Starševski čvek

Ni čeveljčkov, čevljev, ...

Default avatar
Mraz, vlaga čevljev pa ni v omari. Lanske so fuč. Avtobusi ne vozijo in treba je peš ali s kolesom. Mraz in sneg.
Otroška stopala rastejo. Kupovanje obutve je projekt ki zahteva pomerjanje, pa še temu navkljub dostikrat ko se obutev prinese domov ugotovimo da pa le ni povsem takšno obuvalo kot bi moralo biti.
Že preden je mraz pritisnil so vse prepovedali.

Ognjemeti in kompleti z različnimi svetlobnimi in zvočnimi učinki pa bodo naprodaj je razvidno iz fotografij in besedila v enem od tedenskih katalogov neke trgovske verige?

Pa nobeden nič ne reče od nikjer z vrhov glasu.

Res ljudje ki so na toplem za štirimi stenami in dneve in noči meditirajo in manipulirajo vodijo to državo in trpinčijo blesave Slovence. Vsi samo proti JJ, pa proti orožju, pa policijskemu nasilju, po drugi strani lovijo otroke in starce brez mask.
Osnovne stvari so pa nepomembne.

Vse skupaj gre v tri krasne!
Default avatar
Se strinjam. Imam take v mislih, otroke, starejse.

Meni tudi kot zanalasc marsikaj manjka. Oz bunde za na sprehod niso vec kvalitetne pred mrazom( preprane), cevlji kot zanalasc zaradi dezja fuč.
Ampak naraje kupujem osebno, ker vidim in na dotik. Ne po spletu.
Default avatar
Sem proti vsaki pirotehniki. Vsa čast tistim trgovinam, ki tega ne prodajajo. In fuj tiste, ki to prodajajo.

Kar se pa čevljev tiče pa tudi nimam težav. Obujem lanske, predlanske, še bolj stare. Nekateri moji čevlji so že 10 let stari.
Ne kupujem vsako leto novih.
Isto velja za oblačila.
Predvsem pa jeseni ne kupujem zimskih oblačil, obutve. Takrat je to najdražje. Razen, če imajo še kje kake stare modele.
Default avatar
Res se ne da ustavit otroških nogic da ne bi rasle. In čevljev da se ne bi uničili prav zdaj.
Tudi jaz kot zanalašč nimam čevljev. Zadrga se jim je pokvarila. Drugi so bili že lani čist bogi, pa sem rekla, za do konca sezone še bodo.l Zdaj pa imam.
Po internetu čevle kupovat je nemogoče. Razen seveda če veš za točni model in številko.
Default avatar
Jaz pa že od prej kupujem otroške čevlje po netu - vem katere znamke imajo ustrezno kopito in sem jim zvesta. Še nikoli zamenjala. Kupi tisto kar je imel lani, samo 2 št. več. Točne mere notranje dolžine za vsako znamko najdeš na netu.
Default avatar
Dej no dej. Vedno so otroci nosili malo premajhne in malo prevelike. Kupi pac stevilko vecje od tistih,ki so mu sedaj prav. Bo imel pa dvojne stumfe notri. Vsak spletni prodajalec ima mere kako nogico zmeriti z ravnilom in kateri st.ustreza. Zase pa najbrz ves kaksno st imas a ne? Skibutske ne rabijo bit na knap. Pa se v solencke,ki jih imas s sabo v vrecki preobuj, ko prides na cilj. Vse Rusinje tako hodijo okoli..do restavracije, gledalisca..to dame znajo. Ene za sneg in plundro in potem klasicne lepe cevljcke za interakcije. Sicer pa res cudno kako to vse zadnjo rundo planirate. Jaz sem ze zdavnaj imela zimske hlace,brezrokavnike,cevlje in bunde za oba otroka. Ste tudi sicer tako kampanjski in neorganizirani? Jemljete tudi kredite za poletni dopust? Zivljenje se vendar nacrtuje za kak dan,mesec vnaprej. Ne mislim nic slabega samo predlagam za nek nov miselni tok morda.
Default avatar
no drama je napisal/a:
Žal. Za moje pojme nemogoče prave čevlje prek spleta. Razen če si šlampasta šklemfa, ki je vajena da je vse malo na približno ali pa v primeru, če si ves dan doma in ne hodiš temveč se voziš.
Default avatar
Nemogoče je napisal/a:
Ja prav. Potem pa bodite bosi in besno cepetajte, pa čakajte na čudež. Trenutno je splet tvoja edina možnost. Vzemi ali pusti.
Default avatar
Ni šans, da peljem moji punci v nakup čevljev. Ker vem, da se bosta zapičili v najbolj svetleče, bleščeče in načičkane, čeprav bodo čisto neprimerni. Raje izberem na netu in ko pridejo jih pomerita in brez "ulterior motive" in če niso ok zamenjamo. To se je zgodilo samo 1x.
Default avatar
Ottttro je napisal/a:
Jaz zase prakticiram podobno. Ne maram nakupovanja oblačil, obutve.
In potem sem več let zvesta isti znamki. Pa ne zato, ker bi bila mahnjena na znamke, amapk, ker potem točno vem: aha, tole rabim številko 39 in to je to :).
ALi pa oblačila: najdem ok kavbojke, potem pa kupim še recimo dvoje enake. Pa sem za več let rešena nakupov kavbojk :).
Default avatar
Avstrija baje odpira trgovine.
Default avatar
Rebert de Miro je napisal/a:
Res je. Od ponedeljka so trgovine odprte. Pa tudi policijska ura je sedaj samo od 20-6ih in ne več 24h.
Gostilne, hoteli se odpirajo sredi januarja. Trgovine, muzeji, knjižnice so se pa ta teden odprli.

Aja, 19.12. se meja zapre. Če bo kdo iz Slovenije prišel v Avstrijo ga čaka 10 dnevna karantena. Do 19. pa ni panike.
Default avatar
kupite na spletu, saj ne bo konec sveta zaradi enih čevljev
Default avatar
nimam problemov je napisal/a:
Seveda nimaš problemov saj star človek ne raste več. Otroci so pa v premajhnih čevljih. Zakaj bi zaradi politikov nosili pošvedrane čevlje sorodnikov? Tole čist adijo pamet.
Default avatar
Seveda nimaš je napisal/a:
Hja, glede otrok pa res ne vem svetovat.
Ko sem bila otrok, sem bolj kot ne vedno nosila rabljena oblačila in obutev. Kar pa je mama novo kupila, je pa vedno kupila preudarno, ko je bilo kaj v akciji, ne recimo zimske obutve tik pred zimo. Tako, da sem se že od malega naučila preudarnosti. Pač nismo bili bogati, zato je bilo potrebno vedno vse preudarno nabavljati, torej ne tik pred zdajci.
Default avatar
In narod se sploh ne pritožuhe je napisal/a:
In to si se zdaj spomnila? 16.3.20 se je yačelo, Bo treba možgan vklopiti.
Default avatar
Tuhtaj vnaprej je napisal/a:
Spomladi ni bilo mraza. In bolj optimistične napovedi so bile.
Default avatar
Kakor hočeš je napisal/a:
Se strinjam. Očitno ima težave z prilagajanjem. Ne more vedno hrepeneti po idealu. Včasih mora človek tudi malček se prilagoditi in kaj malega potrpeti. Čevlji za sneg, plundro ne rabijo biti na knap. S sabo ima lahko tiste, ki so ji perfektno uliti. Menda ja ni problem javna podoba med pešačenjem :) ? Od takih neprožnih komplikatorjev je za bežat. Poslovno in privat.
Default avatar
In narod se sploh ne pritožuhe je napisal/a:
imaš pa velike težave ne samo z predvidevanjem ampak tudi z dojemanjem. Zdaj pa dobro poslušaj! Vse skupaj bo trajalo do sredine pomladi. Tudi, če se vmes kaj odpre za teden, dva bodo sledile katastrofalne posledice. Mrtve bodo odvažali z kamioni kot v Bergamu in narod si bo sodbo pisal sam. Zato računaj!! Do močnega sonca in gibanja na zraku tj v naravi ne pričakuj, da bo dejansko kakor koli boljše. Tudi tisti, ki se bodo cepili potrebujejo dva odmerka in epidemije pač trajajo. Po poletju bo več ali manj ok. To je naš zadnji (a mora biti dolgotrajni) lock down.