Starševski čvek

zakaj so ženske vse manj ženstvene

Default avatar
jaz mislim da je problem v tem da smo po eni strani dveh različnih spolov, ki sta in vedno bosta različna, fizično in psihično na goli osnovi genetike, po drugi strani je pa stalno bombardiranje družbe z enakostjo. zato ženske hočejo imeti "pravega moškega", ki bo dominanten, uredil vse, jo varoval, svojo princesko, po drugi strani pa hočejo biti enake, samostojne, močne itd. podobno je z moškimi, ki ne vemo ali biti "pravi dec" in si vzeti kar hočemo, ali pridni gentlemani, ki sicer prinese velik spoštovanja, nikakor pa ne privlačnosti.
živimo v zmedeni razdvojeni družbi ki kontrira samo sebe. ljudje so zmedeni kljub vsemu kar (lahko) imajo. ni čudno da je vsak drug že depresiven.
Priponke

profimedia-0215512791.jpg
(79.41 KiB)

Default avatar
Ker je večina moških med 30 in 45 čistih nesposobnežev in maminih sinčkov. Ne preostane drugega, da ženska prevzame delo v svoje roke in ga naredi.
Default avatar
Genau tako kot si rekla. Drugače ne more biti.
Default avatar
Nekateri moški (večina na monu) pod "ženstvenost" pojmujejo nebogljenost in podrejenost.
Se bodo načakali, ja.
Default avatar
Replika je napisal/a:
Dodaj poslušnost, servilnost in manjši IQ.

Hvala bogu, da ni več tistih časov, ko je bila ločitev sramotna in si bil prisiljen živet s primitivno, nasilno in pijano opico.
Default avatar
Dodajam je napisal/a:
IQ je lahko tud večji, samo bohvar ga pokazat. Ni ženstveno.
Default avatar
Že v skoraj vsaki zaužiti hrani so hormonski motilci, ki povzročajo zmedo v hormonih. Ženske so vse manj ženske in moški so vse manj moški. Če gre tako naprej, bo v prihodnosti prevladoval neploden 'srednji' spol.
Default avatar
Verjetno ker je v tem času vse več poženščenega tipa moških, tak svoji ne zmore stati ob strani.
Sama sem ženstvena (ženstvenost ne pomeni ubogljiva, nemočna, podrejena itd) kljub temu da sem osebnostno močna in stojim za sabo, svojimi besedami, dejanji.
Default avatar
Dodajam je napisal/a:
Opico, ki je ravnokar priplezala z drevesa...V mladosti sem se spentljala z enim takim...Danes je sicer podjetnik, čustvene inteligence pa v njem ni za trohico.Ima podobno ženo.Sta genau za skupaj.
Default avatar
ahteženske je napisal/a:
Kar opisuješ je jing in jang v nas, vsi imamo tako moško kot žensko energijo, kar se ne izključuje. Predstave o tem kaj naj bi bilo ženstveno so itak del osebnih preferenc in videnja, ne obstaja mušter. Koliko žensk, toliko različne ženststvenosti. Enako velja za moške.
Default avatar
današnja ženska ni več podložna, tiha, ubogljiva. Delamo, imamo svoje pravice, kar pa še ne pomeni da nismo ženstvene! Neženstvena ženska je za moje pojme ženska ki se oblači in obnaša kot moški oziroma želi biti na nek način moški, kot vidimo v lezbičnih parih.
Velik problem je pa tudi v današnjih moških, totalno nezreli, privezani na krilo svoje mame. Večina jih še žarnice ne zna več zamenjat....in če ženska naredi eno moško delo, ker se ji ne da več 100x prosit moškega , zato še ne izgubi ženstvenosti
Default avatar
suziiie je napisal/a:
Ja itak, prfliknjen šus, sedi cvek. Ampak se vam bo začelo dogajat, ne mislit , da ne, kriza in ukrepi bodo rušili puhlogalvost za puhloglavostjo. Res mislite, da vam bo dano v nedogled počet samo afnarije in nič koristnega?
Default avatar
Ženske niso manj ženstvene, samo izpade tako, ker so deci sami pussyji. Že od antičnih časov so se kresal med sabo, zdej pa sploh ne prikrivajo več, da so sami mucki.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
pri teb je korona že oreng usekala, ti ni več pomoči. Puhoglavo si endino ti, v vsaki temi steguješ svoj strupen jezik, pa če ima smisel ali ne, same bedarije spuščaš
Default avatar
Kak slepilni manever... Prav hecno je brati take komentarje. Implicirati servilnost ob omembi ženstvenosti more po mojem mnenju zgolj nekdo, katerega IQ se giblje na ravni temperature v zmrzovalni skrinji.

Ženstvena more biti zgolj samozavestna ženska. Zadovoljna v svoji koži, neobremenjena s spolom. In ravno ta neobremenjenost s spolom jo naredi s spolom definirano (obratno enako velja tudi za moškega).
Vztrajaj!
.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Od kdaj ste možače ženstvene?
Default avatar
Nesposobneži in mamini sinčki je napisal/a:
To je ena stran. Druga je pa ta, da moški hoče samostojno žensko, ki nekaj ima in sama zaluži. Če je to sposobna, da je tekmovalna itd., pač potem ni pretirano ženstvena.

Revne in ženstvene pač ne bi nihče danes mel, to je out. Denar je na prvem mestu, vse ostalo mu sledi.
Default avatar
Spremenila se je definicija ženstvenosti, tako da ženstvenost opredeljuje tudi z samozavestjo, enakopravnostjo, da spregovori, se postavi zase... sodobna ženska je emancipirana,enakopravna in osvobojena starih ideologij.

Nekdan je veljalo, da se lepo žensko vidi in ne sliši. Torej tiha, ponižna, podrejena, brezmnenja, senca moža...

Kar se tiče pravega moškega pa spet, nekdaj je bil to en, ki useka po mizi in zapove, danes je to en, ki sklepa kompromise potem, ko je že dobro poslušal mnenja, nato pa skupaj z enakopravno partnerico izbereta razumno in logično rešitev, pri tem upoštevata čustva, želje in cilje drug drugega. Nekaj v tem stilu.

Enakopravnost je osvobodila vse spole arhaičnih ideologij.
Default avatar
bibi pipi je napisal/a:
To pa kar s primerom na sebi povej, jaz ne morem, ker nisem možača. No, lahko se pa tudi tako tolažiš, če ti je pri srcu lažje.. hehe...