Starševski čvek

Odvisna sem od šopinga in razprodaj:(

Default avatar
Ne morem si pomagat, šest ogromnih omar in dva stojala imam polna oblačil, tlačim že v zgornji del otroške omare, večina vse nenošeno, z etiketami in robe imam dobesedno za manjšo trgovino. Še kar kupujem, iščem modne trgovine po tujini in naročam po vsem svetu, tudi s Kitajske. Pajkic in jogerc imam čez 200 kosov vseh barv, vzorcev, z žepi, cargo varjante, usnjenih, potrganih, v jeans videzu...
čez 50 oprijetih jaknic in čez 50 plaščkov, vse možne barve Conversk, tud omejene izdaje... nekaj obleče hči ker imave obe S, tud čevlje vzame in sem naredila računico, da sem zapravila 8200eur za šoping skozi časovno obdobje dveh let. Za ta denar bi kupila lahk drug avto, v košarici na Angleški strani imam za 330 Funtov stvari in vem, da bo vse ostalo zloženo po vrečkah z etiketami, kr klikam vse kar mi je všeč, pa tudi če mi ni in je kakšna kurbiš stvar, kr dam jo v košarico. Včasih kr manjka nekaj denarja do nižje poštnine, včasih pa si ne morem pomagat in se borim, zaprem stran, zbrišem košarico, čez 10 minut se vrnem in poklikam še več....
Hčeri ne dovolim, da trga etikete z oblačil, perem ročno, pobiram mucke....
Očitno sem bolana v možak :(
Mož pravi, da je to moj hobi, tako kot je zanj biti lovec, sam njemu ni težk, če ne gre na lov, jaz sanjam stvari v košarici, spremljam preko pošte naročilo iz Ukraine, vsaki dve uri gledam kje je paket, je nedelja in ne bo nič novega menda, ker pošta ne dela, sam kar mislim da bo in sledim. Trgovine imam v beležnici in dnevno spremljam novosti, pišem datume razprodaj, kode za popust, če kdo kupi nekaj vnaprej nagledanega pred menoj znorim in mečem stvari po hiši, jokam, padem v depresijo in klikam vse drugo, tudi če mi ni všeč si zamislim, da bo pristajalo k nekem drugem kosu in pol leži v omari. Na tej trgovini čakam na razprodajo 80% off in sem kliknilana košarico, pisal naj zamenjam velikost ali izdelek, ker ni več na voljo. Jokam in se sekiram, naročila sem M in pišem maile šivilji, da bo zožala, pa spet vem da ne bom nikoli nosila:( Kaj naj naredim sama s seboj? Mami in mož mi pravita, da je to zato, ker kot majhna ni bilo denarja in nisem bila enaka drugim in ker sva dobila orvega otroka pri 13 letih, zato naj bi razvila to bolezen, ker se naj ne bi počutila enakovredno, vedno drugačno in zapostavljeno in revno. Nevem če je res tako. Stara sem 26 in živim s tem, se zavedam in ne morem nehat. Smo na svojem, sam pol plače zapravim mesečno za oblačila, to ni hobi, zapravljiv bolan egoist sem:( nevem zakaj to pišem in nevem zakaj sem, mogoče bo katera napisala da je ista in se bom počutila bolš. Se mi meša?
Priponke

woman-holding-card-while-operating-silver-laptop-919436.jpg
(82.34 KiB)

