A je tu kakšna kateri se je fant ubil-samomor?
A je kakšna ženska tu, ki je pustila fanta/moža, ta pa se je zaradi tega ubil?
Ali vam je kdaj žal da ste se poigravale z njim in njegovimi čustvi?
Pa pustimo alkoholike ipd. pri strani, govorimo npr. o dobrosrčnem človeku, ki je bil izdan in prizadet s strani njegove najdražje in je zato naredil samomor.
Pa če pogledaš resnici v oči in si nehaš lagati, da si je sam kriv za to in si priznaš, da si ga čez rob ravno ti porinila, kakšen bi bil odgovor?
Moj si je že pred tem rezal žile, pa plin je odpiral (cel blok bi lahko šel v zrak, če bi bil kadilec), 10 obletnico poroke pa je odšel v , kjer smo nabirali borovnice in so ga našli po treh dneh obešenega- Niso mi pustili gledati, zgledal pa je baje grozno, precej pomodrel ali počrnel, jezik mu je visel iz ust, pa v gate se je usral, čeprav ne vem od česa, saj že par dni pred tem ni zmogle nič jesti.
Po borovnice pa ne gremo več tja z otrokoma. Se mi zdi, kot da je nekako še vedno tam prisoten, starejši ga je pa videl v belem oblačilu in mož ga je klical po imenu….No, šlo mu je predvsem za to, da otroka prejemata pokojnino po njem. Oba brez službe, brez dohodkov.
Kako se je pa vaš pokojni mož pokončal?
Pozabljaš, da se gre tukaj za čustva ljudi s katerimi pa se drugi ljudje naj ne bi igrali. Sej to razumeš? Moral bi razumeti, če imaš vsaj malček sočutja v sebi.
Sprašujem pa v temi ali so se take ženske kdaj zasekirale zaradi tega, ker so nekoga pognale čez rob?
Vem npr. za primer, ko ga je ženska pustila, vzela nazaj, še enkrat pustila – in takrat je poskusil narediti samomor ampak neupešno. Potem se je pa nesramnica spet vrnila in mu spet zmešala glavo in pustila, no takrat je pa uspel pokončati svoje življenje, ker ni več zmogel. Očitno jo je imel preveč rad, verjetno je imel tudi svoje težave, ali pa tudi ne.
Samomor narediš ti sam. Nihče drug ni kriv za to, samo ti. Ostali živijo dalje.
Isto kot alkoholiki, mamilarji in podobni. Sam si zlivaš alkohol v grlo, sam se špikaš z iglo, ker tako želiš. Nihče te ne sili.
Te je ena prizadela. Se zgodi. Lahko igraš žrtev kot DXY (preberi njegove teme na forumu) in se smiliš sam sebi, kriviš druge. Lahko se pa vzameš v roke in nekaj narediš iz svojega življenja, spotoma spoznaš novo sorodno dušo in z njo uživaš novo življenje.
Ni odgovoren za tvoje custvene reakcije, kot ti sam. Nihce se s tabo ne more poigravati, ce tega ne dovolis sam. Ce si na ravni otroka potem seveda krivis druge. Normalno razumen in odrasel clovek, bo reagiral odgovorno do samega sebe in ne bo dovolil poigravanja z njegovimi custvi. Tak clovek bo sam zapustil partnerja, ne pa da izigrava zrtev. To so razmisljanja na ravni otroka. Ce nisi dorasel odraslemu zivljenju, potem prvo odrasti pol se pa spilaj partnerstva.
Kriviti druge za samomor nekoga je ravno tako otrocje.
Ce clovek ne zna osnovne zivljenske situacije imeti pod kontrolo, tak naj se zdravi ali pa gre na oni svet, zal.
Tega se nisem dozivela, da bi nekdo storil samomor, ker ga je partner zapustil. Niti ne poznam nobenega. Na to temo bi pa povedala, da nekatere osebe so zelo custvene in taksen razhod zelo vpliva nanje. Ko se je z menoj eden delal norca in me na koncu prizadel, nisem pomislila na samomor to ne. Sem bila pa vec, kot eno leto na dno. Od tega je minilo 5 let. In sele zdaj sem nekako pripravljena na novo vezo.
