Starševski čvek

kakšen je za vas smisel življenja v letu 2020

Default avatar
kakšen je smisel življenja, če greš lahko le v službo in hitro domov. bog ne daj da bi bil ob 9 kje drugje kot doma in bog ne daj da bi se komu približali na manj kot meter in pol. je res vredno živeti, če gremo lahko le v službo in domov. vidijo nas le kot delovno silo ne pa kot ljudi, ki smo družabne živali. otroci v letu 2020...otroštva si ne bodo zapomnili kot igrivosti, razigranosti in najbolj brezskrben del življenja. najstniki brez druženja, zabave ? le zaprti v hišo in bog ne daj da bi se kdaj videli s prijatelji. in starejši v letu 2020 bodo namesti, da bi svoje zadnje mesece preživeli v družbi svojih bljižnih in zabave, smeha...zadnje dni življenja bodo preživeli sami.
Default avatar
Naj vam bo vsem smisel v služenju gospodu Janezu Janši.
Default avatar
Meni pa je to najboljše leto doslej!
Dovolj časa za družino, hobije, rekreacijo.
Naj traja
Default avatar
jlhdwu je napisal/a:
a, da si ravno z druženjem strupimo zdravje in prenašamo Kovid19, ti pa ne potegne??
Dojemi, da je to bolezen, ki uničuje človeško raso ... živali in rastline so nanjo imune.
Sklep: človeštvo se je samo zaj.ebalo ... ja, ja .. ti brezvezno bitje pri tem nimaš nič. Pomisli - bolezen lahko dobiš in še huje - jo širiš med ljudmi !!
Default avatar
jlhdwu je napisal/a:
Gres v sluzbo in domov, ker potem nimas nobenih drugih obveznosti, imas ves cas na voljo, da se posvetis sebi in svojim najblizjim, gres na sprehod, tek v svoji okolici, kaksnemu sosedu v karanteni prineses kak priboljsek, da mu olajsas stvar, poleg vsega pa tudi nic ne zapravljas, ker nimas kje.

Za otroke stalno jamrate, kako se nic ne druzijo zunaj, zdaj naenkrat pa so bogi, ker ne morejo ven s prijateljcki.

Mi smo odrasli brez cokolade, ce nisi sel cez mejo po njo, Kinder jajcek in zvecilke so bili nepopisno veselje, namesto novega iPhona smo si zeleli disecih radirk in tistih vecbarvnih kemikov, ki so imeli 5 barv v enem, evo, kako skromno smo ziveli, pa se konec 80ih je redno zmanjkovalo elektrike in ves kaj, ebela cesta, nismo zatravmirani!
Ti otroci bodo tudi preziveli teh nekaj mesecev kovida!

Ne dramatiziraj prevec, delas skodo sebi in svojim bliznjim!
Default avatar
Dokler smo zdravi, je to leto super. Dovolj časa za družino - končno! - otroci srečni, ker smo toliko doma, se zabavamo, pogovarjamo ... Res je fajn.
Default avatar
Smisel je v samem življenju.
Za tiste ki ne znajo biti sami s sabo ali ne delijo sebe z svojimi domačimi (mož/žena, otroci)pa dobra priložnost za povezat se s seboj in njimi in iskreno delit z njimi.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Sr pravi, ironicno, covid zblizuje ljudi?...beovica pa v luft...vzdrzujte distanco hehe
Default avatar
jlhdwu je napisal/a:
Počutim se kot v zaporu. To ni nikakršno življenje, vsak dan trepetati kaj si bodo še izmislili, kakšne vse butaste ukrepe bodo sprejeli, ali bomo še imeli službe, bomo lahko nahranili otroke, kakšna bo naša prihodnost. To ni življenje, to je vegetiranje, umiranje na obroke. Če se bo tako nadaljevalo, me raje več ni kot da mi vse vzamejo in vsi pocrkamo od lakote.
Default avatar
svinjarija na kubik je napisal/a:
Poguglaj sledeči pojem: drama queen
Default avatar
Vprašajte se zakaj imate tako potrebo po tem da morate "nekam it"? Zakaj vam vaš dom, vaša družina in vi sami sebi niste dovolj?
Tudi jaz zelo rada potujem, se družim, grem na koncerte... in te stvari letos zelo pogrešam.. ampak, da ljudje zaradi tega kar izgubijo smisel življenja, je pa za moje pojme pretiravanje, razvajenost in šibkost.
Eni ste kot otroci, ki jih je treba stalno animirat, drugače postanete tečni in povsem zgubljeni.
In konec koncev, je karantena trajala samo nekaj mesecev, ne celo leto. Do sredine marca je bilo vse normalno... tudi vmes smo normalno šli na morje, se družili... zdaj še malo potrpimo, pa bo...

Proti temu kar trenutno preživljajo zdravstveni delavci in tisti, ki so hudo zboleli.. nimamo kaj jamrati!! Doma se zamoti, pa daj mir.
Default avatar
Milee je napisal/a:
Še zavedate se ne kakšne posledice bodo zaradi vsesvetovnega natega, milijoni in milijoni mrtvih, pa ne zaradi koronce, brez skrbi da ne. Ovce ne pomislijo za en dan naprej, kaj šele mesec,leto, par let.
Default avatar
Julij Cezar je napisal/a:
Mogoče pa njej lajf nima smisla, da teži s to distanco kot nek izgovor..
Default avatar
Si vesel da sploh imaš službo in delo. Veliko nas je ostalo ali brez službe, ali brez dela. So nas omejili, prepovedali. Nekatere branže so letos povsem brez prihodka.

Tako da, če imaš službo / delo, torej redni dohodek in nimaš korone, si lahko zelo vesel in hvaležen vsem Bogovom
Default avatar
Ufndk je napisal/a:
Enim se pa ne da nič dopovedat, ste pa res blesavi. Saj se ne gre za to, da bi mogli kam hodit, potovat se ful družit. Gre za to, da so nam odvzete osnovne pravice in nam jih še jemljejo in jemljejo, dokler nas res ne bodo pozaprli med štiri stene brez kakršne možnosti izpustitve. In vi ovce to dopuščate in se celo strinjate, da imajo prav. Ko se boste tega zavedli, bo ze prepozno. A se sploh zavedate koliko ljudi je izgubilo službe ali jih pa še bo, koliko jih je zaradi ukrepov v hudi socialni stiski, kolko jih ne vidi izhoda, koliko je bilo samomorov in jih še bo, koliko je bilo smrti zaradi kolapsa zdravstva. Vi se pa kar čudite in uživajte zaprti doma z družino dokler imate še kaj denatja za položnice in hrano. Ker ko nas bodo vsaka 2 meseca zapirali bodo tudi vam dolgoročno zmanjkali prihranki in tudi služb ne bo več. Pa potem uživajte zaprti v sobi.
Default avatar
nekateri so jo izgubili je napisal/a:
Prednost je pa sigurno ta, da si več časa z družino, otroki, imaš več časa zase, za hobije. Ne pa da zapravljaš čas v lokaih in po gostilnah.
Default avatar
svinjarija na kubik je napisal/a:
Si si poguglalo tisto?
In se kej zamislilo nad sabo?
Default avatar
nekateri so jo izgubili je napisal/a:
Jaz sem zaradi zlobe in arogance na medicini dela izgubila septembra edino pošteno sanso za zaposlitev. Službe letos nebom dozivela. Prav tako ne želim več nič lepega doživet, to da sem zdrava mi ne pomeni nič. Koliko let sploh človek životari ko izgubi sanje,cilje,ljubezen do vsega? To se meni dogaja.
Default avatar
Ufndk je napisal/a:
To so psihično izredno labilne osebe, s paranoidno motnjo.
Default avatar
nekateri so jo izgubili je napisal/a:
A še vedno bebetate. Tudi prej ni nihče izgubljal časa v gostilni in lokalih, od kje vam to, da nismo bili z družinami, da nismo bili skupaj? Nobene prednosti ni, je samo veliko več neopravičenih smrti zaradi našega katastrofalnega zdravstva, samomorov, bolezni, tako psihičnih kot fizičnih in veliko izgub služb ter posledično vedno več ljzdi na robu obupa. Kaj je tukaj dobrega? ?Moraš bit pa res totalno zadet al pa debilen, da temu stanju rečeš, da nam nič ne manjka, da je vse ok, da smo več doma, pečemo piškote in se igramo.