Default avatar
Najverjetneje si res bolan-a.
Default avatar
Pikica, če se te bolesti zavedaš... Si že na dobri poti k izboljšanju. Dobi si strokovno pomoč. Si bolana, a gre ti odlično. Priznati si, je glavnina!
Default avatar
Nekaterih stvari ne oblečem in jih gledam na daleč in samo prelagam, ker me je strah da se bo patent na hlačnici raztegnil zaradi širokih stopal, zato ne gledam petk, ker izgledajo noge v njih čudno in vse me tiščijo ob straneh. Nasploh strah me je da karkoli umažem, hčeri ne dovolim z oblačili blizu kuhinje, da ne pride mast na majčko, opozarjam naj nosi superge samo po asfaltu, naj ne brca z njimi....
res imam filing da se mi meša:(
Default avatar
Imaš problem. Dobro je, da se ga zavedaš in da si priznaš, da ni dobro zate to kar počneš. Predlagam ti, da si poiščeš strokovno pomoč, nekoga ki ti bo opora na poti do spremembe. Predlagam psihologa, psihiatra nekoga s strokovnim znanjem in izkušnjami, nikakor nekih samooklicanih terapevtov.
Default avatar
Prvega otroka sta dobila pri 13ih, zato si odvisna od nakupovanja? Potem pa kar k psihiatru, a ne?
Default avatar
Bolana sem verjetno je napisal/a:
Ne imej se za krivo, če se boš počutila bolje, sam zapravim 300eur mesečno za modo in se imam za normalnega. Oblačim se včasih kot klovn v roza, rumeno in turkizno in kombiniram z nežno zeleno in snežno belo. Včasih pa v stilu oblačil postapokaliptični cyberpunk, ninja techwear, da bo bližje in ko grem po ulici, ni človeka, ki se ne bi ozrl. Mislijo si, da sem hudičev odposlanec in tudi jaz imam otroka, 14 letno gospodično v devetem razredu, ki si izposoja moja oblačila, da izpade unikat in kot hudič med ostalimi. Zaradi stila mi je šola klicala csd, ker ne izgledam kot ata, otrok pa po njihovih opazkah kot mestna Tajska kurtizana, občasno pa kot striptizeta-->te besede so bile uporabljene s strani razredničarke in so bile naslovljene na csd.

Ne sekiraj se, važna je oseba, ne oblačila in stil. To ni bolezen, to si ti in če ti je nakupovanje všeč, se ne skušaj ustaviti. Če ti je dano, da si drzna, bodi drzna!
Default avatar
prvi otrok je napisal/a:
Ravno računam ja, da bo zgleda kmalu že babica :)

