Starševski čvek

Koliko stara je za vas mlajša nosečnica?

Default avatar
V UKC je najmlajša oseba, ki se zdravi za covid19 stara 33 let. Ker se v UKC zdravi tudi mlajša nosečnica, je lahko torej to ta oseba stara. Manj ne more biti stara. To zame ni mlajša nosečnica. Do ene 25 recimo je mlada, do 30 leta pa mlajša nosečnica. Od 30 do 35 ni ne mlajsa, ne starejsa. Po 35 je žal že starejša, po 40 pa stara. Kako bi tretirali vi?
Default avatar
Vseeno mi je. Dejstvo je, da ima covid.
Ne lovit dohtarce za besedo. MLAJŠA je zato, ker je mlajša kot oseba s covidom. Pač ni covid bolnik 80 let star. Je mlajša oseba in slučajno noseča. Kam jo pa ti daš kot nosečnico pa ni važno.
Default avatar
Ker se v UKC zdravi tudi mlajša nosečnica ....

In kje piše, da je tale pozitivna na Covid?
Default avatar
Štefaniee je napisal/a:
Hotela je reči, da je mlajša oseba in da je noseča. Zato je to dvoje združila v mlajšo nosečnico. Ne gre pa za to, da bi mislila, da je za nosečnico ta ženska mlada. Dajte malo logično razmišljat, poleg tega je govorila v živo, to ni isto kot če bi zadevo zapisali. Če bi razmislila, bi rekla, da imajo hospitalizirano tudi eno mlajšo osebo, ki pa je noseča.
Default avatar
nosečnice, starejše od 34 let so klasificirane kot starejše.
ergo, vse kar je pod 35, je mlajše

ni klasifikacije - primerno stara

je pa najstniška nosečnost, ki se mora tudi bolj pozorno obravnavat, zaradi socialnih in psihosocioloških faktorjev.
Default avatar
Geriatrična nosečnost je pri 35+. Tako stroka. Kaj se tebi ali meni zdi, pa ni relevantno. Če že hočeš o nosečkah bluzit.
Default avatar
šteffkaa je napisal/a:
NI stara, get it? Zdaj pa nehaj težit.
Default avatar
Mlajša - pod 20
mlada - pod 28
samo nosečnica pač - od 29 do 38
starejša nosečnica - kar je nad 38

Meni je tako najbolj logično
Default avatar
Če je kdo želel razumet bistvo sporočila dr. Logarjeve, ga je razumel. V bolnišnici niso samo starčki, ki bi bili že pred tem na paliativi, ampak tudi mlajši ljudje. Najmlajša je stara 33 let, je noseča.

Kdor ne želi razumet, pa tu zdaj dlakocepi, da je nosečnica pri 32 še mlada, pri 34 pa že stara. Who cares, ni pomembno.
Default avatar
leeleenepr je napisal/a:
In še več takih bo, ker je virusa naokoli preveč.
Če bo toliko sončka in pri tem stanju:
dnevna "policijska ura" z izjemami za tgovino in lekarno -edina rešitev-.
Default avatar
Mlada do 25, mlajša do 30 let. Nad 30 je stara in starejša
Default avatar
leeleenepr je napisal/a:
zakaj je treba to razlagati na novinarskih konferencah. A za vasega 8o let starega tudi ponavlja,da je tam. Zaradi gripe so baje imeli otroka na zunajtelesnem obtoku, zaradi zapletov po gripi je pred 30 leti umrl moj sovrstnik v oš... pa nismo imeli novinrskih konferenc za to, da bi ljudem sporočali, kako so v življenjski nevarnosti; ni bilo karanten, itd... ne razumem v čem je pomen tega. Vemo,da bolezen se žal lahko nekaterim zakomplicira, tudi do življenjsko ogrožujočega stanja, enako kot se lahko takisto očitno tudi druge bolezni žal tudi pri vseh starostih-tudi gripa in prehladi, rsvji