Bi pa opozorila ljudi naj se ne igrajo s custvami, ker te full bolijo.
Ce pa ena veza ne gre, ne mores biti z nekom, ker grozi, da si bo kaj naredil.
V življenju je tako, da imamo vpliv na nekaj stvari, vpliv imamo na svoje odločitve, na svoja ravnanja, na to, kako bo druga oseba reagirala pa večinoma ne. Ta oseba ne obstaja na svetu zaradi tebe, je svoj človek, s svojimi odločitvami, s svojimi izkušnjami, s svojo potjo. Vajin odnos je bil vajin, kar pomeni, da sta si v njem oba stopala naproti. Če se ena oseba odmakne in odnosa ne želi več, je od druge osebe odvisno, ali bo naslednjič, če se vrne, spet pripravljena stopiti naproti ali pa se bo odločila, da odnosa s to osebo na podlagi slabih izkušenj ne želi več. Postavi mejo osebi, ki ga je ranila. Sčasoma mogoče zmoreš jemati situacijo kot učno izkušnjo, ki te nekaj nauči o svojih mejah, pričakovanjih. Sam postavljaš svoje meje. Nihče ti sebe in odnosa ne da, nihče ti ne bo nenehno na razpolago. Stopiš lahko le do pol poti, druga polovica pa je prostor druge osebe, s svojimi mejami, na katere vpliva nimaš.
Je prav, da se igra s tvojimi čustvi? Ni.
Se splača zaradi tega fentat? Ne.
Je sčasoma lažje? Je.
Normalno je, da ob razhodu čutiš žalost, jezo, razočaranje, zamere, da se počutiš izdan, da si prizadet. To moraš nekako predelati. Samomor ni rešitev, niti ni maščevanje.
Nikakor ne odobravam tega, da se ljudje igrajo s čustvi. Moški z ženskami in obratno. Nekateri enostavno ne morejo prenesti tega, da jim nekdo stre srce. Da pa gre nekdo zaradi tega delat samomor, se mi ne zdi normalno. Verjetno ima kakšne travme že od prej. Tudi razočaranja so sestavni del našega življenja.
Pred davnimi leti me je pustil fant. Sploh so se mi v tistem letu dogajale hude stvari. Bilo mi je hudo, zelo hudo. Zjokala sem se, ampak sem šla naprej! Dokaj hitro sem se pobrala, si našla drugega fanta, se poročila, si ustvarila družino. Na kraj pameti mi ni prišlo, da bi zaradi tega naredila samomor.
Vem pa za primer iz sorodstva, ko je fant zapustil punco. Ta punca je hotela narediti samomor, ne vem pa, če ji je uspelo. Čez kakšnih dvajset let potem, je ta isti moški naredil samomor. Ne vem sicer, iz kakšnega razloga, verjetno je bil zraven alkohol.
To so težke stvari.
Ze tako je samomor izhod za reve in strahopetne, razen v primeru, ko je clovek zelo bolan in res ne more resiti zal neizogibnega trpljenja.
Nihce mi naj ne rece, da moras za skok s stolpnice ali spago imeti neverjetno kolicino poguma. Ne, zelis, da bi drugi videli, kako ti trpis in si obenem zelis, da te pravocasno najdejo in resijo. Pa se najveckrat to ne zgodi.
Tisti pa, ki obenem za tako idiotsko dejanje krivi druge, je se posebej usrana reva. Tak bi se mogoce fental kadarkoli, ampak, a ni lepo nekoga okriviti za to, ker si sam mascevalen?
En moj bivsi mi je, ko sem ga po letih njegovega sranja zapustila ,mesece in mesece pisaril, da se bo vrgel pod vlak, pa ustrelil ipd…pa naj se, sem si mislila, njegova odlocitev bi bila, ne moja. No,in model se danes, po dvajsetih letih zivi in najbrz izsiljuje kako drugo.