Starševski čvek

Dvig starosti za prvi spolni odnos

Default avatar
V Hrvaški poteka burna družbena razprava, da se dvigne starost za prvi spolni odnos s 15 let na 16 ali celo 17, to je tudi povprečna starost mladih, ki se spustijo v spolnost. Ali je smiselno tud pri nas dvigniti mejo, morda celo na polnoletnost, o tem je bila zadnjič oddaja po radiu predvsem v smislu cepljenja proti hpv , ki je smiselno do 16 leta?
Default avatar
Kaj te briga , kdaj začne mladina seksat ??? Ko jih začne srbeti , in če je zaščita se ti nimaš kaj vtikat v to. Brigaj se za svojo RIT in glej , da boš vedno čista in umita , ko se spraviš k seksu.
Default avatar
Ne vem koga žuli seks mladih, jim msli kdo svečo držat? Morda jeznorite travmirane večno samske 40 letnice, ki jh je vsak dan več?
Default avatar
Državo briga, pravim da tudi pri nas strokovnjaki s področja spolnosti in duševnega zdravja mladih predlagajo dvig starostne meje.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Da ne cerkev?
Default avatar
Starost polnoletnosti bi bilo treba dvigniti na 21 let, do takrat pa nobenih spolnih odnosov. Od dopolnjenega 21. do 27. leta bi morali za vsak spolni odnos poslati izpolnjeno vlogo na občino in počakati na odobritev.
Default avatar
Tako je treba je napisal/a:
Japajade, spolni odnos lahko dovoli samo Janez Janša! Drugače nema!
Default avatar
Tako je treba je napisal/a:
To smo se zadnjič pri kosilu z mamo in gospodom župnikom pogovarjali. Midve z mamo sva bili mnenja, da bi se starost morala povišati na 33, ob tem bi pa seveda moralo miniti nekaj časa od cerkvene poroke, potem pa naju je gospod župnik popravil, da je včasih dobro začeti s spolnostjo veliko pred 20. letom, da hitro vznikne novo življenje, sploh če je darovalec semena obdan z Jezusovim sijem in teološko kompetenten. Nisem najbolj razumela, kaj je s tem mislil, ampak sva mu z mamo dali prav, gospod župnik že ve, kako je treba, da ni greha, saj ima izkušnje in modrost ter Jezusovo moč na svoji strani.
Default avatar
Marija Silverija je napisal/a:
In kaj mislijo doseči z dvigom starosti?! Torej v primeru da dva 15. letnika sexata? Ju bodo zaprli, kaznovali, bodo kaznovali starše?
Default avatar
excell je napisal/a:
Deviške pasove bodo začele mame dajat svojim sončicam iz čiste foušije, ker same niso več v krogu zanimanja, čeprav se imajo za najstnice.
Default avatar
Viharni spet stresa svojo jezo na babe, ker ne dobi za natepavat ...
Default avatar
Matriks222 je napisal/a:
Viharni je bil bojda vzdrževalec bazenov, v porničih take vedno ena bogata razvajena baba naskoči, ampak ne vem, če je v reali tudi tako.