:
Naziv: profesor Termoregulacije telesa. To je metoda integrativne medicine.
Trditev ni ne pogumna niti tvegana. Sklicujem se na študijo, ki potrjuje učinkovitost eugenola pri citokinskem viharju in na veliko število študij, ki potrjujejo protibakterijsko in protivirusno delovanje eteričnih in hladno stiskanih olj in njihovih mešanic. Seveda se vedno uporabljajo kot dopolnilna terapija klasični terapiji, ki jo predpiše zdravnik.
Default avatar
Evtanazija za poškodovane je napisal/a:
To je vprašanje etike in pristopa posameznih držav k temu vprašanju. To je preširoka tema, da bi se lahko opredelil v tako kratkem času. Vsekakor je to tema vredna širše, javne razprave.
Default avatar
Marjeta9559 je napisal/a:
To stanje nikakor ni normalno. Velika modrica po vbodu govori o veliki poškodbi kapilarnega sistema pri mestu vboda. To verjetno govori o močni hiperfunkciji imunskega sistema. To povzroča vnetja. Predlagam, da se vaša prijateljica takoj obrne na svojega zdravnika in zelo koristno bo, da se obrne tudi na nas. V takšnih stanjih lahko učinkovito pomagamo.
Default avatar
vprašanjeee je napisal/a:
Default avatar
vprašanjeee je napisal/a:
Osebno menim, da je njena skrb zelo upravičena še posebno po že prebolenih hudih zapletih z ožiljem. Če pride do stranskih učinkov je dejstvo, da zanje ni odgovoren niti proizvajalec, niti država, niti zdravnik, ki je to terapijo svetoval ampak je odgovorna ona sama. Vam je to logično?
Default avatar
Olja so zakon je napisal/a:
Predvsem je potrebno vedeti v kakšnem stanju je naš kapilarni in limfni sitem. To je v bistvu naš imunski sistem. Potrebno je tudi poznati prisotnost najpomembnejših mineralov v telesu: cink, jod, kalcij, kalij, natrij, magnezij. Samo tako lahko natančno in učinkovito lahko uporabljamo eterična olja. Uporabo eteričnih olj brez predhodnega posveta z usposobljenim terapevtom odsvetujem. Delo na pamet zelo redko da dober rezultat.