Iz VB pa nikar ne naročaj, ker ti bodo po novem zaračunali še DDV in carino - na 330 funtov raje sploh ne grem računat dodatnega stroška, verjetno blizu 200 evrov.
Default avatar
tudi odvisna od razprodaj je napisal/a:
Cca 100eur pride če ima nizko ptt. Pa dva tedna držijo pošiljko in vse razpakirajo in umazejo. DPD mi je pripeljal brez carine original zapakirano paket za 470eur. Sem pričakoval 130eur stroška, nič. Prek navadne pošte pa plačat vse postopek, davek, carino in se odkupnino. hlače dvoje usrane, mokre hlačnice in preslatano vse, niti zložili niso nazaj. Sam nametali nazaj v škatlo in zasalotejpali. Nema več nič prek pošte Slovenije. Že zaradi odnosa ne.
Default avatar
Aja, treba pa pazit, ker Angleži so svinje, sploh za svoje znamke. Če gledaš eno stvar in nastaviš ceno na gbp, bo cena 10 gbp, če na eur, pa cena za isto stvar 35eur. Ima velik trgovin napisano v pogojih poslovanja kot terms, da mora biti za obiskovalce iz EU cena nastavljena v eur in da se cene za njihove znamke lahko razlikujejo. Naročiš izdelke za 150gbp, pol pa daš v eur in dobiš 800eur ven. Ni popustov za Evropo. Če plačaš prek gbp in daš proceed to PayPal chechout, ti pa keš vzamejo, kr si kršil pogoje poslovanja. Previdno!
Default avatar
Bolana sem verjetno je napisal/a:
pejdi malo off z neta pa z instagrama in začni živet real life, ti princeska
Default avatar
Ni tolk je napisal/a:
Sem opazil in celo doživel isto. Kupoval sem na buhu, plačal v funtih s popusti in čakal paket. Dobim mail po treh dneh, da je naročilo preklicano po 7.5 in 7.6 točki pogojev, ker sem iz evropske unije in da popusti veljajo samo za Angleže, za Evropo pa velja polna cena brez znižanj 🙄 Ponudijo mi vračilo denarja, pošljem trr, potem pa stroški obdelave vračila 80€ in pretvarjanje v evre 15€ a naročil 5 hlač in 3 pulovere skup za 120 funtov. Stran vržen dnar govna jedna, nikoli več. Ko iščeš izdelke, kaj imajo pod novo niti kupit ne moreš, če že pa cena x10 proti Angležem. Gnoji neenakopravni res da ni večjih pa 10% višji popust če si črnc. Mislim res wtf🙄
Default avatar
Bolana sem verjetno je napisal/a:
Najprej si kupi predplačniško kartico brez dostopa do interneta za 90 dni. Brez tega boš težko nehala brskat po internetu.
Potem naj da mož na domač računalnik geslo in tebi odobri dostop do maila in mona :)
Vrni vse kartice razen debetne, da ne boš mogla plačevati, tudi če boš hotela kupovati.
Naredi red med oblačili, omaro po omaro in prodaj vse, česar ne bosta nosili ne ti, ne hči.
Vsak dan 1 uro generalno čisti en prostor. To bo tvoja terapija. Če imaš čas na netu viseti, ga boš imela tudi za čiščenje.
Čiščenje je ponembna terapija, ker delaš red v prostoru, omaru, v glavi. Vztrajaj 90 dni.
Mesečni znesek, ki si ga zapravljala za šoping, meči nekam, kjer ga boš videla, ne boš pa mogla vzeti ven. Recimo v steklen kozarec za vlaganje, ki ima dobro prilepljen pokrovček, luknjo na vrhu. Moraš videti, kako prihranek raste.
Default avatar
Te hitr zasvoji, sploh ko najdeš kako trgovino po tvojem okusu in si enkrat kupiš 3 pare čevljev, pol vidiš še ene, pa še ene in zapadeš v šoping manijo. Jaz sem tip, sam tele Chuck Taylor konverske so imel znižane za 80 posto, po 15eur matr, jih mam tud vseh barv zdej, nizke in visoke, ene pet parov jih še obul nisem :/
Default avatar
Ma ja, to je zato, ker nimaš nobenega drugega hobija.

Jaz mam trenutno za hobi zvočno izolacijo. Že najmanj pol leta vsak dan pregledujem in berem.

Ampak šele pred kratkim sem si že ustvarila nekaj excelov datotek, kamor si zapisujem najboljše rezultate, seveda v debiceblih. Preštudirala zvok. Ugotovila, kateri čepki najbolj pomagajo. Ene sem naročila iz Amazona, zmanjšajo za 38 dB.

Pa še vedno sprašujem, povprašujem in iščem...

Pa veš zakaj?

Ker sem revna, zvočna izolacija je pa predraga, da bi jo lahko dala enemu profiju za delat. In sedaj jo bom naredila sama, čeprav me že sedaj skrbi, da bodo stene vse krive.... Sej ne, da jest tega ne znam narediti, samo mal bo najbrž vse krivo....
Default avatar
Ni tolk je napisal/a:
100 evrov bo prišel samo DDV in obdelava. A carine ne zaračunajo? Ker pazi, če je made in UK, carine ni, če bo pa made in China, pa upalijo še carino za vsak paket nad 150 evrov.
Sem gledala na nemških forumih, folk pač ni pomislil, da je zdaj kaj drugače, in so plačali za carino in DDV še cca 70 procentov gor.
Default avatar
Naročila sem Philip Plein fake roža plašč z napisom zadaj za 50000e..in ga imam v omari. Drugo od te znamke nosim, predvsem usnjene jakne..
Default avatar
Bolana sem verjetno je napisal/a:
Ahhh,saj ni nič narobe. Če ti vse to znese finančno, prostorsko ,časovno...se nimaš kaj sekirati.
Default avatar
Kaj pa jaz je napisal/a:
50000€? Jaz sem ga dobila za 1700.
Default avatar
Xfactor je napisal/a: