Starševski čvek

Kaj najprej naredite zjutraj, ko vstanete? Se preoblečete? Naredite v pižami zajtrk? In kaj sledi potem?

Default avatar
Kakšno je zaporedje, dokler ne zapustite doma, če ga, seveda. Najprej zajtrk, poljubček dragemu oz. dragi ali se prej preoblečete in umijete in potem zajtrk, morda jutranja telovadba? Ste še nekaj časa v pižami med vikendom?
Default avatar
In nato sledi masturbiranje.
Default avatar
1. WC
2. kava
3. MON
4. kopalnica
5. služba
Default avatar
sladka pižama je napisal/a:
Iz pojstle direkt pod tuš da se zbudim oz pridm k seb. Potem si še 1x umijm obraz, zobe. Se preoblečm v trenirko. Potem pa odvisn a je takrat že dan al je še tema, najprej kava pa potem en lahkoten tek al pa obratn. Zdej npr počas zaključujm s kavico in se prpravljam mal športat. Potem še 1x tuš in ko sm doma, se preoblečm v drugo trenirko, ko grem delat al pač nekam pa v neki druzga.
Zajtrkujem pa kasnej.
Default avatar
Med tednom je seveda drugače, a vikendi so za počitek in uživanje, kolikor se le da. Poskusim spati vsaj pol urce dlje kot med tednom, potem se stisnem k dragemu in se pomuckava. Malo potelovadiva. Potem nastavim za kafe, se stuširam z mrzlo vodo, uredim, preoblečem v udobna oblačila in pripravim zajtrk za družino. Ko z dragim spijeva kavo, zbudim še otroka, odprem vsa okna in rolete, poberem posteljnino in jo dam prat. Nahranim še ljubljenčke in ponavadi se kam odpravimo na sprehod za dve uri.
Default avatar
sladka pižama je napisal/a:

Trenutno nisem v zvezi, zato se v veliki zakonski postelji zbudim sama in nimam komu dat ljubčka:( Ampak, po drugi strani, imam pa veliko prostora samo zase.

Vstanem, najprej si v kopalnici umijem obraz z mlačno vodo, pristavim za kavo in si naredim zajtrk. Zob si ne umivam pred zajtrkom, ampak po zajtrku. Potem pod tuš (med vikendom, če je zjutraj delovni dan, se raje študiram zvečer), pa oblečem trenerko in šibam ven na sprehod.
Default avatar
Ob delovnikih je hiter skok iz postelje, umivanje, vmes hitro pripravim kavo in gas.
Ob prostih dnevih se zbujam kasneje, kljub temu je to še vedno zelo zgodaj. Skuham si kavo, dve in grem z njo nazaj v posteljo. Prebiram novice in uživam v tišini jutra. Nato če se le da, grem ven na sprehod ali krajši tek.
Default avatar
Razlicno.

Najraje pa. Zjutraj skuham, spijem caj. Pod tus. Potem zajtrk in ven. Zdaj ko so jutra bolj sveza, pred sprehodom berem knjigo, pol ven.

Obicajno pa, tus. Caj. Zajtrk.
( Posodo, pult umijem. Posesam, pomijem tla. Ali vse to ali nekaj od tega pred, po sprehodu)
Sprehod. Naredim doma kar rabi oz nisem pred sprehodom od nastetega. Tako da imam popoldan fraj, oz me povecini do polnoci ni domov.
Default avatar
Najprej wc, nato dvignem roleto in ko zagledam meglo, mokro cesto, grem nazaj v posteljo, vzamem telefon v roke, prečekiram fb, mon, kaj napišem, če mi je, počas bo po kake pol ure cajt, da se oblečem, nardim kapučin, začnem hladilnik odpirat, ker to dvigne psa, tko spotoma naštimam zajtrk za našega malega velikana in mu ga s kapučinom dostavim v posteljo, pač pocrkljam ga, ker že iz prakse vem, da ti skupni trenutki ne bodo za zmer, sama pa spijem tist kapučin in grem na pasji giro. Dolžina le tega je odvisna od vremena, mraza in volje obeh. Ko pa pridem nazaj se po tušu, začne premetavanje piskrov, pa obvezno čekiranje mona, če je kdo kaj odgovarjal...na fb tud skočim, da najnovejšo pasjo slikco gor prpopam.
Bogami, da mam med tednom manj opravkov zjutraj, sploh ne vem zakaj tko vikende čakam.
Tko, zdaj sem prišla do tja, ko grem vodo dat gret :-)))
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
Vau, imate vsi mirna jutra?!
No, jaz med tednom. Zazvoni budilka, skočim pokonci, letim v kuhinjo, prižgem radio, skuham čaj, namažem dva kosa kruha, segrejem 2 skodelici mleka in nastavim na mizo. Letim v kopalnico, se na hitro stuširam, vmes že uleti mlajši B, ga pošljem v kuhinjo na zajtrk, ta čas, ko se brišem, uleti še starejši A in se cmeri na tleh v kopalnici. Se oblačim in mažem, s tretjo roko objemam jokajočega, s četrto umivam tistega, ki je od zajtrka. Jokajočega prepričam, da se začne oblačit. Dam B na kahlico, pa mi vmes uide in laufa po stanovanju z nago ritjo, po možnosti še kaj kaplja za njim. Medtem A še kar sedi v kopalnici na vedru pralnega praška in ima oblečeno eno nogavico. Nekako se mu pomagam obleči do konca, ujamem B in ga zavijem v plenico in oblečem. Potem A je, za B pobrišem polito mleko in iščem kos kruha, ker ga prej v tako kratkem času ni uspel pojesti, ga najdem navadno za sedežno. Nekako pojesta do konca, jaz tudi spijem čaj in si vmes kuham kavo, ki jo kar stoje spijem, ta čas pa pomivam umazano posodo. Nato se hitimo obuvat in oblačit, pa en joka, ker ne bi te bunde, ampak tisto, ki je v pranju, pa drug, ker bi rad nesel s sabo eno igračo in je ne najde... Letimo po stopnicah, vmes odnesemo še plenico v kanto, potem se dereta, ko ju privezujem v avtosedeže, med vožnjo se cufata ali pojeta. Pridemo do varstva, kjer ju odložim in si grem odpočit v službo, ker potem me čaka spet kričajoči kaos do osmih zvečer.
Med vikendi bi malo dlje spala, pa začneta točno od pol 6, namesto budilke skakat po meni...
Default avatar
Vstanem zgodaj okol 5h , najprej kopalnica wc, tuš, zobje, nega obraza, deodorant. Do pol 6 sem fertik. Pripravim zajtrk, skuham kofe potem vstane moz okol 6h se uredi in pride dol na zajtrk in kofe, potem gre v službo. Isto otroc, Samo včasih nočejo zajtrka. Potem uživam lepo sama, imam mir, grem na mon, pa novice, maili, uredim kake dokumente, potelefoniram če je treba, vmes sesalc lavfa, kak stroj za pranje in sušenje, itd. Skuham kosilo itd
Med vikendi pa ne delam nič ozSamo tisto kar je nujno, vstanem spet prva okol pol 6 ali 6 , drugi spijo dlje med vikendi. Cista rutina
Default avatar
Pristavim vodo za kavo in grem na wc.
Spijem kavo.
Tusiranje, oblacenje.
Zbudim podmladek in grem v sluzbo.
Default avatar
Med tednom vstajam ob 4.ih tam je rutina tako: v pižami ven s psom po dvorišču cca. 10 minut, wc, zobje, tuš, oblačenje, svža voda za psa in nahranim mačke, očistim wc od mačk, potem hitro poštimam še kokoši, race, kozo, odhod. Pozimi vstanem uro prej če je sneg in čez pižamo na vlečem trenirko, wc in potem s psom lopatava sneg 1-1,5ure, ker imam dolg dovoz do bajte. Kavo spijem kr v ambulanti, ko pregledujem kartoteke, izvide.
Med vikendom vstajam med 7-9,če ne grem kam. V pižami: pes, mačke, kokoši, race, koza, wc, tuširam se samo zvečer. Če ne grem nikamor na njivo, hribe, mesto sem do 11h v pižami s kavo v roki 2 skodelici. Potem zbezam otroke in gremo na 1-2urni sprehod. Potem se preobleče in okoli 13h začnem s kosilom. Med vikendi imam krepki zajtrk in lahko kosilo ob 14h. Potem različno, lahko se en sprehod, malo sem in tja s perilom in čistili, malo obiski pri nas ali mi drugje (večinoma stari starši) , al kaj pečem, al sem na vrtu, njivi al pa gledamo filme, beremo, igramo od lego kock do monopolija.
Če med vikendom delam-beri ritual med tednom.
Default avatar
Trenutno bolj v izi ker delam od doma.
V "normalnih časih" pa vstanem, wc, sprat fris, voda, telovadba, pospravt posteljo, tuš, lasje, uredit se za službo. Kavo pijem v službi. Zajtrka ne jem.
Default avatar
Mivsismoroboti je napisal/a:
Zbudili so se spomini... :) Sem jih že skoraj "nadgradila" s kasnejšimi obdobji, a si potem rekla, naj ostane zapis tvoj. :)

Pri vikend ritualu si izpustila tisti, čarobni trenutek, ko prvič pripreš oči in je tik pred tabo en nos, ki mu sledi vzklik: "Si se zbudila!"
Default avatar
Jutro med tednom (če grem v službo ob normalni jutranji uri):
zbudim se ob šestih in žgečkam ženo deset minut, potem letim pod mrzel tuš za dve, tri minute, ogrnem kopalni plašč, se obrijem in namažem ksiht s kremo.
Grem v kuhinjo, kjer gospodinja postreže zajtrk in počakam da se počasi primaje še moja, medtem berem časopis in srkam belo kavo.
Ko je vsaj večina otrok sitih jim grem pomagat umit zobe in se jih umijem še sam. Potem gospodinja pospravi po zajtrku in mi pomaga do konca zrihtat mularijo, moja se ukvarja z najmlajšo.

Vikend jutra:
Zbudim se ko začneta otroka lezt iz postelje in po stanovanju ropotat z dalinci za risanke. Grem v dnevno, prižgem in naštimam risanke in grem nazaj v posteljo. Spotoma privlečem iz otroške sobe še najmlajšo in jo kar na najini postelji previjem. Potem se malo mečkamo. Vmes grem še scat.
Po dobre pol ure gre žena v kuhinjo in na mizo postavi zajtrk, ki ga v večini pripravimo že prejšnji večer. Jaz medtem s tamalo v naročju kuham kavo na avtomat.
Tako se valjamo do ene pol desetih, potem se gremo oblečt, umit in običajno za slabo uro na sprehod. Skoraj vedno. Ko pridemo s sprehoda pospravimo postelje (ni gospodinje čez vikend) in se odločimo kje bomo jedli kosilo in kaj bi jedli. Ob dvanajstih smo tam, kjer smo rezervirali za kosilo. Zdaj ko je korona si naročimo domov in pripeljejo.
Potem damo otroke k počitku, midva se poseksava in greva gledat kakšen film. Popoldne ko se mularija zbudi smo pač spet v akciji - običajno gremo ven
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar
Mivsismoroboti je napisal/a:

Imela sem 3 vrtickarje naenkrat, se je zgodilo tudi tako jutro, itak da se pri majhnih otrocih, a sem gledala, da vstanem pred njimi in si dam pol ure zase, preden se dan zacne. Ker ce bi tako kot ti norela vsak dan, bi jih po treh mesecih dala v rejo!
Default avatar
d nben ne f*ka razn vage 😆
Default avatar
Teden: vstat, lulat, kozarec vode, pes na krajši sprehod, tuš, zajtrk, kava, zobje, oblečt, v službo.
Vikend: vstat, lulat, kozarec vode, jabolko, pes na dolg sprehod, tuš, oblečt, zajtrk, kava, zobje.
Default avatar
Tako jaz je napisal/a:
Najprej se stusiras in potem gres v stalo zivali futrat?
Meni je bolj logicno in higiensko obratno.