Izgorelost

Odgovarjajo: mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Psihoterapevt, ki deluje na področju izgorelosti

Default avatar
Pozdravljeni,

že leto in pol se mi pojavljajo predvsem fizične težave na telesu (bolečina v prsnem košu, glavoboli, težave z želodcem in prebavo, srbečica, nespečnost, pritisk v glavi, utrujenost, zategnjenost mišic, vnetje ustne votline...) katerim se ni našlo vzroka, saj so bili vsi izvidi brez problema. Ti simptomi se samo nalagajo in vsake toliko se pojavi kakšen nov. Ob vsakem v redu izvidu pa se je kot možen vzrok vedno omenjalo stres. Predvsem v zadnjem času pa se je začelo poznati tudi na psihološki ravni, postajam hitreje razdražljiv, večje nihanje v čustvovanju in opazim, da me prisotnost stresa močno utrudi in vrže iz tira.

Poizkušam se rešiti teh težav (poizkušam si narediti manj stresen delovnik, začel sem tudi z meditacijo, več spanja, bolj zdrava prehrana, več športne aktivnosti...), vendar mislim, da mi samemu ne bo uspelo rešiti te težave.

Sam še nisem bil nikoli pri psihoterapevtu in je to področje novo zame. Prosim za priporočilo psihoterapevta, ki je dober na področju izgorelosti. Iščem predvsem v okolici Maribora (če pa obstaja kakšen izjemno dober psihoterapevt na tem področju, pa je lahko tudi dlje).

Hvala in lep pozdrav!
Default avatar
Spoštovani,

ja, opisujete klasično zgodbo izgorelosti. Psihoterapevt z zadovoljnimi klienti z izgorelostjo v okolici Maribora bi tudi mene zanimal. Bi ga lahko večkrat priporočil. Mogoče je tudi, da je moje poznavanje mreže psihoterapevtov pomanjkljivo.

Najbrž ne bi imelo posebne teže, če bi sam komentiral kvaliteto svojega dela. Delam pa kot psihoterapevt s klienti s težavami z izgorelostjo že dolga leta. Pogosto prihajajo klienti, ki ne živijo v Ljubljani. Običajno se dogovorimo tako, da vsaj nekajkrat pridejo na srečanje v živo, potem pa srečanja preselimo na splet. Glede samega procesa psihoterapije niso potrebni zadržki. Vse teče sproščeno, postopek obranvane izgorelsti je znan in preizkušen. Teče tako, da klient zelo hitro razume vlogo procesa in hitro sam prevzame odgovornost za svojo rehabilitacijo.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si

Moderatorji

mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet